Turbūt į šią temą pataikiau, o jeigu ne, tai labai atsiprašau, daugiau neradau temų šiuo klausimu. O turim tokią bėdą, net nežinau kaip tai pavadinti. Pradėsiu nuo to, kad auginam dominuojantį šunį. Kai nėra namuose vieno asmens, o jis grįžta kas mėnesį lyg ir jokių bėdų nebūna. Šuo vengia akių kontakto, na vadas aš. Kai tik grįžta tas asmuo, viskas apsiverčia aukštyn kojom, vis glaudžiasi prie jo, žvilgsniu iš serijos "mane apgins", dantų nešiepia, bet su tokiu giliu nepasitenkinimu urzgia. Vis bijo, uodega pabrukta ir niekaip neišmokstam susikalbėti per tą laiką. Galimybių lankytis pas dresuotoją nėra, kad ir kaip dėl to gaila, tad noriu pabandyti pati susitvarkyti. Gal yra kokių priemonių, norint pakeisti šią situaciją? Gal kam teko susidurti ir gali paaiškinti kodėl taip? Nors nematant nieko daug pasakyti ir negalima. Šuniui 3 metai.
QUOTE(*Hrista* @ 2010 11 10, 21:48)
Turbūt į šią temą pataikiau, o jeigu ne, tai labai atsiprašau, daugiau neradau temų šiuo klausimu. O turim tokią bėdą, net nežinau kaip tai pavadinti. Pradėsiu nuo to, kad auginam dominuojantį šunį. Kai nėra namuose vieno asmens, o jis grįžta kas mėnesį lyg ir jokių bėdų nebūna. Šuo vengia akių kontakto, na vadas aš. Kai tik grįžta tas asmuo, viskas apsiverčia aukštyn kojom, vis glaudžiasi prie jo, žvilgsniu iš serijos "mane apgins", dantų nešiepia, bet su tokiu giliu nepasitenkinimu urzgia. Vis bijo, uodega pabrukta ir niekaip neišmokstam susikalbėti per tą laiką. Galimybių lankytis pas dresuotoją nėra, kad ir kaip dėl to gaila, tad noriu pabandyti pati susitvarkyti. Gal yra kokių priemonių, norint pakeisti šią situaciją? Gal kam teko susidurti ir gali paaiškinti kodėl taip? Nors nematant nieko daug pasakyti ir negalima. Šuniui 3 metai.
Auklėti tą retai grįžtantį Aiškiai čia silpnoji grandis...
QUOTE(žostautė @ 2010 11 10, 22:53)
Auklėti tą retai grįžtantį Aiškiai čia silpnoji grandis...
Bet tame ir esmė, kad jis nieko blogo nedaro, namuose max 2 dienas pasilieka. Ankščiau, tikrai, įerzindavo šunį, siundydavo ant manęs, na lyg ir šuo turi toks būti, piktas, bet pasikeitė jo požiūris tiek į šunis, tiek į auklėjimą. Net nežinau, kai jo nėra, vadas aš, nors išlenda šiokie tokie ožiai. Visada išeinu pirma pro duris, ne šuo, ir kai einu pro jį atsistoja, o to niekas kitas apart manęs taip nedaro ir jiems čia nesąmonė.
Papildyta:
Kad ir dabar, priėjau, noriu atsigulti į jo vietą ir taip stumtelėjau, o jis uodegą pabrukęs brrr ir atsigulė prie mamos. Na nežinau kaip reaguoti į tokį elgesį. Ir knygų pilna apie dresūrą turiu, bet nieko šiai situacijai bendro nerandu.
Jei teisingai supratau problemą... (ir jei nebandėt. tai....) Vienas iš aspektų, tai gerai būtų, jei jis Tavo padrausmintas, pastumtas, kai ima nepasitenkinimą rodyt, prie kito glaustus, kad kitas žmogus jokiu būdų šuns neglostytų, neguosų. (Nes tas paglostymas šuniui suprantamas kaip , to netinkamo elgesio paskatinimas, ).
Dėkui už nuomonę. Pabandysim. Nors kai aš pykstu, subaru jį, tai dar labiau susierzina, ir aš nežinau kaip tinkamai reaguoti.
QUOTE(*Hrista* @ 2010 11 11, 16:34)
Nors kai aš pykstu, subaru jį, tai dar labiau susierzina, ir aš nežinau kaip tinkamai reaguoti.
O Jūs pabandykit supykti labiau už šunį
nu negali šuo urgzti (piktybiškai) ant savo gaujos narių, to negalima leisti
QUOTE(megeja @ 2010 11 11, 18:08)
O Jūs pabandykit supykti labiau už šunį
Kai visiškai įsisiautėja, prispaudžiu prie žemės, jam net akys lipa lauk, bet kad vistiek tai kartojasi.
