Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(Natha @ 2009 12 18, 15:14)
Sveikos. Turiu močiutės gimtadieniui iškepti tortą. Jubiliejus, 70m, susirinks daug giminių, tai jau vaje vaje kokia atsakomybė (močiutė mėgsta pasigirti, tai tas tortas jai svarbiau už viską)  Puošti man tikrai nesiseka, tikriausiai abi rankos kairės  Palnuoju daryti medaus tortą. Ar galima puošti Cipsiuko (berods) aisingu? Noriu aptepti visą tortą juo, ir keletą kringeliukų su antgaliu padaryti (kuo mažiau puošimo, tuo mažiau susimausiu . Pertepimas bus iš grietinės - grietinėlės, ar ji nesureaguos kaip nors netikėtai ir nemaloniai su aisingu? Dėkui  smile.gif

aš atsiprašau, bet parašysiu, ką galvoju apie šį pasiryžimą - labai sveikintinas noras padaryti pačiai tortą wub.gif Tačiau vistik manau, kad šį kartą reiktų "praleisti ėjimą". Jeigu abi rankos, kaip sakote, kairės bigsmile.gif , jeigu puošimas retai bandomas, tai gal protingiau būtų močiutei tiesiog nupirkti gražų ir skanų tortą. Visgi jubiliejus, svečiai susirinks.. ax.gif Kad nestovėtų po to ant stalo banda..

Kad pertepimai grietinė-grietinėlė, tai nieko tokio aisingui. Svarbu, kokiu kremu bus tas tortas apteptas prieš puošimą.

QUOTE(*monikute* @ 2009 12 18, 15:14)
*Manau, kad tokios kalbos skirtos paskatinimui  4u.gif  dėl ko ir labai dėkoju  blush2.gif  tai leidžia eit pirmyn, bet pirmyn norisi eiti su tobulėjimu  biggrin.gif  todėl reikia pasakyti kas negerai. Aišku aš ir pati daug klaidų matau, daug kas nesigauna, bet skirtumas nuo mano pirmojo torto didžiulis 

Tavo atveju, kalbos skirtos įvertinimui gražaus torto wub.gif

QUOTE(kirbe @ 2009 12 18, 15:31)
na jeigu pirma karta darei,tai tikrai visai neblogai gavosi.....o jie turi buti beveik permatomi...na tas galiukas kur kisasi y torta storesnis gaunasi,o pati virsunele plonyte.....zinoma,tai gaunasi kai as darau su tusinuku,o jeigu kocioji ir spaudi,tai tada vienodo storio turbut gaunasi....

kirbe, visti, kaip klasifikuojami šitie lapeliai - kaip valgomi ar kaip nevalgomi? nes skonis jų tai toks.. pusėtinas.. kaip ir nevalgomi.. bet kad jie be vielų, iš normalių produktų, tai valgomi? g.gif

QUOTE(*monikute* @ 2009 12 18, 15:40)
Klausimas - o galėjo būti taip, kad nuo degtinės man tos spiralės suminkštėjo kai dėjau tuos blizgius dažus 

aš sakau - kad galėjo, ir dar kaip. Jeigu buvo gausiai patepta degtine.

QUOTE(jurate_b @ 2009 12 18, 16:15)
Mergaites klausimas, kuom galima pakeisti glicerina? Susiruosiau isbandyti MMG, o glicerino neturiu 

NATUROS aliejum 4u.gif

QUOTE(daividija @ 2009 12 18, 17:27)
Nu idedu paskutini siu metu DISASTER

QUOTE(daividija @ 2009 12 18, 17:36)
Aciu,uzuojauta jai lotuliukas.gif bet gal bus ramus ir geri,man biski nenusiseke,mano eina sienom ir galvom,ramiai per diena pabuna tik kokias 5 min,o siaip visa laika dauzo vienas kita ir staugia doh.gif Kol torta puosiu,duodu tos dengimo mases,tai kol sueda,buna ramus lotuliukas.gif

faina ta peliūkštė wub.gif
ir kaip pažįstami man Tavo naminiai "nuotykiai" rolleyes.gif , tik tiek, kad maniškiai negraužia biskvitų ir mano cukrinių gėlių, išskyrus mažiausią.

QUOTE(Olesta @ 2009 12 18, 20:29)
labai skubu į balių,

wub.gif jėginis.. ir tos Tavo zagagulinos tokios geros.. profesionaliai padarytos wub.gif
Atsakyti
Naitai,
tai kaip ten su ta MMG dengimo mase? sakei glicerina galima keisti aliejumi... bet ir taip jau i sudeti ieina aliejus... tai tada deti ir aliejaus ir dar aliejaus? ax.gif g.gif
Vakar dariau ta mase, tai man is duotos normos susinaudojo tik apie 700g. cukraus pudros... ten raso 1 kg... o vietoj glicerino nedejau nieko... tiesiog praleidau ta zodi... na gavosi ta mase.. nelabai ji man skyresi nuo paprastos Meian dengimo mases... gal dar tas saukstas aliejaus butu ka pakeites... kociojosi liuksiskai... gelytes siandien sukieteje liuks.. (dariau vyriska pasididziavima... bet toks drambliskas gavosi lotuliukas.gif )
Isbandziau ramuniu formeles... kaip faina.. 4u.gif

Ai, dar prisiminiau... o gliukoze kai viriau, tai ji skaidri man gavosi gal po kokios puse minutes... dar pakunkuliavo kiek ir isjungiau... taip ir turejo buti? Nes cukraus sirupa tikrai ilgiau pavirt tenka..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivve: 19 gruodžio 2009 - 09:36
daivve, daznai dengiu tortus MMG mase, nededu glicerino, nes neturiu, cukraus pudros visada susideda maziau, nesuku del to galvos, sirupas kai isskaidreja dar paverdu kokia min ir palieku atvesti truputi, tik zelatinos granules atskirai issitirpinu, man taip patogiau ax.gif
daividija, labai grazi peliukste wub.gif prasau nesikabinet prie saves mirksiukas.gif
olesta, geeeras tortukas, ideja perteikiai puikiai thumbup.gif
monikute, o jau roziu grozis wub.gif puoksteles ideja kopinu, vis nesiseka graziai sudeliot ant tortuku man ax.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Po ilgos pertraukos, t.y. menesio, pristatau savo "sedevra" biggrin.gif Prasom garsiai nesijuokti biggrin.gif
Cipciuko medutis, dengimas, batelis saldainiu mase, aisingas
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
o tai is ko cia juoktis g.gif ,viskas labai dailu,labai grazu, kaip lygiai apdengtas,super thumbup.gif 4u.gif wub.gif wub.gif wub.gif o kur tokio batelio iskarpa gauti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dai'na: 19 gruodžio 2009 - 12:00
QUOTE(Dai'na @ 2009 12 19, 11:59)
o tai is ko cia juoktis g.gif ,viskas labai dailu,labai grazu, kaip lygiai apdengtas,super thumbup.gif  4u.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif o kur tokio batelio iskarpa gauti g.gif

Na man pats batelis truputi nevykes gavosi. O iskarpa, tai is akies paisiau pasidejusi savo bateli biggrin.gif,. Kulniukas gavosi toks truputi celiulitinis, tai gelbejau rutuliuku pagalba.
man asmeniskai tai siame torte patinka ant dengimo mases ireziai tie blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kirbe @ 2009 12 18, 19:17)
siaip neturetu suminkstet...as lapelius esu dazius ,tai nieko jiems neatsitiko....

