Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai

QUOTE(juodauoga @ 2009 12 08, 14:17)
katutis, turejau minty rusiska kosmetika, kuri kelis litus kainuoja, su ozkos pienu, zolelemis, kitokia....man labai tiko ir patiko 4u.gif
ar yra naudojanciu butent tokia kosmetika, pigia rusiska , ar as ne i ta tema rasau ? wub.gif

nors ir su aukso dalelėmis būtų, vistiek ji nėra natūrali. Siūlau nueiti į pirmą temos puslapį, susirasti kenksmingų medžiagų sąrašą, patikrinti savo buteliukus, įsitikinti, kad ne tuo adresu kreipeisi ir neoftopinti čia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 12 08, 13:17)
Aš tai nesiveliu į tokias diskusijas

as irgi neduokdie nieko neaukleju, savo zinias dazniausiai sau ramiai pasilaikau, ir tikiuos, kad neprasyti manes neaukles, bet va yra kam kyla noras biggrin.gif
QUOTE(Rasucci @ 2009 12 08, 14:27)
man rodos chemikai is patirties gina savo moksla,

na kiekvienas turbut save gerbiantis zmogus turetu ginti savo darba, bet reikia nebut aklam ir uzsimerkus nieko neklausyt, mano mama netiesiogiai, bet prie maisto pramones truputi dirba, tai vistiek skiria kur brudas o kur normalus produktas

QUOTE(wilike @ 2009 12 08, 14:44)
Nesiginciju ir tiek, mano valia yra gyventi taip kaip noriu, kad augtume sveiki ir grazus smile.gif

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(juodauoga @ 2009 12 08, 15:17)
katutis, turejau minty rusiska kosmetika, kuri kelis litus kainuoja, su ozkos pienu, zolelemis, kitokia....man labai tiko ir patiko 4u.gif
ar yra naudojanciu butent tokia kosmetika, pigia rusiska , ar as ne i ta tema rasau ? wub.gif

Mano močiutė naudoja, nes jos nuomone rusiška kosmetika = gera kosmetika. Kai pradėjau domėtis nat. kosmetika specialiai nusirašiau sudėtis ir tikrinau, tai siaubas, radau ko tik nori, bet tik ne natūralių komponentų ax.gif
Tau reikėtų ČIA kreiptis, ten merginos apie panašius produktus diskutuoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Honey: 08 gruodžio 2009 - 14:34
QUOTE(Daddygirl @ 2009 12 08, 14:11)
tai, logiska, kad jei naudotas sitas saulegrazu aliejus http://www.newdirect...dex.php?id=4677, kurio galiojimas laikant saldytuve 3-6 men, tai is jo pagamintas fitolis be konservantu tikrai turetu galioti tik 1-2 men.

aš buvau pirkusi iš čia. Jie dabar sertifikuoti net yra.
Atsakyti
QUOTE(Odora @ 2009 12 08, 11:59)
kaip temos eina, jau kokias tris praziosojau blink.gif
pasiguosiu, manes papraso, kad papasakociau apie koki savo nauja naturalistini atradima, o paskui ima mane aukleti kokia as durnele

Aš tai dažnokai anksčiau patekdavau į tokias situacijas, bet atsibodo ginčytis ir įrodynėti, tai dabar pasakoju tik tiems, kurie tikrai nuoširdžiai domisi, o šalia draugių, kurios aptarinėja savo "chemiją", tai sėdžiu sukandui dantis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monica @ 2009 12 08, 13:53)
aš buvau pirkusi iš čia. Jie dabar sertifikuoti net yra.

bet kaip idomu, ane?
newdirection raso, kad salulegrazu al greitai oksiduojasi, todel jo galiojimas tik 3-6 men, o aromantic raso, kad ju linoleic saulegrazu aliejus galioja 1,5-2 metus, o is jo pagamntas fitolis dar ilgiau - 2 metus. apie savo high oleic saulegrazu al galiojima jie isvis neraso.
siaip speciau, kad tikrai kazkoks konservantas i sita fitoli idetas (o gal ir i visus dedamas g.gif ). nors matyt toks, kuris leidziamas organic priemonese, nes fitolis sertifikuotas.

parasiau abiems rolleyes.gif
(tiesa, as aromantic dabar atsargiai vertinu - jie nepasirode man labai atsakingi ar skrupulingi produktu aprasymuose ar atsakymuose i emailus).
Atsakyti
QUOTE(Odora @ 2009 12 08, 12:59)

pasiguosiu, manes papraso, kad papasakociau apie koki savo nauja naturalistini atradima, o paskui ima mane aukleti kokia as durnele su tuo naturalumu,

