Įkraunama...
Įkraunama...

4 mėn. kūdikio dienos meniu

QUOTE(paukshte @ 2011 02 09, 01:46)
sveikos mamytes

nu ka, pasiskaiciau cia jusu nuomones ir barnius... dabar papasakosiu kas pas mus vyksta ir ka valgome....

Na kiekviena mama turi nuojauta ir zino ko jos vaikui reikia mirksiukas.gif Nulinciuota tai jau tikrai nebusi 4u.gif
O pas mus labai nevalgi mergina tai galiu pasakyti dienos menu, bet valandomnepasakysiu, nes kiek ji jau "praso " tiek ir duodu
Vis dar maitinu MP negaliu pasakyti kiek jo yra ( siaip valgo, tai buna kad ir fontanu pavaro, ir jauciu kad vaikas valgo) nu zodziu MENIU:
ryte tik atsikelus pabudrauja ir jau po valandos rytinis miegelis tai gauna tik MP
po to jau
1. avizu kode su slyvu tyrele (nes be tyreles nevalgo) apie 60 ml ir MP;
2. virta bulve pagardinta sviestuku, na jau desiu ryt aliejuko vietoj sviestuko irgi apie 50ml ir MP
3. slyvu tyreleapie 80ml ir MP (kadangi uzkieteje viduriukai tai valgom slyvas) , nes pries tai vietoj bulves budavo morku tyrele HIPP tai uzkietejo viduriukai doh.gif
4. ir jau nakciai tik MP ir uzmiega beciunkdama

P.S. bet kazkaip nesiseka priaugti svorio, na leksim 23 diena i TA ziuresim doh.gif , nes per 2 savaites priauginejam tai 80 g tai 120 g verysad.gif
Va dabar vaikas sveria 4,5 men sveria 6 kg unsure.gif

O kas del OBUOLIO. Tai kazin ar pirktinis bus geras zalias, gal geriau jau ji isvirti arba iskepti ir jau gausis tyrele mirksiukas.gif sakiau jau bandysiu obuoli ivesti i meniu. O siaip dar man drauge sake , kai ji pradejo duoti obuolio zalio obuolio, tai pilvukas pusdavo kartais blink.gif
Atsakyti
QUOTE(paukshte @ 2011 02 09, 00:46)
sveikos mamytes
noreciau dar kazka savo mazylei pasiulyti, pvz obuoliuka, tik nezinau kaip jai ji pateikti, ar su blenderiu sutrinti?? ar tiesiog sauskteliu pagrandyti??? ir kada ji geriausia duoti??

P.S. atsiprasau uz tokia ilga litanija blush2.gif

Obuoliuką savo pirmai dukrytei duodavau tik iš sodo ne iš parduotuvės ir patarkuodavau su plastmasine trintuve, labai patiko ir valgė, o va mažylei nors jau 4,5 mėn, bet dar neduodu, nes pučia pilviuką labai, ypač vakarais verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žemaitikė: 10 vasario 2011 - 15:47
atsiprasau, o kokiom lentelem remiantis toks svoris laikomas per mazas?

Jei skaitot angliskai...Pasaulines sveikatos puslapyje, ziurint mergaiciu svori..toks svoris na man pasirode jau yra daugiau nei vidutinis..

keista, kad reikia tokio kiekio maisto..dar papildomai salia MP...

http://www.who.int/c...z/en/index.html

o liaudyje sakoma..4 men nuo gimimo svoris dvigubeja, 6 menesiu - trigubeja..

[quote=milla22,2011 02 10, 15:21]
P.S. bet kazkaip nesiseka priaugti svorio, na leksim 23 diena i TA ziuresim doh.gif , nes per 2 savaites priauginejam tai 80 g tai 120 g verysad.gif

Atsakyti
[quote=Nikolia,2011 02 10, 18:10]
atsiprasau, o kokiom lentelem remiantis toks svoris laikomas per mazas?

