Įkraunama...
Įkraunama...

Linksmi testukai :)))

QUOTE(vaidra @ 2008 02 01, 17:16)

teisingo atsakymo nezinau, man paciai atrodo, kad 25 rubliai g.gif
Atsakyti
50 ? mastau.gif
Papildyta:
arba 58?

ai as skaiciuot nemoku irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viola fiola: 01 vasario 2008 - 16:46
QUOTE(Mama_Tania @ 2008 02 01, 17:40)
teisingo atsakymo nezinau, man paciai atrodo, kad 25 rubliai g.gif

Mąstom paprastai: už prekę gavo, sumokėjo ir gavo nepadirbtais pinigias, nes jie buvo iškeisti. Tačiau atiduodamas tuos 25 rublius tai moteriškiai ir patiria 25 rublių nuostolį. O kodėl bankininkai ir kitokie finansininkai neatsako, nes jie pradeda galvoti sudėtingai. Visokie pelnai, PVM, procentai, paskolos, palūkanos ir t.t. lotuliukas.gif
Atsakyti
tai kaimynei reik atiduot 17, nes is jos duotu 25 tik 17atidave. 34+8nuostolis uz kepure=42 g.gif o kur kazi ta atsakymai suzinot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sleepy hat: 01 vasario 2008 - 17:24
QUOTE(sleepy hat @ 2008 02 01, 18:07)
tai kaimynei reik atiduot 17, nes is jos duotu 25 tik 17atidave. 34+8nuostolis uz kepure=40  g.gif o kur kazi ta atsakymai suzinot? 

Aš kitaip mąstau.

Aš pardavinėju kepures, iš manęs nuperka, aš gaunu pinigus, atiduodu grąža. Tačiau kaimynė sako, kad tie iškeisti pinigai padirbti. Kad nesitąsyti su policija, aš atidarau savo stalčiuką ir atiduodu 25 rublius. Tai jie ir yra nuostolis. Už prekę tai sumokėta. Kur darau klaidą? A? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2008 02 01, 17:14)
Aš kitaip mąstau.

Aš pardavinėju kepures, iš manęs nuperka, aš gaunu pinigus, atiduodu grąža. Tačiau kaimynė sako, kad tie iškeisti pinigai padirbti. Kad nesitąsyti su policija, aš atidarau savo stalčiuką ir atiduodu 25 rublius. Tai jie ir yra nuostolis. Už prekę tai sumokėta. Kur darau klaidą? A? tongue.gif

o kad pirkejui davei +17 cia kas? dovana? biggrin.gif is tavo kasos gi jie irgi
Papildyta:
persigalvojau, visgi 25 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sleepy hat @ 2008 02 01, 18:19)
o kad pirkejui davei +17 cia kas? dovana?  biggrin.gif is tavo kasos gi jie irgi

Gerai: tada aš lėtai aiškinsiu smile.gif

Tarkim mano kasoje yra 25 rubliai, jie nepadirbti. Ateina pirkėjas su padirbtais ir man duoda. Aš neturiu iš ko atiduoti grąžos. Išsikeičiu pas kaimynę. Ji man duoda: 10, 5, 5, 2, 2 ir 1. Aš atiduodu 17 rublių ir sau į kasą įdedu 8 rublius, nepadirbtus. Dabar mano kasoje 25 mano turėti ir 8 gauti. Visi tikri. Buvo mano kasoje 25, o dabar 33 rubliai. Tačiau kaimynė pastebi, kad tie padirbti pinigai ir atsiima savo 25 rublius. Mano kasoje liko tik tas uždarbis 8 rubliai, bet nebeliko 25 rublių, kuriuos turėjau, tarkim iš ryto. Prekė parduota, pinigus turiu, tik nuostolis 25 rubliai. O dabar kur mano klaida?

Pirkėjas gauna 25 rublių pelną, t.y 17 grynais + kepurė už 8 rublius.
Pardavėjas: 25 rublių nuostolį, o kaimynė jokio nuostolio.
Atsakyti
Mane pajaunino 6 metais lotuliukas.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad 17.
Pirkėjas duoda 25. Išsikeitė pinigus, atidavė pirkėjui 17. Gaunasi 8. Ateina kaimynė, jai atiduoda 25.
8 - 25 = 17.
g.gif
Atsakyti
Mano vaikas sako reikėjo iš žmonos skolintis lotuliukas.gif
O atsakymas būtų kepurė ir grąža 17 rublių. Niekas nežino kiek ta kepurė iš tikrųjų verta, juk visi prekybininkai nori uždirbti ax.gif.
Atsakyti
man atrodo, kad pats pardavejas parduodamas kepure, uz ja gavo pinigus - cia jokio nuostolio, o kai atejo moteris ir pareikalavo grazinti pinigus, pardavejas grazindamas 25 rublius, patyre nuostoli g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mama_Tania: 01 vasario 2008 - 20:30
As zinau teisinga atsakyma - tai 25 rubliai. Isivaizduokit, kad kaimynes nera. Tuomet pardavejas gauna negerus 25 rublius, atiduoda graza ir kepure tam sikniui. Koks jo nuostolis? Taip, 25 rubliai.
O tai, kad isimaise kaimyne ir per ja papildomai praejo piniginiai srautai - jau smulkmena. Ji kaip bankas - paskolino pinigus, o po to juos atsieme. Ji dar ir kaip ziniasklaida - padare praradima dar skaudesni, nes dabar visam kaimui papasakos apie tai, kad pardaveja durnina laugh.gif
Atsakyti