QUOTE(Ciocia Polia @ 2009 12 20, 08:54)
Šįryt jau iškepiau... net nežinau kiek Nufotkinsiu dažymo procesą, per daug metų sugalvojom nemenkai palengvinimų sau, gal ir jūs pasinaudosit idėjomis
rodyk,rodyk turiu ir as iskepti grybuku vaikam
o su kuo cia galvas dazet
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 12 20, 16:23)
o su kuo cia galvas dazet
Pusės grybų galvas dažiau su tuo pačiu glajumi, tik įdėjau maistinių dažų. O kitus tradiciškai- šokoladu
QUOTE(Ciocia Polia @ 2009 12 20, 15:05)
, merkiame kotuką į glajų, smeigiame ant lentelės. Galveles dažome lygiai tokiu pačiu principu.
kazkaip pas mane tikrai ne tokio tirstumo gavosi,man jau reikejo kazkuo tepliot,nes merkt neisejo,tirstesne daug buvo bijojau,kad nesustengs
QUOTE(vilimute @ 2009 12 20, 18:00)
man jau reikejo kazkuo tepliot,nes merkt neisejo,tirstesne daug buvo bijojau,kad nesustengs
Reikia nuolat laikyt ant ugnies (puodas puode) ir vis pamaišyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 12 20, 10:32)
rodyk,rodyk turiu ir as iskepti grybuku vaikam
pagal koki recepta kepi grybukus?
QUOTE(Ciocia Polia @ 2009 12 20, 19:37)
Reikia nuolat laikyt ant ugnies (puodas puode) ir vis pamaišyti
tada as jau kazko nesuprantu,gal galit pasakyt kaip ta glaju darot nes as cia isskaiciau,kad baltyma su pudra ir citrinos rugstim isplakti,bet apie garus negirdejau,gal ka praleidau
vilimute, taip grybukus dazo ir Wis, cituoju jos zodzius:)
"stai kaip as aš dažiau grybukų kotelius. Jei moki išsivirti beze,tai pavyks išsivirti ir glaista koteliams. Cukrų supilti į indą užpilti vandeniu (vanduo pilnai turi sudrėkinti cukrų ir šiek tiek virš cukraus lygio,bet ne daug). Statome ant viryklės ir verdame, jokiu būdu nemaišome(gali susikristalizuoti). Užvirus pavirti apytiksliai 7-10min. (turi cukraus lašelis būti tąsus ir lipnus). Čia ir yra svarbiausia,nes nedavirus blogai,bet pervirus tai pat. Tada statome į vonele šalto vandens dubenį ir intensyviai plakame,cukrus pradeda balti ir pasidaro baltas. Vonelę su vandeniu kurioje buvo įstatytas cukrus,dedamas atgal ant viryklės,liepsna turi tik prilaikyti temperatūrą,kad nesuauštų cukrus. Ir dažome grybukų kotelius.Tuo pačiu glaistu galima dažyti ir galveles,tik reikia įdėti kakavos. "
"stai kaip as aš dažiau grybukų kotelius. Jei moki išsivirti beze,tai pavyks išsivirti ir glaista koteliams. Cukrų supilti į indą užpilti vandeniu (vanduo pilnai turi sudrėkinti cukrų ir šiek tiek virš cukraus lygio,bet ne daug). Statome ant viryklės ir verdame, jokiu būdu nemaišome(gali susikristalizuoti). Užvirus pavirti apytiksliai 7-10min. (turi cukraus lašelis būti tąsus ir lipnus). Čia ir yra svarbiausia,nes nedavirus blogai,bet pervirus tai pat. Tada statome į vonele šalto vandens dubenį ir intensyviai plakame,cukrus pradeda balti ir pasidaro baltas. Vonelę su vandeniu kurioje buvo įstatytas cukrus,dedamas atgal ant viryklės,liepsna turi tik prilaikyti temperatūrą,kad nesuauštų cukrus. Ir dažome grybukų kotelius.Tuo pačiu glaistu galima dažyti ir galveles,tik reikia įdėti kakavos. "
QUOTE(vilimute @ 2009 12 21, 09:18)
tada as jau kazko nesuprantu,gal galit pasakyt kaip ta glaju darot nes as cia isskaiciau,kad baltyma su pudra ir citrinos rugstim isplakti,bet apie garus negirdejau,gal ka praleidau
cia kitoki glaju daro, is cukraus kazkaip, o jei is pudros tai jis ir turi but tirstesnis
QUOTE(mamkaa @ 2009 12 21, 09:27)
zemai lenkiu savo nezila galva,aciu uz issamu paaiskinima o tai jau buciau velnias zino ko prisigalvojus
QUOTE(SonataB @ 2009 12 21, 09:28)
cia kitoki glaju daro, is cukraus kazkaip, o jei is pudros tai jis ir turi but tirstesnis
aciu,jau supratau