Įkraunama...
Įkraunama...

Kasos uždegimas (pankreatitas)

QUOTE(Brėkšta @ 2010 03 03, 09:41)
tai gal per krizę pigiau tas pakasimas šeimai kainuotų user posted image

Jammin, kaip tavo sasyska nesispardo skrandyje, mano plovas tai stabiliai susicementavo, tai dabar geriu arbatą dideliais kiekiais gal praplausiu  rolleyes.gif

user posted image

Sasyska nuslydo per skrandį be didesnių nesklandumų ir pasėkmių. Kaiptik poto vakare žiūrėjau "paskutinė instancija" laidą, per kurią pasakojo apie sasyskas, nu galiu pasakyti kad apetito tikrai nesukėlė doh.gif Nors naujo nieko ir nepapasakojo, bet tos plėvės, sausgyslės, pažandės ir kiti subproduktai skamba labai nekaip, o ypač žinant kad vakar būtent juos ir valgiau doh.gif Greitu metu sasyskos mano meniu tikrai nepasirodys biggrin.gif
Brėkšta, o kas tame plove negerai buvo, kad taip organizmas sureagavo? Aš šiandien irgi planuoju plovą su vištienos krūtinėle darytis. Kažkaip man vienas iš geresnių maistų, kur ir skanu ir dar leidžiama ax.gif

Sanita, kaip tu laikaisi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 03 kovo 2010 - 10:57
QUOTE(Jammin1 @ 2010 03 03, 11:56)

Brėkšta, o kas tame plove negerai buvo, kad taip organizmas sureagavo? Aš šiandien irgi planuoju plovą su vištienos krūtinėle darytis. Kažkaip man vienas iš geresnių maistų, kur ir skanu ir dar leidžiama  ax.gif

Sanita, kaip tu laikaisi?

su plovu tai viskas gerai, bet taip sakant nerekia vakare plovo valgyt, nereikia, bent jau man.

ruošiuosi eit į maximką, tai galvoju ką čia sau kaip kompensaciją nusipirkus skanaus ir naudingo nus gal dar truputį nuodėmingo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brėkšta @ 2010 03 03, 10:28)
su plovu tai viskas gerai, bet taip sakant nerekia vakare plovo valgyt, nereikia, bent jau man.

ruošiuosi eit į maximką, tai galvoju ką čia sau kaip kompensaciją nusipirkus skanaus ir naudingo nus gal dar truputį nuodėmingo  bigsmile.gif

Labutis mergaites . Jammin tavo tiesa atkocioja ir paleidzia . Bet dabar kazkaip visi tyrimai labai greitai daromi rytoj jau vaziuoju daryti ta magnetiny rezonanca kazkaip greitai paciai akys ant kaktos isoko kai vakar paskambino . Matyt ir pas juos tyrimu rezultatai blogi . Sanita jei ne krize tai jau senai lietuvoj sedeciau . verysad.gif O gelta esu sirgusi pries 3 metus kai buvo letinis apendicitas . Ar zmogus begali dar karta ja sirgti ? Ir vakar buvau pas savo seimos gyditojo tai jis man isaiskino kodel skrandis streikuoja nes kraujas parode refliuksa , bet vel nesuprantu is ko juk nei riebei valgau nei sokoladu kemsu nei kavos negeriu tai is kur ta rugstis , sako mes darom operacijas bet tau ja atidedame nes kol kasa nenurims negalim daryt nes jos yra arti viena kitos ir gali dar labiau kasa suaktyvinti . Tai tokia ligu maiselis ir esu . Nesirkit mergaites laikykites . iki
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2010 03 03, 13:14)
O gelta esu sirgusi pries 3 metus kai buvo letinis apendicitas . Ar zmogus begali dar karta ja sirgti ?

Gali, gali, aš vaikystėje gelta sirgau, o paskui viena po kitos buvo mechaninės geltos, viena didesnė, kita mažesnė.

O mano klasiokė ir panašiu metu sirgo kaip ir aš, pasigydė, paleido ir vėl atkrito, tai va taip ax.gif
Atsakyti
jo, mechaninė gelta gali kartotis daugybę kartų...

O refliuksas irgi gali būti susijęs su kasos ligomis.
Na, sekmės tau renatėle rytoj tyrimuke 4u.gif
Atsakyti
Šian radau įdomių straipsnių kasos ligų tema- atseit metus rūkyti diabeto rizika išauga 70%(laikui bėgant ji mažėja), o geriant vaisvandenius- kasos vėžio tikimybė padvigubėja rolleyes.gif Nu ir dar daug visokios velniavos prisiskaičiau kaip visada ax.gif

Va, ir prisiminiau! Jau ryte norėjau paklausti, bet pamiršau- Brėkšta kaip tavo gliukozės tolerancijos? Tvarkosi ar taip pat, kaip ir buvo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 03 kovo 2010 - 21:35
QUOTE(Jammin1 @ 2010 03 03, 22:33)

Va, ir prisiminiau! Jau ryte norėjau paklausti, bet pamiršau- Brėkšta kaip tavo gliukozės tolerancijos? Tvarkosi ar taip pat, kaip ir buvo?

