Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

Manau kad svoris tavo mazyles auga puikiai thumbup.gif O del pieno nusitraukimo, tai reik moket ji nusitraukti, nes pradzioje man pavykdavo nusitraukti tik 20 ml doh.gif
pabandyk cia uzkausti
http://www.supermama...?...6232&st=276

Atsakyti
as labai bijojau tu pjuteliu,bijodavau net valgyti kazka,bet mama mane bardavo pamenu,valgyt viska liepdavo ko noriu bet po biskuti.ir nezinau tikrai ne kas itakojo,tai kad mano mazyciui tik viena karta pjutikes buvo uzejusios,tai nezinodama ka daryti skambinau sesei,jinai atveze,zvakuciu viburkol,ikisau i uzpakaliuka,pamasazavau,tai isleido oriuka vyriskai ir uzmigo.ir kad daugiau tokiu atveju butu tai tikrai nepamenu.ismaitinau vaikuti beveik du metus.
Atsakyti
marytyy, 4u.gif
Geriausias matuoklis- kiek sykių šlapinasi per parą. 6ir daugiau- nerimaut neverta.
MP maitinamiems iki pusmečio 500g/mėn
Matematika paprasta: skaičiuoti nuo numesto svorio (žemiausios ribos), kurį taip pat reikėjo atauginti + visą priaugtą ir padalint iš turimų mėnesių. + atsižvelgt į vaiko tėvų sudėjimą (ūgį, svorį)
MP gaudamas vaikas gali nesituštint iki 10d., tai normalu, nes organizmas puikiai pasisavina ir nelieka nieko, ką reikėtų šalint.
Nusitraukinėjimas nėra tikslingas. Bus tik klaidinanti informacija, ir nekokia nuotaika...
Irzlumo priežastys g.b. įvairiausios.
Būtų aiškiau aptart, jei atsakytum:
Gimdymo eiga? (cp, natūralus, skatinamieji) Kokio svorio gimė, kiek nukrito, keik dabar sveria? Cm? Kaip maitini? Ar atpažysti vaiko rodomus alkio ženklus? Ar maitini naktim? Ar riboji žindimo laiką? Ar duodi čiulptuką? papildomų skysčių? Ar sirgo? Kiek vit.D?
Atsakyti
Mamytės, labai prašau patarimo, nes pradedu panikuoti ir nebežinau, ko griebtis, ką manyti... Mano mažylei 3sav., ligoninėj per 10d. atgavom prarastą svorį (apie 300g), bet namie per likusias 10 tepriaugom 170 g, per paskutines 2d. mūsų svarstyklės terodo 10g prieaugį. Šlapias sauskelnes pakeičiam 8-10 kartų (šviesus šlapimas, bet kvepia "vitaminais"), tuštinasi apie 5 kartus. Šiandien sveriam 3590g(gimėm 3350g).
Gydytoja pasvėrus ir įvertinus pokytį svorio po ligoninės įtaria, kad trūksta pieno, siūlo po kiekvieno maitinimo nutraukti likusį pienelį, žiūrėti, kiek jo yra, ir juo primaitinti, kai krūtys minkštesnės ir galbūt mažiau ištraukia. Ir mišinukus siūlo, jei ir toliau svoris taip neaugs. Man krūtys ir taip skausmingos, jautrios, kaip manot, ar verta nusitraukinėti ranka? Ar pientraukiu (gal lengviau)?
Maitinu dieną kas 3val. (jei mažė miega ir neprašo), arba dažniau jei prašo (dažnai būna, pusę val. patraukus, po pusvalandžio valandos vėl prašo). Pienuką traukia įvairiai: ir 15min, ir valandą su pasnūdimais. Jei labai suminkština krūtį ir miega, antros neduodu, jei nerami- patraukia ir iš antrosios, tuomet kt.maitinimą pradedu nuo jos. Ar gerai, kad iš abiejų krūtų? Kaip žinoti, ar gerai ištuštino krūtį? Gal dieną žadinti dažniau? Ar gali būti, kad ji tiesiog neištraukia riebesnio pienuko?
Naktį maitinu kas 3-3,5val.,pabunda pati, anksčiau žadindavau, nes krūtys kietėdavo. Paskutines naktis traukia apie 15-20min,krūtis paminkštėja, bet mažylė jau miega, nugarytės ar delnuko masažas jos nepažadina. Ar žadinti dažniau? Ar žadinti, jei trumpai traukia naktį?
Dabar po maitinimo pasvėrėm - skirtumas 40g (žindė apie val.su nusnaudimais, nelabai aktyviai). Čia pakankamai?
Po kai kurių maitinimų nemažai atpila "varškytės" turinio. Anksčiau maitinant iš vienos pienelis lašėdavo iš kitos, dabar - jau nebe verysad.gif . Gal tikrai jo trūkta? Žinau, kad svarbiausia man nusiraminti, bet esu pasimetus, nebesusigaudau, ką darau tinkamai, o ką ne.
Prašau patarimo. Ačiū smile.gif .
Atsakyti
Pavasarinė_Kikile, 4u.gif
Numanau, koks didelis nerimas tave kankina, bet jam nėra jokio pagrindo mirksiukas.gif
Iš aprašymo- viskas labai gerai einasi. Tik liūdna, kad gydytoja klaidina.
Svorio priaugot labai gerai, per tris savaites- 540! (numetė iki 3050? teisingai supratau?) MP maitinamiems vaikams- iki pusmečio 500g/mėn. (~125g per savaitę)
+ Vaikai auga šuoliais. (2-3sav. 6sav. ir apie 2mėn.- gali pasireikšti didesni, dažnesni reikalavimai MP, maitinant pagal vaiko poreikį- kada nori ir kiek nori- per kelias dienas pasiūlą/paklausą pats vaikutis sureguliuoja)
Šlapinasi ir tuštinasi labai gerai 4u.gif Krūtų minkštumas ne rodiklis kiekio. Krūtinė ir turi paminkštet po dviejų savaičių. Nutraukinėt neverta, tik be reikalo išderinsi natūralią organizmo informaciją, kurią siunčia dukrytė maitinimo metu. (kiekvieno maitinimo metu "užsisako " pienelį kitam maitinimui)
Maitinimo laiką ir buvimą prie krūtinės diktuoja dukrytė. Svarbu pastebėti pirmus jos noro valgyti ženklus (ką tu ir darai 4u.gif ) nedaryti didesnių nei 3val, naktį- iki 4val. tarpų.
Atpylinėjimo nesibaimink, atpila parteklių.
Atpylinėjimą mažina:
Pradėt maitint kai tik pastebimi pirmi noro žysti ženklai
(tuomet žindimas bus ramesnis ir efektyvesnis) pasirinkt tokią maitinimo padėtį, kad galvytė būtų vos aukštėliau kilstelėta, o kūnelis nuožulniai, tolygiai žemyn. Maitinimo metu daryti pertraukėles- atrauginti.
Čiulptukas neigiamai įtakoja pienelio gamybą- mažina norą žysti. Čiulptuko neduoti, ir papildomų skysčių- taip pat neduoti.
Rašai, kad krūtys skausmingos. Ar skauda ir maitinimo metu? Ar teisingai apžioja? taisyklingai žindant skaudėt neturi, skausmas pirmas signalas, kad reikia koreguot apžiojimą/padavimą. Maitini be antspenio? Čiulptukas taip pat įtakoja kitokį žindimą.
Žindyti pradedama, kai pastebimi alkio signalai:
kūdikis žiojasi
kaišioja liežuvį, tartum apsilaižo
prasideda seilėtekis
čiulpia kumštelius
sukioja galvą iš vienos pusės į kitą, ieškodamas krūties
verčiasi ir riečiasi į maitinimo padėtį
jo verksmas yra paskutinis desperatiškas pranešimas "Noriu valgyti..."
Pačiai, kiek įmanoma, stengtis atsipalaiduoti ir pailsėti. Juk viskas gerai mirksiukas.gif AUGA 4u.gif Sėkmės ir ramybės 4u.gif 4u.gif 4u.gif
(gal reiktų pagalvot apie gydytojos keitimą, nes su tokiom rekomendacijom... liūdna, kad ne padeda, o klaikiai klaidina...)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 08 balandžio 2010 - 18:49
Ir man reikia jusu pagalbos 4u.gif Nuo ryto maitinant mazyle pradejo skaudeti kruti, tarsi i latakeli adatele butu idure unsure.gif Gerai apziurejus jokiu zaizdeliu ar paraudimu nesimato. Tiek maitinant, tiek nemaitinant skausmas panasus g.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimus ir palaikymą. Jie labai svarbūs, ypač kai pradedi abejot savim ir nebežinai, kas ir kaip. smile.gif


QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 04 08, 18:43)
Rašai, kad krūtys skausmingos. Ar skauda ir maitinimo metu? Ar teisingai apžioja? taisyklingai žindant skaudėt neturi, skausmas pirmas signalas, kad reikia koreguot apžiojimą/padavimą. Maitini be antspenio? Čiulptukas taip pat įtakoja kitokį žindimą.


Čiulptuko ir antspenių nenaudojam. Kad ne visą laukelį apžioja kartais pati jaučiu, bet apžiojus teisingai mažylė dažnai traukiasi atgal, spjauna, nori tik spenelio, kažkas netinka jai arba aš neteisingai darau. Krūtų skausmas paūmėjo paskutinėm dienom, naktį atsibundu-jausmas lyg sumuštos būtų, bet ne dėl pritvinkimo, lyg audinius skaudėtų. Maitinimo metu daugiau spenelius ir pradžioj matinimo skauda, paskui apsiprantu.
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinė_Kikilė @ 2010 04 08, 21:12)
Ačiū už patarimus ir palaikymą. Jie labai svarbūs, ypač kai pradedi abejot savim ir nebežinai, kas ir kaip. smile.gif
Čiulptuko ir antspenių nenaudojam. Kad ne visą laukelį apžioja kartais pati jaučiu, bet apžiojus teisingai mažylė dažnai traukiasi atgal, spjauna, nori tik spenelio, kažkas netinka jai arba aš neteisingai darau. Krūtų skausmas paūmėjo paskutinėm dienom, naktį atsibundu-jausmas lyg sumuštos būtų, bet ne dėl pritvinkimo, lyg audinius skaudėtų. Maitinimo metu daugiau spenelius ir pradžioj matinimo skauda, paskui apsiprantu.

