Įkraunama...
Įkraunama...

Kasos uždegimas (pankreatitas)

QUOTE(Jammin1 @ 2010 01 14, 15:35)
Sveika prisijungus Saulyt3  4u.gif
Sveikos visos, merginos  4u.gif

Saulyt, tu mano metelių  bigsmile.gif  Aš apie vaikelį kai pagalvoju- irgi klausimų kyla  ax.gif  Bet sakiau, kai turėsiu su kuo jį planuoti- tada ir pasitarsiu su gydytojais  ax.gif
Esu skaičiusi nemažai apie kasos latakų plėtimą, įdomu kokiu būdu tau jį darė? Na-atviras pjūvis, ar laparaskopija? Ar sunki operacija?
Va žiūriu ir tau po operacijos geriau smile.gif Aš irgi dažnai praplėčiu savo mitybos racioną  biggrin.gif  doh.gif  Bet po tokių ilgesnių papiknaudžiavimu ima arba skrandį skaudėti, arba kokį šoniuką, tai ir vėl apmažinu produktų pasirinkimą smile.gif
Tiesa, abejoju ar gali būti kasos skausmai "iš niekur". Ar nėra sirgusių kasos ligomis tavo šeimoje? Kartais būna genetiškai paveldėta, tačiau dėl per brangių tyrimų dažniausiai ši priežastis (LT)lieka nenustatyta... Aišku yra ir kitų priežasčių, kurios sunkiai išaiškinamos. Visokios pilvo traumos ir t.t. smile.gif
Sanita, kaip tu laikaisi?  ax.gif

Latako praplatinimą darė iš vidaus, nei pjūviu, nei laparoskopu. Gauni pilną narkozę ir į vidų kiša žarnelę iki pat pat kasos, taip ir operuoja, ir apžiūri. Man buvo jau darę prieš kelis metus apžiūrą taip, o dabar operavo. Lot. vadinasi virsingografija, tik nete nėra info apie tai, esu ieškojusi.
o po to man nei pagerėjo, nei pablogėjo tiesą pasakius. Tas tarpas 1 m. be priepuolio buvo tada kai pradėjau valgyt normaliai. O va po tos operacijos tai tik pusmetis tepraėjo ir vėl priepuolis.
Šeimoje niekas nėra sirgęs, valgo visi normaliai.
Iš kitų pasakojimų pastebėjau, kad daug kam užeina tie priepuoliai, skausmingi ir pan., bet ir praeina po kelių val. ar tai po dienos ir po to maudžia. O man tai ne, kai jau pradeda skaudėt tai tik stiprėja, visada baigiasi ligonine, skauda kelias paras, kartais iki sąmonės netekimo.
Atsakyti
Saulyt, kažkur tikrai buvau internete radusi apie tai info smile.gif Tik dabar jau nebepasakysiu kur...
Rimti skausmai tai ir man visada ligoninėj baigdavosi- nepadėdavo net arkliškos dozės tramadolio ir kitokio velnio...

Man irgi po pusmečio, po abiejų operacijų du priepuoliai vienas po kito buvo, vėliau vienas abdo-chirurgas sakė, kad tai buvo pooperacinė komplikacija. Tai gal ir tau panašiai ax.gif
Kokioj ligoninėj operavaisi?
Papildyta:
QUOTE(Brėkšta @ 2010 01 22, 00:05)
nus laikykis  console.gif

Dėkui, Brėkšta smile.gif Viskas jau lyg ir tvarkoj smile.gif Šis rytas praėjo be didesnių nesklandumų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2010 01 22, 15:54)
Saulyt, kažkur tikrai buvau internete radusi apie tai info smile.gif Tik dabar jau nebepasakysiu kur...
Rimti skausmai tai ir man visada ligoninėj baigdavosi- nepadėdavo net arkliškos dozės tramadolio ir kitokio velnio...

Man irgi po pusmečio, po abiejų operacijų du priepuoliai vienas po kito buvo, vėliau vienas abdo-chirurgas sakė, kad tai buvo pooperacinė komplikacija. Tai gal ir tau panašiai  ax.gif
Kokioj ligoninėj operavaisi?
Papildyta:

Dėkui, Brėkšta smile.gif Viskas jau lyg ir tvarkoj smile.gif Šis rytas praėjo be didesnių nesklandumų  smile.gif

Aš KMUK, visą mėnesiuką ten pragulėjau.
Atsakyti
QUOTE(saulyt3 @ 2010 01 22, 16:20)
Aš KMUK, visą mėnesiuką ten pragulėjau.

