QUOTE(Jammin1 @ 2010 01 14, 15:35)
Sveika prisijungus Saulyt3
Sveikos visos, merginos
Saulyt, tu mano metelių Aš apie vaikelį kai pagalvoju- irgi klausimų kyla Bet sakiau, kai turėsiu su kuo jį planuoti- tada ir pasitarsiu su gydytojais
Esu skaičiusi nemažai apie kasos latakų plėtimą, įdomu kokiu būdu tau jį darė? Na-atviras pjūvis, ar laparaskopija? Ar sunki operacija?
Va žiūriu ir tau po operacijos geriau Aš irgi dažnai praplėčiu savo mitybos racioną Bet po tokių ilgesnių papiknaudžiavimu ima arba skrandį skaudėti, arba kokį šoniuką, tai ir vėl apmažinu produktų pasirinkimą
Tiesa, abejoju ar gali būti kasos skausmai "iš niekur". Ar nėra sirgusių kasos ligomis tavo šeimoje? Kartais būna genetiškai paveldėta, tačiau dėl per brangių tyrimų dažniausiai ši priežastis (LT)lieka nenustatyta... Aišku yra ir kitų priežasčių, kurios sunkiai išaiškinamos. Visokios pilvo traumos ir t.t.
Sanita, kaip tu laikaisi?
Sveikos visos, merginos
Saulyt, tu mano metelių Aš apie vaikelį kai pagalvoju- irgi klausimų kyla Bet sakiau, kai turėsiu su kuo jį planuoti- tada ir pasitarsiu su gydytojais
Esu skaičiusi nemažai apie kasos latakų plėtimą, įdomu kokiu būdu tau jį darė? Na-atviras pjūvis, ar laparaskopija? Ar sunki operacija?
Va žiūriu ir tau po operacijos geriau Aš irgi dažnai praplėčiu savo mitybos racioną Bet po tokių ilgesnių papiknaudžiavimu ima arba skrandį skaudėti, arba kokį šoniuką, tai ir vėl apmažinu produktų pasirinkimą
Tiesa, abejoju ar gali būti kasos skausmai "iš niekur". Ar nėra sirgusių kasos ligomis tavo šeimoje? Kartais būna genetiškai paveldėta, tačiau dėl per brangių tyrimų dažniausiai ši priežastis (LT)lieka nenustatyta... Aišku yra ir kitų priežasčių, kurios sunkiai išaiškinamos. Visokios pilvo traumos ir t.t.
Sanita, kaip tu laikaisi?
Latako praplatinimą darė iš vidaus, nei pjūviu, nei laparoskopu. Gauni pilną narkozę ir į vidų kiša žarnelę iki pat pat kasos, taip ir operuoja, ir apžiūri. Man buvo jau darę prieš kelis metus apžiūrą taip, o dabar operavo. Lot. vadinasi virsingografija, tik nete nėra info apie tai, esu ieškojusi.
o po to man nei pagerėjo, nei pablogėjo tiesą pasakius. Tas tarpas 1 m. be priepuolio buvo tada kai pradėjau valgyt normaliai. O va po tos operacijos tai tik pusmetis tepraėjo ir vėl priepuolis.
Šeimoje niekas nėra sirgęs, valgo visi normaliai.
Iš kitų pasakojimų pastebėjau, kad daug kam užeina tie priepuoliai, skausmingi ir pan., bet ir praeina po kelių val. ar tai po dienos ir po to maudžia. O man tai ne, kai jau pradeda skaudėt tai tik stiprėja, visada baigiasi ligonine, skauda kelias paras, kartais iki sąmonės netekimo.