Pastebėjau,kad žmogui reikia subręsti natūralumui.
Nemėgstu niekam brukti kaip gerai yra natūralūs dalykai, bet kartais būna,kad pasiūlai kitam, tiesiog norėdamas gero,kai pati esi euforijoj tarkim dėl lašo natūralaus aliejaus ir net negalvoji,kad ne vietoj pasidalinai savo džiaugsmu, bet pažiūri kreivu žvilgsniu, dar seka tokie komentarai kaip tau turėtų būti sunku gyventi.... Arba, natūralūs muiliukai, na, žinot kieno,atrodo,juk tai nuostabu bigsmile.gif , kodėl nepabandžius, bet...atsakymas paprastas, oi nea, už muilą mokėti 9 litus, nea, pirkau a le natūralų 'palmolive', tik nusausino veidą,daugiau nenoriu.

Bet juk natūralius dalykus, na čia gal apie kosmetiką kalbam,naudojam ne tik dėl odos, juk visi tie dalykai ką tepam ant odos patenka į mūsų organizmą ir manau net nėra ką ir kalbėti kokios žalos gali pridaryti visa chemija.Chormonai, ir tie išsibalansuoja.Todėl dabar tas brendimas toks greitas.Girdėjau,kad darė bandymus ( čia jau nelabai gerai smile.gif ), bet nuo parabenų žuvytės net pakeitė lytį. unsure.gif

Džiaugiuosi,kad namie turiu užtarimą, o daugiausia dvasinio peno ir žinių gaunu čia. Su Jumis. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2009 12 08, 00:40)
Ar yra kuri is jusu, kuri nustojo naudoti kremus, net naturalius, o naudoja tik vien alieju veidui ar ju misini?  g.gif Arba kuri ant veido NIEKO nebetepa. As pati naudoju likusius vien tam, kad pabaigti.( Ir ta jojobos paemiau, tam, kad pabaigt, bet ziuriu visai malonu dabar, o gal cia noras siaip save myleti, glostyti, kas beliko smile.gif  )Siaip tepu netepus ar alieju,ar krema, ryskiu labai pokyciu nematau, o siuo metu tpfu tpfu problemos dingo, bet tam yra priezastis  nestuke.gif ,  bet gal sakau vistiek reik teptis, veliau pasensiu  smile.gif

kremų jau nuo vasaros pabaigos nebenaudoju. Iš pradžių naudojau argano aliejų, dabar mišinį sausai odai, jo turiu 2 variantus - vienas su nerolio ir rožmedžio ea, o kitas su morkų sėklų ea. Bet tepu tik ryte, vakare tik hidrolatas.
Dienai manau vistiek reikėtų, vistiek dulkės, vėjas, šalčiai ir pan.

Dar liko savaitė ir pribręs mano varnalėšų miltelių ištrauka jojoboj. Kaip suprantu, reikės viską perkošti? unsure.gif

Mano draugės beveik apie kosmetiką nešneka, tai į nepatogias situacijas nepatenku.
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 12 08, 16:09)
parasiau abiems  rolleyes.gif

nusiuntei aliejų galiojimą? Gal gali ir man atsiųsti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 12 08, 15:26)
nusiuntei aliejų galiojimą? Gal gali ir man atsiųsti?  4u.gif

ne ax.gif as parasiau aromantic ir newdirections, paklausiau apie ju saulegrazu aliejus ir fitoli smile.gif

o alieju galiojima as turiu uzsirasius stai toki:
Apricot Kernel
6 months to 1 year, keep in cool place

Avocado
approx 1 year, keep in cool place

Calendula
6 months to 1 year. According to what oil is used for the infusion

Canola

Castor

Cocoa Butter
1 year +, keep in cool place

Coconut
1 year +, keep in cool place

Corn

Emu
1 year room temp, 3+ frozen

Evening Primrose

Flaxseed Oil
3 to 6 months refrigerated

Grape seed
3 months to 1 year, keep in cool place

Hempseed
3 months refrigerated, 9months frozen

Jojoba
Indefinite. Jojoba is not an oil, but a liquid wax.

