Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Šypsiukas @ 2009 12 13, 20:45)
Mano krutis mazos, tai as vienu maitinimu is abieju duodavau, tik tada privalges budavo. Nutraukinedavau tarp valgymu daznai piena, taip jo daugiau gamindavosi, dar labai padeda pankoliu arbata, skatina pieno gamyba, vaistinese yra pirkt, 2 pakelius (bonkos metalines) esu isgerus, tikrai padejo, po savaites mazdaug jau jauciasi, kad lieka pieno, tai saldydavau ji.

visu pirma KRUTU DYDIS JOKIU BUDU NEPARODO PIENO GAUSUMO.Tai yra labai klaidinga nuomone, kaip sakoma krutu dydis gali buti O, o pieno buti sociai ir sociai, arba atvirksciai krutu dydis kad ir 4numerio , o pieno nulis. Nesivadovaukite tokia nesamone, krutu dydis pieno gausumo tai tikrai neitakoja smile.gif . Kas liecia tas arbatas kurios skatina laktacija tai galiu pasakyti yra tie patys skysciai, geriate arbata yra skysciu vadinasi ir gaminasi pienukas. Pilnai uztenka aplamai daug gerti skysciu.
Atsakyti
su tuo pieno saldymu, tai as su berniuku prisisaldziau, o paskui viska ispyliau. Nes jis to atsildyto nevalgydavo Jis ir kvapa bjauru turi.
Atsakyti
Na nezinau, man pieno prisigamindavo tiek, kad krutu oda labai itempta budavo, jei vaiaks nevalgydavo, tai skaudedavo, nes pilna pilna krutis pieno, gydytoja pasake, kad tokia kieta krutine tik del to, kad ji maza, ir nebetelpa. O drauge va tuo pat metu gimde, 4 dydis, tai ir pieno turejo kur kas daugiau nei as, tiksliau per para panasus kiekis prisigamindavo, tik jai nereikedavo taip daznai nutraukinet kaip man, jai tilpdavo daugiau.
Na jei kas kitos nuomones, tai ka jau darysi. Is dalies sutinku, nes kad ir mazos krutis pieno turejau daug ir ilgai maitinau. Tik va niuansai bsiki kitokie ir tiek.
O del saldymo, tai pienukas kvapa bjauru turi nezinau del ko, pas mane kai kuris maiselis atitirpdydas smirdedavo, o kai kurie ne. Ir nezinau nuo ko tai priklauso, ar nuo atitirpdinimo temperaturos ar dar nuo ko. Bet as dziaugiuosi, kad buvau daug prisaldzius, visa sunaudojau kai sirgdavau ir geriau vaistus, vaiko negalejau maitint ar kai tevam buvau palikus 2 parom, jie tuo pienuku naudojosi.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 12 14, 16:24)
su tuo pieno saldymu, tai as su berniuku prisisaldziau, o paskui viska ispyliau. Nes jis to atsildyto nevalgydavo Jis ir kvapa bjauru turi.

man tas pats buvo su tuo pieno saldymu smile.gif , prisipirkau maiseliu, kurie nepigus, prisisaldziau, o saldyto neimdavo nei i burna, jau tada nieko nevalgydavo, viska turejau ispilti doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Mamytės, atsakykit prašau, jei vaikučiui pieniuko per mažai, ar tikslinga po maitinimų ir tarp jų pienuką nusitraukinėti, kad padidėtų jo gamyba? Mažutei ketvirta savaitė, bet per šį laikotarpį tik vieną vienintelę parą turėjom be jokio primaitinimo verysad.gif ... Skysčių vartoju pakankamai daug, glaudžiu prie papulių kada tik užsimano (o tai būna labai dažnai), bet vistiek ateina paroje toks laikas, kada ji nervuojasi, spenelį čiumpa godžiai, bet neužilgo pradeda verkti... Taip suprantu, kad valgyti nori, bet nėra ką cray.gif
Kokios priemonės padėtų mums sureguliuoti pieniuko kiekį?
Ir ar tikrai pieniuko padaugėtų, jei sekantį maitinimą duočiau tą krūtį, iš kurios valgė paskutinį sykį? (viskas taip painu... pagelbėkite, prašau verysad.gif )
Atsakyti
QUOTE(eling @ 2009 12 14, 19:37)
Mamytės, atsakykit prašau, jei vaikučiui pieniuko per mažai, ar tikslinga po maitinimų ir tarp jų pienuką nusitraukinėti, kad padidėtų jo gamyba? Mažutei ketvirta savaitė, bet per šį laikotarpį tik vieną vienintelę parą turėjom be jokio primaitinimo  verysad.gif ... Skysčių vartoju pakankamai daug, glaudžiu prie papulių kada tik užsimano (o tai būna labai dažnai), bet vistiek ateina paroje toks laikas, kada ji nervuojasi, spenelį čiumpa godžiai, bet neužilgo pradeda verkti... Taip suprantu, kad valgyti nori, bet nėra ką  cray.gif
Kokios priemonės padėtų mums sureguliuoti pieniuko kiekį?
Ir ar tikrai pieniuko padaugėtų, jei sekantį maitinimą duočiau tą krūtį, iš kurios valgė paskutinį sykį? (viskas taip painu... pagelbėkite, prašau  verysad.gif )

