Įkraunama...
Įkraunama...

Šuniuko auginimas ir auklėjimas

QUOTE(megeja @ 2010 11 11, 19:31)
Čia geras  thumbup.gif
O bandėt bėgti NUO šuns? Pakvieti "Pas mane", nu ir varaisi atbulom nuo šuns. Dažniausiai suveikia  smile.gif

Plius padeda laaabai ilga virvė, nuo kurios niekaip neišsisuks šuo. Mums būtent tai idealiai šunis išmokino pas mane.

Hrista, kai paskaitau, tai žinokit pirmoje vietoje turbūt prismaugčiau tą tėtį... biggrin.gif Su tuo urzgimu labai sunku kovoti, nes reikia pirma atpažinti, iš ko jis kyla. Kaip sakiau, pasikonsultuokite su specais, nepatingėkite susisiekti. Aš savo penkiametį šunį vis paauklėju, tai manau jūsiškis dar nebus tiek sugadintas. Jei netrukdo labai vaikai, ūkis, dar kas nors, kokią vieną savaitgalio dieną į mėnesį iki Klaipėdos manau nesunku nuvažiuoti, kad ir su autobusu ar traukiniu.
Atsakyti
QUOTE(Jazzas @ 2010 11 11, 20:39)
Hrista, kai paskaitau, tai žinokit pirmoje vietoje turbūt prismaugčiau tą tėtį... biggrin.gif Su tuo urzgimu labai sunku kovoti, nes reikia pirma atpažinti, iš ko jis kyla. Kaip sakiau, pasikonsultuokite su specais, nepatingėkite susisiekti.  Aš savo penkiametį šunį vis paauklėju, tai manau jūsiškis dar nebus tiek sugadintas. Jei netrukdo labai vaikai, ūkis, dar kas nors, kokią vieną savaitgalio dieną į mėnesį iki Klaipėdos manau nesunku nuvažiuoti, kad ir su autobusu ar traukiniu.

Pati nevairuoju, esu nepilnametė. 4u.gif Nekartą buvo kalbėta, žmogus supranta ir net piršto nuo šiol neprikiša, grįžta į mėnesį porą kartų, tai tiek. Bet tik užtenka man šunį paimti, lyg būtų įaugę jam į kraują tai, pradeda urgst ir gultis prie tėčio. Jo nėra, šuo pasaka. doh.gif Kaip nors visvien gal pavyks pasikalbėti su dresuotoju. Bet sakau, ankščiau buvo netinkamai elgiamasi su šuniu, auklėjama jį. Tad nežinau, gal čia to pasekmė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Hrista*: 11 lapkričio 2010 - 18:45
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 11 11, 19:25)
Žodžiu... aš vis dar paieškose. Paieškų pavadinimas: pergudrauk gudrutį biggrin.gif

Man tai visad keista kai žmonės tikisi, kad šuo "pats išsilakstys" unsure.gif Nu neveikia tas niekaip. Mūsų geriausias variantas - pėsčiomis ant trumpo pavadžio 40 minučių iki paleidimo vietos, tada 40 minučių lakstymo be pavadžio, tada vėl 40 min atgal. Skaniukai kišenėje padeda paleidimo laikotarpiu. Be skaniukų vystosi šuns kurtumas.

QUOTE(*Hrista* @ 2010 11 11, 19:29)
Va, pas mus lygiai ta pati sutuacija, to garso urzgimu nepavadinsi, tiesiog baimės, nepasitenkinimo išreiškimas. Bet va kaip su tuo kovoti. g.gif
Na, jeigu atvirai, nieko gero ir nedaro. Prieš tai, porą mėnesių atgal buvo skatinamas taip elgtis, "čiupk čiupk" ir su rankom paspaudžia. Dabar ir supyksta, ir draudžia, bet šuo žino, kad tėtis nieko nepadarys, tikisi kažkokios paguodos iš jo pusės. Žiūrint kokia situacija, kartais kantrybė trūksta ir prispaudžiu, pakratau stipriai, o anas kai išsišiepia, rankovę kramto. Ne kartą teiravausi dresuotojo nuo ko čia kyla, bet atsakymas buvo, prispausti prie žemės.

