QUOTE(pearl @ 2009 12 09, 20:25)
del fitolio galiojimo ar jis, manai, tame saulegrazu aliejuje yra?
akomoj, atrodo, nera morku fitolio.
bet parasiau jiems ir paklausiau apie ju saulegrazu alieju - kaip 'partially refined'
QUOTE(bryyla @ 2009 12 09, 20:35)
Ačiū, vadinasi nevertas dėmesio
nu cia irgi visokiu nuomoniu yra, kaip rasiau.
ji naudojantys itikineja, kad jis (jei tik nealergizuoja) labai gerai odai - atitinka zmogaus odos lipidus ar kaip ten...
QUOTE(Zukauskaite @ 2009 12 09, 20:41)
As taip pat supratau, bet klausiu, ar galima maisyti ea su vandeniu, nes, kiek suprantu aliejus vandeny netirpsta, o kadangi jis grynas, ar tai nera pavojinga odai.
tikrai vandenyje neistirps
QUOTE(Rasma @ 2009 12 09, 21:04)
Na, man tikrai tai skamba kaip teiginys 'mūsų citrinos saldžios'
Bet aš jaučiu kame čia šaknys.. tame, kad žmonės suabsoliutina 'rafinavimo' technologinius procesus ir jei aliejus nors vienu būdu buvo paveiktas, tai šneka apie 'rafinuotą' aliejų
Nes rafinuotas aliejus tikrai nebūtų tokio trumpo galiojimo kaip newdirections ir nebūtų tokio ilgo galiojimo nerafinuotas kaip aromantica
Kalbant apie saulėgrąžų aliejų, tai jis greičiausiai bus filtruotas ir deodoruotas Neuosčiau niekada fitolių, bet nerafinuotų saulėgrąžų tai jau nesumaišysi su niekuo...stiprus kvapas ir labai drumstas vaizdas.
zinok dabar, zmogau, kaip ten kiekvienas vadina ta rafinavima
bet negi nera bendru reikalavimu/susitarimo? juk kiekv aliejus turi tureti ta technini dokumenta su aliejaus charakteristika.
as turiu toki dokimenta rafinuoto ekologisko aliejaus is newdirections. galeciau Tau atsiusti, gal issiaiskintum, koks ten rafinavimas su juo atliktas?
nu tai ar turi kas saulegrazu alieju arba morku fitoli is aromantic? Monica? Ar yra tas stiprus kvapas ir drumstumas, apie kuri raso Rasma? (aromantic sako, kad ju sie aliejai nerafinuoti)
QUOTE(katutis @ 2009 12 09, 21:12)
pasigaminau prausiklį veidui, šiandien testuosiu
Dar pabandžiau ant rankos, tai neputoja, bet labai maloniai slysta Na, žiūrėsiu
del prisiruosimo.
cia tik mano pastebejimas ir spejimas.. bet man atrodo, kad suki deda labai mazai tu visokiu ekstraktu, todel ju prausiklis geriau putoja. as kazkada pabandziau vien muila, cukru, miltus, eterinius ir po kelais kruopelytes ekstraktu, tai putojo geriau ir spalva ir kvapas grazesni buvo. o kai idedi po grama tu ekstraktu
, tai ir putojimo nebelieka.
vos nenuvirtau, kai paskaiciau, kad Tau patinka dumbliu kvapas
as ju kieki vis mazinu savo prausiklyje
QUOTE(bryyla @ 2009 12 09, 21:19)
Ir vat sudomino labai veido prausimas tiesiog aliejais... Ką jūs apie tai manote? senokai ten beskaičiau, bet kiek prisimenu, labai gerai yra alyvuogių ir ricinos aliejai... Lauksiu jūsų nuomonių
kai pradejau taip praustis, labai patiko. (buvau lietuvoje).
paskui isvaziavau namo ir tesiant prausimasi aliejais man uzsikimso poros. daugiau tu proceduru nebedarau.
nezinau, ar is principo man netiko... ar namie kad kiti aliejai buvo...
bet neberizikuoju.
kaip Katutis raso, ten visa procedura
atvert poras... uzvert...
QUOTE(agnuta @ 2009 12 10, 09:00)
idomiai su tuo molio paruosimu gerti. tikriausiai kiekvienas gamintojas, kuris parduoda gerimui tinkama moli pateikia skirtingas gerimo instrukcijas. kadangi teko apsilankyti pas Elyte, tai ji papasakojo apie argital moli. pvz.: ji sake, kad uztenka moli uzpylus vandeniu palaikyti 5 min pries gerima, o cia raso ir katutis rase, kad laikyti per nakti
tai vat idomu, kur cia ta tiesa. ar nuo molio priklauso ar siaip, kiek zmoniu, tiek nuomoniu
as irgi ta pati pagalvojau
mano tiekejas irgi visai kitokia procedura aprases - visa romana
Bet turbut visos laikomes savo tiekeju instrukcijomis
Gal visos jos ir yra geros? Gal nera kazkokios absoliucios? Pvz ne taip svarbu kiek ta moli laikyti - per nakti ir trumpiau, svarbu, kad pries gerima jis butu pilnai hidratavesis.
Pvz pas mane parasyta, kad rekomenduojama laikyti per nakti, bet jei nera laiko, uztenka 1-2 val.
As irgi visada galvojau, kad vieni moliai tinkamesni gerimui nei kiti
Juk raso, kad gerimui geriau saulej isdziovintas super smulkus molis del jo konsistencijos ir svarumo. Toks molis, kuris del specifines molekulines strukturos turi labai dideli sugerimo laipsni...
Gal tik raso?...