Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

standziai pilnos krutys ir pas mane buvo anksciau, o daba irgi jos minkstos bet pienelio jose tikrai yra bigsmile.gif , tiesiog dazniau maitinu tai jos perdaug ir nepripamsta biggrin.gif ,jei maniske buna nepatenkinta viena tai duodu ir antraja "suvalgyti" biggrin.gif , visada galvoju-svarbu kad si maitinima butu soti ir nepergyvenu del sekancio ka pasiulysiu mirksiukas.gif ir kol kas visada mums pasisekdavo tureti pienelio laiku thumbup.gif .
zodziu maitink dazniau, jauskis ramiai, duok negailedama abieju jei reik ir ziuresim kaip cia mums seksis nes ir mum 5 savaites 4u.gif
Atsakyti
Aha, matau Ingusia, kad 5 savaiteles ir jums thumbup.gif
Tarp musu vaikuciu tik vienos dieneles skirtumas smile.gif Mano pupius gime sausio 28 d. smile.gif
O kiek priaugot per pirma men.?
Kas kiek maitini? Ir kiek laiko zinda?
Mano tinginiukas, tingi traukt, jau lygtai pavalge, tai pakeiciu pampi, o jisai vel man rodo zenklus, kad valgyti nori, tai vel duodu ta pacia kruti doh.gif
O vakar toki skarada man pakele vakare, kad oj oj, 4 val. kabejo, tai ant vieno papulio, tai ant kito doh.gif
Niu, vakar skiepa gavom, gal del to, arba rimtai pienuko neuztenka g.gif Bet tai nesinori tuom tiketi, nes jau visada duodu papuli kada tik jis praso. Tai ka dar blogai darau? g.gif Ciulptuko neduodu schmoll.gif
Atsakyti
Reduke27,
Skiepas gali įtakoti didesnį poreikį būti su mama wub.gif Niekam nemalonūs pojūčiai, o įpač adatos nepatinka... Po skiepo kelias dienas g.b. įrzlesnis ir labai labai reikės jūsų wub.gif
Ir laikas jūsų kaip tik ilgesniam kabojimui- augimo šuolis mirksiukas.gif
Leiskit valgyt kada nori ir kiek nori- vaikutis per kelias dienas sureguliuos pasiūlą/paklausą mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Reduke27 @ 2010 03 01, 16:42)
As vistiek vieno dalyko nesuprantu, jei krutys atrodo lyg butu tuscios, tai kaip zinoti kada jas vaikelis pilnai istustina?  doh.gif

Šlapinimasis- pirmas rodiklis ar pakankamai skysčių gauna mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 05 kovo 2010 - 10:17
QUOTE(Reduke27 @ 2010 03 04, 14:50)
Aha, matau Ingusia, kad 5 savaiteles ir jums  thumbup.gif