Na tai kaip ir rašiau... Silpnoji grandis, kurią reikia auklėti - tėtis biggrin.gif Šiaip... mano šuo irgi labai reiškia draugiškumą ir net nuolankumą žmonėms, kurie vyresni už mane ir kuriuos aš gerbiu bei jų klausau... Na bet manęs neparduoda biggrin.gif Čia jam grįžta vadas namo ir jis gerinasi prie jo. Gal suveiktų vaidmenų žaidimas prieš šunį? g.gif Čia gal jau visiškai nusiprimityvinu, bet... juk tėtis pirmas gauna maistą prie stalo, taip? ax.gif O ir šiaip daugelyje tradicinių šeimų vyro vaidmuo, pripažinkime, išskirtinis. Jis pirmas sėda prie stalo, pirmas valgo, jam kalbant kiti tyli ir pan. O moteris paskui stebisi, kad va, ji šeria, vedžioja, užsiiminėja, o šuo vis tiek tik vyro klauso biggrin.gif ax.gif Biški feminizmo ne į temą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 11 11, 20:51)

Įdėja nebloga. thumbup.gif Ačiū už patarimus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 11 11, 18:51)
Man tai visad keista kai žmonės tikisi, kad šuo "pats išsilakstys"  unsure.gif  Nu neveikia tas niekaip. Mūsų geriausias variantas - pėsčiomis ant trumpo pavadžio 40 minučių iki paleidimo vietos, tada 40 minučių lakstymo be pavadžio, tada vėl 40 min atgal. Skaniukai kišenėje padeda paleidimo laikotarpiu. Be skaniukų vystosi šuns kurtumas.

Mano šuo keliautojo tipas ir dar plius naujų vietų mylėtojo tipas. Idealiausias šeimininkas būtų koks kelionių pėsčiomis gidas g.gif Ji nemoka stovėti vietoje ar sukinėtis vienoje aikštėje, nebent ten mokyti per kokias kliūtis kaip Agility. Jai reikia eiti, eiti, eiti. Tada ji pakankamai išsijudina. Bet tada ir bėga per toli, dėl ko ir yra savotiška problema dėl nesaugumo, na arba dėl per didelio užsiuostymo. Pavadėlis jai priešų priešas. Niekaip nepriprato. Tik dabar, jei labai retai kada kažkiek uždedu, tai dar dar patoleruoja, bet ir tai perdaug išsitempus eina. Laisvamanė tokia ir gana. O kažkokie žaidimai kaip pagauk mane ar gaudyk kamuoliuką lauke neveikia, net nereaguoja. Visai kas kitą naumuose. O lauke įdomu tik vaikščioti, bėginėti ir uostyti. Šuns trūkumas - tabu jai kiti šunys. Ji nesupranta ką su jais daryti, kaip bendrauti, kaip žaisti, taigi šunys išsilakstymui nepadės. Nežinau iš kur čia taip, neatkapstau priežasties. Sakyčiau, kad per anksti paimta nuo mamos, bet tada gal aplamai būtų liurbė, bailė? 5 mėn. kai buvo didžiulis šuo mus abi išgąsdino, bet vėlgi negi jau čia nuo to apskritai drąsiam šuniui gali būti tokia pasekmė?
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 11 11, 20:04)
Mano šuo keliautojo tipas ir dar plius naujų vietų mylėtojo tipas. Idealiausias šeimininkas būtų koks kelionių pėsčiomis gidas g.gif

Aš puikiai suprantu. Maniškei tinka visi būdai, tiek kad palaida ji nepavargsta. Ant trumpo pavadžio nuvaryt lengviau - taip ir vaikštom. Palaidai bėgiojimas tai čia šiaip malonumas. Tik liūdna kai Vilniuje sunku rasti maršrutus malonius ilgam ėjimui.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Man iškilo tokia problemėlė, tai sakau, gal supermamos ką patars. Auginu šunį jau trejus metus. Tikslaus amžiaus nežinau, bet jam kažkur 3.5 metai. Kadangi ėmiau iš prieglaudos, o ten man jokios normalios informacijos nesuteikė, na bet čia jau kita istorija. Taigi, iš pradžių šuo buvo bailus ir užguitas, o dabar pastebėjau agresyvumą. Agresyvumas pasireiškia tuo, kad pavyzdžiui, kai einame pasivaikščioti ir koks nors žmogus atsiduria per arti, tada jis ima loti, urgzti ir tarsi norėtų pulti. Išvis nemėgsta,kai mane gatvėje kas užkalbina, tada irgi elgiasi agresyviai. Žodžiu, trumpiau tariant, nemėgsta svetimo žmogaus artumo, kai žmonės toliau, tada viskas tvarkoj, jis ramus. Pyksta ir ant išgėrusių žmonių, arba vyrų su dviračiais, bet aš čia įtariu kažkokius praeities prisiminimus, gal jį kas skriaudė. Kai vedžiau skiepyti neseniai, tai visiškai nesileido, net ir ant manęs puolė.
Galvoju, gal tas piktumas, nes auga lauke? (voljere) Bet, rodos, dėmesio jam netrūksta: kasdien einame pasivaikščioti, šiaip paleidžiu kieme palakstyti. Tiesiog nebesmagu, akd šuo toks piktas sad.gif Nežinau, gal yra kokių būdų, kaip prigesinti tą agresiją? (dresūrai nėra finansinių galimybių, nebent tuo užsiimčiau pati). Beje šuns veislė nežinoma, mišrūnas, bet labai panašus į belgų aviganį.
Būsiu dėkinga, jei kas ką nors patars smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aistika @ 2010 11 19, 19:13)
Sveiki  4u.gif

