monikute,nelabai gal įsivaizduoji kaip su vaikais kept kažką aš kai kepu ar puošiu tai stengiuos vaikus vyt lauk,o tai dekoracijas nugvelbia,tai biskvitą suvalgo.atrodo susodinčiau abu ant spintos ,kad nelystų į akis.nors amžius skirtingas-bet protelis toks pat
rožės tavo labai labai
QUOTE(adriu @ 2009 12 18, 16:50)
monikute,nelabai gal įsivaizduoji kaip su vaikais kept kažką aš kai kepu ar puošiu tai stengiuos vaikus vyt lauk,o tai dekoracijas nugvelbia,tai biskvitą suvalgo.atrodo susodinčiau abu ant spintos ,kad nelystų į akis.nors amžius skirtingas-bet protelis toks pat
rožės tavo labai labai
rožės tavo labai labai
Oj, matyt ne taip išsireiškiau aš turėjau omenyje, kad suprantu kai nesiseka, kai nėra produktų, kai nesigauna, kai kas nors griūna, tyšta, kietėje ne tada kai reikia ir pan. o kaip reik kept tortus ir juos puošt kai per galvą lipa vaikai neįsivaizduoju man protu nesuvokiama kas tas yra ir medalį tokioms mamos, ir ne po vieną o po šimtą medalių
ačiū už gerą žodį
QUOTE(adriu @ 2009 12 18, 13:50)
rožės tavo labai labai
rožės tavo labai labai
jo,man irgi ir torta yra apgrauze ir geles suvalge ir siaip labai megsta patrukdyt,as tai imuryt juos noriu,kad neislystu Bet mus tuoj ismes uz temos tersima tai zinosim...
QUOTE(kirbe @ 2009 12 18, 14:31)
na jeigu pirma karta darei,tai tikrai visai neblogai gavosi.....o jie turi buti beveik permatomi...na tas galiukas kur kisasi y torta storesnis gaunasi,o pati virsunele plonyte.....zinoma,tai gaunasi kai as darau su tusinuku,o jeigu kocioji ir spaudi,tai tada vienodo storio turbut gaunasi....
nu ir aš prisidariau lapelių, ir jie man ploni ploni neišėjo... ir man miltų tie nereikėjo, kažką turbūt ne taip padariau, bet eglutės tai geros gavosi viskas išdžiuvo
QUOTE(*monikute* @ 2009 12 18, 15:35)
Šitame recepte viskas nurodyta labai tiksliai šokoladinė saldainių masė iš to kiekio apsidengia normalaus dydžio tortas O iš paprastų saldainių masės be šokolado, tai kažkaip dedu ant akies visko
Čia Asseni aprašė kaip daryti paprastu saldainių masė, bet čia nėra parašyta, kad reikia dėti truputį citrinos sulčių aš tai išvis siūlau pirmą kartą pasidaryti iš nedidelio kiekio saldainių, kad suprasti tas proporcijas ir iš tos gautos masės pasidaryti gėlyčių, o jau po to daryti masę dengimui na bet čia tik mano pastebėjimai
Čia Asseni aprašė kaip daryti paprastu saldainių masė, bet čia nėra parašyta, kad reikia dėti truputį citrinos sulčių aš tai išvis siūlau pirmą kartą pasidaryti iš nedidelio kiekio saldainių, kad suprasti tas proporcijas ir iš tos gautos masės pasidaryti gėlyčių, o jau po to daryti masę dengimui na bet čia tik mano pastebėjimai
Dėkui, darysiu ne šokoladinę... Tvarkas tas visas tai peržiūrėjau ne kartą, bet va kiekių nerandu.
Gėlyčių gal net nelipdysiu, net nežnau dar. O vat apdengimui kiek tų saldainių reikia? Turiu 340 g kažkur ir tos pudros su krakmolu kilogramą berods. Ar užteks?
O beje, netarkreipiau dėmesio, ar dažus dar galima dėt į jau pastovėjusią tą masę, ar reikia būtinai iš karto nudažyt? Ir ar reikia dėti truputį citrinos sulčių, kaip rašo monikute, ir kada jas dėt, jei reikia? Iš anksto ačiū
Papildyta:
oi, mergaitės, jums ten gal visai nejuokinga, kai vaikai ant sprando lipa, ir pačiu netinkamiausiu momentu, nu bet skaityt tai iki ašarų apsižvengiau
Sveikos, profesionalės
noriu pasiklausti, iškepiau medutį Barbę, noriu sijoną apdengt saldainių mase. Tortą vešiu rytoj. Ar galiu šiandien puošti ta mase, ar geriau rytoj, nes skaičiau, kad apdengto saldainių mase torto nepatariama dėti į šaldytuvą.
Ačiū iš anksto
noriu pasiklausti, iškepiau medutį Barbę, noriu sijoną apdengt saldainių mase. Tortą vešiu rytoj. Ar galiu šiandien puošti ta mase, ar geriau rytoj, nes skaičiau, kad apdengto saldainių mase torto nepatariama dėti į šaldytuvą.
Ačiū iš anksto
Monikute, Daividija, nors ir vargo turėjot, nors ir sunkiai jums sekėsi, bet rezultatas matomas labai gražūs torčiukai, ir rožytės superinės, ir peliukė miela.
QUOTE(*monikute* @ 2009 12 18, 13:40)
Klausimas - o galėjo būti taip, kad nuo degtinės man tos spiralės suminkštėjo kai dėjau tuos blizgius dažus
siaip neturetu suminkstet...as lapelius esu dazius ,tai nieko jiems neatsitiko....
labai skubu į balių, o Jūs čia tiek puslapių priplepėjot, pažadu rytoj viską peržiūrėti, tik įmetu vieną iš daugelio šią savaitę darytų tortą-dovaną tetai, pas ją ir lekiu, teta labai bajeristė, jumoristė, nu žodžiu, tetulė su cinkeliu apie tortą nieko nežino, apart to, kad jis apskritai bus. 5-as iš medučio, o nulis iš šokoladinio torto, dengimas MMG, zagagulinos aisingas, papuošimas parduotuvinis
ate, lekiu baliavot, jaučiu nuo vienos vyno taurės būsiu po stalu labai pavargau šią savaitę, ryt eisiu žiūrėt, ko prikepėt Jūs
ate, lekiu baliavot, jaučiu nuo vienos vyno taurės būsiu po stalu labai pavargau šią savaitę, ryt eisiu žiūrėt, ko prikepėt Jūs
oi,olesta....tavo tetule tikrai is pado iskris toki torta pamacius
tortukas 50 tai super, labai fainas
daividija, kokia mike miela
Olesta nu nereali mintis tortui, tikrai prikolnas
Olesta nu nereali mintis tortui, tikrai prikolnas