Įkraunama...
Įkraunama...

4 mėn. kūdikio dienos meniu

QUOTE(vikce333 @ 2011 02 05, 15:17)
ar galit papasakot kaip duodat karves piena? ty ar ji skiedziat? kokia doze pirma? kas kiek laiko dydinat ir pan? aciu 4u.gif

as perku parduotuvini...
pradzioj atvirindavau bent viena karta, jei misinuka duodat tai puse tos normos ir puse normos virinto vandenuko, bet pirma karta duodant reikia ziureti kaip vaikutis toleruoja. paskui kai pripranta jau galima pilti maziau vandenuko
jeigu perkate naturalu karves piena tada virinti reiktu 3kartus
Atsakyti
QUOTE(audryta @ 2011 02 05, 16:23)
as perku parduotuvini...
pradzioj atvirindavau bent viena karta, jei misinuka duodat tai puse tos normos ir puse normos virinto vandenuko, bet pirma karta duodant reikia ziureti kaip vaikutis toleruoja. paskui kai pripranta jau galima pilti maziau vandenuko
jeigu perkate naturalu karves piena tada virinti reiktu 3kartus

aciu. smile.gif kai parsivesim tikro karves pienuko tai reiks bulvyte paskaninti, nes mano panele bulves nemegsta doh.gif
Papildyta:
dar norejau paklausti, nes turit daugiau praktikos nei as smile.gif del mesytes. as pati viska panienkai padarau ir idomu nuo kada galima mesyte pradeti duoti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vikce333 @ 2011 02 05, 15:49)
aciu. smile.gif kai parsivesim tikro karves pienuko tai reiks bulvyte paskaninti, nes mano panele bulves nemegsta doh.gif
Papildyta:
dar norejau paklausti, nes turit daugiau praktikos nei as smile.gif del mesytes. as pati viska panienkai padarau ir idomu nuo kada galima mesyte pradeti duoti.  smile.gif

as duodu nuo 5men vistytes su bulve.
mama duodavo nuo 4men kazkur, dedavo kopusta, bulve, morka ir desrele, sumaldavo viska ir duodavo tokia kosyte...
na cia jau gali mane akmenim uzmetyt
Atsakyti
QUOTE(audryta @ 2011 02 05, 16:57)
mama duodavo nuo 4men kazkur, dedavo kopusta, bulve, morka ir desrele, sumaldavo viska ir duodavo tokia kosyte...

as tai nematau uz ka cia metyti. juk vaikas prie visko priprasti turi. o ne vien MP ar misinuku gyvent
Atsakyti
QUOTE(audryta @ 2011 02 05, 17:57)

As irgi nematau reikalo metyti ax.gif
O beje as nelabai suprantu tas motinas kurios vaika maitina MP iki kokiu 3 metu
Mano manymu max uztenka iki 1metu ir viskas (bet jau cia tik MANO nuomone)
Ir visokiu atveju buna kodel mazeja ar dingsta pienukas, o vaikas nevalges nebus.
Beje , vakar jau daviau avizines koses virtos ant Dvaro Pieno. Na ir kolkas neisbere ( bet daaug ir nesuvalge)
Atsakyti
QUOTE(milla22 @ 2011 02 06, 09:04)
As irgi nematau reikalo metyti  ax.gif
O beje as nelabai suprantu tas motinas kurios vaika maitina MP iki kokiu 3 metu
Mano manymu max uztenka iki 1metu ir viskas (bet jau cia tik MANO nuomone)
Ir visokiu atveju buna kodel mazeja ar dingsta pienukas, o vaikas nevalges nebus.
Beje , vakar jau daviau avizines koses  virtos ant Dvaro Pieno. Na ir kolkas neisbere ( bet daaug ir nesuvalge)

man irgi neitin suprantama kai kokia 10m merga praso (.), man jau cia baisuuuu
bet noriau valge ar vistiek tas pats?
Atsakyti
QUOTE(audryta @ 2011 02 06, 12:59)
man irgi neitin suprantama kai kokia 10m merga praso (.), man jau cia baisuuuu
bet noriau valge ar vistiek tas pats?

Na zinok apgaudinejau smile.gif truputuka avizines koses ir ant galo saukstelio slyvu tyreles, tai va taip dar dar valgo, bet ne tiek kiek reiktu
Max kokius 7 saukstelius, daugiau schmoll.gif , pradeda bliauti , tada bijau kisti kad nepaspringtu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(milla22 @ 2011 02 06, 14:45)
Na zinok apgaudinejau smile.gif  truputuka avizines koses ir ant galo saukstelio slyvu tyreles, tai va taip dar dar valgo, bet ne tiek kiek reiktu
Max kokius 7 saukstelius, daugiau  schmoll.gif , pradeda bliauti , tada bijau kisti kad nepaspringtu  blink.gif

matyt jai tuo metu tiek uztenka, ipras ir daugiau jau suvalgys mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(audryta @ 2011 02 06, 17:54)
matyt jai tuo metu tiek uztenka, ipras ir daugiau jau suvalgys mirksiukas.gif

