Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai

dar pasigirsiu dviem labai sėkmingais eksperimentais ax.gif Pirmas svarbus visoms gausiai prakaituojančioms kaip laimo alternatyva mirksiukas.gif

ketvirtadienį pasiryžau pasigaminti dezodorantą su alūno milteliais (alūną minėjau tikrai praėjusioje temoje tongue.gif ) - distiliuotas vanduo, šlakelis glicerino, pelargonijų, šalavijų EA, oranžinis KN šaukštelis alūno miltelių. Penktadienį ryte pasipurškiau, dieną pravaikščiojau - nieko. Vakare treniruotė. Per ją jaučiu, kaip prakaitas tiesiog kaip vanduo per pažastis bėga doh.gif Maniau, bus šakės man. Grįžau namo, dar namuose tvarkiausi, o kai grįžo MB, paprašiau "testo" unsure.gif Kad įvertintų situaciją. Kruopščiai ištyręs pažastų sritį jis pasakė, kad jokio prakaito kvapo tikrai nėra, o netgi kažkuo kvepia blink.gif biggrin.gif

savaitgalį namuose dezodorantą išbandė mama (menopauzė, vargina karščio pylimas ir prakaitavimas) . Po išbandymo dezodorantą teko palikti jai bigsmile.gif Baisiai nustebo, kad nejaučia jokio prakaito kvapo wink.gif

dar iš aloe sulčių, alūno, alantoino ir medetkų fitolio (dar ksantanas ėjo kaip tirštiklis) gaminau tėtei gelį. Tai žinokit gera buvo žiūrėti, kaip sudirgęs jo veidas nurimo, nuskaistėjo, pabalo thumbup.gif Žodžiu, antras labai vykęs gaminys išėjo drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(kniaumiau @ 2009 12 06, 21:40)
Tos, kurios bandėt teptis pažastis pelargonijų ea  ax.gif  Jums tepantis nebūdavo tokio  lyg šildančio efekto? Galvoju, čia taip turi būti, ar signalas, kad kažkas ne taip  g.gif

Man tai nea. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Versmė @ 2009 12 06, 21:36)
Bandžiau tušą, nebuvau patenkinta  schmoll.gif šereliai labai trumpi, sunku uždažyt, o ir uždažius rezultatas ne toks, koks būtų su kitais. Tik kad laikydavo gerai, nenutekėdavo.

Versme, aciu uz atsakyma... 4u.gif Tada ieskosiu kito tuso kokio... rolleyes.gif O kaip Tu is tos parduotuves pirkai? Uzsisakei internetu? Gal dar ka is tos parduotuves teko naudoti?

Ar kas nors naudojo ta lubrikanta? ... blush2.gif Ar Jums merginos nereikia tokiu dalyku visai, ar cia as tik tokia... ax.gif blush2.gif blush2.gif O gal Jus kazkoki kitoki eko pakaitala tam radote?.. Nesinori tu sintetiniu s.... unsure.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(kniaumiau @ 2009 12 06, 20:40)
Tos, kurios bandėt teptis pažastis pelargonijų ea  ax.gif  Jums tepantis nebūdavo tokio  lyg šildančio efekto?

man kartais būdavo, manau, kad nieko tokio wink.gif Joks sudirgimas, alergija nepasireiškė smile.gif

QUOTE(Manija69 @ 2009 12 06, 20:42)
Matai kaip  unsure.gif O man jis beveik nepatinka. verysad.gif Kvapas malonus, citrusai,gal labiau jaučiu greipfruktus,balzamas gan masyvus  biggrin.gif .Bet jis kietas, primena weleda, taip sunkiai tepasi, kaip ir rašo ant dėžutės, palieka lūpas matiškas, bet esu įpratusi prie 'gyvesnių' lūpų.

tai ant viršaus galima kokio blizgio, dažo užtepti, jeigu mėgsti wink.gif Pas mane kadangi lūpos labai problematiškos, tai svarbu, kad neskilinėtų. Nes ant suskilinėjusių, kraujuojančių, niežtinčių lūpų niekaip gerai neatrodys nei matinis, nei blizgus balzamas.... Tai šitą problemą tikrai išsprendė. Ir tik kelis kartus buvo, kad iš švelnaus lūpų tempimo susivoki, jog reikia pasitepti. Šiaip tepu tik eidama kur į lauką, kad nuo vėjo lūpos nenužvarbtų smile.gif

čia skonio reikalas, nes man labai net prie širdies, kai lūpos labai natūraliai atrodo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Manija69 @ 2009 12 06, 21:44)
Man tai nea. mirksiukas.gif

Hmmm rolleyes.gif O man kokias 5-10 min taip šyla pažastys. O tepei gryną? Po lašiuką? Gal man tada jį maišyt reiktų su kokiu aloe geliu g.gif
Papildyta:
QUOTE(katutis @ 2009 12 06, 21:44)
ketvirtadienį pasiryžau pasigaminti dezodorantą su alūno milteliais ...