žinok nesityriau iš vis dar kraujo, buvau poliklinikoje, bet kai su gydytoja sutarėm, kad antibus gersiu mėnesio pabaigoje, tai vat prieš geriant ir paprašysiu visų kraujo tyrimų ir žiūrėsiu kaip tas cukrus bus, nu kadangi su kasos problemom vienas iš simptomų cukraus šoktelėjimas, tai tikiuosi, kad tas simptomas ir dingo nes ankščiau cukrus būdavo normalus, bėda ta, kad turiu paveldimumą CD, bet ir tai su klaustuku kiek žinau mano močiutei kažkokie vaistai suėdė kasą ir gavo CD nu vienžo mėnesio gale paaiškės, o toliaranciją gal iš vis negreit kartosiu nemanau, kad ji taip greit dings, rekomendavo pasidaryt po pusmečio, tai gal rudeniop ir darysiu, o gal vasarą, kad nuo ledų susiturėt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Brėkšta @ 2010 03 04, 08:52)
žinok nesityriau iš vis dar kraujo, buvau poliklinikoje, bet kai su gydytoja sutarėm, kad antibus gersiu mėnesio pabaigoje, tai vat prieš geriant ir paprašysiu visų kraujo tyrimų ir žiūrėsiu kaip tas cukrus bus, nu kadangi su kasos problemom vienas iš simptomų cukraus šoktelėjimas, tai tikiuosi, kad tas simptomas ir dingo nes ankščiau cukrus būdavo normalus, bėda ta, kad turiu paveldimumą CD, bet ir tai su klaustuku kiek žinau mano močiutei kažkokie vaistai suėdė kasą ir gavo CD nu vienžo mėnesio gale paaiškės, o toliaranciją gal iš vis negreit kartosiu nemanau, kad ji taip greit dings, rekomendavo pasidaryt po pusmečio, tai gal rudeniop ir darysiu, o gal vasarą, kad nuo ledų susiturėt  ax.gif

Labukas mergytes . Breksta as esu sirgusi irgi mehanine gelta ana rudeny bet dabar vel ji man pradejau gerti esenciali kepenukus gal pastiprinciu . Zinokit gryzau is to skano , bet kaip ydomei man kontrasto tai neleido dare be kontrasto man labai ydomu ar jiems pasiseke tas tyrimas nes lietuvoj leido kontrasta tyrimo metu o cia ne .Aciu uz palaikyma mergytes . Tyrimu rezultatai nezinau kada . Ai vat nesuprantu siandien ir vakar temperatura laikosi 37,5 ar gali ji buti del to kad bilurubinas aukstas ar del kasos cia ? Klausimu daug turiu gyditojams bet atsakymu mazai sulaukiu is ju . verysad.gif
Atsakyti
Renatėle,
Temp atrodo gali būti dėl pakilusio bilirubino ar geltos, bet aišku ir nuo kasos gali būti. Ir apskritai pas tave man atrodo vienas negalavimas susijęs su kitu...
O dėl kontrasto tai: ne visada jo reikia. Man magnetinį rezonansą darant irgi kontrasto neleido, o rado daugiau nei per galybę kompiuterinių tomografijų su kontrastais... (dar prisiminiau kad labai įdomų rentgeną yra darę, kur bario bonką sugerti liepė, o poto pririšo prie rentgeno stalo ir vartė biggrin.gif )
Renatėle, jei temp nekris- eik pas šeimistę(-ą), nes su tavo savijauta jau nejuokai doh.gif

Brėkšta, įdomu ar esant CD paveldimumo rizikoje ir plius dar sergant kasos ligomis CD galimybė padvigubėja? g.gif
Šiandien vėl užsienietiškų med straipsių prisiskaičiau, siaubas kokie neteikiantys vilčių doh.gif Žodžiu padariau išvadas, kad kasdien misdama sasyskom visvien kojas užverščiau ne nuo jų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2010 03 04, 19:32)

Brėkšta, įdomu ar esant CD paveldimumo rizikoje ir plius dar sergant kasos ligomis CD galimybė padvigubėja?  g.gif
Šiandien vėl užsienietiškų med straipsių prisiskaičiau, siaubas kokie neteikiantys vilčių  doh.gif  Žodžiu padariau išvadas, kad kasdien misdama sasyskom visvien kojas užverščiau ne nuo jų  biggrin.gif

Nu žinok man neįdomu sau ligą įsikalbėt schmoll.gif
Ir labai tikiuosi, kad mano visos kasos bėdos būtajame laike, ėjo ir praėjo, šeip tu gal optimistinius straipsnius skaityk pvz vartojant dažnai cinamoną, kaliaropes, fiziškai judant deabeto rizika lygiai taip pat sėkmingai kelis kart sumažėja, nei, kad visiškai sveikas žmogus kas dien guli kartu su teliku ir prie sasyskos dar bulkutę su kremu sudoroja tadu nei paveldimumo nereikia ax.gif
aš dar domėjausi močiutės giminėm, tai iš jos niekas daugiau nesirgo cukralige ir guodžiuosi, kad ir ji susirgo senatvėje, senatviniu deabetu, kuris buvo išprovokuotas vaistų tiek, kad nu jei kirto per kasą, vadinasi jautri vieta vistiek........ nu vienžo tu ne tuos straipsnius skaitai, geriau jau Donlaičio "Metus" skaitytum lotuliukas.gif arba dar geriau einam kavos gert bigsmile.gif
Atsakyti
Ne, Brėkšta, čia tik gal iš mano žinučių taip pasirodė wink.gif
Skaitau tai aš ale tuos "geruosius", bet vat tarp jų įsimaišo ir tokie wink.gif
Aš iš prigimties optimistė ir manau kad mintys nemažą įtaką daro savijautai smile.gif Neįsikalbinėju sau ligų, tik atkreipiu dėmesį, kad reiktų baisiai neatsipalaiduoti, nes gyvent man dar visai nepabodo biggrin.gif Kavos gėrimas atsideda rytojaus rytui, nes kofeinas į senatvę ėmė veikti mane ir vakare atsigėrus- sunkokai užmiegu smile.gif
Atsakyti
Kaip gyvuojat, merginos?
Atsakyti