Įkraunama...
Įkraunama...

4 mėn. kūdikio dienos meniu

Perskaiciau visa tema ir labai pasimeciau blink.gif Kokie meniu! Ir ivairiausios kosytes, ir ivairiausios darzoves, ir barankytes, ir arbateles blink.gif
As, kai kudikiui buvo 4 men. sukau galva, ar duoti daugiau nei 20 gramu trintu obuoliuku, ar nebus problemu del prie iprasto maisto nepripratusio skranduko iskart tiek daug suvalgius lotuliukas.gif

Mamytei, norinciai girdyti arbateles - o kodel ne vanduo, jei atrodo, kad vaikas istroskes, kam tos arbateles?

Atsakyti
QUOTE(Misaki @ 2011 03 29, 10:00)
Perskaiciau visa tema ir labai pasimeciau blink.gif  Kokie meniu! Ir ivairiausios kosytes, ir ivairiausios darzoves, ir barankytes, ir arbateles blink.gif
As, kai kudikiui buvo 4 men. sukau galva, ar duoti daugiau nei 20 gramu trintu obuoliuku, ar nebus problemu del prie iprasto maisto nepripratusio skranduko iskart tiek daug suvalgius lotuliukas.gif

Mamytei, norinciai girdyti arbateles - o kodel ne vanduo, jei atrodo, kad vaikas istroskes, kam tos arbateles?

Girdant net vandeni is karto vaikas maziau isvalgys is kruties, nes jo skranduke jau kazko bus, ir nesvarbu vanduo arbata ar sultys.... tokiu budu yra tiesus kelias pieno mazejimui. Pieno pasigamina naujam valgymui tiek kiek vaikas jo isvalge pries tai... kiekvienas papildomas pasiulymas mazina pieno kieki.

Jei vaikas istroskes matosi pagal lupytes jos dziusta, duok kruti... jis pats zinos kiek jam reikia , ar atsigerti ar dar paskui uzvalgyti... ir kai paleis kruti - zinosi kad jis ir atsigere ir pavalge ir pabuvo meiliai su mama... ir gavo tik jam vienam asmeniskai sukurto unikalaus maistuko tai jo mamos pieno!!!!!!!
Atsakyti
QUOTE(ŠiaurėsPašvaistė @ 2011 03 29, 10:14)
Jei vaikas istroskes matosi pagal lupytes jos dziusta, duok kruti... jis pats zinos kiek jam reikia , ar atsigerti ar dar paskui uzvalgyti... ir kai paleis kruti - zinosi kad jis ir atsigere ir pavalge ir pabuvo meiliai su mama... ir gavo tik jam vienam asmeniskai sukurto unikalaus maistuko tai jo mamos pieno!!!!!!!

kaip as supratau, ta mama neturi pakankamai pieno, todel nori papildomai pagirdyti.
jei yra MP kiek reikia, tai aisku kad vaikas atsigeria pakankamai.
Atsakyti
Labai dėkoju visoms už atsakymus dėl arbatėlės, kol kas pienuko turiu užtektinai, tiesiog pagalvojau, gal jau reikia po truputėlį pradėti pratinti ir duoti kažką paragauti. Žinau, kad iki pusės metų nieko papildomai nereikia, bet kai čia paskaitau ką mamos duota tokio amžiaus savo vaikams, tai susirūpinau, gal mano vaikelis nepakankamai pavalgęs g.gif
Atsakyti
QUOTE(Misaki @ 2011 03 29, 10:27)
kaip as supratau, ta mama neturi pakankamai pieno, todel nori papildomai pagirdyti.
jei yra MP kiek reikia, tai aisku kad vaikas atsigeria pakankamai.