labai idomu o kiek Jusu mazyle priaugo svorio per menesi? Maitinti krutimi reikia tokiu principu : duodama viena krutis, o per kita maitinima duodama kita krutis. Jus pati pagalvokite jei maitinima visada pradesite ta krutimi kuria baigete maitinima tai iseis , kad maitinate tik viena krutimi smile.gif . Kudikis yra mazas gal ji verkia nes jai kolikai? Gal pastebejote, gal verkimas buna visada panasiu laiku?. Bereikalo nepasitikite savimi, turite nusiraminti visiskai, minties, kad truksta pienuko negali net buti. Jei pradesite nusitraukineti tarp maitinimu sutrikdysite naturalia protinga pieno gamyba, kaip sakoma papai gali iseiti is proto. As su savo patirtimi to nesiulyciau daryti. Maitinkite kada tik nori, kiek nori, nors Jums gali atrodyti, kad per daznai kudikis valgo( o is cia ir gims mintis, kad valgo taip daznai , nes nera pieno), tikrai ne dekl tos priezasties kudikid taip daznai praso kruties.Duokite, gerkite labai daug skysciu. Kartoju vienas maitinimas viena krutis, kitas kita, ir pagal laikrodzio rodykle. Nedamaitinkite Jus jos, glauskite prie kuties, nesinervuokite, jauskite ramybe ir viskas bus ciki. Sekmes jums. Manau, labai uzsiimate savigrauza, vis ta baime kad leliukas alkanas ir pakisa Jums koja i gera maitinima.
Atsakyti
As vel su savo problemom verysad.gif Buvo slaugytoja, apziurejo vaikeli, sako kad pagal odele, koju rauksles matosi kad neauga svoris, nesidaro jis rubuilis. Ir liepia primaitinti. Siulo toki rezima - viena krutis, misinukas, espumisanas, tada 2 val. pertrauka, per kuria vaikas migdomas loveleje. Tada kita krutis, primaitinimas, espumisanas, vel 2 val. miegelis.
Ka manote apie toki rezima?
Dabar be primaitinimo mano vaikas nemiega kas 2 val., tik kas 4-5 val. O tame tarpe vis reikalauja kruties, ciulpia net tuscia, grynai nusiraminimui.
Nebezinau ka daryti, pasimeciau visiskai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2009 12 15, 12:38)
As vel su savo problemom  verysad.gif Buvo slaugytoja, apziurejo vaikeli, sako kad pagal odele, koju rauksles matosi kad neauga svoris, nesidaro jis rubuilis. Ir liepia primaitinti. Siulo toki rezima - viena krutis, misinukas, espumisanas, tada 2 val. pertrauka, per kuria vaikas migdomas loveleje. Tada kita krutis, primaitinimas, espumisanas, vel 2 val. miegelis.
Ka manote apie toki rezima?
Dabar be primaitinimo mano vaikas nemiega kas 2 val., tik kas 4-5 val. O tame tarpe vis reikalauja kruties, ciulpia net tuscia, grynai nusiraminimui.
Nebezinau ka daryti, pasimeciau visiskai  verysad.gif