ČIA žiūrėkit yra legendinis straipsnis, būtinai perskaitykit, komentarus po juo irgi.
Dar be to "į snukį", jei šuo mažesnis, gerai veikia žemės po kojomis netekimas, bet čia jau daugiau terlionės su šitu.
Aš, matot, nesu tų prispaudimų ir alfa-rolų šalininkė Esu labai baisi, žiauri ir išvis, nekenčiu šunų (*****, reikia nusibeždžioniaut idėją, ir pasigamint marškinėlius su tokiu užrašu ), tai jei šuo prieš mane urzgia, sorry, nuo to blogiau tik pačiam šuniui.
Dar be to "į snukį", jei šuo mažesnis, gerai veikia žemės po kojomis netekimas, bet čia jau daugiau terlionės su šitu.
Aš, matot, nesu tų prispaudimų ir alfa-rolų šalininkė Esu labai baisi, žiauri ir išvis, nekenčiu šunų (*****, reikia nusibeždžioniaut idėją, ir pasigamint marškinėlius su tokiu užrašu ), tai jei šuo prieš mane urzgia, sorry, nuo to blogiau tik pačiam šuniui.
QUOTE(megeja @ 2010 11 11, 18:27)
ČIA žiūrėkit yra legendinis straipsnis, būtinai perskaitykit, komentarus po juo irgi.
Dėkui, būtinai perskaitysiu. Matot, bijau aš dar labiau jo pyktį iššaukti. Na nemoku paaiškint kaip atrodo jo tas urzgimas, kaktą suraukia, įsispiria ir gulasi. Vaikystėje buvo netinkamai auklėjamas, gal tai to pasekmė? O gailėtis ir aš nesigailiu, tiesiog nesuprantu dėl ko viskas vyksta, kaip tai panaikinti.
QUOTE(*Hrista* @ 2010 11 11, 17:37)
Matot, bijau aš dar labiau jo pyktį iššaukti.
Aaaa, va čia tai labai negerai. Kokio dydžio pas Jus šuo?
Takso mišrūnas, nedidukas. Gyvenam Plungėj, nėra kaip važinėtis į kitus miestus.
Na aš nenoriu jam trenkt per snukį, kai jam nepatinka jog jį keliu, vat jeigu dantis šieptų, suprantu viską, o čia jis rodo nepasitenkinimą, baimę. Ausis suskliaudžia, įsiremia, net akys lipa lauk kai kada. O vat nėra tėčio, ir viskas ramu, meilutis, porą kartų pakėliau, apsilaižė ir viskas. Tai turbūt ir yra tame bėda. O gal save skaito lyderiu. Vien žo, reiks imtis ir pradėt nenusileist šuniui.
O visgi gal manęs bijo.
Na aš nenoriu jam trenkt per snukį, kai jam nepatinka jog jį keliu, vat jeigu dantis šieptų, suprantu viską, o čia jis rodo nepasitenkinimą, baimę. Ausis suskliaudžia, įsiremia, net akys lipa lauk kai kada. O vat nėra tėčio, ir viskas ramu, meilutis, porą kartų pakėliau, apsilaižė ir viskas. Tai turbūt ir yra tame bėda. O gal save skaito lyderiu. Vien žo, reiks imtis ir pradėt nenusileist šuniui.
O visgi gal manęs bijo.
QUOTE(megeja @ 2010 11 11, 16:27)
O galima biškį kitą temą pagliaudenti? Iš tiesų tai kaip mesti tą grandinėlę, jei šuo toli? Kaip buvo rašyta, kad pamato kažką ir bėga? Tai čia ir Alekna gi nedamestų Na nebent labai greitai sureaguoti, kad jau bėga ir jau mesti, bet ar visada taip išeina? Nu nesuprantu to straipsnio, toks vaizdas, kad ne iš praktikos rašyta... Nebent šuo ant 10 metrų pavadžio ir mėto į jį, kad nesirautų, bet jei šuo palaidas?
O kitas dalykas, tai negi kiti šunys tokie kvaili? Ką jie nesupranta, kad šeimininkas meta? Manoji per kelis sykius susiprato, jau tik ranką keli ir ji atsisuka ir supranta, kad aš keliu ranką ir aš noriu mesti grandinėlę Bet aš tai taikau ne kai toli, o kai perdaug š... visokius užsiniūchina ir neklauso jokio fu (nes šuo labai sunkiai pažabojamas lyderis, jokios ten teorijos iki galo neveikia, pats sau ponas ir pats sau viską galvoja ).