Jei skaitot angliskai...Pasaulines sveikatos puslapyje, ziurint mergaiciu svori..toks svoris na man pasirode jau yra daugiau nei vidutinis..

keista, kad reikia tokio kiekio maisto..dar papildomai salia MP...

http://www.who.int/c...z/en/index.html

o liaudyje sakoma..4 men nuo gimimo svoris dvigubeja, 6 menesiu - trigubeja..
[quote=milla22,2011 02 10, 15:21]
[/quote]
Na cia pagal gydytojos lentele,( as nezinau kokia ji vadovaujasi, va sita atsiprintinau, ir nusinesiu pasitarti, pasiziuresim kaip cia pas ja is kaip cia sita lentele ar kas atitinka ) unsure.gif
Na mes papildomai jau gan daug ragaujam sad.gif bet manau kad pas mane ir pienelio ne daug ( buvo dideliu netekciu ir isvis dziaugiuosi kad staigiai nedingo)
Atsakyti
is tikro truputi sudomino, kokia pas jusu gydytoja lentele.

kad ir sita lentele:
http://www.manosveik...svorio-lentele/

4 men vidutinis svoris nuo 5,8-6,6,
5 men vidutinis svoris nuo 6,3-7,2

nera jau taip blogai

QUOTE(milla22 @ 2011 02 10, 20:09)
Na cia pagal gydytojos lentele,( as nezinau kokia ji vadovaujasi, va sita atsiprintinau, ir nusinesiu pasitarti, pasiziuresim kaip cia pas ja is kaip cia sita lentele ar kas atitinka )  unsure.gif
Na mes papildomai jau gan daug ragaujam sad.gif  bet manau kad pas mane ir pienelio ne daug ( buvo dideliu netekciu ir isvis dziaugiuosi kad staigiai nedingo)

Atsakyti
QUOTE(Nikolia @ 2011 02 10, 21:55)

kad ir sita lentele:

nera jau taip blogai

nu apziurejau ir as ta lentele.... hmmm...na gerai mano vaiko gydytoja ir sake, kad esame siek tiek didesnes, nes ir gimeme ne mazos, tai atitinkamai ir augam ir viska darome taip kaip 5-6 menesiu vaikuciai, o mums dar nei keturiu nera, tad nepergyvenu labai, o tuo labiau gydytoja nieko nesako kad mano dukryte nenormaliai didele ar nutukusi... 3 menesio TA musu pardymai: ugis 63 cm, o svoris 7000g. ax.gif
mergaite labai guvi energinga, gerai miega, tad kol kas nematau problemu....nors zinoma, gal as ir nesimanau ko, vis del to tai mano pirmoji lelyte, gal kazko ir nezinau, bet kaip sakoma, gyveni ir mokaisi....
Atsakyti
QUOTE(Nikolia @ 2011 02 10, 22:55)

kad ir sita lentele:

nera jau taip blogai

Na matai dar ir ugi ziurejo, 63.5cm buvo 4 men ir svere ji 5880g
o db jau 23 bus 5 men o sveria 6kg
Atsakyti
Laba 4u.gif

