Sveikutės, norėčiau paklausti dėl pastiliažo. ką tik pasidariau masę ir iškilo keletas klausimų:
1. Ar į ją reikia dar priberti pudros ir ji iš karto turi būt kaip plastelinas, ar dar tokią pusiau tirštą dėt į šaldytuvą, kad stingtų. Ir kiek maždaug laiko šaltai laikyti?
2. kaip nudažyti? Ta prasme kada ir kaip dėti dažus?
3. savaitgalį dariau tortuką` su cukrinėm rožytėm ir šokolado glaistu, bet kažkas su šokoladu negerai. Gal reikėjo kažko dar pridėti? gaminau pgl. tokį receptuką
ŽVILGANTIS ŠOKOLADO GLAJUS:
175g šokolado
150ml neriebios grietinėlės
1/2 a.š. tirpios kavos
viską kaitinti ant silpnos ugnies
Įdedu foto, kuris toks na skurdukas, bet tai tik dėl patarimų ką buvop galima ir reikėjo daryti kitaip.
ačiū, dėl abiejų labai stengiausi, nors jau ir naktis lipo ant kupros, gi per savo vaikeliukus puošti kol jie nesuminga arba kol MB iš darbo nepareina be šansų, pirmojo torto idėja yra tame, kad šiandien į MB darbovietę atvažiuoja kitos firmos atstovai prieš kalėdas čia visą savaitę kasdien vis taip, na ir jie nori pamaloninti, parodyti dėmesį savo tiekėjams, tai va jurta ir ženkliukas MB darbovietės ženklas, o tas baltas daiktas yra kad nepamelavus - beregis šildymo termostato galva ar kaip ten vadinasi, jį pats MB darė, aš tik palapinę, apdengimą, apdengimas tai irgi spalvas iš logotipo taikėm, MB kontrolę vedė, kas kur kaip
Migle79, labai originalus, labai dailus tavo Kalėdinių elnių tortas, nu be proto mielas, aš sakau, pamatai ir įspūdis lieka
oi, selestei pamiršau parašyti, nežinau iš kur gavot tą tokį įdomų glazūros receptą, bet niekada nėra pavedęs šis: 100 g šokolado, šaukštas sviesto, šaukštas grietinėlės, viską išlydyti ant garų vonelės ir užpilti ant torto .... žiūrint į jūsų glazūrą, toks jausmas, kad per karštai kaitinot
Migle79, labai originalus, labai dailus tavo Kalėdinių elnių tortas, nu be proto mielas, aš sakau, pamatai ir įspūdis lieka
oi, selestei pamiršau parašyti, nežinau iš kur gavot tą tokį įdomų glazūros receptą, bet niekada nėra pavedęs šis: 100 g šokolado, šaukštas sviesto, šaukštas grietinėlės, viską išlydyti ant garų vonelės ir užpilti ant torto .... žiūrint į jūsų glazūrą, toks jausmas, kad per karštai kaitinot
QUOTE(Olesta @ 2009 12 16, 16:04)
*ačiū, dėl abiejų labai stengiausi, nors jau ir naktis lipo ant kupros, gi per savo vaikeliukus puošti kol jie nesuminga arba kol MB iš darbo nepareina be šansų, pirmojo torto idėja yra tame, kad šiandien į MB darbovietę atvažiuoja kitos firmos atstovai prieš kalėdas čia visą savaitę kasdien vis taip, na ir jie nori pamaloninti, parodyti dėmesį savo tiekėjams, tai va jurta ir ženkliukas MB darbovietės ženklas, o tas baltas daiktas yra kad nepamelavus - beregis šildymo termostato galva ar kaip ten vadinasi, jį pats MB darė, aš tik palapinę, apdengimą, apdengimas tai irgi spalvas iš logotipo taikėm, MB kontrolę vedė, kas kur kaip
**Migle79, labai originalus, labai dailus tavo Kalėdinių elnių tortas, nu be proto mielas, aš sakau, pamatai ir įspūdis lieka
**Migle79, labai originalus, labai dailus tavo Kalėdinių elnių tortas, nu be proto mielas, aš sakau, pamatai ir įspūdis lieka
* turim dar vieną talentą iš vyrų pusės
**
migle, pritariu olestai kai pasirodai tai su trenksmu, labai grazu
olesta, na tau ir skyla uzsakymai, barbe superine pavyko, be reikalo pergyvenai, labai labai grazu ir taip na taip barbiska antrasis irgi nieko sau, bet jau zmoniu ismone........... idomu koks sekantis uzsakymas
olesta, na tau ir skyla uzsakymai, barbe superine pavyko, be reikalo pergyvenai, labai labai grazu ir taip na taip barbiska antrasis irgi nieko sau, bet jau zmoniu ismone........... idomu koks sekantis uzsakymas
eglejk, koks ornamentuotas tortas be galo gražu...
