Įkraunama...
Įkraunama...

Kasos uždegimas (pankreatitas)

QUOTE(Sanita @ 2010 01 13, 13:25)
Labutis visoms  4u.gif

Va o mano situacija, giminiu suejimas, visi kaip tavo sveikata? ir t.t. Prasideda svente, stebi ka valgau, ka geriu ir vis baksnoja visokias frazes- neprisimesk ligoniu  doh.gif  Ka patartum, tu specas tokiose situacijose.. user posted image
O del ranku tirpimo nesijaudink  mirksiukas.gif , man jau desim metu tirpsta rankos, kojos  doh.gif

OOOOOO dar prieš ligoninių maratoną ir apturėjau antro lygio giminės balių, bet daugiau giminaitės draugai, kolegos dalyvavo ir visi su savo patarimais ir klausimasi ką valgau, kodėl negeriu, kiek valgau...... vienas itin didelis entuzijastas "gydytojas-mėgėjas" ilgai klausėsi kaip mes su viena motera kaip tik apie savo ligas šnibžėjomės, nes jai skrandyje buvo opa, tai ji man visokių gerų patarimėlių davė iš savo patirties, na vienžo tas "gydytojas" pradėjo man aiškint, kaip reikia gydytis, ką reikia valgyt, kokius vaistus gert, kad tuos, kuriuos geriu fignia, jis žino geresnių, aš klausiausi, klausiausi jo ir klausiu, sakau gerbiamasis o koks jūsų išsilavinimas? Staiga jo veidas sutrinka, supratau, kad nesuprato mano klausimo, perklausiau dar kartą, jūs medikas? bigsmile.gif Na nors vieną kursą medicinos baigėt? O gal aš ko nežinau gal jūs su mano ligos istorija susipažines labiau nei aš? Vienžo keli klausimai "gydytoją-mėgėja" išmušė iš pusiausvyros, pasimetė, stebėtinai greitai, kažką sumurmėjo apie pagalbą kažkam ir kiti pritilo kam prieš tai liežuvis niežtėjo.

