Šuniuko priežiūra.
Naujas šeimos narys.
Kaip sušerti tabletę nuo kirminų?
Šunų skiepai.
Apsauga nuo blusų.
Šuo savo reikalus daro namie.
Apie šuniukų pratinimą eiti į lauką.
Šuniukas neišmoksta reikalų atlikti lauke.
Kaip įpratinti šuniuką ėsti šunų maistą?
Šuniukų skanėstai.
Šuns maudymas.
Šampūnai šunims.
Antkakliai, pavadėliai ir kt.
Papildyta:
Straipsnis - Kai į namus atkeliauja šuniukas...
Labas vakaras. Turiu klausimą. Mano bišoniukei beveik 4 mėn. Jau kelias dienas labai dažnai prašosi į lauką. Aš suprantu, kad normalu, kad mažytė dar, šiaip vedam 8-9 kartus per dieną. Bet jau kelias dienas į lauką reikia eit kas valandą, kartais dar dažniau. Taip būna ne visą dieną, nes pvz jei manęs nėra, ji gali iškęsti ir 4h, o naktį tai visą iškenčia. Nu bet va šiandien, vakar aš visą dieną namie, tai ir prašosi dažnai į lauką. Šiandien jau net nebesuskaičiuoju kiek kartų lauke buvom. Ar čia normalu?
veskit rečiau, bet labiau nuvarginkit, tegul namo iš nuovargio vos eina, pavaikščiokit valandą, susiraskit panašaus dydžio amžiaus šunų padūkimui, pabėgiokit. Kris miegot ilgesniam laiku grįžus. Šunį geriau vest ne 8-9 kart trmpam, o 3 kart ilgam
QUOTE(zay @ 2009 12 04, 23:34)
veskit rečiau, bet labiau nuvarginkit, tegul namo iš nuovargio vos eina, pavaikščiokit valandą, susiraskit panašaus dydžio amžiaus šunų padūkimui, pabėgiokit. Kris miegot ilgesniam laiku grįžus. Šunį geriau vest ne 8-9 kart trmpam, o 3 kart ilgam
Juk čia ne suaugęs šuo, kad tris kartus per dieną užtektų vesti:)
Su kitais šunim dūksta, specialiai vežam, kad su dviem jorkais pažaistų.
Aš tik klausiu, ar normalu, kad va kelias pastarasias dienas nė valandos neiškenčia kartais, nes anksčiau taip nebuvo.
mano šunys 4 mėnesių eina 3 kart, o kartais ir 2 ir jiems pilnai pakanka, juk jei naktį išbūna, vadinasi gali išlaukt. Čia priklauso nuo to kiek laiko būna ir ką daro. Tam kad šuo gerai elgtųsi namie ir nešokdintų šeimininkų pagrindinis dalykas kas turi būti daroma-šuniui duodamas fizinis ir psichologinis krūvis, nepriklausmai nuo veislės. Nėra tokios veislės skirtos tik namie ant pagalvės tupėt (čia jums netaikau, rašau bendrai) ir visi šunys yra šunys , ne žaisliukai, ne kačiukai. JIema reikia emocinio krūvio, lauko, erdvės, kad šuo galėtų vystyis psichiškai ir kompensuodamas kažkokį trūkumą neprisigalvotų kitų užsiėmimų.
QUOTE(zay @ 2009 12 05, 07:53)
mano šunys 4 mėnesių eina 3 kart, o kartais ir 2 ir jiems pilnai pakanka, juk jei naktį išbūna, vadinasi gali išlaukt. Čia priklauso nuo to kiek laiko būna ir ką daro. Tam kad šuo gerai elgtųsi namie ir nešokdintų šeimininkų pagrindinis dalykas kas turi būti daroma-šuniui duodamas fizinis ir psichologinis krūvis, nepriklausmai nuo veislės. Nėra tokios veislės skirtos tik namie ant pagalvės tupėt (čia jums netaikau, rašau bendrai) ir visi šunys yra šunys , ne žaisliukai, ne kačiukai. JIema reikia emocinio krūvio, lauko, erdvės, kad šuo galėtų vystyis psichiškai ir kompensuodamas kažkokį trūkumą neprisigalvotų kitų užsiėmimų.