Pieno kiekis priklauso nuo to kiek duosi ilgai kruti zysti ir kaip daznai... iki siol zinojau tik teorija bet paskutine savaite tai ivyko realiai man ir mano maziukei...galiu papasakoti...
4 men nuejom pas daktare pamatavo +2cm -valio
pasvere +300gr - hm... gal kiek mazoka...
vaikas ramus, zino kada nori valgyti, valgo saziningai...
gryzom namo ir gal po kokiu 4-5 dienu viena ryta ji eme reikalauti valgyti kaip man atrode nuolatos smile.gif o jei rimtai tai visuomet paziuriu i laikrodi kai valgo kad zinociau kada ir kiek laiko valge... taigi mazike valgyti reikalavo kas valanda. Ta diena ji valge 13!!!!! kartu... ir tai truko 3 dienas... pamaciau ant pilvo uzaugusius riebaliukus smile.gif)) o ketvirta jau nakti ismiegojo iki ryto ir valge pasizaisdama... matesi kad yra soti... cia buvo sestadienis, sekmadieni irgi valge yprastai t.y. kas 3 val, o vakarini valgyma visai pamirso... o kas nutiko su pienu per tas 3 dienas? Jo pasidare bene dvigubai daugiau bei buvo anksciau... ji vos valiojo ji isvalgyti...ir sestadieni sekmadieni buvo kad viso ir neisvalgydavo kas kelintas kartas...ties sekmadienio vakaru jo vel apmazejo, o vakar ryte vel valge kas valanda matomai per daug apmazejo... kadangi pienas gaminasi ne is ankso o labiausiai vaikui zindziant tai duoti daznai kruti reikia tada kai jo gal kiek mazoka...
o vos tik duosi ka nors kita nei kruti ir tai bus tiesus kelias link pieno pasibaigimo.
su pirmais dviem vaikais man taip ir nutiko, pienas "pasibaige" kai vaikam buvo 3 men... bet pasirodo viska dariau taip kad jo neliktu, tai buvo 90-91metai seniai, ir visi net ir daktares patarinejo neteisingai... rezultatas 100procentinis.

Ir vaika primaitinant papildomu maistu pirma reikia duoti kruti o tik po to kosele ir ne is buteliuku o is saukstelio arba nuo pirsto.. pagrindiniu maistu iki metu ir turi likti mamos pienas.
Atsakyti
ŠiaurėsPašvaiste,
smagu, kad tau pasitvirtino si teorija, bet ji galioja tikrai ne visais atvejais. man pieno nepadaugejo "pasikabinus kudiki ant kruties'. labai ilgai kudiki tiesiog laikiau ant krutines, valge kas valanda, o kartais net dazniau, bet pieno kaip truko, taip truko. maza to, isbandziau ir visokias arbateles, geriau daug skysciu ir t.t. viskas baigesi tuo, kad as buvau be proto pervargus, su skaudancia nuciulpta krutine, o vaikas vistiek alkanas ir piktas. tik pradejus primaitinti misinuku viskas susitvarke.
Atsakyti
QUOTE(Misaki @ 2011 04 05, 10:40)
ŠiaurėsPašvaiste,
smagu, kad tau pasitvirtino si teorija, bet ji galioja tikrai ne visais atvejais. man pieno nepadaugejo "pasikabinus kudiki ant kruties'. labai ilgai kudiki tiesiog laikiau ant krutines, valge kas valanda, o kartais net dazniau, bet pieno kaip truko, taip truko. maza to, isbandziau ir visokias arbateles, geriau daug skysciu ir t.t. viskas baigesi tuo, kad as buvau be proto pervargus, su skaudancia nuciulpta krutine, o vaikas vistiek alkanas ir piktas. tik pradejus primaitinti misinuku viskas susitvarke.

Oi Misaki.... Ar esi girdejusi, kad kokiai katytei truksta pieno, ar kokiai sunytei atsivedusiai nemazai suniuku... taip paskutiniam - silpniausiam truksta... bet pas mus vaikelis tik vienas.... ir nei vienas zinduolis neprimaitina savo jaunikliu kito zinduolio pienu...
ir ka gi tu butum darius pries 150 metu, kai misinukai buvo net nesapnuoti, o kiekviena pagimdziusi moteris vaikeli ismaitindavo iki 2-3 metu ir tokio reiskinio kaip pieno trukumas is vis nebuvo...
man su pirmais dviem vaikais pienas "baigesi" kai vaikam buvo 3 men... bet pirmiausia jis baigesi mano galvoje... ir tas zinojimas kad yra lengvesnis kelias - misinukas tikrai padejo jam baigtis smile.gif))