Maniškiams lapeliams irgi nieko nenutiko schmoll.gif bt va tos spiralės suminkštėjo, matyt dėl to, kad labai jau plonytės buvo

Olesta,
va čia tai tortas bigsmile.gif nu esi super šaunuolė thumbup.gif prašom pasipasakoti ar tetai patiko staigmena biggrin.gif

*Keila* aš irgi nematau iš ko juoktis schmoll.gif matau gražų, dailų tortuką thumbup.gif

QUOTE(neramuole @ 2009 12 19, 10:44)

monikute, o jau roziu grozis      wub.gif  puoksteles ideja kopinu, vis nesiseka graziai sudeliot ant tortuku man  ax.gif

Vaje vaje blush2.gif kai kas lygina su Cipciuko rožėm, dar kai kas kopina blush2.gif Nesitiki, kad taip gali būti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas alc.gif šiandien geriausias tortas silkė acto marinate su cibuliukais laugh.gif tetai patiko be žodžių, svečiai apžavėti, sulaukiau ir norinčių sau lotuliukas.gif dabar įspūdžiai lotuliukas.gif kavinės savininkė susiėmė už galvos pamačiusi dėžę, sako Dieve, mes net tortinės tokio dydžio neturim lotuliukas.gif ai sakau viskas po dangčiu taip kaip ir bus ant stalo, nesukit sau galvos, nu tvarka, atrišam, įteikiam, skaniai pasijuokiam..... po geros valandos prisijungia dar vakarojančių moterėlių kolektyvas, vaizdas joms puikiai matomas tik iš nugaros, sėdi jos už to mūsų saldaus staliuko ir girdžiu kaip šnabždasi lotuliukas.gif kažin kurios čia bernvakaris ir rodo pirštu į torto pusę lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif o kad kompanija visi 50 ir bolše, nu neskaitant manęs ir puskės, mes po mažiau blush2.gif bet jau iš to bernvakario prisikikanau, paskui paaiškėjo, kad tame tarpe moteriškių yra ir jubiliatės draugė ir MB buvus bendradarbė, nu žodžiu smaguma....mūsų buvo tik 12, liko tik pusė penketuko ir viduriukas su berniuku, na pachmielia taip sakant lotuliukas.gif
user posted image user posted image user posted image

tiesa, visai pamiršau parašyti, man labai patiko MMG skonis thumbup.gif iš to ką esu viską darius ir valgius, tai šita man pati pačiausia thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olesta: 19 gruodžio 2009 - 14:25
Olesta fainiai cia su tuo tortuku...ir grazus ir smagu visiems buvo.... thumbup.gif

keletas vakar dienos mano darbeliu.....visi dengti MMG,tik dengiau ant grietineles,tai galiu pasakyti ,kad kaip vakar apdengiau ,tai siandien ir radau...viskas liuks,tik man kazko nelabai lygiai apsidenge,gal negerai islyginau,gal skubejau...nu vienu zodziu yra kaip yra....
user posted image

user posted image

user posted image
user posted image

tik jau vakare fotografuoti tai tiesiog neymanoma..... doh.gif spalvos visai ne tos ir siaip negrazios foto..... schmoll.gif
Atsakyti
kirbe, baik cia priekabiu ieskot, tortukai labai grazus thumbup.gif kaip noreciau puodeli pabandyt padaryt, bet niekam nereikia ax.gif
Atsakyti
mano mėginta MMG dengt-pravargau aš su ja-man ji nebuvo elastinga ir lyg trupėt norėjo.pliasteliažu man paprasčiau.gal kažką ne taip dariau.net nesuprantu kokia ji turi gautis. g.gif vos ne vos apdengiau karsta.gif
viduj karamelinis tortas ax.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2009 12 19, 17:23)
mano mėginta MMG dengt-pravargau aš su ja-man ji nebuvo elastinga ir lyg trupėt norėjo.pliasteliažu man paprasčiau.gal kažką ne taip dariau.net nesuprantu kokia ji turi gautis. g.gif vos ne vos apdengiau  karsta.gif

bet uztat kokios ramunes..... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti