Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

va va ir man rupi tas zaidimas su papu g.gif as tai galvoju kad cia nepasitenkinimas tuom kad reik daug ciulpti ir mazai jau pritraukia unsure.gif o pradzioje labai daug ir lengvai buvo. Mano irgi taip i pabaiga daro doh.gif as pakeiciu poza (is klasikines sonu i poza is po pazasties), tada trumpam vel begimas pienelio buna gausesnis, nes kitaip apzioja ta laukeli aplink speni ir stimuliuoja kitas saugyklas pieno ax.gif Kartais kai duodu kita kruti tai net galvoju kad gudrauja ji pas mane "tipo sitos jau nebenoriu duok kita biggrin.gif " bet kad per maza turbut dar tokiem taktiniem zaidimam 4u.gif
Atsakyti
4u.gif sveikos,mamytes-maitintojos krutimi biggrin.gif as irgi labai noriu kuo ilgiau maitint savo pienu,bet pasimeciau,sveika pradzia psl radau parasyta, kad nuo antro men leliukas pats susireguliuoja pieno gamyba ir jei nakti miega, jo zadint nereikia, jus sakot, kad reikia g.gif .mano berniukas ismiega jau visa nakti,diena duodu kruti, kada tik nori,tai nezinau dabar ka daryt. tiesa, del svorio:pirma men priaugo gerai,virs kg,antra men-tik 600 g,bet i ugi abu men po 4 cm isaugo.smulkutis jis pas mane, bet aukstas,visai kaip ir jo tetis. smile.gif tai vat pasimeciau del to naktinio maitinim,patarkite -zadint, ar ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2010 02 28, 01:09)

Koks intervalas tarp maitinimo prieš miegą ir paryčiais? Ar visas naktis išmiega nenubudęs? Ar gauna čiulptuką dienos metu? nakties?
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 02 28, 12:47)
Koks intervalas tarp maitinimo prieš miegą ir paryčiais? Ar visas naktis išmiega nenubudęs? Ar gauna čiulptuką dienos metu? nakties?

4u.gif 7-8 val.ciuptuku nepiktnaudziaujam,nelabai jis ji ciulpia, o jei ir paciulpia truputi pries miega, visa nakti ismiega be jo.apskritai, ciulptuka gauna, kai zirzena pries miega,tikrai nera is tu vaiku, kur kiaura para su ciulptuku dantyse smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2010 02 28, 13:53)
7-8 val.ciuptuku nepiktnaudziaujam,

7-8val. netrumpas intervalas. Jei krūtinė nesignalizuoja, kad jau daryk ką nors,-
+atsižvelgus, kad svorio priauga (pasižiūrėsit kiek šį mėnesį, ateinančius- mažės, vidurkis iki pusmečio- 500g padalinus iš turimų mėnesių visą priaugtą ir ataugtą svorį)- nebudinkit. Nebe naujagimiai esat mirksiukas.gif +artėjat prie trijų mėnesių.
Tai nėra rodiklis, kad po poros dienų/savaičių/mėnesių pats nepradės keltis. Įtakot gali viskas: patirti įspūdžiai, besikalantys dantukai, mėnulio fazės, mamos artumo poreikis ir t.t.
Pasimėgaukit ilgesniu miegeliu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 02 28, 14:19)
7-8val. netrumpas intervalas. Jei krūtinė nesignalizuoja, kad jau daryk ką nors,-
+atsižvelgus, kad svorio priauga (pasižiūrėsit kiek šį mėnesį, ateinančius- mažės, vidurkis iki pusmečio- 500g padalinus iš turimų mėnesių visą priaugtą ir ataugtą svorį)- nebudinkit. Nebe naujagimiai esat  mirksiukas.gif +artėjat prie trijų mėnesių.
Tai nėra rodiklis, kad po poros dienų/savaičių/mėnesių pats nepradės keltis. Įtakot gali viskas: patirti įspūdžiai, besikalantys dantukai, mėnulio fazės, mamos artumo poreikis ir t.t.
Pasimėgaukit ilgesniu miegeliu  4u.gif