Nu šitą tai užsirašysiu ir kai pagaliau apsiprekinsiu pas Monica reiks bandyt thumbup.gif Labai suintrigavai doh.gif Kiek vandens dėjai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kniaumiau: 06 gruodžio 2009 - 20:51
QUOTE(AgnėMMM @ 2009 12 06, 20:48)
Ar kas nors naudojo ta lubrikanta? ... blush2.gif Ar Jums merginos nereikia tokiu dalyku visai, ar cia as tik tokia...  ax.gif  blush2.gif  blush2.gif O gal Jus kazkoki kitoki eko pakaitala tam radote?.. Nesinori tu sintetiniu s.... unsure.gif  g.gif

aš esu siuntusis iš Vokietijos "Starglide", bet jie kažkaip nunyko iš vieno vokiško puslapio, iš kurio vis sakydavomės, pasidarė savo puslapyje prekybą, o į LT nebesiuntė doh.gif Tai dėl vieno daikto kažkaip ne ypač efektyvu man su tarpininkėmis žaisti smile.gif

pabandyk šitą - jei bus geras, ir kitos žinos, ką kitą kartą pirkti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(kniaumiau @ 2009 12 06, 20:51)
Nu šitą tai užsirašysiu ir kai pagaliau apsiprekinsiu pas Monica reiks bandyt  thumbup.gif  Labai suintrigavai  doh.gif Kiek vandens dėjai?

dariau į 50 ml buteliuką, tai tiek ir pyliau vandens, neskaičiuojant šlakelio glicerinui smile.gif
Atsakyti
Katuti, papasakok placiau, kaip teciui pagaminai ta geli?... Mano draugo veidelis baisiai alergiskas jau nebezinom nei ka betepti, dermatologai israse antibiotinio tepalo, padeda, kol naudoji, bet juk antibiotikai - negerai, negalima ilgai naudoti... verysad.gif O veidas graudziai atrodo... Ir sausas labai tuo paciu, kad net pleiskanoja, bet ir beria, nakti nusidrasko iki zaizdu.., slapiuoja tos raudonos demeles, baisu... Netinka jokie jam kremai... Niekas, o ir siaip labai daug kam alergiskas.... verysad.gif Sakau, gal reikia mum prie ekologisku dalykeliu pereiti, bu visi tie pirktiniai netinka, nei is kosmetologes mano, ka paimdavau, nei is vaistines, nu niekas, zodziu, absoliuciai... schmoll.gif

Jam pagrinde po skuimosi sudirgsta oda... Ta geli, kur teciui ''sumeistravai'' - jis gal taip pat po skutimosi skirtas, ar atstoja veido krema/drekikli?... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabra @ 2009 12 06, 17:13)
bet kiek ziuriu nelabai randu to paprasto sampuno smile.gif
arba paprastas, bet prastas sad.gif su visais blogaisiais komponentais sad.gif

Paprasti ir neblogi man "Urtekram" šampūnai rolleyes.gif (rozmarinų šampūnas išvis man labai patiko thumbup.gif Bet dabar naudoju be jokių priedų, bekvapį, jautriems žmonėms ir įsilašinu kaskart vis kitokių EA ax.gif ) Ir kaina nesikandžioja smile.gif

QUOTE(AgnėMMM @ 2009 12 06, 20:43)
O kaip Jus manote, Leonor Greyl priemones tikrai ekologiskos, kaip skelbiama kirpyklose?

Dėl tinkamo šampūno nepasisakysiu, nes mano plaukai kardinaliai priešingi ax.gif Neturiu patirties su tokiais kaip jūsų plaukais..

Bet "Leonor Greyl" nemažai naudojus ax.gif Kaina tikrai labai didelė (tūbelė apie 80 Lt buvo, kiek pamenu), bet visiškai nesužavėjo. Netaupūs, absoliučiai neputoja arba nedaug putoja (tai ne trūkumas, bet man vis dar neįprasta ax.gif ) ir jokių stebuklų schmoll.gif Jose nėra silikono, dervų, visų tų SLS'ų, bet jie nėra eko, net nėra natūralūs schmoll.gif 'Natūralūs kvapai' ir 'augalų ekstraktai', bet tarp jų yra ir chemijos.