vakar buvom pas gydytoja tai rezultatai nelabai mane dziugina priaugom nuo gimimo svorio (3760gr)-550gr, o nuo numesto (po gimimo gimdymo namuose) 900gr tai nezinau ar nemazokai cia g.gif paaugom 3cm.
Pirmoji dukra mano irgi visai svorio neaugino nors irgi uzsispyrus matinau pati 6 menesius bet metu laiko tesvere 9600gr doh.gif bet kadangi buvo sveika ir labai stipri tai mano gydytoja niekada bedu neieskojo tame schmoll.gif Ir dabar 10 metu ji svorio visai neprilaiko (27kg ugis 140), bet as pati iki pirmojo gimdymo buvau ypatingai kudas vaikas todel galvoju kad cia kalta genetika o ne mano pienas ar jo trukumas ax.gif .
As mazike maitinau pradzioje mazdaug kas tris valandas diena ir nakti, o dabar diena maitinu tada kai tik ji nori (irgi mazdaug 3-2,5 kartais 2 valandas), nakti gaunas du tarpai po 4-5 valandas, kartais pritraukia labai godziai ir greitai (per 5-10 minuciu-ypac nakti), bet kartais valgom viena papuli per kelis kartus (pavalgom, atsirugstam ,vel pavalgom, pasikeiciam pampersiuka ir dar pasiulau ta pacia kruti tiesiog pazysti del stimuliacijos nors mergyte ir nepraso daugiau, bet pasiulau).
Kokias isvadas padariau sau ir laikaus: kadangi daugelis patarimu tiesiog priestarauja vienas kitam, todel pasistengiau susirinkti informacija ir pati nusistaciau savo tiesas biggrin.gif .
Pirmiausia del intervalu, tai pradzioje labai taupiau ,temdavau po tas tris valandas, duodavau grieztai tik viena papuli, o dabar kaip minejau kada ir kiek nori.
Del skysciu, tai lakdavau litrais laktacija skatinacias arbatas diena ir nakti (nes sesele patare gerti daug, docento Vingro knygoje skaiciu kad reik tik 2litrus ne daugiau doh.gif ), tai dabar geriu tiek kiek noriu ir paprastu skysciu ir arbateles laktacines nes psichologinio nusiteikimo ir tiesiog kad ji man skani ir neskaiciuoju kiek ko as cia geriu biggrin.gif .
Kitas dalykas papildomi skysciai vaikiukui, pradzioje neduodavau nieko, tai sunkiai vakarodavom, pusdavo pilvuka nemaloniai ir mergaite budavo irzli, paskui pradejau duoti 50 ml pankolio arbateles matydavau kaip jai padeda tiesiog lengvai nuimti duju spaudima zarnyne, veliau issigandau kad arbatele uzima pienelio vieta skrandyje ir vel nustojau duoti o vietoje to pasiuldavau savo pienuko, tai vel vakarai prasidedavo koncertai doh.gif , pradejau galvoti apie vaistus ir dabar galiausiai nusprendziau kad duodu arbatele geriau nei sintetinius kazkokius vaistus ir nesuku sau galvos del jokiu 50 ml skyscio schmoll.gif .
Del misinuku tai esu nusipirkus skysta iskart maitinimui paruosta semper misinuka ir laikau ji tiesiog siaip ekstra atvejui ax.gif , pirmiausia tai man padeda jaustis ramiai, negrabalioti krutu istisai ieskant ten to ko nepasidejau biggrin.gif , kiekviena matinima stengiuos isitikinti dukreles sotumu, negalvoju apie tai ka duosiu kita maitinima nes abi krutis patustinau ir t.t. Man tiesiog taip ramiau o ir pienelio klausimas iki kito maitinimo visada issipresdavo savaime. Kol neturejau to misiniuko kasnakt bijodavau eiti miegoti tuscia krutine ie nezinodavau ka pabudus jose rasiu biggrin.gif Zodziu as pasirinkau stengtis maitinti savo pieneliu bet ir nesikarti jei kartais kokios nors aplinkybes privers duoti misinuka ir nesiruosiu kankinti savo leliuko jokiom bado dietom schmoll.gif
Ciulptuka duodu pries miegeli trumpam nes ji pati ji ismeta labai greit ir negalvoju kad darau kazka baisiai blogo schmoll.gif puse pasaulio uzaugo su soskem ir nemanau kad as cia isradinesiu dvirati ax.gif .

TAI TIEK TU REIKALU biggrin.gif BET TIKRAI PRADZIOJE KAI BLASKAIS TARP GAUSYBES PATARIMU, RASTOS INFORMACIJOS IR YPAC KAI VIENI KITIEM PRIESTARAUJA GALI LIKTI IR BE GALVOS IS NEZINOJIMO KUR TIESA doh.gif BET KAI PRADEDI LABIAU JAUSTI VAIKO POREIKIUS, LABIAU JI PAZYSTI PATI GALI NUSPRESTI KAS GERIAU JAM IR TAU 4u.gif

