Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Sveikutės, norėčiau paklausti dėl pastiliažo. ką tik pasidariau masę ir iškilo keletas klausimų:
1. Ar į ją reikia dar priberti pudros ir ji iš karto turi būt kaip plastelinas, ar dar tokią pusiau tirštą dėt į šaldytuvą, kad stingtų. Ir kiek maždaug laiko šaltai laikyti?

2. kaip nudažyti? Ta prasme kada ir kaip dėti dažus?

3. savaitgalį dariau tortuką` su cukrinėm rožytėm ir šokolado glaistu, bet kažkas su šokoladu negerai. Gal reikėjo kažko dar pridėti? gaminau pgl. tokį receptuką
ŽVILGANTIS ŠOKOLADO GLAJUS:
175g šokolado
150ml neriebios grietinėlės
1/2 a.š. tirpios kavos
viską kaitinti ant silpnos ugnies
Įdedu foto, kuris toks na skurdukas, bet tai tik dėl patarimų ką buvop galima ir reikėjo daryti kitaip.
user posted image
Atsakyti
ačiū, dėl abiejų labai stengiausi, nors jau ir naktis lipo ant kupros, gi per savo vaikeliukus puošti kol jie nesuminga arba kol MB iš darbo nepareina be šansų, pirmojo torto idėja yra tame, kad šiandien į MB darbovietę atvažiuoja kitos firmos atstovai prieš kalėdas čia visą savaitę kasdien vis taip, na ir jie nori pamaloninti, parodyti dėmesį savo tiekėjams, tai va jurta ir ženkliukas MB darbovietės ženklas, o tas baltas daiktas yra kad nepamelavus - beregis šildymo termostato galva ar kaip ten vadinasi, jį pats MB darė, aš tik palapinę, apdengimą, apdengimas tai irgi spalvas iš logotipo taikėm, MB kontrolę vedė, kas kur kaip lotuliukas.gif

Migle79, labai originalus, labai dailus tavo Kalėdinių elnių tortas, nu be proto mielas, aš sakau, pamatai ir įspūdis lieka wub.gif wub.gif wub.gif

oi, selestei pamiršau parašyti, nežinau iš kur gavot tą tokį įdomų glazūros receptą, bet niekada nėra pavedęs šis: 100 g šokolado, šaukštas sviesto, šaukštas grietinėlės, viską išlydyti ant garų vonelės ir užpilti ant torto .... žiūrint į jūsų glazūrą, toks jausmas, kad per karštai kaitinot 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olesta: 16 gruodžio 2009 - 15:06
QUOTE(Olesta @ 2009 12 16, 16:04)
*ačiū, dėl abiejų labai stengiausi, nors jau ir naktis lipo ant kupros, gi per savo vaikeliukus puošti kol jie nesuminga arba kol MB iš darbo nepareina be šansų, pirmojo torto idėja yra tame, kad šiandien į MB darbovietę atvažiuoja kitos firmos atstovai prieš kalėdas čia visą savaitę kasdien vis taip, na ir jie nori pamaloninti, parodyti dėmesį savo tiekėjams, tai va jurta ir ženkliukas MB darbovietės ženklas, o tas baltas daiktas yra kad nepamelavus - beregis šildymo termostato galva ar kaip ten vadinasi, jį pats MB darė, aš tik palapinę, apdengimą, apdengimas tai irgi spalvas iš logotipo taikėm, MB kontrolę vedė, kas kur kaip  lotuliukas.gif

**Migle79, labai originalus, labai dailus tavo Kalėdinių elnių tortas, nu be proto mielas, aš sakau, pamatai ir įspūdis lieka  wub.gif  wub.gif  wub.gif

* turim dar vieną talentą iš vyrų pusės thumbup.gif biggrin.gif

** drinks_cheers.gif
Atsakyti
migle, pritariu olestai kai pasirodai tai su trenksmu, labai grazu wub.gif
olesta, na tau ir skyla uzsakymai, barbe superine pavyko, be reikalo pergyvenai, labai labai grazu ir taip na taip barbiska thumbup.gif wub.gif antrasis irgi nieko sau, bet jau zmoniu ismone........... doh.gif idomu koks sekantis uzsakymas unsure.gif
Atsakyti
eglejk, koks ornamentuotas tortas wub.gif be galo gražu...