Migle,tavo tortai kaip iš žurnalų viršelių nužengę elniukai taip gražu taip kalėdiška o liūtuko tortas kaip įdomiai padarytas - pasaka
Olesta, darbštuolyte tu mūsų ir vėl mus džiugini savo tortukais sveikinimai pirmoji barbytė TOBULAI gavosi labai gražu ir sijonas taip gražiai susiklostavęs t.p. aplodismentai TB neabejotinai turi talentą lipdymui tu dažniau jį įdarbink ir pats tortukas labai šauniai atrodo
Seleste, tavo gėlytės tai viens prie vieno kaip mano pirmosios buvo biškį storokos bet nieko kuo toliau tuo viskas geriau gausis svarbiausia nenukabint nosies o šokoladą, kiek įžiūriu, perkaitinai greičiausiai ir kaip Olesta sakė man irgi labai jau įtartinas pats receptas tavo, man regis grietinėlės ten ryškiai per daug dėl pastilažo (parašysiu iš savo varpinės kaip darau, kitos gal kitaip daro tai irgi parašys gal ) aš jo šaldytuve išvis nelaikau iškarto užsiminkau masę panašią į plastiliną ir iškarto kočioju ir dengiu ja tortą, o dažus (gelinius) aš įminkau pačioje pabaigoje, jei lipdymui skirta tavo masė atsidalinu į gabaliukus kiek norėsiu spalvų, vynioju juos į plėvelę, tada imu po gabaliuką masės ir įminkau norimą spalvą, ir minkau minkau minkau... kol spalva vienodai pasiskirsto...
Mazuliux, labai gražučiai tavo torčiukai vaikinuką superinį nulipinai
Migle,tavo tortai kaip iš žurnalų viršelių nužengę elniukai taip gražu taip kalėdiška o liūtuko tortas kaip įdomiai padarytas - pasaka
Olesta, darbštuolyte tu mūsų ir vėl mus džiugini savo tortukais sveikinimai pirmoji barbytė TOBULAI gavosi labai gražu ir sijonas taip gražiai susiklostavęs t.p. aplodismentai TB neabejotinai turi talentą lipdymui tu dažniau jį įdarbink ir pats tortukas labai šauniai atrodo
Seleste, tavo gėlytės tai viens prie vieno kaip mano pirmosios buvo biškį storokos bet nieko kuo toliau tuo viskas geriau gausis svarbiausia nenukabint nosies o šokoladą, kiek įžiūriu, perkaitinai greičiausiai ir kaip Olesta sakė man irgi labai jau įtartinas pats receptas tavo, man regis grietinėlės ten ryškiai per daug dėl pastilažo (parašysiu iš savo varpinės kaip darau, kitos gal kitaip daro tai irgi parašys gal ) aš jo šaldytuve išvis nelaikau iškarto užsiminkau masę panašią į plastiliną ir iškarto kočioju ir dengiu ja tortą, o dažus (gelinius) aš įminkau pačioje pabaigoje, jei lipdymui skirta tavo masė atsidalinu į gabaliukus kiek norėsiu spalvų, vynioju juos į plėvelę, tada imu po gabaliuką masės ir įminkau norimą spalvą, ir minkau minkau minkau... kol spalva vienodai pasiskirsto...
Mazuliux, labai gražučiai tavo torčiukai vaikinuką superinį nulipinai
Olesta, ale tikrai, gerai, kad vyro darbas dar tik su tokia technika susijęs
Pirmasis torčiukas labai lygiai padengtas, tiesiog žiūriu ir žiūriu, taip akį traukia. O barbė gražuolė. Žiūriu, kuo kukliau papuoštas torčiukas, tuo gražiau
Migle79, o jau bridžiukai iš karto įsimylėjau, ir spalvos tokios ryškios mielas torčiukas.
selestė, panašu, kad ne kaip sekėsi šokoladu aplieti o ir rožytės, atrodo, bele kaip pamėtytos.
Pirmasis torčiukas labai lygiai padengtas, tiesiog žiūriu ir žiūriu, taip akį traukia. O barbė gražuolė. Žiūriu, kuo kukliau papuoštas torčiukas, tuo gražiau
Migle79, o jau bridžiukai iš karto įsimylėjau, ir spalvos tokios ryškios mielas torčiukas.
selestė, panašu, kad ne kaip sekėsi šokoladu aplieti o ir rožytės, atrodo, bele kaip pamėtytos.
Migle79, tortukai nerealaus grozio, bet tas su briedziukais tiesiog uzbure mane
Olesta, koks originalumas su ta palapine, ir lelyte tokia miela, daili
mazuliuxs, tortuku gausumas koks, ir visi tikrai grazuciai
o as po vakar vis dar mirstu
Olesta, koks originalumas su ta palapine, ir lelyte tokia miela, daili
mazuliuxs, tortuku gausumas koks, ir visi tikrai grazuciai
o as po vakar vis dar mirstu
ačiū, žinokit aš jau meldžiuosi, kad neužsimanytų tų sunkiųjų aparatų, kol kas jų poreikiai tokie dar įkandami, bet va šiandien reikia dar tris padaryt ir ryt dar vieną, labai jie myli savo tiekėjus perduosiu sviestinius MB dūšiai linkėjimus ačiū
QUOTE(Olesta @ 2009 12 16, 15:04)
Ačiū
Dėl karšto kaitinimo gali visko būt, nes iilgokai stovėjo ant garu...vis laukiau kada suskystės
QUOTE(RiMami @ 2009 12 16, 16:30)
eglejk, koks ornamentuotas tortas be galo gražu...
Seleste, tavo gėlytės tai viens prie vieno kaip mano pirmosios buvo ...........r iškarto kočioju ir dengiu ja tortą, o dažus (gelinius) aš įminkau pačioje pabaigoje, jei lipdymui skirta tavo masė atsidalinu į gabaliukus kiek norėsiu spalvų, vynioju juos į plėvelę, tada imu po gabaliuką masės ir įminkau norimą spalvą, ir minkau minkau minkau... kol spalva vienodai pasiskirsto...
Seleste, tavo gėlytės tai viens prie vieno kaip mano pirmosios buvo ...........r iškarto kočioju ir dengiu ja tortą, o dažus (gelinius) aš įminkau pačioje pabaigoje, jei lipdymui skirta tavo masė atsidalinu į gabaliukus kiek norėsiu spalvų, vynioju juos į plėvelę, tada imu po gabaliuką masės ir įminkau norimą spalvą, ir minkau minkau minkau... kol spalva vienodai pasiskirsto...
Ačiū
labai apsidžiaugiau, kad galėsiu į mynkit dažus O tai jau mąsčiau tik apie senių besmegenių lipdymą... Och teks mokyklą prisimint plastelino laikus...
QUOTE(neli @ 2009 12 16, 16:31)
kai jau šokoladas nepavyko tai ir gėlytes supykusi dėliojau./ paskui nepatiko man, bet nuimt nuo šokolado jau nelabai...
QUOTE(Olesta @ 2009 12 16, 15:00)
bet dedu tam, kad pasakyčiau: nerekomenduojama, bet SAUGU dėti pastiliažo masę ant grietinėlės tiesiai nedėjau jokio sviestinio kremo, nė lašo, apdengiau gerokai po vidurnakčio, o MB šiandien sėkmingai tokiam pat stovyje nuvežė darban
labai grazus tortukai
o del pastilazo, nedaug as tu tortuku ja dengiau. Bet tik viena bandziau tepliot sviestiniu kremu, (nesigavo, nes maisesi su grietinele). Ir nei karto nepatizo nepatirpo, nei rasojo, tpfu tpfu tpfu ir dziaugiaus, nes nemegstu sviestinio kremuko
As tik groziuos groziuos, kopijuoju didele dali idejom i folderiukus nerealios Jus visos, dziaugiuos kad yra kur akis paganyt ideju pasisemt Tik Cypsiukas kazkur dingus.. senai nematyt
Sveikos mergaites noriu jusu patarimo,ma reik tortuka iskept 15m vaikinukui,dievina kompa ir zaidimus su kompu zaist,nu nesugalvoju ka padaryt,visai galva nieko nesumasto,gal mesteltumet kokia ideja,busiu labai dekinga
Labai smagu kad yra i ka akytes paganyti labai labai
Nuo mano pirmos apsilankymo dienos tai visos esancios tobuleja ir tobuleja ir nestovi vietoj tai yra nuostabu as kalbu ne tik apie naujokes bet ir senbuves atejusi susizavejau graziais tortais o dabar tortai nyksta po biskiuka ir atsiranda vien meniniai kuriniai. Visos be isimties saunuoles.
Jau matau vaizda jai susikurtumet firmele visos esancios cia meninikes tai alkavai gulbinienei ir dar ten visom kuriu nezinau sakes
Ir niekaip negaliu atsistebeti tokia geranoriska pagalba visais atvejais jokios konkurencijos jiokio pavydo vien tik draugiskumas kartais to nesulauki is savo artimuju o cia atrodo viai kitoks pasaulis
Nuo mano pirmos apsilankymo dienos tai visos esancios tobuleja ir tobuleja ir nestovi vietoj tai yra nuostabu as kalbu ne tik apie naujokes bet ir senbuves atejusi susizavejau graziais tortais o dabar tortai nyksta po biskiuka ir atsiranda vien meniniai kuriniai. Visos be isimties saunuoles.
Jau matau vaizda jai susikurtumet firmele visos esancios cia meninikes tai alkavai gulbinienei ir dar ten visom kuriu nezinau sakes
Ir niekaip negaliu atsistebeti tokia geranoriska pagalba visais atvejais jokios konkurencijos jiokio pavydo vien tik draugiskumas kartais to nesulauki is savo artimuju o cia atrodo viai kitoks pasaulis