Pvz. naudojau šį natūralų šampūną dažytiems plaukams. O jo sudėtis:
Ingriedients: Water, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate (and) Sodium Lauryl Glucoside, Sodium Cocoamphoacetate, Sodium Lauroy Oat Aminoacids, Glycereth-2 Cocoate, Cocoamidopropyl PG-Dimonium Chloride, Acrylates/Hydroxyesters Acrylates Copolymer, Hydrolyzed Wheat Protein, Propylene Glycol, Polyquaternium-70 (and) Dipropylene Glycol, PEG-15 Cocopolyamine, Oleth-5 Phosphate (and) Dioleyl Phosphate, Polyquaternium-11, Fucus Vesiculosus Extract, Tilia Platyphylla Extract, Matricaria Chamomila Extract, Triethanolamine, Buxus Chinensis Seed Oil, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Fragrance, Tocopherol, Polysorbate 20, Linoleic Acid, Chlorophyll, Limonene, Linalol, Lilial, Alpha Amyl Cinnamaldehyde, Alpha Isomethyl Ionone, Methylchloroisothiazolinone.
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 12 06, 21:53)
aš esu siuntusis iš Vokietijos "Starglide", bet jie kažkaip nunyko iš vieno vokiško puslapio, iš kurio vis sakydavomės, pasidarė savo puslapyje prekybą, o į LT nebesiuntė  doh.gif Tai dėl vieno daikto kažkaip ne ypač efektyvu man su tarpininkėmis žaisti smile.gif

pabandyk šitą - jei bus geras, ir kitos žinos, ką kitą kartą pirkti smile.gif
Papildyta:
dariau į 50 ml buteliuką, tai tiek ir pyliau vandens, neskaičiuojant šlakelio glicerinui smile.gif

Nu ryt vaziuojam pirkti su draugu to L, tai parasysiu visom butinai, gal kam reikia ir be manes tokiu dalyku... ax.gif blush2.gif mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Manija69 @ 2009 12 06, 21:42)
Matai kaip  unsure.gif O man jis beveik nepatinka. verysad.gif Kvapas malonus, citrusai,gal labiau jaučiu greipfruktus,balzamas gan masyvus  biggrin.gif .Bet jis kietas, primena weleda, taip sunkiai tepasi, kaip ir rašo ant dėžutės, palieka lūpas matiškas, bet esu įpratusi prie 'gyvesnių' lūpų.Gal dar prisipratinsiu. rolleyes.gif Nes sudėtis tai gera, bent dėl to lūpoms turėtų patikti, bet už tokią kainą nežinau ar dar pirkčiau. ax.gif

Vakar išbandžiau Elysambre akių tušą.  rolleyes.gif Tikrai labai puikiai dažo, nors kuris geriau, ar Dr.H volume ar šis dar nepasakysiu. Pažiūrėsiu ar yra geresnių už Dr.H, kurį esu įsimylėjusi. wub.gif Gal turėsiu du mylimus. wub.gif  hihihi.gif

Manija69, o kur Tu perki tuos savo mylimus tusus ir kokios ju kainytes?... ax.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnėMMM @ 2009 12 06, 20:55)
Katuti, papasakok placiau, kaip teciui pagaminai ta geli?...

Jam pagrinde po skuimosi sudirgsta oda... Ta geli, kur teciui ''sumeistravai'' - jis gal taip pat po skutimosi skirtas, ar atstoja veido krema/drekikli?...  blink.gif

į 25 ml indelį įpyliau aloe sulčių ir kelias valandas palaikiau, vis pamaišydama, su ksantanu. Šito nedaug reikia. Tada bėriau ant šaukštelio galo alūno miltelių (čia tokia druskelė, svarbu nepadauginti), irgi ant šaukštelio galo alantoino, viską stengiaus gražiai išmaišyti, nes miltukai gražiai tirpti nenorėjo. Kai viską sumaišiau, dar dapyliau kokį trečdalį arbatinio šaukštelio medetkų fitolio. Grynai odos maitinimui. Jei to maitinimo bus mažai, oda sausės, tai mama patobulins gelį pati, įpildama ko nors iš turimų aliejų papildomai drinks_cheers.gif

vakar kai pirmą kartą po vonios pasitepė tėtis tuo geliu, oda pasidarė tokia švelni - kaip šilkinė wub.gif Na, bet svarbiausia, kad raudonį, sudirgimą nuėmė thumbup.gif