Oho:) Bet šiaip pagalvojus juk ir žmogus neina i wc visą naktį, nes miega, o dieną ir valgo, ir geria, ir juda, taip pat ir su šuniukais:) Naktį nejuda, miega, tai ir į lauką neužsimano. Bet neįsivaizduoju, kad dieną tik 3 kartų jai galėtų užtekt
QUOTE(FruitCocktail @ 2009 12 06, 14:48)
Oho:) Bet šiaip pagalvojus juk ir žmogus neina i wc visą naktį, nes miega, o dieną ir valgo, ir geria, ir juda, taip pat ir su šuniukais:) Naktį nejuda, miega, tai ir į lauką neužsimano. Bet neįsivaizduoju, kad dieną tik 3 kartų jai galėtų užtekt
kai kuriems ir 2 kartų užtenka, manau, kad tai individualus reikalas, tam tikras galbūt įgimtas organizmo funkcionavimas ir nėra reikalo lygintis su kitais, nebent tuo atveju, kokį jūs jau aprašėte, kad prašosi kas valandą tai gal prašalo pūslę lauke, kai toks jaunas šuniukas?
Man panasiau, kad suniukas "isdresiravo" seimininka vesti ji i lauka kas valanda - gi ten zymiai smagiau, nei namie tupeti.
QUOTE(tati @ 2009 12 06, 16:04)
Man panasiau, kad suniukas "isdresiravo" seimininka vesti ji i lauka kas valanda - gi ten zymiai smagiau, nei namie tupeti.
Nė velnio:) Visai jai nepatinka lauke būt, padaro ką reikia ir kaip raketa namo:)
O pūslės manau nepašalo, nes kaip jau sakiau, kai manęs nėra, išlaukia.
QUOTE(Toe @ 2009 12 07, 08:51)
Ką tik perskaičiau, kad šunų mušt negalima. Na bet lipa į lovą, sakai "fu", "negalima" - nulis reakcijos. Reikia jam ir viskas. Tai užvanoji su laikraščiu per nosį ar į kuprą. O pasirodo negalima
Tai kaip kitaip jį baust ir parodyt, jog į lovą N E G A L I M A !
Nustumkit,neleiskit pačiolipimo..
QUOTE(Toe @ 2009 12 07, 10:51)
Ką tik perskaičiau, kad šunų mušt negalima. Na bet lipa į lovą, sakai "fu", "negalima" - nulis reakcijos. Reikia jam ir viskas. Tai užvanoji su laikraščiu per nosį ar į kuprą. O pasirodo negalima
čia kaip koks šuo, tas iš vis fizinio baudimo nebuvimas man rodos nelogiškas, nes šunys tarpusavyje aiškindamiesi kas galima kas ne dar kaip dantis viens ant kito išbando. O tas aiškinimasis vien gerumu man labai jau žmogiškų sąntykių priemtimas. Taip, tarp mano šunų yra toks kurio baust negalima, jis jautriai reaguoja į pakletąą balsą ir to pakanka, bet turiu ir tokį kuriam subinėn gerai įspyrus tik koją nusimuši o jis nepajus. Mušimas laikraščiu, tai ne baudimas-mano visi šunys tai suvoktų kaip žaidimą, iš vis čia niekai. Jau rašiau-jei baudžiat šunį jis turi jaustis nubaustas-ar tai būtų barimas ar pavadžiu šiknon užtrenkimas. Ir dėl lovos-jei maniškai sugalvotų į ją gult, gautų ilgai negalvojant ir gauna. Tai būna pirmas ir paskutinis kartas kai jie be leidimo susirango lovoje.