Įkraunama...
Įkraunama...

4 mėn. kūdikio dienos meniu

QUOTE(paukshte @ 2011 02 24, 16:42)
nu mes gerokai didesnes, va uzvakar buvome 4 TA, tai duomenys tokie: ugis 65 (paugom 2 cm), svoris 8 kg (priaugom 900 g), esam tokios necoliukes blush2.gif

Na saunuoles thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vedastas @ 2011 02 23, 13:57)
sveikos mamytes! esu jauna mama,suneliui 4 menesiai ir 1 savaite,jau davaiu paragauti obuoliuko ir morkytes,dar nelabai supranta ka as jaum ten i burnyte kysu...smile.gif ar galyt man patarti kaip ir kada duoti obuoliuka ir kada morkyte? kiek kartu per diena? ar gali jis kokiu vaikisku sulciu paragauti? ar arbateles? ir kada galma jau pirktines tireles duoti? prasau patarkit man.aciu labai!

sveika, ir as galima sakyti jauna mamyte, nes tai mano pirmagime, kasdiena po naujiena, kasdiena vis kazka ismokstu ax.gif ai vat, del primaitinimo, pirmiausia pasitark su savo vaikucio gydytoja, ar ji laimina primaitinima, o jei ji irgi pritaria, tai tada ir turejo papasakoti nuo ko ir kaip pradeti, bent jau man taip buvo. g.gif tai mes pradejome nuo darzovienes; bulve+morka+slakelis alyvuogiu aliejiuko+paskaninu viska misinuku(ipilu apie 60 ml, kad kosyte praskiesti)
Atsakyti
QUOTE(milla22 @ 2011 02 23, 16:11)
Na va buvom TA tai suds su krapais, priaugom 260 g (man tai daug ) o gyd mazai, ta kreive vis smunkam zemyn. Db 5 men ugis 64,5 cm o svoris 6260g ir dar nuo pieno kur koses verdu gavosi atopinis dermatitas nu kosmaras. Kolkas israse Duphalac, bet jei nepades tai vsio i klinikas ziureti zarnyciu

mes ir vakar buvom TA,bet as nesijaudinu kad mano vaikis nestoras g.gif ir tesveriam 6,4kg,o ugis 67,5cm
ir ragaujam darzovienes viena karta dienoj po 60ml,bet reiks manau jau didinti,nes jam labai patinka kur yra moliugas,tai nusipirkau jo pati ir virsiu,nebepirksiu Hipp
Atsakyti
QUOTE(Akilanda @ 2011 02 25, 13:01)
mes ir vakar buvom TA,bet as nesijaudinu kad mano vaikis nestoras g.gif  ir tesveriam 6,4kg,o ugis 67,5cm
ir ragaujam darzovienes viena karta dienoj po 60ml,bet reiks manau jau didinti,nes jam labai patinka kur yra moliugas,tai nusipirkau jo pati ir virsiu,nebepirksiu Hipp

Na as tai stresuoju del uzkietejusiu viduriuku daugiau nei del to svorio.
bet tai manau pirktiniam moliuge irgi nekas naudingo, o gal tyrelese vis kas naudingiau, na kolkas tai as perku HIPP tik vaisines tyreles, o siaip bulves dar turim nuo kaimuko mirksiukas.gif ir kopustas is bobutes uzsaldytas likes blush2.gif tai tuos ir naudojam
Atsakyti
QUOTE(Akilanda @ 2011 02 25, 12:01)
mes ir vakar buvom TA,bet as nesijaudinu kad mano vaikis nestoras g.gif  ir tesveriam 6,4kg,o ugis 67,5cm

maniskis irgi po tiek tesuvalgo, bet daugiau nzn ar pavyktu ikist, jam nelabai patinka...o vaisiniu dar labiau nenori valgyti, tai ir nebeduosiu.Keista, juk saldzias kaip tik labiau megsta, o jam labiausiai darzoviu rinkinys patinka, su moliugu sunkiai besumaitinu...matyt atsirinko kas jam skaniausia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(elenuxus @ 2011 02 25, 11:37)
maniskis irgi po tiek tesuvalgo, bet daugiau nzn ar pavyktu ikist, jam nelabai patinka...o vaisiniu dar labiau nenori valgyti, tai ir nebeduosiu.Keista, juk saldzias kaip tik labiau megsta, o jam labiausiai darzoviu rinkinys patinka, su moliugu sunkiai besumaitinu...matyt atsirinko kas jam skaniausia  ax.gif

na mano vaisiniu tyreliu ir nelabai megejas,bet pastebejau kad lyg paberia nuo ju ji,nes su uogom kur yra labiau valgo,tai retai duodu,o va Hipp bulve-moliugas,ar moliugas-obuolys skaniai valgo,tik spek duot,labai nepatinka Hipp kur morka yra ideta,kazkaip viska nudazo,net ciulptukai morkavi paliko doh.gif ,o ir vaikas ju nelabai megsta tai vengiu,pati ir isverdu morka-bulve,ir skaniai palyginus valgo,tai dabar meginsiu virtis bulve-moliugas,ziuresim kaip seksis valgyt g.gif
Atsakyti
Na merginos nezinau, maniske nelabai bet lapoja bulve su kopustu (viena maitinima + MP , po to dar slyvu tyrele + MP , ir avizine kose su obuoliu tyrele +MP
O kaip nekakoja taip nekakoja, negaliu baisu sad.gif nezinau ka daryti, va laukiu pirmadienio skambinsiu gyd , tai sake sius extra i klinikas jei jau taip ir toliau , nes klizma tik per 2 kartus padeda (su virintu vandenuku ) verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
pabandykit is ryto duoti arbatini sauksteli alyvuogiu aliejaus..

