QUOTE(Pigalica @ 2010 06 24, 11:24)
Vakar kepiau
Tešla:
Kiaušiniai, pienas, miltai, cukrus, vanilė. Puošta pienišku šokoladu
(su juodu gražiau atrodo) ir pabarstukais
liaba noriu paklausti? i tesla dejot cukraus ar kepat jie nesigavo riebus nes kiek zinau dedent cukru jis traukia riebalus
Papildyta:
10 kiaušinių trynių
0,5 kg sviesto
1 pakelis (250 g.) margarino
1 stiklinė medaus
2 stiklinės cukraus (suberti į verdančius riebalus)
2 stiklinės cukraus (suberti į trynius)
10 šaukštų grietinės
Malti gvaizdikėliai (pusė arbatinio šaukštelio)
2 šaukšteliai sodos (į verdančius riebalus)
Riebalus su medumi užvirinti didesniame inde. Kai užverda, sudėti cuktų ir maltus gvaizdikėlius. Pavirinus sudėti sodą, ir nuimti nuo ugnies, tik labai saugoti, kad neišbėgtų.
Kai truputį pravėsta, sudėti išsuktus su cukrumi ir pabaigoje laipsniškai sudėta grietine, kiaušinių trynius.
Gerai išsukti ir dėti prasijotus miltus.
Miltų dedama tiek, kad vos eina išmaišyti su šaukštu.
Imti pamiltuotais pirštais, susukti volelį ir dėti į riebalais pateptą formelę.
Kepti ant vidutinio karštumo ugnies.
Pabaigoje kotelius glazūruoti baltu glajumi, ir kyštelėti į sąmanas - aguonas Džiovinti glajų geriausia dedant ant kiaušinių rėmelių.
Labai skanūs. Ilgai stovi.
250gr.margarino, 0,5l. grietinės,0,5l.dirbtino medaus, 10 kiaušinių ( baltymus pasilieku liukrui),1st cukraus.2š kepimo miltelių , 5š kakavos , miltų nežinau kiekvieną kartą išeina kitaip sprendžiu kai minkau , prieskoniai - muskatas, gvazdikėliai .
Į medų sudedu cukrų ir kaitinu iki rudumo susidedu gvazdikėlius ir muskatą sumaltus.paskui viską sudedu maišau tešlą
KEPIAU PAGAL SI RECEPTA GRYBUKUS,SU KEPTUVE,TESLA GAVOSI KAIP PLASTELINAS,O APIE SKONI NET NEZINAU KAIP APIBUDINTI -TRAPUS TIRPSTA BURNOJE,KIEK ESU BANDZIUSI VISOKIU RECEPTU SITAS PATS SKANIAUSIAS,JAU BEKEPANT DAUGIAU KAIP PUSE VAIKAI PASISAVINO,KAS RAGAVO VISI GYRE,NORIU PADEKOTI FORUMIETEI KURI IDEJO SITA RECEPTA