Na tikriausiai, na ir nerealu butu jei jau iskarto suvalgytu 100ml koses smile.gif

O kuo taviske maitinasi? ar geria MP ???
Atsakyti
QUOTE(milla22 @ 2011 02 06, 16:44)
Na tikriausiai, na ir nerealu butu jei jau iskarto suvalgytu 100ml koses smile.gif

O kuo taviske maitinasi? ar geria MP ???

senai nebemaitinu pati
diena valgo koseles, geria piena, avizines kosytes isvis nemegsta... o va bulfvyte su vistiena ar kokia kitokia kosyte su mesyte jai pats tas
Atsakyti
QUOTE(kristinkaa @ 2011 02 03, 20:35)
as tai bais banana bijau duoti. nu kazkaip ikale i galva televizija, kad nitratu bais ten daug  doh.gif o seip kodel negalima bulves? juk ji svoriui gerai maziukams.

drinks_cheers.gif neduosiu banano greit schmoll.gif geriau obuoliuko patarkuosiu iš sodo parvežtą mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos mamytes

nu ka, pasiskaiciau cia jusu nuomones ir barnius... dabar papasakosiu kas pas mus vyksta ir ka valgome....
taip jau isejo kad mano mazyle MP taip ir neparagavo, nes buvo atliktas CP ir pirmus tris maitinimus mazyle gavo misinuka, o kai atejo laikas man paciai maitinti, pienuko vis dar nebuvo, tik priespienis pradejo rodytis, tai mazyle nulaizydavo ta priespienio laseli ir viskas daugiau netrauke, suko nosiuka irverke, taip vaika praklykinau 3 paras, o pienuko taip ir neatsirado nes mazyle visai netrauke, na teko susitaikyti su ta mintimi kad maitinsime misinuku. Ir nieko, is pradziu daviu NAN, nes jo gavo ir ligonineje, bet pastebejau kad jis jai nesotus bus, tai nusipirkome Aptamil'i. tiko mirksiukas.gif patiko skaniai valgiai gerai svoris augo ir auga. esame dideles mergaites ir megstame pavalgyti, per para valgome 4-5 kartus misinuko, pagal savo amziu kiek skaiciau normos nevirsijame, suvalgome 900 ml, o leistina yra iki 1000 ml. tai vat kadangi mano mergyte gana stipri, ir viska darome kaip 5-6 menesiu vaikiukai (turiu omeny, bandome sestis, stotis, galvyte gerai laikome ir t.t) tai mano mergytes gydytoja dave leidima darzoviu kosytei. tai mes jau nuo 3 menesiu ragaujame bulvyciu ir morkyciu kosyte, pagardinta alyvuogiu aliejaus slakeliu ir misinuko pieneliu (kitaip kosytes neeme i burna). valgome gana skaniai, net cepsime, mililitrais nematuoju, siaip dienai suvalgome 3 sriubinius saukstus kosytes pietums (gydytoja sake iki menesio suvalgyti iki 4 saukstu). augiau visada misinukas. siaip dienai musu meniu atrodo taip:
5 -7 val ryto - 180 ml misinuko
11 - 13 val suvalgome kosyte(siai dienai 3 saukstai) ir atsigeriame misinuko 80ml - 160 ml
15 - 17 val - 180 ml misinuko
19 - 21 val vel 180 ml misinuko
jei valgome 19 val, tai dar pries miegiuka apie 21:30 val dar suvalgome 140 ml -170 ml misinuko.

turbut dabar busiu nulinciuota ir sukritikuoa, kad nemoku auginti vaiko. zinoma gal ir nemoku, nes tai mano pirma lelyte, bet as tikrai stengiuosi ir kol kas nesusidurime nei su pilvuko putimu, nei viduriu uzkietejimu, nei atpilinejimu (tfiu tfiu tfiu), rimta reikala darome kasdiena (kartais nes po kelis kartus), darome graziai, gera spalva ir skaniai smirdanciai lotuliukas.gif

noreciau dar kazka savo mazylei pasiulyti, pvz obuoliuka, tik nezinau kaip jai ji pateikti, ar su blenderiu sutrinti?? ar tiesiog sauskteliu pagrandyti??? ir kada ji geriausia duoti??

siaip dar tarp maitinimu geriame nemazai arbatytes, vartojame pankoliu ir ramuneliu, nespjauname nei i viena nei i kita...nu kol kas mano mergina neisranki.... wub.gif

beje mamytes, gal ir jus galite pasidalinti savo leliuku dienos meniu, man butu labai idomu ax.gif

P.S. atsiprasau uz tokia ilga litanija blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paukshte: 08 vasario 2011 - 23:51