siaip as surizikuochiau bent keleta dienu ar daugiau pazindyti tik su Mp.
Intensyviai zindyti kiek nori ir Jums paciai isdristi pakenteti su davimu vaikui papildomo maisto ir paziureti kaip seksis su tustinimusi zindant.
MP, juk jus turit, o tai geriausia ka galit sitoj situacijoj padaryti, kad padetis neblogetu, bent iki kol jus pasiruosit rimtai tirtis.

QUOTE(milla22 @ 2011 02 27, 17:03)
Na merginos nezinau, maniske nelabai bet lapoja bulve su kopustu (viena maitinima + MP , po to dar slyvu tyrele + MP , ir avizine kose su obuoliu tyrele +MP
O kaip nekakoja taip nekakoja, negaliu baisu sad.gif nezinau ka daryti, va laukiu pirmadienio skambinsiu gyd , tai sake sius extra i klinikas jei jau taip ir toliau , nes klizma tik per 2 kartus padeda (su virintu vandenuku )  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Atsakyti
mamytes kiek jus duodat kartu darzovienes 4,5 men kudikiui, as kol kas tik per piet, kokius 5-6 saukstus, bet jei duociau tai ji ir daugiau valgytu, nes gerai niamnioja bulve +morka+ kopustas.o pavakare dar suvalgom vaisiu tyreles oa taip tai nieko daugiau iskyrus MP. Sveriam mazdaug 7 kg, ryt pas daktare tikslaiu pasvers. ar gana jai tiek kiek duodu?Kaip manot?Beto su kakojimu problemeles, be mano pagalbos nepakakoja ir kietai varo spiriukais g.gif , atrodo kad jai net skauda tustintis, nzn ka ir be daryti kai vaikas stena stena ir nieko be mano pagalbos.....
Atsakyti
na as ir darzovienes duodu 1k dienoj,suvalgo apie 100ml,ir vakare pradejau Hipp pieniska kose "labos nakties" nes jau norisi sociau jam,misinio nakciai vien nebeuztenka
o kai pradejom ragaut kosiu,kaip tik vaiko viduriai pasitaise thumbup.gif ,pirma darydavo kas antra para,o dabar kasdien ir ne viena karta kartais
Atsakyti
o musu leliukas darzoviene valgo du tris kartus per diena, kartais viena karta vietoj darzoviu iterpiam vaisiu tyreles, o darzoviene patys verdam (kaip pagrindas visur eina bulve, i ja dedam tai moliugo, tai spinatu, tai morku). visas kitas maistas MP. kai pradejom papildomai maitintis, nekakojom 4 paras, bet po to matyt moliugas pramuse, dabar jau pati matau, kad nuo moliugo maziukui lengviau ir dazniau kakojasi (kartais net du kartus pasiseka per diena). bet siaip sitie reikalai labai individualus, nes pvz. musu pazistamai lialiai padeda morkos (kurios kitiems kaip tik pakietina)...
tiesa, duodu as vaikui tiek, kiek jis nori (tiksliau kiek jam telpa, nes ir pieno jis nedaug isgeria), o tai yra apie 70 ml, labai retai kiek daugiau suvalgo per viena maitinima smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tishka: 03 kovo 2011 - 19:32
QUOTE(Akilanda @ 2011 03 03, 18:09)
na as ir darzovienes duodu 1k dienoj,suvalgo apie 100ml,ir vakare pradejau Hipp pieniska kose "labos nakties" nes jau norisi sociau jam,misinio nakciai vien nebeuztenka
o kai pradejom ragaut kosiu,kaip tik vaiko viduriai pasitaise thumbup.gif ,pirma darydavo kas antra para,o dabar kasdien ir ne viena karta kartais

mes per para irgi rimta reikala darome ne po viena karta ax.gif o valgome mes taip, ryte apie 6 h misinukas, paskui apie 11h valgome grikiu kosyte su vaisiu tyrele (viso nedaug 150 ml), ir uzsigeriame arbatyte, po to apie 17 h valgome darzoviene: bulve+morka+slakelis alyvuogiu aliejaus+60 ml misinuko, tai irgi viso gaunasi nedaug 150 ml, uzsigeriam dazniausia kokiomis sultytemis, apie 20 h suvalgome apie puse indelio vaisiu tyreles is HIPP ir apie 22 h misinukas, ir ryte 6 h vel tymt uz vadziu vel is pradziu rolleyes.gif
Atsakyti