Idomiai cia su tom lentelem...mum liepe damaitinti mazuli, nors pagal lentele tiesiai per viduri.
Dabar meniu toks -
ryte MP,
misinukas,
MP,
ragausim bulve su moliugu(veliau kitas tyreles, kol savos darzoves neuzaugo),
MP,
MP arba misinukas,ziurint kiek prisikaups man... blush2.gif
pries miega tikrai misinukas,
nakti MP(kokis 3-4k...).
Mano vaikas siaip valgo kas antra valanda, tai tik dabar truputi reciau, kai gauna misinio.Tikiuos susinormalizuos viskas, nes tik nesenai pradejo gerti misini, iki tol tik MP gaudavo, tai gal nereikes tiek daug kartu maitinti.Nors MP tikrai sumazejo, kai pradejau papildomai duoti maistelio...
Atsakyti
sveiki
mano vaikis ir nera is storuju,dar TA nebuvom,nes nusikelem del gripo epidemijos bet koki 6200kg jau turetume but,na i men priaugam po 600g kazkur,valgom misinuka nuo 2sav,nes MP neuztekdavo,nusitraukinedavau,nes del primaitinimo atsisake kruties bet va jau koks men kaip vien misini naudojam,pradejom ir mes ivairias darzovienes ragaut ar kokia tyrele,valgo tiek pirktines(bet ne visas) tiek mano isvirtas darzoves(turim savo).suvalgom nedaug,bet ir nekisu,kiek ziojas tiek duodu,iveikia gal koki 20ml g.gif ziurint ka duodu
dabar iskilo toks klausimas turiu nupirkus ir APTAMIL koses su pieniska kukuruzai-ryziu nuo 4men,ar verta juos duot,karta ragavom,lyg patiko,ar tik darzovienes pokolkas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Akilanda @ 2011 02 15, 14:22)
sveiki
mano vaikis ir nera is storuju,dar TA nebuvom,nes nusikelem del gripo epidemijos bet koki 6200kg jau turetume but,na i men priaugam po 600g kazkur,valgom misinuka nuo 2sav,nes MP neuztekdavo,nusitraukinedavau,nes del primaitinimo atsisake kruties bet va jau koks men kaip vien misini naudojam,pradejom ir mes ivairias darzovienes ragaut ar kokia tyrele,valgo tiek pirktines(bet ne visas) tiek mano isvirtas darzoves(turim savo).suvalgom nedaug,bet ir nekisu,kiek ziojas tiek duodu,iveikia gal koki 20ml g.gif  ziurint ka duodu
dabar iskilo toks klausimas turiu nupirkus ir APTAMIL koses su pieniska kukuruzai-ryziu nuo 4men,ar verta juos duot,karta ragavom,lyg patiko,ar tik darzovienes pokolkas? g.gif

manau pradzioj darzovieniu uzteks, juk su keliom darzovem turi susipazinti, tegu pripranta skrandukas ir visas organizmas.kita men.jau galima ir kose duot karta ir karta darzoviene, dar po men.turetu buti kokie 3 kartai per diena kieto maisto.nesenai pasikonsultavau su gydytoja, bet ir pati taip dariau, kai pirmakarte mama buvau 4u.gif
Atsakyti
Na o mes tai jau valgom gan rimtai, bet viduriukai nesitvarko unsure.gif verysad.gif (snd eisim pas gyd tai prasysiu kad padarytu zarnyciu echo)
Na apie 11 valgom avizine kose su slyvom , po to per pietukus bulve su kopustu trinta , po to vel avizine kose ir tada jau vakare desertui arba slyvu tyrele arba obuoliu. Bet visas sitas maistas nepramusa, mazai priauga ir kakoja jau tik su klizma (paprasto vandenuko) kas 4 dienas baisu. Juk taip organizmas nuodijasi,jau snd gyd prasysiu kad darytu ka nors blyn, juk taip neturi buti sad.gif
Atsakyti
QUOTE(milla22 @ 2011 02 23, 08:56)
Na o mes tai jau valgom gan rimtai, bet viduriukai nesitvarko  unsure.gif  verysad.gif  (snd eisim pas gyd tai prasysiu kad padarytu zarnyciu echo)
Na apie 11 valgom avizine kose su slyvom , po to per pietukus bulve su kopustu trinta , po to vel avizine kose ir tada jau vakare desertui arba slyvu tyrele arba obuoliu. Bet visas sitas maistas nepramusa, mazai priauga ir kakoja jau tik su klizma (paprasto vandenuko) kas  4 dienas baisu. Juk taip organizmas nuodijasi,jau snd gyd prasysiu kad darytu ka nors blyn, juk taip neturi buti sad.gif

jeigu tik kas 4d tai dar nieko, bet jei kietoki visada tai prastokai. Gal skysciu pabandyk daugiau kokiu duoti....
Nezinau net ka patarti
Atsakyti