Vat niekad nesuprasiu žmonių, kurie lenda kodėl negeri, jei negeri negerbi todėl labai nemėgstu "mišrių balių" kai giminės susimaišo su krūva nepažystamų kažkieno kolegomis, draugais... tada neaišku ko laukt ir tikėtis, bet iš kitos pusės, tai tokie baliai linksmiausi būna lotuliukas.gif o tai mano giminė turbūt "Damų" likerį iki 24 val. ragautų ir tyliai padėkoja šeimininkams išeitų namo, o su nepažystamaisiais vis tik intriga lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos ax.gif prisijungiu ir aš prie šios temos. Pasidalinsiu savo patirtimi ir gal rasiu informacijos sau (pradėjau skaityti nuo pirmos temos, turiu ką veikt blush2.gif ). Skausmai skrandžio srityje prasidėjo prieš 10 metų, visada įtarinėjo, tyrė ir gydė kaip skrandžio uždegimą, nes esu iš mažesnio miestelio, nelabai ir domėdavosi. Prieš 5 metus užėjus eiliniams skausmams nualpau iš skausmo, draugė iškvietė greitąją. L-amilazė buvo 10000. Gyd.netikėjo, kad aš galiu atsigauti. Na kaip ir kuo gydė nepasakosiu, manau visos žino. Atsigavau po kelių mėn. Tada diagnozavo lėtinį pankreatitą su ūmiais pasikartojimais. Skyrė griežtą dietą visam gyvenimui. Tada ir prasidėjo košės, troškiniai ir t.t. sąžiningai laikiausi nurodymų, bet po pusmečio vėl ligoninė ir taip jau 5 metai. Skausmas būna siaubingas, L-amilazė 3000-6000, gydymas badas ir visokie vaistai. Bet man niekada neskauda pavalgius, nepykina net priepuolių metu, kol nepradeda leist analgino. Kartais būna kartumas, duria kairijį šoną, kas sutampa su pankreatito simptomais. Bet kitkas tai labai keista.. Prieš 2 metus pradėjau važinėt konsultuotis į KMUK, gyd.patarė valgyti viską, nes jei tai būtų nuo maisto tai skaudėtų pavalgius. Man net grįžus iš ligoninės labai greit praeina, beveik nebeskauda. Ir tada aš nutariau valgyti beveik viską, maisto racioną praplatinau beveik 90% lotuliukas.gif valgiau ką noriu, vėl priaugau į normalų svorį lotuliukas.gif ir ką jūs manot? ax.gif man nebuvo priepuolio net metus lygiai 4u.gif bet po to vėl buvo, gulėjau KMUK, darė vidinę operaciją, platino kasos lataką, nes įtarė, kad gali susidaryti akmenukai tarp priepuolių ir užkimšti lataką, o paguldžius į ligoninę, kai pradeda pumpuot vaistus, tai jis pasišalina ir nebesimato. Nes kiek dariausi tyrimų: echoskopija, virsingografija, magnetinis rezonansas, komp.tomografija - viskas rodo, kad nieko nėra. Tarp priepuolių tyrimai geri, L-amilazė 100-300. Lapkritį vėl gulėjau ligoninėje. Pas mus miestelyje guldo į chirurginį, kitokio sk.nėra. Tai labai geras chirurgas yra sk.vedėjas, įtaria, kad gali būti mikrokalkuliacija - mikroskopinių akmenukų srautas, kurių nesimato ir tai sukelia uždegimus. Geriu vaistus akmenims skaldyti, bet jei ir tai nepadės, vėl kartosis priepuoliai atsakymas liks, kad man yra be priežasties..
Šeimoje jau visi priprato, bet labai pavargau taip gyventi.. Man dar tik 25 metai.. Negaliu planuoti vaikučio.. vis nežinau kada gali būti tas pats verysad.gif
Stengiuosi neprarasti vilties ir tikiuosi rasti išeitį kada nors, reikia išbandyti homeopatiją, žoleles, maisto netoleravimo testą gal.. pati nebežinau ką dar daryt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyt3: 14 sausio 2010 - 11:49
Sveika prisijungus Saulyt3 4u.gif
Sveikos visos, merginos 4u.gif

Saulyt, tu mano metelių bigsmile.gif Aš apie vaikelį kai pagalvoju- irgi klausimų kyla ax.gif Bet sakiau, kai turėsiu su kuo jį planuoti- tada ir pasitarsiu su gydytojais ax.gif
Esu skaičiusi nemažai apie kasos latakų plėtimą, įdomu kokiu būdu tau jį darė? Na-atviras pjūvis, ar laparaskopija? Ar sunki operacija?
Va žiūriu ir tau po operacijos geriau smile.gif Aš irgi dažnai praplėčiu savo mitybos racioną biggrin.gif doh.gif Bet po tokių ilgesnių papiknaudžiavimu ima arba skrandį skaudėti, arba kokį šoniuką, tai ir vėl apmažinu produktų pasirinkimą smile.gif
Tiesa, abejoju ar gali būti kasos skausmai "iš niekur". Ar nėra sirgusių kasos ligomis tavo šeimoje? Kartais būna genetiškai paveldėta, tačiau dėl per brangių tyrimų dažniausiai ši priežastis (LT)lieka nenustatyta... Aišku yra ir kitų priežasčių, kurios sunkiai išaiškinamos. Visokios pilvo traumos ir t.t. smile.gif

Sanita, kaip tu laikaisi? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2010 01 14, 13:35)
Sveika prisijungus Saulyt3  4u.gif
Sveikos visos, merginos  4u.gif

Saulyt, tu mano metelių  bigsmile.gif  Aš apie vaikelį kai pagalvoju- irgi klausimų kyla  ax.gif  Bet sakiau, kai turėsiu su kuo jį planuoti- tada ir pasitarsiu su gydytojais  ax.gif
Esu skaičiusi nemažai apie kasos latakų plėtimą, įdomu kokiu būdu tau jį darė? Na-atviras pjūvis, ar laparaskopija? Ar sunki operacija?
Va žiūriu ir tau po operacijos geriau smile.gif Aš irgi dažnai praplėčiu savo mitybos racioną  biggrin.gif  doh.gif  Bet po tokių ilgesnių papiknaudžiavimu ima arba skrandį skaudėti, arba kokį šoniuką, tai ir vėl apmažinu produktų pasirinkimą smile.gif
Tiesa, abejoju ar gali būti kasos skausmai "iš niekur". Ar nėra sirgusių kasos ligomis tavo šeimoje? Kartais būna genetiškai paveldėta, tačiau dėl per brangių tyrimų dažniausiai ši priežastis (LT)lieka nenustatyta... Aišku yra ir kitų priežasčių, kurios sunkiai išaiškinamos. Visokios pilvo traumos ir t.t. smile.gif
Sanita, kaip tu laikaisi?  ax.gif

Sveikos mergynos , Saulyt03 sveika prisijungus y musu rata .Sanita kaip tiu besilaikai kaip sekasi bakteriju zudymas . As siandien mergaites laibai jau pasimetusi apturejau priepoly darbe toky kad pusvalandy ant keliu parkritus susirietus blioviau tiesioginio to zodzio prasme arba jau uzmirsau skausmus arba dar tokio neteko tureti . Buvo baisu ir kas nekeisti butent kaireje puseje po sonkauliu ir dabar sedziu susirietus nes toks jausmas kad ten kazkas duria piauna , tai yra baisu . Siandien vaziuoju pas gyditoja del tyrimu nes emilaze 180 ji vel pakilo ir karuja duoti vasario 4 pakartotinai . Kodel ji man nerimsta ? Tik naujus sposus krecia , Jammin tau kai cistos buvo ant kasos kiek pamenu rasei kad temperatura budavo , kaip tu dabar laikaisi ?
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2010 01 14, 17:51)
Sveikos mergynos , Saulyt03 sveika prisijungus y musu rata .Sanita kaip tiu besilaikai kaip sekasi bakteriju zudymas . As siandien mergaites laibai jau pasimetusi apturejau priepoly darbe toky kad pusvalandy ant keliu parkritus susirietus blioviau tiesioginio to zodzio prasme arba jau uzmirsau skausmus arba dar tokio neteko tureti . Buvo baisu ir kas nekeisti butent kaireje puseje po sonkauliu ir dabar sedziu susirietus nes toks jausmas kad ten kazkas duria piauna , tai yra baisu . Siandien vaziuoju pas gyditoja del tyrimu nes emilaze 180 ji vel pakilo ir karuja duoti vasario 4 pakartotinai . Kodel ji man nerimsta ? Tik naujus sposus krecia , Jammin tau kai cistos buvo ant kasos kiek pamenu rasei kad temperatura budavo , kaip tu dabar laikaisi ?

Vajei Renatele, užjaučiu verysad.gif Laikykis 4u.gif
Siaubas tavo organizme kažkoks sad.gif Geriau reikėjo iškart greitąją kviestis šiandien, gal ligoninėje būtų vėl kažkokius tyrimukus padarę. O jei nieko "naujo" ir nerastų- bent jau skausmus staigiau pašalintų...
Pas mane iš pradžių buvo dvi cistos, poto ir trečią rado. Viena iš jų - kasos galvos pseudocista, kuri peraugo dvylikapirštę žarną ir užpaudė kitus pilvo organus ax.gif Vėliau ją įvardijo kaip auglį ax.gif
Renatėle, o tai ir tau cistą rado? blink.gif
P.S.apie temperatūrą- ji visuomet gerokai pakildavo per uždegimus, o vėliau, kai tas uždegimas būdavo nesibaigiantis, tai nuolat turėdavau 37,7-38 temp. po operacijos pakildavo iki 39, bet veliau normalizavosi ir dabar tik kartais pakyla(o ir matuojuosi tik tuo atveju kai kažką skauda arba kai purtausi nesveikai nuo šalčio) smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 14 sausio 2010 - 17:57
QUOTE(Jammin1 @ 2010 01 14, 16:53)
Vajei Renatele, užjaučiu  verysad.gif  Laikykis  4u.gif
Siaubas tavo organizme kažkoks sad.gif Geriau reikėjo iškart greitąją kviestis šiandien, gal ligoninėje būtų vėl kažkokius tyrimukus padarę. O jei nieko "naujo" ir nerastų- bent jau skausmus staigiau pašalintų...
Pas mane iš pradžių buvo dvi cistos, poto ir trečią rado. Viena iš jų - kasos galvos pseudocista, kuri peraugo dvylikapirštę žarną ir užpaudė kitus pilvo organus  ax.gif Vėliau ją įvardijo kaip auglį  ax.gif
Renatėle, o tai ir tau cistą rado?  blink.gif
P.S.apie temperatūrą- ji visuomet gerokai pakildavo per uždegimus, o vėliau, kai tas uždegimas būdavo nesibaigiantis, tai nuolat turėdavau 37,7-38 temp. po operacijos pakildavo iki 39, bet veliau normalizavosi ir dabar tik kartais pakyla(o ir matuojuosi tik tuo atveju kai kažką skauda arba kai purtausi nesveikai nuo šalčio) smile.gif

Sveikute Jammin , Daktarai nieko neytaria dar , cia as pati galvoju gal kokia cista pas mane auga is proto kraustausi jau . Dabar vel kazkaip ydomiai jauciuosi pradeda skaudeti duobute is skausmas pereina y visa pilva apiuosia visa mane . ir tas salkretis nervina prisirengus belekiek kratausi o temperatura 35,6 . ir nesuprantu . Buvau pas gyditojo tai tik nuskausminamus israse ir viskas . Nes treciadieny einu i skana ir jie nieko pasakyt negali dabar . Jei uzeis man tokie skausmai kaip darbe nebekentesiu ir tiesei y ligonine varysiu . Kosmarai prasideda vel . Temperatura man negyla greiciausei del zilberio nes kazkur girdejau gal ligoninei nepamenu kad jis irgi daug ka daro mano kune . AS BAISUS LIGONIS o tokia nenoriu buti . verysad.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
O man vel skauda ir skrandi ir kairi sona. Vakar valgiau pekino kopusto mosraines, tai rugau visa vakara, o si ryta skausmai verysad.gif
Atsakyti
Kur dinge?AUUU g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vamora @ 2010 01 17, 11:42)
Kur dinge?AUUU g.gif

nedinge, aš vat sveiko gyvenimo būdu susidomėjau, tai šiandien einu į "čiūda-puodų" prezentacija, jei patiks valgysiu sveikai garintas ir virtas daržoves bigsmile.gif
Atsakyti
Norėčiau sužinoti daugiau apie kasos vėžį. Ar kuri susidūrėte su juo?
Atsakyti
QUOTE(Brėkšta @ 2010 01 17, 12:45)
nedinge, aš vat sveiko gyvenimo būdu susidomėjau, tai šiandien einu į "čiūda-puodų" prezentacija, jei patiks valgysiu sveikai garintas ir virtas daržoves  bigsmile.gif

Kas per puodai?
Atsakyti
QUOTE(Vamora @ 2010 01 18, 00:45)
Kas per puodai?

Zepteriai, pobrangiai nelabieji ax.gif bet daržovės skanios įpatingai bulvės juose garintos. Ir mėsa skani..... nu vienžo susigundžiau
Atsakyti