4u.gif aciu
Atsakyti
Nors gal dar per anksti, bet biskiuka pasidziaugsiu, kad pienelis tvarkosi smile.gif Nakti visai gerai buvo, net ciurkslem saudem, ir diena neblogai. kaip suprantu cia buvo ta vadinama pieno krize ir labai tikiuos, kad daugiau tai nepasikartos, nors labai tiketina.
Atsakyti
Man buvo tokia istorija: brolio zmona pirmus 2 vaikus maitino po dvi sav. Veliau pieno nebudavo. Taip ir tikejo ji savo teorija, kad jos krutys nepagamina pieno ir t.t. O kai as pagimdziau (po to ji pastojo trecia karta), isitikinau, kad, jei mazai pieno, reikia dazniau vaika prideti prie kruties. Nieko nereikia nutraukinet - tai nieko nerodo, nes visko tikrai nenutrauksi. Primaitint misinukais net nedrisau. iki siol maitinu 1,5m vaika.
Nescia brolio zmona pradejau itikinet, kad ji gales maitint. Patikekit, kaip JI mane itikinejo, kad as klystu. Sako:"Ka, turiu kas val maitint? Nesamone, o kaip vaiko grafikas? Be to zinau, kad neturesiu pieno"... ir pan.
Pagimde. Ir jau keturis menesius maitina. Sako, dar tokio motinystes dziaugsmo maitinant dar nebuvo patyrus.
As cia nieko neirodineju. Tiesiog zinau, kad reikia tik pastangu ir viskas bus OK.
Sekmes jums, mamytes, jei nesiseka - kovokit. mirksiukas.gif
Atsakyti
As vistiek vieno dalyko nesuprantu, jei krutys atrodo lyg butu tuscios, tai kaip zinoti kada jas vaikelis pilnai istustina? doh.gif
Atsakyti
Reduke, kad žinok, nuo kažkelinto ten mėnesio, pieno gamyba pagrinde vyksta būtent žindymo metu - krūtys gi nėra maišai, kur prisipila pieno - jose vyksta pati gamyba. Įdomu, pagal ką moterys sprendžia, kad neturi pieno/staiga nebeturi? Tai man mistika. Ar išvis teoriškai gali pienas dingti staiga, abejose krūtyse, kad nė lašo neliktų?
Atsakyti
QUOTE(EvitaMaria @ 2010 03 03, 02:59)
Įdomu, pagal ką moterys sprendžia, kad neturi pieno/staiga nebeturi? Tai man mistika. Ar išvis teoriškai gali pienas dingti staiga, abejose krūtyse, kad nė lašo neliktų?


Sprendzia pagal tai kad visada budave patvinkusios krutys staiga nebesipildo gausiai, esti apytustes, pavalges vaikiukas visdar buna neramus, ilgai taso spenelius, spjauna ir vel taso, buna nepatenkintas, raukos, tada pasiulai kita kruti kuria taip pat labai greit istustina, paspaudus pasirodo keli lasai tik pienuko, arpai tarp maitinimu vis trumpeja ir vaikas darosi irzlus nes negauna sociai pavalgyti ir negali normaliai pailseti. Va tada ir sakai kad neturi pieno. O lasu pieno vaiko nepamaitinsi unsure.gif jo reik visgi nemazai sakyciau ax.gif
Atsakyti
Pas mane dabar tokia pati situacija, kaip Ingusia aprasei schmoll.gif Nejaugi dingsta pienukas blink.gif
Krutys tikrai mikstos, paspaudus bega pienukas, bet nepasakyciau kad gausiai blink.gif
Bet forume mamytes raso, kad yra ir tokiu moteru, kuriu krutys buna minkstos, ir paspaudus nebega nei lasas, bet maitina savo vaikucius smile.gif
Tai arba pas mane baiginejasi pienas ar busiu tarp tu moteru g.gif
Jei baiginejasi, tai tureciau kazka daryti, nes mums dar tik 5 savaitele.
Pirma men. priaugom gerai - 1,2 kg., bet tada krutys tikrai nebuvo tokios minkstos kaip dabar g.gif
Gal vertetu kokia zindymo specialiste issikviesti, kaip manot mamytes, gal pagelbetu siuo klausimu?
Ar tiesiog bandyt gausint pieneli? doh.gif
Atsakyti