Atsakyti
QUOTE(ŠiaurėsPašvaistė @ 2011 04 06, 13:17)
Oi Misaki.... Ar esi girdejusi, kad kokiai katytei truksta pieno, ar kokiai sunytei atsivedusiai nemazai suniuku... taip paskutiniam - silpniausiam truksta... bet pas mus vaikelis tik vienas.... ir nei vienas zinduolis neprimaitina savo jaunikliu kito zinduolio pienu...
ir ka gi tu butum darius pries 150 metu, kai misinukai buvo net nesapnuoti, o kiekviena pagimdziusi moteris vaikeli ismaitindavo iki 2-3 metu ir tokio reiskinio kaip pieno trukumas is vis nebuvo...
man su pirmais dviem vaikais pienas "baigesi" kai vaikam buvo 3 men... bet pirmiausia jis baigesi mano galvoje... ir tas zinojimas kad yra lengvesnis kelias - misinukas tikrai padejo jam baigtis smile.gif))

Pykit , nepykit bet tokie komentarai tai užmuša. Kaip Jums atrodo mes savo vaikams blogo linkim? Mano pirmoji ligoninėje užbadavo, prižadinti negalėjau ir ko nedariau.Kviečiausi ir akušerę iš Šemetos mokyklos (jie gi ten patriotai iki negaliu, o man pasakė kad nemaitinimas o žaidimas). Bučiau mišinio nedavus tai gal būtų buvę kaip Vokietijoje prieš pora savaičių. Mergytė mirė. Jums nesuprasti mamos kuri neturėjo pienuko o labai norėjo vaikelį maitinti. Nežinot kaip širdį skauda......O tokie komentarai dar vienas duris į širdį.
Atsakyti
QUOTE(EDITA* @ 2011 04 09, 19:52)
Pykit , nepykit bet tokie komentarai tai užmuša. Kaip Jums atrodo mes savo vaikams blogo linkim? Mano pirmoji ligoninėje užbadavo, prižadinti negalėjau ir ko nedariau.Kviečiausi ir akušerę iš Šemetos mokyklos (jie gi ten patriotai iki negaliu, o man pasakė kad nemaitinimas o žaidimas). Bučiau mišinio nedavus tai gal būtų buvę kaip Vokietijoje prieš pora savaičių. Mergytė mirė. Jums nesuprasti mamos kuri neturėjo pienuko o labai norėjo vaikelį maitinti. Nežinot kaip širdį skauda......O tokie komentarai dar vienas duris į širdį.

va tos mamos ir nesuras... iskelia save auksciau visko... doh.gif
suprantu jus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ŠiaurėsPašvaistė @ 2011 04 06, 14:17)

O koks kudikiu mirtingumas buvo pries 150 metu, ar pasidomejot? O apie taip vadinamus 'klijukus', kuriuos mamos virdavo, kai dar nebudavo misinuku, ar girdejot?
Atsakyti
QUOTE(EDITA* @ 2011 04 09, 18:52)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(EDITA* @ 2011 04 09, 19:52)

drinks_cheers.gif cia SiauresPasvaistes postu pasiskaicius prazliumbiau visa vakara-kaip sakot- dar vienas duris i sirdi, o paskui visgi atsikvosejus pamasciau, kad tos, kurioms pienas upeliais liejas niekad ir nesupras tu, kurioms taip, deja, nera... Mano istorija tokia, kad pienas atsirado tik 5-ta diena, kai jau buvom su mazyte namie, o ligoninej irgi personalas stebejosi- kaip taip isvis nieko nera...?, bet taip BUVO, o kai atsirado- ko tik nedariau, kad jo daugetu-deja, niekad nebuvo taip, kad pieno uztektu, tekdavo damaitinti, kitaip vaikas klyke, kol galu gale jau vien tik pridejus prie kruties iskart pravirkdavo, nes ten nieko nebuvo... Dekoju Dievui, kad nors tuos 2 menesiukus mazute gavo kazkiek MP, o maitint zymiai ilgiau labai norejau ir stengiaus, net, kaip vyras sako, depresija isivariau turbut del MP nebuvimo. Taigi mielosios, kurios to nepatyre- geriau pasilaikykit tas 100 proc. garantijas del MP sau.
Atsakyti