Man iškilo tokia problemėlė, tai sakau, gal supermamos ką patars. Auginu šunį jau trejus metus. Tikslaus amžiaus nežinau, bet jam kažkur 3.5 metai. Kadangi ėmiau iš prieglaudos, o ten man jokios normalios informacijos nesuteikė, na bet čia jau kita istorija. Taigi, iš pradžių šuo buvo bailus ir užguitas, o dabar pastebėjau agresyvumą. Agresyvumas pasireiškia tuo, kad pavyzdžiui, kai einame pasivaikščioti ir koks nors žmogus atsiduria per arti, tada jis ima loti, urgzti ir tarsi norėtų pulti. Išvis nemėgsta,kai mane gatvėje kas užkalbina, tada irgi elgiasi agresyviai. Žodžiu, trumpiau tariant, nemėgsta svetimo žmogaus artumo, kai žmonės toliau, tada viskas tvarkoj, jis ramus. Pyksta ir ant išgėrusių žmonių, arba vyrų su dviračiais, bet aš čia įtariu kažkokius praeities prisiminimus, gal jį kas skriaudė. Kai vedžiau skiepyti neseniai, tai visiškai nesileido, net ir ant manęs puolė.
Galvoju, gal tas piktumas, nes auga lauke? (voljere) Bet, rodos, dėmesio jam netrūksta: kasdien einame pasivaikščioti, šiaip paleidžiu kieme palakstyti. Tiesiog nebesmagu, akd šuo toks piktas sad.gif Nežinau, gal yra kokių būdų, kaip prigesinti tą agresiją? (dresūrai nėra finansinių galimybių, nebent tuo užsiimčiau pati). Beje šuns veislė nežinoma, mišrūnas, bet labai panašus į belgų aviganį.
Būsiu dėkinga, jei kas ką nors patars smile.gif

Mano nuomone, Jūsų šuniui trūksta socializacijos.
Atsakyti
Gal kas zino iki kada veliausiai gali pirmieji dantys suniukui pradeti kristi (normaliom salygom)?
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2010 11 20, 14:49)
iki kada veliausiai gali pirmieji dantys suniukui pradeti kristi

Dėl šuniuko amžiaus nustatymo klausi ar ne?
Paprastai pradeda keistis 3-4 mėn., o baigia 7-8 mėn.
Atsakyti
Esu naujoke sioje temuteje 4u.gif
turiu du suniukus Vokieciu aviganius ilgaplaukius bigsmile.gif
mergyte dar visai maza yra jai puse metu smile.gif taciau jokiu komandu negaliu jos ismokyti,kartais kai laksto net stulpo ar medzio nepastebi ir trenkiasi,buvom pas vet.gydytoja sake kad tiesiog yra neatidi ir tiek doh.gif lotuliukas.gif
gal jus zinot kokiu "triuku" kaip ja ismokti bent komanda SEDEK! biggrin.gif nieko neklauso tik laksto,sokineja.... 4u.gif
jau daug kartu meginau ja ismokyti taciau ciskas veltui moka tik viena komanda OP- kas reiskia kokinek sunyti lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikos suniuku myletojos ir augintojos 4u.gif

Turiu 5 menesiu toiterjero patineli ir iskilo baisi problema unsure.gif rudeni mes ji vesdavom i laukuti, lb noriai eidavo ir atlikdavo visus savo reikaliukus, po kiek laiko pats ismoko prasytis. Kol namuose musu nebudavo, tai padarydavo ant palutes.. buvo viskas gerai kol lauke neatsalo unsure.gif pradzioj vesdavome i laukuti, bet ji tik padejus ant sniego iskart kilnodavo kojytes.. aiksu sysiuka padarydavo ir tai trukdavo gal puse minutes buvimas lauke ir plius dar budavo aprengtas rubeliu. Bet po tokiu pasivaiskciojimu pradejo sysioti i guoli.. atsikelia kaip vaikas apsisysiojes ir visas slapias verysad.gif dbr visai nevedam i lauka, tai daro streika namuose, sysioja visur kur papuola, atrodo isvalom, papurskiam, kad tik nedaytu, bet vistiek nepadeda.. dbr kiek sumazejo tas darymas visur.. bet va mazdaug kas 3 dienos jei jis prasosi i lauka, mes nevedam, tai nueina ir prisysioja specialiai i guoli.. jau nebezinau ka ir bedaryti verysad.gif gal patartumete ka nors?
Atsakyti