sveikos mamytes
nu ka, pasiskaiciau cia jusu nuomones ir barnius... dabar papasakosiu kas pas mus vyksta ir ka valgome....
taip jau isejo kad mano mazyle MP taip ir neparagavo, nes buvo atliktas CP ir pirmus tris maitinimus mazyle gavo misinuka, o kai atejo laikas man paciai maitinti, pienuko vis dar nebuvo, tik priespienis pradejo rodytis, tai mazyle nulaizydavo ta priespienio laseli ir viskas daugiau netrauke, suko nosiuka irverke, taip vaika praklykinau 3 paras, o pienuko taip ir neatsirado nes mazyle visai netrauke, na teko susitaikyti su ta mintimi kad maitinsime misinuku. Ir nieko, is pradziu daviu NAN, nes jo gavo ir ligonineje, bet pastebejau kad jis jai nesotus bus, tai nusipirkome Aptamil'i. tiko
patiko skaniai valgiai gerai svoris augo ir auga. esame dideles mergaites ir megstame pavalgyti, per para valgome 4-5 kartus misinuko, pagal savo amziu kiek skaiciau normos nevirsijame, suvalgome 900 ml, o leistina yra iki 1000 ml. tai vat kadangi mano mergyte gana stipri, ir viska darome kaip 5-6 menesiu vaikiukai (turiu omeny, bandome sestis, stotis, galvyte gerai laikome ir t.t) tai mano mergytes gydytoja dave leidima darzoviu kosytei. tai mes jau nuo 3 menesiu ragaujame bulvyciu ir morkyciu kosyte, pagardinta alyvuogiu aliejaus slakeliu ir misinuko pieneliu (kitaip kosytes neeme i burna). valgome gana skaniai, net cepsime, mililitrais nematuoju, siaip dienai suvalgome 3 sriubinius saukstus kosytes pietums (gydytoja sake iki menesio suvalgyti iki 4 saukstu). augiau visada misinukas. siaip dienai musu meniu atrodo taip:
5 -7 val ryto - 180 ml misinuko
11 - 13 val suvalgome kosyte(siai dienai 3 saukstai) ir atsigeriame misinuko 80ml - 160 ml
15 - 17 val - 180 ml misinuko
19 - 21 val vel 180 ml misinuko
jei valgome 19 val, tai dar pries miegiuka apie 21:30 val dar suvalgome 140 ml -170 ml misinuko.
turbut dabar busiu nulinciuota ir sukritikuoa, kad nemoku auginti vaiko. zinoma gal ir nemoku, nes tai mano pirma lelyte, bet as tikrai stengiuosi ir kol kas nesusidurime nei su pilvuko putimu, nei viduriu uzkietejimu, nei atpilinejimu (tfiu tfiu tfiu), rimta reikala darome kasdiena (kartais nes po kelis kartus), darome graziai, gera spalva ir skaniai smirdanciai
noreciau dar kazka savo mazylei pasiulyti, pvz obuoliuka, tik nezinau kaip jai ji pateikti, ar su blenderiu sutrinti?? ar tiesiog sauskteliu pagrandyti??? ir kada ji geriausia duoti??
siaip dar tarp maitinimu geriame nemazai arbatytes, vartojame pankoliu ir ramuneliu, nespjauname nei i viena nei i kita...nu kol kas mano mergina neisranki....
beje mamytes, gal ir jus galite pasidalinti savo leliuku dienos meniu, man butu labai idomu
P.S. atsiprasau uz tokia ilga litanija