Misinukas - visada geriausias kelias i PM praradima. Nes to pienelio, kurio vieta uzpildys misinukas - nebeatsiras, tiesiog organizmas nezinos, kad jo reikejo. Geriausias pieno skatintojas - kudikis. Kaskart jam zindant kruti smegenys gauna signala jo gaminimui. Jus dar labai maziukai, bet tavo mazylis viska daro teisingai. Pirma menesi 'kabejimas' ant krutines yra normalu, taip ne tik patenkinamas mamos poreikis (pagalvok - 9 menesius girdejo tavo balsa, sirdies duzius, o dabar loveleje visai vienam gulet??), bet ir uzprogramuojama pakankama pienelio gamyba. Apie pieno trukuma sprendziama pagal objektyvius kriterijus - ziurekit kaip/ar slapinasi, tustinasi.
Man tie sesutes patarimai atrodo labai prasti. Jusu vietoj kaip tik reiketu kuo daugiau pabuti dviese, paplikineti lovoj (odos-odos kontaktas stimuliuoja pieno gamyba), tegul seimyna jumis pasirupina, o jus maitinkit ir maitinkit. Tik taip garantuosit kad vaikeliui uzteks pieno dar ilgam. O misinukai - tai ekstrinis atvejis kai tikrai zinai, kad pieno negana, bet ir tada reiketu ne is buteliuko maitint, o budais, kurie nesumazins mazylio poreikio ciupti mamos krutine.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taistė: 15 gruodžio 2009 - 13:25
As savo vaiku badu tikrai nemarinciau, jei nera pieno kokio galo vaika virkdint ir laikyt nevalgiusi? Siaubas. Aisku, duocaiu krutine, kiek yra, po to misinuka ir kai vaikas miega masazuociau, nutarukineciau ir taip maitinciau tok, kol atsiras pakankamai pieno.
Atsakyti
QUOTE(Ronaldo @ 2009 12 14, 23:02)
labai idomu o kiek Jusu mazyle priaugo svorio per menesi? Maitinti krutimi reikia tokiu principu : duodama viena krutis, o per kita maitinima duodama kita krutis. Jus pati pagalvokite jei maitinima visada pradesite ta krutimi kuria baigete maitinima tai iseis , kad maitinate tik viena krutimi  smile.gif . Kudikis yra mazas gal ji verkia nes jai kolikai? Gal pastebejote, gal verkimas buna visada panasiu laiku?. Bereikalo nepasitikite savimi, turite nusiraminti visiskai, minties, kad truksta pienuko negali net buti. Jei pradesite nusitraukineti tarp maitinimu sutrikdysite naturalia protinga pieno gamyba, kaip sakoma papai gali iseiti is proto. As su savo patirtimi to nesiulyciau daryti. Maitinkite kada tik nori, kiek nori, nors Jums gali atrodyti, kad per daznai kudikis valgo( o is cia ir gims mintis, kad valgo taip daznai , nes nera pieno), tikrai ne dekl tos priezasties kudikid taip daznai praso kruties.Duokite, gerkite labai daug skysciu. Kartoju vienas maitinimas viena krutis, kitas kita, ir pagal laikrodzio rodykle. Nedamaitinkite Jus jos, glauskite prie kuties, nesinervuokite, jauskite ramybe ir viskas bus ciki. Sekmes jums. Manau, labai uzsiimate savigrauza, vis ta baime kad leliukas alkanas ir pakisa Jums koja i gera maitinima.


Ačiū už palaikymą 4u.gif ...
Maitinu iš abiejų, nes matydama jos neramumą, sprendžiu, kad jai trūksta pienuko. Todėl ir klausiau, kaip elgtis tokiu atveju, kurią krūtį duoti pirmiau... O dėl nusiraminimo, labai stengiuos galvoti tik pozityviai. Bet kai ji nori valgyti, čiumpa godžiai krūtį, kiek patraukusi spjauna ir rėkia, viskas atrodo beviltiška. Tuomet ir primaitinu verysad.gif
Svorėm ją namie 3 sav, buvo priaugusi maždaug 600 g. Bet, kaip minėjau anksčiau, per šį laikotarpį tik vienintelė para buvo be jokio primaitinimo... O taip norėčiau pamiršti mišinėlius verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(eling @ 2009 12 15, 15:10)
Ačiū už palaikymą  4u.gif ...
Maitinu iš abiejų, nes matydama jos neramumą, sprendžiu, kad jai trūksta pienuko. Todėl ir klausiau, kaip elgtis tokiu atveju, kurią krūtį duoti pirmiau... O dėl nusiraminimo, labai stengiuos galvoti tik pozityviai. Bet kai ji nori valgyti, čiumpa godžiai krūtį, kiek patraukusi spjauna ir rėkia, viskas atrodo beviltiška. Tuomet ir primaitinu  verysad.gif
Svorėm ją namie 3 sav, buvo priaugusi maždaug 600 g. Bet, kaip minėjau anksčiau, per šį laikotarpį tik vienintelė para buvo be jokio primaitinimo... O taip norėčiau pamiršti mišinėlius  verysad.gif

tik apie 2-3procentai mamyciu TIKRAI NEGALI KUDIKIO MAITINTI KRUTIMI, visos kitos gali, labai daug ka lemia psichologija. Jus pagalvokite ka gali mintis, jei kalytei kuri net neatsivede suniuku duoda maitinti suniukus jai atsiranda pieno. Turite to labai noreti. Tarp kitko svotis Jusu labai geras, nedamaitinkite, cia tikrai lengviausias budas prarasti mamos papa. Vistiek siulau maitinti tis is vienos kruties, o kita maitinima is kitos.
Atsakyti
QUOTE(Ronaldo @ 2009 12 15, 14:35)
Vistiek siulau maitinti tis is vienos kruties, o kita maitinima is kitos.

Ir kuom gi gristi tokie patarimai laikyti kudiki alkana, duodant tik viena kruti, jei akivaizdu, kad pienelio neuztenka? blink.gif
Atsakyti