Įkraunama...
Įkraunama...

Aguonų pienas

QUOTE(moonlight=) @ 2009 12 22, 23:10)
neturiu nei mesmales,nei blenderio,nieko mandro,net kocelas plonu galu doh.gif radau medini plaktuka apvaloka,teks bandyt juo trinti tongue.gif

ir pas mane taip pat doh.gif ne lietuvoj esu. Einu grustuves pirkti..
labai megstu aguonpieni rolleyes.gif
Atsakyti
Elektrine mėsmale sumalsiu? blush2.gif
O tai kažkoks skystis iš tų aguonų gaunasi ar tas ,,aguonų pienas" tai vėliau užpiltas vanduo?

Niekada nedariau, net ragavus nesu blush2.gif
Atsakyti
na ir as esu uzsienyje,tai teks verstis,kaip ismanysiu,bet man labai dar idomu,kokiu santykiu reikia pilt aguonas ir vandeni? smile.gif
Atsakyti

i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2009 12 23, 18:54)
O tai kažkoks skystis iš tų aguonų gaunasi ar tas ,,aguonų pienas" tai vėliau užpiltas vanduo?

Niekada nedariau, net ragavus nesu blush2.gif

Va, kaip seniai čia kas bebuvo, bet kai šventės priartės - gal prisimins. Dėl malimo - seniau maldavom mėsmale. Dabar labai praverčia kombainas. Užplikytos ir išmirkusios aguonos lengvai susitrina. Vandens reikia tiek, kad maltų ir nestrigtų. Veliau dar galima skiest kiek mėgstate. Bet tai turi būti tirštas skystis, o ne košė. Kad kūčiukai jame plaukiotų.
Sėkmės visoms, pradėjusioms Kalėdų laukt nuo rugsėjo doh.gif bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2009 12 23, 17:54)

man irgi tas klausimas iškilo
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2012 12 22, 15:41)
man irgi tas klausimas iškilo

gaminau aguonpienį du kartus. Vieną kartą aguonas paviriau kelias minutes o kitą kartą laikiau beveik parą užmerktas, smulkinau kokteilinėje/blenderyje nebuvo jokio skirtumo užmerktos ar pavirtos aguonos. Gavosi tikrai labai gerai, aš nemėgstu aguonų aguonpienyje todėl nukošiau ir pirmą kartą gyvenime man aguonpienis patiko. Esu girdėjusi, kad kitos šeimininkės ipila pieno, bet jo tikrai nereikėjo, gavosi sodrus ir net riebus aguonpienis, pyliau vandens tiek kiek man pasirodė reikia pagal skonį, nors vyras vis dar sakė, kad riebokas wink.gif Skanumėlis, dabar vėl norėčiau pasigaminti thumbup.gif
Atsakyti