Irgi netrumpai... ax.gif Čia vien po operacijos tiek? O operacija darė extra ar planine tvarka? ax.gif

Ko kitos mergytės tylit? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 22 sausio 2010 - 22:26
man atrodo prisidirbau su fermentiniu sūriu user posted image
Atsakyti
Velniava user posted image
Brėkšta, kas nutiko? user posted image
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2010 01 23, 09:34)
Velniava user posted image
Brėkšta, kas nutiko? user posted image

Labas mergytes .Saulyt man irgi tokia pat operacija dare platino latakus . bet gyditojai sake kad cia yra neamzina jie per laika vel uzsitraukai , taip kad man ir po kiek laiko teks vel gultis tai paciai operacijai . Ir skauda istisai toks nervinis maudimas . Vaje breksta uzjauciu tave . Jammin kaip tavo skrandukas ?
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2010 01 23, 17:29)
Labas mergytes .Saulyt man irgi tokia pat operacija dare platino latakus . bet gyditojai sake kad cia yra neamzina jie per laika vel uzsitraukai , taip kad man ir po kiek laiko teks vel gultis tai paciai operacijai . Ir skauda istisai toks nervinis maudimas . Vaje breksta uzjauciu tave . Jammin kaip tavo skrandukas ?

Sveika Renatėle, malonu tave matyti smile.gif Retokai apsilankai unsure.gif
O aš jau ir pamiršus buvau, kad tau tokią operaciją darė unsure.gif Mano atmintis taip žiauriai šlubuoja- kaip 99 metų senės doh.gif Matyt tos narkozės savo padarė... Nes iki tol net mob nr. visų draugų prisimindavau.
Kaip laikaisi? Gal kokių naujienų turi(kiek pamenu kažkokius tyrimus darė ar turi daryti)?
Tikiuosi savijauta neblogėja?

Brėkšta, kaip tu? Ar sveika? Neramu man tokia tyla...
Ir Vamora su Sanita dingusios... Kažkoks nerimas kirba verysad.gif Tikiuosi, kad klaidinga nuojauta rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2010 01 23, 17:40)

Brėkšta, kaip tu? Ar sveika? Neramu man tokia tyla...
Ir Vamora su Sanita dingusios... Kažkoks nerimas kirba  verysad.gif  Tikiuosi, kad klaidinga nuojauta  rolleyes.gif

gyva, pranislo vakar, bus pamoka per daug neatsipalaiduot bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brėkšta @ 2010 01 23, 18:00)
gyva, pranislo vakar, bus pamoka per daug neatsipalaiduot  bigsmile.gif

O kas buvo nutikę? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Brėkšta @ 2010 01 23, 18:00)
gyva, pranislo vakar, bus pamoka per daug neatsipalaiduot  bigsmile.gif

Nu, nu, prisipazink ant kokio grieko buvo patrauke.. bigsmile.gif

Jammin, as normaliai laikaus, laukiu kol pabaigsiu vaistus, o dar mazule antra gripo bangelia pasigavus ir as visad su jos ligelem padraugauju. doh.gif Tai ir nezinau kas ir nuo ko darosi, nieko issikapstysim irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2010 01 23, 18:02)
O kas buvo nutikę?  g.gif

šeip tai vakar žiaurus nevirškinimas buvo, labai skaniai privalgiau daržovių troškinio ir nemažai suvalgiau, paskui gal po geros valandos dar joguto sukapojau indelį, šeip jis toks nemažas visas indas doh.gif ..... nu ir psio užsikišo viskas kas gali užsikišt jaunai, gražiai mergelei, galvojau nu viskas, nes prieš skausmus aš tankiau pradėdavau kvėpuot, pilt karštis, troškint ir jau jaučiu, kad pūtuoju, kakta rasoja...... bet pradėjau gert arbatą litrais, tai nieko neskaudėjo kai palengvėjo nuėjau miegot, ryte atsibudau jau buvo viskas gerai, bet reikėjo gert vaistus po kurių būtinai reikia pavalgyt, tai išsiviriau manų košės, skaniai suvalgiau, pietums kiaušą virtą suvalgiau, tingėjau su sriuba vazotis, o vakare vl galvoju, skani tam manų košė..... nu ir vėl skrandis į šiukšlių dėžę prašos....... vienžo ne vakaraykštis sūris, kurio į troškinį įtrkavau kaltas, o tai, kad padauginau maisto, o šiandien tingėjau sriubą virt....... išvada, dietos rėžimui ir sveikam gyvenimo būdui galo nesimato, gera naujiena, galiu truputį ir grieko paragaut, be nepersistengt, o taip norėčiau ko nors nesveikai riebaus su nuostabiu šaldytu alum ir kasnių neskaičiuot, ot užtaisė man organizmas, jis tapo mano šeimininku, o ne aš jo lotuliukas.gif tik nuklysk į šoną, tai ir gauni bausmę, nuostabią savijautą doh.gif
Atsakyti