QUOTE(DEM @ 2010 10 15, 16:20)
O dabar klausymukas. Kuo pagardinti salotas ir mišraines
Majonezas, grietinė, actas ir padažai lyg ir netinka. O tai kuo tada jas užpilti
Pvz. mūsų lietuvišką baltą mišrainę
daržovės virtos, bet kuo ją užpilti
Neišneša galva
Bandžiau ieškoti valgių receptų kasininkėm, bet nieko net panašaus neradau: visur tik nuorodos pavienių produktų, bet gi vienos virtos bulvės nevalgysi
Ir ką būtų galima nusinešti į darbą pavalgyti
Darbovietės valgykla netinka, tai ką tada valgyti? Šitiek klausimų vienu metu, o atsakymų
Labas vakarėlis,
Et, užjaučiu DEM, smagiau skaityti kai jūs visos sveikos
Na, bet gerai, kad optimistiškai nusiteikusi, tai ir sveikatėlė gal greičiau atsistatys
Kas liečia valgį, tai prisimenu kaip prieš operacijas į darbą nešiojausi maistinį termosėlį, nes valgykla irgi tik keptą maistą parduodavo, geriausiu atveju sriubytės ten pirkdavau
O susigalvodavau gana įvairių maistų(aišku nežinau ar tau tiks). Kadangi termosas turėjo kelis "skyrelius", tai galėjau kelių rūšių maistą dėti į jį nesumaišant
Nešdavausi virtos vištienos su ryžiais, daržovių troškinių(dažniausiai irgi su vištiena), aš netoleravau žuvies, bet su ja irgi nemažai įvairių troškinių galima prasimanyti, kartais tiesiog salotų pasidarydavau
Galima sugalvoti troškintų mėsos kukulių,šnicelių,kotletukų visokiausių ir pasirinkti garnyrą
O dabar apie padažus: kurį laiką išties jokių padažų nevartojau, nors esu padažų "vergė"
Vėliau rinkausi kuo nekaltesnius- neaštrius, nedirginančius. Salotas vietoj grietinės užpildavau kefyru ir skonis man lygiai toks pats
Kartais ir dabar taip darau
Na su kečupais sunkiau, bet laikui bėgant gal surasi kokį natūralesnį