cia mano grybukai keliaus i Airija
sveikos mamytes gal kuri galetu iskepti skaniu grybuku Kaledoms? reiktu ~1 kg, Kaune
QUOTE(patiNuostabiausia @ 2010 12 13, 10:46)
Sveikos merginos..
Niekaip nerandu recepto grybukams orkaiteje.
ir ar kotus ir galvas formuoti atskirai?
Niekaip nerandu recepto grybukams orkaiteje.
ir ar kotus ir galvas formuoti atskirai?
MAne irgi sitas dalykas domintu, taip noreciau issikepti grybuku, kai gyvenau lt tai keptadavau ir kepdavau su mamos grybuku keptuve ,o cia ju nera tai irgi mastau kepti orkaiteje, bet nezinau net kaip juos formuot, gal kas nuortaukele imestu. Aciu
Sveikutes.Idedu receptuka grybuku,kepamu orkaitej, taciau jis nemano,radus forume kazkada,tik perkopinu i cia
"GRYBAI
500 gr. miltu, stikline medaus, 100 gr. sviesto, 200 gr. cukraus, 2 kiausiniai, saukstelis sodos, saikstelis gvazdikeliu maltu, saukstelis cinamono.
Medu cukru sviesta kiausus gerai issukti, tada sudeti gvazdikelius ir cinamona gerai ismaiosyti, tada deti nugesinta soda ir visus miltus. Uzminkyti tesla, ji gaunasi pakankamai kieta. Isteslos daromi nedideli rutuliukai ir jie suplojami, viduryje ispaudziama duobute ir dedami skarda isklota kepimo poieriumi skylute i apacia (cia bus kepureles), toliau is teslos daromi koteliai, kugeliai, jie statomo stati i skarda ir kepama viskas orkaiteje apie 20 min. tada kai jau atsala peiliu pagilinama kepureleje duobute, kotelis suvilgomas baltam glajuje ir ant jo uzmaunam galvute"
dejau tik dvigubai daugiau gvazdikeliu, cinamono taip pat dejau dar maltu kvapniuju pipiru ir specialios druskos meduolinei teslai.
"GRYBAI
500 gr. miltu, stikline medaus, 100 gr. sviesto, 200 gr. cukraus, 2 kiausiniai, saukstelis sodos, saikstelis gvazdikeliu maltu, saukstelis cinamono.
Medu cukru sviesta kiausus gerai issukti, tada sudeti gvazdikelius ir cinamona gerai ismaiosyti, tada deti nugesinta soda ir visus miltus. Uzminkyti tesla, ji gaunasi pakankamai kieta. Isteslos daromi nedideli rutuliukai ir jie suplojami, viduryje ispaudziama duobute ir dedami skarda isklota kepimo poieriumi skylute i apacia (cia bus kepureles), toliau is teslos daromi koteliai, kugeliai, jie statomo stati i skarda ir kepama viskas orkaiteje apie 20 min. tada kai jau atsala peiliu pagilinama kepureleje duobute, kotelis suvilgomas baltam glajuje ir ant jo uzmaunam galvute"
dejau tik dvigubai daugiau gvazdikeliu, cinamono taip pat dejau dar maltu kvapniuju pipiru ir specialios druskos meduolinei teslai.
Sveikos,
kuo Jus tepate grybeliu kotelius? Turiu omenyje iranki. Vakar kepiau ir kotelius dengiau aisingu, tai imerkus, labai storai kotelis pasidengia; bandziau pertekliu nugraukti su teptuku, na bet tokia terlione ten gaunas
kuo Jus tepate grybeliu kotelius? Turiu omenyje iranki. Vakar kepiau ir kotelius dengiau aisingu, tai imerkus, labai storai kotelis pasidengia; bandziau pertekliu nugraukti su teptuku, na bet tokia terlione ten gaunas
QUOTE(vanda_zydi @ 2010 12 14, 16:01)
Sveikos,
galima tepti su teptuku, bet as tai su peiliu tepu, man taip patogiausia ir greiciausia, o beto ir lygiai pasidengia.
As tepu teptuku
As taip pat su teptuku, eu bandzius su peiliu,bet nepatiko man netolyliai uzsidengia.
Apie dažymą su spec. įrankiais (šakutėmis ir vinukais ) esu rašiusi anksčiau, paskaitinėkit temą nuo pradžios Jei per storas kremo sluoksnis lieka, vadinasi, per tiršta masė, reikia mažiau pudros.
O aš šiandien nusipirkau riešutėlių formeles bei konkorėžių, kriauklyčių ir dar kažkokių baibokų keptuvę, savaitgalį atidarysiu fabrikėlį
O aš šiandien nusipirkau riešutėlių formeles bei konkorėžių, kriauklyčių ir dar kažkokių baibokų keptuvę, savaitgalį atidarysiu fabrikėlį
QUOTE(Tepaluota @ 2010 12 15, 13:43)
kur pirkot? mane ypac domina konkoreziai, kriauklytes ir pan. Riesuteliu tai turiu tokia sena caro ruriko laiku
Pas diedulį tokį, turgely. Prisidėjęs visokių, naudotos, ale ką padarysi, džiaugiausi išvis radusi Šiaip labiau norėjau riešutėlių keptuvės, bet turėjo tik formeles. Tai formeles prigriebiau ir tokią keptuvę, kokios neturiu.