Reduke27 linkiu tau atrasti savo geriausia pasirinkima, kuris padetu tavo mazyliui augti stipriam ir sveikam 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingusia31: 05 kovo 2010 - 11:08
Sveikos mamytes,
auginu 2 menesiu dukryte, maitinu pati savo pienuku, viskas buvo gerai, taciau pries gera savaite mergaite pradejo labiai neramiai zisti kruti, t.y. pradeda zisti ir pradeda tampytis, tai susiriecia, tai staigiai issitiesia, visa isitempia, stena, suka galvyte i sona arba aukstyn, kad is burnytes spenelis islistu, tada vel tuoj pat griebia speneli, taciau neverkia. Atrodo, kad jai lyg ir neskauda, bet kas ten pas ja vyksta niekaip nesuprantu. Buna nutraukiu maitinima, kad atsirugtu (ne visada, bet kartais atsirugsta), taciau vel pridejus prie kruties vel taip pat tamposi. Bandziau keisti maitinimo pozas, taciau jokio skirtumo ir guledama ir staciau ant ranku zindoma, vistiek taip pat tamposi. Galvojau, gal pienas per greitai bega, taciau jokio skirtumo ar butu zindymo pradzia ar pabaiga, kai reikia stipriai paciai issitraukti pienuka, ji vistiek taip elgiasi sad.gif
Gydytoja sako, kad gal cia spazmuoja pilvukas. Taciau as nelabai tikiu, kodel pries tai viskas buvo gerai, o tik pries savaite pradejo tas pilvukas spazmuoti? Ir galvoju, kad jeigu spazmuoja, tai gal turi vaikui skaudeti?
Cia forume radau tik temas apie tai, kad vaikas zisdamas kruti neramus ir verkia, o maniske nerami, taciau neverkia.
Gal kuriai mamytei taip buvo? Ar issiaiskinote nuo ko? Ir kaip vaikeliui padeti?
Atsakyti
gydytoja teisi, ce pilvuko problemos. duokit ka nors nuo diegliuku, pv sab simplex gal apramintu. o gal pati ko suvalget netinkamo. praeis tas laikotarpis, visiems taip buna. mums ir buvo, pagerem sab simplex ir apsiramino. pamasazuokit pilvuka, guldykit ant pilvuko, pamankstinkit, gal ir pilviuka pucia mazytei ir nerami
Atsakyti
QUOTE(myleaa @ 2010 03 05, 13:24)
gydytoja teisi, ce pilvuko problemos. duokit ka nors nuo diegliuku, pv sab simplex gal apramintu. o gal pati ko suvalget netinkamo. praeis tas laikotarpis, visiems taip buna. mums ir buvo, pagerem sab simplex ir apsiramino. pamasazuokit pilvuka, guldykit ant pilvuko, pamankstinkit, gal ir pilviuka pucia mazytei ir nerami

Kad nepadeda nei Espumizanas, nei Sab simplex. O jeigu ir ka buciau netinkamo uzvalgiusi, tai savaite laiko juk nesitestu. Kiekviena diena darau pilvuko masaza, net ir pamigdau ant pilvuko.
Siaip pries kelias savaites pradejau mazylei duoti Acidophilud bifidus complex bakteriju (puse kapsules i diena), ten yra ir lacto ir bifido bakteriju. Ar gali nuo ju buti kazkas panasaus?
Atsakyti
QUOTE(j.a.v @ 2010 03 05, 12:44)
Kad nepadeda nei Espumizanas, nei Sab simplex. O jeigu ir ka buciau netinkamo uzvalgiusi, tai savaite laiko juk nesitestu. Kiekviena diena darau pilvuko masaza, net ir pamigdau ant pilvuko.
Siaip pries kelias savaites pradejau mazylei duoti Acidophilud bifidus complex bakteriju (puse kapsules i diena), ten yra ir lacto ir bifido bakteriju. Ar gali nuo ju buti kazkas panasaus?