tie visi skausmai ir pojuciai visiskai tokia pat kaip ir kitoms, tiesiog pirmieji du menesiai tokie buna, po to viskas praeina, nestresuokite ir netaupykite pieno, jo tikrai bus ir netruks, kiek reikia tiek tegul valgo,
as saviske maitinau iki 5 men. kas valanda doh.gif auga uogyte thumbup.gif
Atsakyti
mamytes ir as turiu beda...kai tik pradejau maitinti, mazyte apkandziujo spenelius, naudojau ivairius kremus ir antspenius ir nutraukinejau piena..dabar lyg jau uzgijo, tik viena kruti paskauda...bet labai daug pas mane to pieno, o mazyte valgo po 5-15 min, nakti krutys pasidaro tokios kietos, pritvinkusios pieno, kai maze pabunda valgyti, tai pienas srovele bega, nutraukineti pientraukiu bijau, kad neissireguliuotu pieno gamyba, kartais pati rankom siek tiek pieno i puodeli nuleidziu, kad mazei zysti lengviau butu...GAL KA NETAIP DARAU? ir dar viena beda...maze nekakoja..jau trecia diena..ipatingai kazkokios dietos nesilaikau, valgau visko po biskuti. Bet mergyte daug sisioja...patarkit prasau. doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Emanuel @ 2010 04 09, 15:51)
mamytes ir as turiu beda...kai tik pradejau maitinti, mazyte apkandziujo spenelius, naudojau ivairius kremus ir antspenius ir nutraukinejau piena..dabar lyg jau uzgijo, tik viena kruti paskauda...bet labai daug pas mane to pieno, o mazyte valgo po 5-15 min, nakti krutys pasidaro tokios kietos, pritvinkusios pieno, kai maze pabunda valgyti, tai pienas srovele bega, nutraukineti pientraukiu bijau, kad neissireguliuotu pieno gamyba, kartais pati rankom siek tiek pieno i puodeli nuleidziu, kad mazei zysti lengviau butu...GAL KA NETAIP DARAU? ir dar viena beda...maze nekakoja..jau trecia diena..ipatingai kazkokios dietos nesilaikau, valgau visko po biskuti. Bet mergyte daug sisioja...patarkit prasau. doh.gif  doh.gif  doh.gif

Kol niekas neparašė gal aš ką naudingo pasakysiu biggrin.gif blush2.gif

Galbūt neteisingai davei mažylei žįsti, kad apkramtė spenelius?
Kremų nereikia - pamaitinus kūdikį išspausk pienelio ir leisk jam nudžiūti ant spenelio. Tai gydo.
Sakai kad dar paskauda vieną krūtį - tai ar pačią krūtį ar spenelį?
Kiek kartų per naktį žindai? Jeigu pienas bėga srovele, tai nieko blogo, tiesiog tai kažkaip vadinama pieno atleidimo refleksu, ar kažkaip panašiai. Nenutraukinėk pientraukiu - nes pieno gaminsis dar daugiau. Prieš maitinimą kad nutrauki šiek tiek pieno - manau gerai.
Kūdikis berods ir 10 d. gali būti nesituštinęs, jeigu valgo MP 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(IsaDora* @ 2010 04 09, 17:38)
Kol niekas neparašė gal aš ką naudingo pasakysiu  biggrin.gif  blush2.gif

Galbūt neteisingai davei mažylei žįsti, kad apkramtė spenelius?
Kremų nereikia - pamaitinus kūdikį išspausk pienelio ir leisk jam nudžiūti ant spenelio. Tai gydo.
Sakai kad dar paskauda vieną krūtį - tai ar pačią krūtį ar spenelį?
Kiek kartų per naktį žindai? Jeigu pienas bėga srovele, tai nieko blogo, tiesiog tai kažkaip vadinama pieno atleidimo refleksu, ar kažkaip panašiai. Nenutraukinėk pientraukiu - nes pieno gaminsis dar daugiau. Prieš maitinimą kad nutrauki šiek tiek pieno - manau gerai.
Kūdikis berods ir 10 d. gali būti nesituštinęs, jeigu valgo MP  4u.gif


nezinau, ka paskauda, speneli lyg...bet ir tas jau praeina...kruty jokiu gumbu nera, ax.gif nakti keliames 3 kartus, bet valgome po 5-15 min. nakti buna atsibundu, o krutys kietos tokios pritvinkusios pieno, atrodo tuoj sprogs...10 dienu nesistustines ??? bet mazoji kazkaip stena buna keistai, lyg nori pakakoti, bet neverkia...gydytoja patare ausu krapstuku sykniuka pakutenti, pakutenau prasikakojo...bet kartoti bijau, kad nepriprastu...
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti