Įkraunama...
Įkraunama...

Kasos uždegimas (pankreatitas)

Labas merginos.Esu naujoke jusu forume.Mano istorija:esu nescia,jau6menuo.Pries 5 men. pradejau labai vemti,pykino,atsirado skausmas epigastrime,juosiantis kaip dirzu.8 kartus gulejau ligonineje.Nustate akmenis tulzies pusleje,liepe operuotis,sake,kad neisnesiosiu nuo skausmo.Isoperavo,o skausmai niekur nedingo.Pasitikrinau amilaze:137,cia alfa,ir p amilaze padidejusi 6 vnt.Rijau slanga,tikrino skrandi-viskas tvarkoje.Gydytojai sako,kad letinis kasos uzdegimas,gal pilvas spaudzia kasa ir t.t.Taip ir gyvenu su skausmais.
Atsakyti
QUOTE(alma č @ 2010 05 28, 11:53)
Labas merginos.Esu naujoke jusu forume.Mano istorija:esu nescia,jau6menuo.Pries 5 men. pradejau labai vemti,pykino,atsirado skausmas epigastrime,juosiantis kaip dirzu.8 kartus gulejau ligonineje.Nustate akmenis tulzies pusleje,liepe operuotis,sake,kad neisnesiosiu nuo skausmo.Isoperavo,o skausmai niekur nedingo.Pasitikrinau amilaze:137,cia alfa,ir p amilaze padidejusi 6 vnt.Rijau slanga,tikrino skrandi-viskas tvarkoje.Gydytojai sako,kad letinis kasos uzdegimas,gal pilvas spaudzia kasa ir t.t.Taip ir gyvenu su skausmais.

Labas Alma,

Na, situacija tikrai nepavydėtina doh.gif Bet gal visi skausmai pagimdžius leliuką atslūgs g.gif O ir vaistų turbūt dabar jokių nuskausminamųjų stipresnių negalima vartoti? doh.gif
Na linkiu daug stiprybės ir kad likęs nėštumo laikas prabėgtų kuo lengviau 4u.gif
Atsakyti
Ačiū Jammin uz palinkejimus
Atsakyti
Labas vakaras.Esu Almos vyras.Alma guli ligonineje,jau9 karta.Paklausiau jos kokia didziausia svajone-kad praeitu skausmas.Gal zinote kokiu geru vaistu nuo skausmingos kasos?Kokie vaistai jums padeda kai skauda?Jai skauda jau 5 menesius-diena,nakti.Gydytojai nieko nedaro,nes nesčia.Suprantu vaistai ne nesčiai,bet po gimdymo.Vaikuti ims anksčiau laiko.
Atsakyti
Oi, kaip užjaučiu verysad.gif Man leisdavo nošpą ir dar kažką, nes nošpa truputi plečia. Dieve kaip baisu doh.gif Prisimenu ir aš tuos skausmus doh.gif
Ir dabar nėra gerai: ką suvalgau viską išviduriuoju doh.gif Siaubas kažkoks doh.gif
Ar nedarot iškrovos dietų, nu tą prasme, kad kasa pailsėtų ax.gif
Atsakyti
Ligonineje pusantros paros nieko nedave valgyti ir tiek tos iskrovos.Nei nospa,analginas,ketanovas,ketanalis,paracitamolis-visi leidziami-nepadeda ne trupucio.
Atsakyti
Labutis merginos,

Siaubelis doh.gif Užjaučiu Alma 4u.gif
Kiek turiu patirties, tai jokie paprasti analgetikai ir nošpos man negelbėdavo nė kruopelytės schmoll.gif Po to kai gims leliukas ir jei skausmai nesiliaus- gali prašyti gydytojos tramadolio(yra įvairaus stiprumo(50/100/150), tabletėmis, nusipirkti galima tik su raudonu receptu), bet kol leliukas dar pilvelyje, tai tokių stiprių vaistukų tubūt negalima unsure.gif Bet ir tie nevisad gelbėdavo, tada jau galima kviestis greitąją ir ligoninėj laukti kol koks morfijus ar lašinė su vaistais padės...

O šiaip siūlyčiau paklausti gydytojos ar nėštumo metu, esant dideliems skausmams galima diclac vaistukus naudoti. Šie kurkas silpnesni ir padėdavo tais atvejais jei staigiai susileisdavau(nelaukiant kol skausmas įsibujos).
Čia aišku parašiau kas man padėdavo, kiekvienam gali būti skirtingai...

O šiaip aišku visada reikia labai žiūrėti maistuką ir gėrimus(bet čia jau ir taip tikriausiai kiekvienas gydytojas sako smile.gif )
Atsakyti
Sveiki.Nesuprantu vieno:p amilaze tik 6vnt. padidejus,alfa-skirtingose ligoninese rodo skirtingai,gydytojai sako,kad priklauso kokius reagentus laboratorijos naudoja ir 10 ar20vnt. į viena ar kita puse-neturi reiksmes.O,skausmas pastovus diena-nakti.Kodel taip skauda,juk skaiciau forume,kad amilazes padidejusios simtais-tada skauda o,cia...?Ačiū uz patarimus
Atsakyti
QUOTE(alma č @ 2010 06 04, 08:52)
Sveiki.Nesuprantu vieno:p amilaze tik 6vnt. padidejus,alfa-skirtingose ligoninese rodo skirtingai,gydytojai sako,kad priklauso kokius reagentus laboratorijos naudoja ir 10 ar20vnt. į viena ar kita puse-neturi reiksmes.O,skausmas pastovus diena-nakti.Kodel taip skauda,juk skaiciau forume,kad amilazes padidejusios simtais-tada skauda o,cia...?Ačiū uz patarimus

Labutis visoms . Uzuojauta Alma didele . o as mergaites jauciu atkritau vel ar vel viskas is pradziu . Sedziu sendien itin geltona skauda kairy sona pykina negaliu pajudeti ir temperatura laikosi 37 38 daugiau nenukrenta kaip iki 37 , skambinausi gyditojai vakar y kauna , aisku liepe grysti bet siam menesy nespeju o kita menesy profesorius atostogauja rugpiuti pati gyditoja atostogaus tai teks prasimucyti iki rugsejo . Dabar ji liepe isirasyti sia antibijotiku nes yra uzdegimas kazkur ar supuliavo kasa ji negali nieko pasakyti manes neapziurejus bet siuo momentu tai tokia pagalba nes temperatura neturi buti . tai dabar bandysiu patekti pas daktaru cia ir tikiuosi israsys kokiu antibijotiku . ot taip as ir gyvenu nesibaigiantis kosmaras . verysad.gif
Atsakyti
Jonizuotas vanduo, paskaitykite:www.burbuliukas.lt
Atsakyti
Labutis 4u.gif
Jammin1, kaip laikais, kaip sveikatyte ? Kaip gyvenimelis? blush2.gif

Pas mane kol laikaus reikiamu dietu, nurodymu viskas puiku - to pacio linkiu ir jums 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Merginos, ar gali pradėti skaudėti kasą nuo sunkaus kilnojimo g.gif Darbe kėliau dėžę, nu kokia 30kg mažiausiai, tai tik smilktelėjo ir prasidėjo: nu grynai toks skausmas doh.gif Paskui namie pasikartojo du tokie priepuoliai, tai biski apmažinau valgį, žiūriu kas toliau bus. Tačiau tai prasideda ne iš karto po valgio, būna praėję kokios trys-keturios valandos. Negi reiks šiaušti pas daktarus doh.gif
Atsakyti