Nuo ju galetu buti, jei i sudeti ieina laktoze, o vaikas jos netoleruoja.
Pas mus iki dabar bardakai su pilvuku. Vakarais pries miega jau net nebemaitinu vaiko, nes nevalgo praktiskai ir elgiasi panasiai kaip jusu maziuke.
Kaip padeti - nezinau, bet galit bandyt nebeduot bakteriju. Tiesa, o del kokios priezasties pradejote jas duoti?
Atsakyti
QUOTE(Luttuke @ 2010 03 05, 14:29)
Nuo ju galetu buti, jei i sudeti ieina  laktoze, o vaikas jos netoleruoja.
Pas mus iki dabar bardakai su pilvuku. Vakarais pries miega jau net nebemaitinu vaiko, nes nevalgo praktiskai ir elgiasi panasiai kaip jusu maziuke.
Kaip padeti - nezinau, bet galit bandyt nebeduot bakteriju. Tiesa, o del kokios priezasties pradejote jas duoti?

Bakterijas liepe pagerti dermatologe, nes buvau apsilankiusi del veiduko berimo ir uzsiminiau, kad nors pakeitem triju rusiu sauskelnes, bet uzpakaliukas vis tiek siek tiek pasutes. Ji sake, kad tai gali buti del rugsciu ismatu, kurios dirgina uzpakaliuko odyte, o bakterijos viska sureguliuotu. Tai ir pradejom gerti tas bakterijas, uzpakaliukas tikrai susitvarke ir berimas praejo. Tikrai bandysiu nebeduoti tu bakteriju, paziuresiu kaip mergyte reaguos.
Atsakyti
Espumizanas ir Sab simplex yra visiskai vienodod sudeties, tik skiryingu pavadinimu. Tad jei nepadeda vienas, nepades ir kitas. Ar bandete Colinox? Jis tiesa brangokas, bet i jo sudeti ir gerosios bakterijos ieina. Tai vienu suviu galbut du zuikius nusautumete?
Atsakyti
Reduke, pirmą mėnesį krūtys būna net skausmingai pabrinkusios, nes reguliuojasi gamyba. Paskui tikrai nebebūna tokio išpampimo. Manau, svarbiausias pieno rodiklis yra vaiko svorio augimas. Nors beje svoris antrą mėnesį irgi gali lėčiau augti, negu kad pirmąjį. Svarbu, kad vaikas auga, vidutiniškai bent po 500 g/mėn.

Bet man šiaip įdomu, kokiu būdu gali imti dinginėti pienas, jei vaikas reguliariai maitinasi, o mama nei suserga, nei badauja, nei daro ką nors kitaip.

Gal vadinamosios "pieno krizės" pakiša koją - išgąsdina ir galutinai sustabdo gamybą?

Va maniškis tai seniau kas 3 val. žįsdavo, o dabar kas 2 ar net kas valandą. Ir visad gan trumpai - max. 10 min. Na, bet kol kas tfu tfu auga gerai. Tai, tikiuosi, pienuko užtenka. Ir labai nesinorėtų, kad jis nė iš šio nė iš to imtų ir sumažėtų..
Atsakyti
Labuks visoms mamytėms 4u.gif
Radau labai gerą knygą apie žindymą. K.Vitkausko „Nepakeičiamas kaip motinos meilė“. Parašyta vaikų gydytojo, dirbančio ir poliklinikoje ir ligoninėje su kūdikėliais. Viskas labai išsamiai ir suprantamai surašyta. Matosi, kad autorius tikrai išmano tuos reikalus ne tik teoriškai bet ir iš dideles praktikos. Labai tvirtai jaučiuosi ją perskaičiusi; paisau jo patarimų ir viskas puikiausiai sekasi mirksiukas.gif Nuoširdžiausiai patariu įsigyti, kol dar yra knygynuose, nes buvo išleista 2009. Tikrai verta!
Sigutė bigsmile.gif
Atsakyti