Migle,tavo tortai kaip iš žurnalų viršelių nužengę wub.gif elniukai – taip gražu taip kalėdiška wub.gif o liūtuko tortas kaip įdomiai padarytas - pasaka thumbup.gif

Olesta, darbštuolyte tu mūsų bigsmile.gif ir vėl mus džiugini savo tortukais thumbup.gif sveikinimai – pirmoji barbytė TOBULAI gavosi wub.gif labai gražu ir sijonas taip gražiai susiklostavęs wub.gif t.p. aplodismentai TB neabejotinai turi talentą lipdymui thumbup.gif tu dažniau jį įdarbink laugh.gif ir pats tortukas labai šauniai atrodo wub.gif

Seleste, tavo gėlytės tai viens prie vieno kaip mano pirmosios buvo doh.gif biškį storokos blush2.gif bet nieko kuo toliau tuo viskas geriau gausis mirksiukas.gif svarbiausia nenukabint nosies mirksiukas.gif o šokoladą, kiek įžiūriu, perkaitinai greičiausiai mastau.gif ir kaip Olesta sakė – man irgi labai jau įtartinas pats receptas tavo, man regis grietinėlės ten ryškiai per daug blink.gif dėl pastilažo (parašysiu iš savo varpinės kaip darau, kitos gal kitaip daro tai irgi parašys gal ) aš jo šaldytuve išvis nelaikau schmoll.gif iškarto užsiminkau masę panašią į plastiliną ir iškarto kočioju ir dengiu ja tortą, o dažus (gelinius) aš įminkau pačioje pabaigoje, jei lipdymui skirta tavo masė – atsidalinu į gabaliukus kiek norėsiu spalvų, vynioju juos į plėvelę, tada imu po gabaliuką masės ir įminkau norimą spalvą, ir minkau minkau minkau... kol spalva vienodai pasiskirsto...

Mazuliux, labai gražučiai tavo torčiukai wub.gif vaikinuką superinį nulipinai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 16 gruodžio 2009 - 16:38
Olesta, ale tikrai, gerai, kad vyro darbas dar tik su tokia technika susijęs lotuliukas.gif
Pirmasis torčiukas labai lygiai padengtas, tiesiog žiūriu ir žiūriu, taip akį traukia. O barbė gražuolė. Žiūriu, kuo kukliau papuoštas torčiukas, tuo gražiau thumbup.gif

Migle79, o jau bridžiukai wub.gif iš karto įsimylėjau, ir spalvos tokios ryškios bigsmile.gif mielas torčiukas.

selestė, panašu, kad ne kaip sekėsi šokoladu aplieti g.gif o ir rožytės, atrodo, bele kaip pamėtytos. g.gif
Atsakyti
Migle79, tortukai nerealaus grozio, bet tas su briedziukais tiesiog uzbure mane wub.gif
Olesta, koks originalumas su ta palapine, ir lelyte tokia miela, daili bigsmile.gif
mazuliuxs, tortuku gausumas koks, ir visi tikrai grazuciai thumbup.gif

o as po vakar vis dar mirstu doh.gif
Atsakyti
ačiū, žinokit aš jau meldžiuosi, kad neužsimanytų tų sunkiųjų aparatų, kol kas jų poreikiai tokie dar įkandami, bet va šiandien reikia dar tris padaryt ir ryt dar vieną, labai jie myli savo tiekėjus cool.gif perduosiu sviestinius MB dūšiai linkėjimus tongue.gif ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 12 16, 15:04)

oi, selestei pamiršau parašyti, nežinau iš kur gavot tą tokį įdomų glazūros receptą, bet niekada nėra pavedęs šis: 100 g šokolado, šaukštas sviesto, šaukštas grietinėlės, viską išlydyti ant garų vonelės ir užpilti ant torto .... žiūrint į jūsų glazūrą, toks jausmas, kad per karštai kaitinot  4u.gif

Ačiū 4u.gif
Dėl karšto kaitinimo gali visko būt, nes iilgokai stovėjo ant garu...vis laukiau kada suskystės doh.gif lotuliukas.gif

QUOTE(RiMami @ 2009 12 16, 16:30)
eglejk, koks ornamentuotas tortas wub.gif be galo gražu... 

Seleste, tavo gėlytės tai viens prie vieno kaip mano pirmosios buvo ...........r iškarto kočioju ir dengiu ja tortą, o dažus (gelinius) aš įminkau pačioje pabaigoje, jei lipdymui skirta tavo masė – atsidalinu į gabaliukus kiek norėsiu spalvų, vynioju juos į plėvelę, tada imu po gabaliuką masės ir įminkau norimą spalvą, ir minkau minkau minkau... kol spalva vienodai pasiskirsto...

Ačiū 4u.gif 4u.gif
labai apsidžiaugiau, kad galėsiu į mynkit dažus thumbup.gif O tai jau mąsčiau tik apie senių besmegenių lipdymą... Och teks mokyklą prisimint plastelino laikus... biggrin.gif

QUOTE(neli @ 2009 12 16, 16:31)

selestė, panašu, kad ne kaip sekėsi šokoladu aplieti g.gif o ir rožytės, atrodo, bele kaip pamėtytos. g.gif

kai jau šokoladas nepavyko tai ir gėlytes supykusi dėliojau./ paskui nepatiko man, bet nuimt nuo šokolado jau nelabai... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 12 16, 15:00)
bet dedu tam, kad pasakyčiau: nerekomenduojama, bet SAUGU dėti pastiliažo masę ant grietinėlės tiesiai  blush2.gif  nedėjau jokio sviestinio kremo, nė lašo, apdengiau gerokai po vidurnakčio, o MB šiandien sėkmingai tokiam pat stovyje nuvežė darban

labai grazus tortukai wub.gif

o del pastilazo, nedaug as tu tortuku ja dengiau. Bet tik viena bandziau tepliot sviestiniu kremu, (nesigavo, nes maisesi su grietinele). Ir nei karto nepatizo nepatirpo, nei rasojo, tpfu tpfu tpfu thumbup.gif ir dziaugiaus, nes nemegstu sviestinio kremuko blush2.gif

As tik groziuos groziuos, kopijuoju didele dali idejom i folderiukus tongue.gif nerealios Jus visos, dziaugiuos kad yra kur akis paganyt smile.gif ideju pasisemt thumbup.gif Tik Cypsiukas kazkur dingus.. senai nematyt unsure.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites noriu jusu patarimo,ma reik tortuka iskept 15m vaikinukui,dievina kompa ir zaidimus su kompu zaist,nu nesugalvoju ka padaryt,visai galva nieko nesumasto,gal mesteltumet kokia ideja,busiu labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
Labai smagu kad yra i ka akytes paganyti labai labai 4u.gif
Nuo mano pirmos apsilankymo dienos tai visos esancios tobuleja ir tobuleja ir nestovi vietoj tai yra nuostabu as kalbu ne tik apie naujokes bet ir senbuves atejusi susizavejau graziais tortais o dabar tortai nyksta po biskiuka ir atsiranda vien meniniai kuriniai. Visos be isimties saunuoles.
Jau matau vaizda jai susikurtumet firmele visos esancios cia meninikes tai alkavai gulbinienei ir dar ten visom kuriu nezinau sakes
Ir niekaip negaliu atsistebeti tokia geranoriska pagalba visais atvejais jokios konkurencijos jiokio pavydo vien tik draugiskumas kartais to nesulauki is savo artimuju o cia atrodo viai kitoks pasaulis 4u.gif 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti