Kiek teko girdeti, tai merinosu gera vilna, ar ne? O kokios firmos ir is kur veztus siulus rekomenduotumet?
Vimbras, jei norite šiltos suknelės, turėtų būti vilna ar pusvilnė. O kieno vilna (avies, merinosų, alpakos etc), tai jau pagal norą ir kišenę
[/quote]
dar vieno patarimo noriu. ardau megztini ir mastau kaip cia padaryti, kad siulai nebebutu susigarbiniave. nes mezginys bus negrazus.
Gal turit protingu minciu? turbut esat arde ir permezge
QUOTE(aiwita @ 2010 01 05, 20:14)
dar vieno patarimo noriu. ardau megztini ir mastau kaip cia padaryti, kad siulai nebebutu susigarbiniave. nes mezginys bus negrazus.
kazkada pati sito cia klausiau:)) man patare sudrekinti isardyta siula, paskui, zinoma, kamuoliuka teks padziovint. Uztat veiksminga - siulai issitiesina. Dabar pastoviai taip darau.
QUOTE(Vimbras @ 2010 01 05, 18:55)
Kiek teko girdeti, tai merinosu gera vilna, ar ne? O kokios firmos ir is kur veztus siulus rekomenduotumet?
Aha, merinosų nieko tokia švelni Jie brangesni nei mūsiškiai visokie Vernitai (tarp kitko, kažkas gyrė ir Vernito pusvilnę) ar kokie turkiški, bet laaabai mieli prie kūno Konkrečių nepasakysiu jokių, bet itališki tradiciškai laikomi gerais. Vėlgi priklauso nuo reiklumo kokybei. Dėl tįsimo ar išsisėdėjimo tai garantijų jokiems siūlams nėra tikriausiai. Kai kurios įmezga papildomą elastinį siūliuką, kad prilaikytų formą.
Merginos, gal zinot kur Vilniuj galima nusipirkt GRIGNASCO Flavia baby, as pirkau Mezgvitoj, bet ten baigesi mano spalva..
QUOTE(Ryke @ 2010 01 05, 23:03)
kazkada pati sito cia klausiau:)) man patare sudrekinti isardyta siula, paskui, zinoma, kamuoliuka teks padziovint. Uztat veiksminga - siulai issitiesina. Dabar pastoviai taip darau.
aciu kazkodel tokia mintis ir man atejo i galva, todel i pabaiga pradejau mazesnius kamuoliukus daryti, kad greiciau isdziutu ir sumerkiau juos i vandeni, o paskui sugalvojau skalbimo masinoje prasukti, kad isgreztu juos
nedarykit taip, nes istraukiau grazu gumula banguotu siulu
QUOTE(aiwita @ 2010 01 05, 22:14)
as isardau.paskui uzsuku ant kedes atloso.iskalbiu ir tada dziovinu.paskui susuku i kamuolius ir mezgu.
Dar vienas būdas tiesinimui-garinimas. Siūlo galiuką perkišti per arbatinuko snapelį, ir tiesiog verdant vandenį prasukti siūlus nuo vieno kamuoliuko ant kito. Šitą patarimą prisimenu iš kažkokios senos mezgimo knygos, praktiškai pati nebandžiau...
Ilganosės paminėtas siūlų tiesinimo metodas n kartų išbandytas ir praktikuojamas iki šiol man jis atrodo paprasčiausias ir greičiausias, nereikia atskirai pervynioti siūlų į gijas paskui vėl į kamuolius, ar laukti, kol išdžius tik reikia nusiteikti dulkių/pūkų daugybei ant viryklės ir nosyje, kol persuksi visus kamuolius
man sisbudas irgi pats geriausias
QUOTE(ingapoc @ 2010 01 06, 10:01)
Merginos, gal zinot kur Vilniuj galima nusipirkt GRIGNASCO Flavia baby, as pirkau Mezgvitoj, bet ten baigesi mano spalva..
Tikrai yra Verpaluose Vokieciu g. siu siuliuku. Gali pasiskambinti 2617585. Jei jie netures, gal Klaipedoje ras...