Mango Butter
1 year, longer if refrigerated

Neem

Olive
2 years, keep in cool place

Palm

Peanut

Safflower

St Johns Wort Oil
6 months to 1 year. According to what oil is used for the infusion

Sesame

Shea Butter
1 year, longer if refrigerated

Soybean

Sunflower

Sweet Almond

Walnut
approx 3 months, keep in cool place

Wheatgerm Oil
approx 6 months, keep in cool place

bet remiantis musu paskutine zvalgyba smile.gif apie saulegrazu alieju, sunku kazkoki bendra galiojima aliejui nustatyti.
(beje, cia irgi raso, kad saulegrazu al iki metu galioja, o aromantic net 2 metus duoda g.gif )
Atsakyti
As irgi niekam nebruku savo poziurio i kosmetikos naturaluma drinks_cheers.gif Aplamai juk zmonems nepatinka, kai kiti pamokslauja smile.gif
Bet artimi draugai tam ir yra draugai smile.gif, kad dometusi kuo tu gyveni ir ka naudoji, ypac jei tai mano pacios gaminta. Tai dazniausiai patys klausineja, tada jau galiu ir pasireiksti biggrin.gif Pvz neseniai viena drauge man sako: oi nu fainas tas tavo muiliukas... tik as nepastebejau dar, kad jis ka darytu... gal kad nepastoviai ji naudoju..
Tai naudodamasi proga ir atsakydama i tai galiu ir paaiskint apie kosmetika aplamai smile.gif..., kad muilas siaip jau neturi kazko daryt smile.gif kad jis skirtas viso labo nuvalyti oda jos neissausinant... ir kad naturalus muilas nera kazkuo stebuklingas, o tik daug dosnesnis odai nei sintetinis, nes, visu pirma, jame nera visu tu argesyviu surfactantu, o antra, jame yra islikes naturalus glicerinas (kuri pramoninio muilo gamintojai isima is muilo ir panaudoja brangiu kosmetikos priemoniu gamyboje). naturalus rankomis pagamintas muilas turi ta branguji ir naudinga odai glicerina. nu, o jei muile dar ir visokie priedai - zoleles, pienas, avizos ir kt - tai ir jie si ta odai priduoda, arba bent jau padeda muilui nuprausiant oda jos nenuskriausti.

Dauguma zmoniu tikrai nesupranta, kas naturalu, o kas ne, koks tarp ju skirtumas, ir ko tiketis is naturaliu priemoniu. Ypac jei jie neturi probemu su oda, sveikata - tada skirtumo naudojant naturalias priemones iskart gali ir nepastebeti. Tai aisku jiems nesuprantama, kam moketi uz muila 9Lt, jei galima nusipirkti uz 1Lt (9Lt tai dar 9Lt, bet juk yra muilu ir uz 30 - 40Lt, o jie irgi niekuo nestebuklingi ir nieko 'nedaro' smile.gif).
Aplamai tai as zaviuosi merginomis sitoje temoje, ju samoningumu ir informatyvumu - as taip suprantu, kad cia daug jaunu merginu.. As turiu prisipazinti, kad kai man buvo 20 metu man buvo 'bile' sampunas, 'bile' kremas, 'bile' tik as graziai atrodau biggrin.gif blush2.gif

Dazniausiai prie naturalumo pasukti privercia kokios nors sveikatos problemos.. As pvz irgi naturaliomis priemonemis 'full-time' susidomejau tik gimus dukrytei, kai tapau atsakinga ne tik uz save, bet ir uz dar kazka, ypac todel, kad ji turejo egzema.

Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 12 08, 17:10)
naturalus muilas nera kazkuo stebuklingas, o tik daug dosnesnis odai nei sintetinis, nes, visu pirma, jame nera visu tu argesyviu surfactantu, o antra, jame yra islikes naturalus glicerinas (kuri pramoninio muilo gamintojai isima is muilo ir panaudoja brangiu kosmetikos priemoniu gamyboje).

bet juk yra muilu ir uz 30 - 40Lt, o jie irgi niekuo nestebuklingi ir nieko 'nedaro' smile.gif).

viskas, dabar tikrai niekam neatiduosiu schmoll.gif lotuliukas.gif

tas ir yra, kad bevertiška, bet brangu ir gaunasi pinigų kišimas kaip į kiaurą maišą doh.gif Pabandai to - netinka, pabandai ano, "geresnio" - irgi blogai. Kai pagalvoju, kiek esu išleidusi pinigų tokioms bevertėms priemonėms, tai siaubas apima doh.gif O kai pasigilini, tai kuo koks Bourjois geresnis už rusišką dažą, kuris kainuoja kelis litus, o sudėtis abiejų beveik ta pati?

kažkaip skeptiškai žiūrima į natūralias priemones, bet vien dėl susitvarkiau veidą iki būklės, kuri daugiau ar mažiau labai tenkina. Bet irgi, niekas čia man nepadėjo, tik kantrybės trūkimas tepliotis nesąmoningais sintetiniais maskuokliais ir SM rolleyes.gif

na, išspręsiu dar porą problemų ir būsiu visai viskuo patenkinta lotuliukas.gif
Atsakyti