pabandyk nusipirkti aloe ir išmėginti ant TB. Jei jis alergiškas, reikia įsitikinti, kad nealergiškas alijošiui. Nes kas iš to, kad viską susipirksi, jei pagrindinio ingrediento netoleruos? Pasiteps vienu, bus matyt. MB šitaip vienu aloe tepasi po skutimo, tai jokių žaizdelių, raudonų dėmių, sudirgusių, skaudančių odos lopinėlių neliko. Bet ir oda pas jį neįnoringa smile.gif Galėsi ir pati eloe naudoti - pilti į aliejaus kaukes, tepti kaip neriebinantį odos drėkiklį, ištrinti nedideliu kiekiu plaukų šaknis - mažiau riebaluojasi smile.gif

tas, kur tėčiui gaminau, daugiau po skutimo skirtas odai nuraminti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(AgnėMMM @ 2009 12 06, 21:04)
Nu ryt vaziuojam pirkti su draugu to L,

labai lauksiu tavo įvertinimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 12 06, 21:57)
Paprasti ir neblogi man "Urtekram" šampūnai rolleyes.gif (rozmarinų šampūnas išvis man labai patiko thumbup.gif Bet dabar naudoju be jokių priedų, bekvapį, jautriems žmonėms ir įsilašinu kaskart vis kitokių EA ax.gif ) Ir kaina nesikandžioja smile.gif
Dėl tinkamo šampūno nepasisakysiu, nes mano plaukai kardinaliai priešingi ax.gif Neturiu patirties su tokiais kaip jūsų plaukais..

Bet "Leonor Greyl" nemažai naudojus ax.gif  Kaina tikrai labai didelė (tūbelė apie 80 Lt buvo, kiek pamenu), bet visiškai nesužavėjo. Netaupūs, absoliučiai neputoja arba nedaug putoja (tai ne trūkumas, bet man vis dar neįprasta ax.gif ) ir jokių stebuklų schmoll.gif Jose nėra silikono, dervų, visų tų SLS'ų, bet jie nėra eko, net nėra natūralūs schmoll.gif 'Natūralūs kvapai' ir 'augalų ekstraktai', bet tarp jų yra ir chemijos.

Pvz. naudojau šį natūralų šampūną dažytiems plaukams. O jo sudėtis:
Ingriedients:  Water, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate (and) Sodium Lauryl Glucoside, Sodium Cocoamphoacetate, Sodium Lauroy Oat Aminoacids, Glycereth-2 Cocoate, Cocoamidopropyl PG-Dimonium Chloride, Acrylates/Hydroxyesters Acrylates Copolymer, Hydrolyzed Wheat Protein, Propylene Glycol, Polyquaternium-70 (and) Dipropylene Glycol, PEG-15 Cocopolyamine, Oleth-5 Phosphate (and) Dioleyl Phosphate, Polyquaternium-11, Fucus Vesiculosus Extract, Tilia Platyphylla Extract, Matricaria Chamomila Extract, Triethanolamine, Buxus Chinensis Seed Oil, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Fragrance, Tocopherol, Polysorbate 20, Linoleic Acid, Chlorophyll, Limonene, Linalol, Lilial, Alpha Amyl Cinnamaldehyde, Alpha Isomethyl Ionone, Methylchloroisothiazolinone.

Rasma, aciu labai uz atsakyma, prasau i mane kreiptis tu mirksiukas.gif O del LG esu girdejusi is kirpejos, kuri pati naudoja, tai sake taip ir turi buti, tik po kokiu metu jau pasimato rezultatas ir buna labai grazus plaukai wub.gif Bet man siuo metu jie gerokai per brangus... O Urtekram kur perkate? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kniaumiau @ 2009 12 06, 20:40)
Tos, kurios bandėt teptis pažastis pelargonijų ea  ax.gif  Jums tepantis nebūdavo tokio  lyg šildančio efekto? Galvoju, čia taip turi būti, ar signalas, kad kažkas ne taip  g.gif

Kažkuri tikrai rašė, kad turi šildomąjį poveikį mirksiukas.gif

QUOTE(katutis @ 2009 12 06, 21:06)
ištrinti nedideliu kiekiu plaukų šaknis - mažiau riebaluojasi smile.gif

Ar galima plaukų šaknis tepti alijošiaus sultis? Tada irgi mažiau riebaluotųsi? bigsmile.gif O kiek laikyti? Ir kažin, jei būtų alijošiaus gelis, tai sumaišius jį su kokiu aliejumi, galima daryti tokias plaukų kaukes? g.gif
Atsakyti