Įkraunama...
Įkraunama...

4 mėn. kūdikio dienos meniu

QUOTE(Liinnuutte @ 2010 01 03, 12:51)
sveikos mamos,
jau galvojau, kad mūsų sunelis yra vienas toks nevalgus  doh.gif nebežinau ką daryt, nevalgo darovių tyrelių nors tu ką, o obuoliuko tai net dreba kaip nori.. tiesą pasakius, gyd. mums siūlė valgyt tik darzoves bet kažkaip pabandžiau ir obuoliuko duot  ax.gif nebežinau net ką daryt, gal ką pasiūlytumėt?  g.gif mūsų, kaip ir undinėlės sūnelis raukosi, kartais net žiaugčioja.. gal vis dėl to ir toliau kišti tą bulvių ir morkų tyrelę, gal pripras?  unsure.gif

maniskis irgi ziaukciojo nuo bulviu-morku koses, tai as kose skieciu su misinuku ir viskas gerai gaunasi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vetukas @ 2009 12 21, 22:22)
Sveikos mamytes norejau paklausti ar jau galima pradeti primaitinti mazyli kuriam yra 3 men? Dabar i misiniuka noviriuka ipilu aviziniu dribsniu bet truputi atpila vistiek.

o kam tos avizos? blink.gif

QUOTE(mazute1984 @ 2010 01 04, 13:43)
Sveikutes.Noreciau taip pat isiterpti  gossip.gif
Mano mazyliui dar tik keturi men. maitinu MP,pagalvojau gal irgi reiktu pradeti obuoliuka duoti nors gyditoja neliepe  g.gif
http://ticker.7910.o...DkgZGllbm9z.gif

maitinant MP primaitint skubet nereikia, palaukit bent iki 5 men
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aiduliuke: 04 sausio 2010 - 17:21
šiandienos meniu:
pusryčiams moliūgo ir manų tyrele prabalinta mišinuku
pietums ryžių ir morkų prabalinta tyrelė
vakarienei milupos sausa košė
visas košytes darau tokias skystokas, kad eitu nuo šaukštelio tiesiog nusiurbti- turim išmokt paimt maistą nuo šaukštelio, tada košes tirštinsim.
rytoj valgysim ryžių-morkų, moliūgo-bulvės, grikių-moliūgo.
Mes valgom grikius, ryžius, manus, avižas, moliūgą, morkas, tad bulvytė nuo rytojaus ax.gif apetitu nesiskundžiam, o po košių jaunuolis visada sočiai atsigeria MP wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gekoniuke: 04 sausio 2010 - 22:49
oho koks valgiaraštis...o nuo kada pradėjote košes ragauti, kad jau tiek daug visko valgot? mes tai per mėnesį tik iki vieno maitinimo pakeitimo iš MP į tyrelę obuolių pakeitėm...iš karto maišytas košes duodat? ar iš pradžių bandėte atskirus produktus? užpyliau klausimais blush2.gif
Atsakyti
mano maziukui rytoj sueis 4 men., bet as darzoviu koseles skystokos duodu 1 karta dienoj. savaite daviau vien virtos trintos bulvytes, praskiestos tuo vandenuku, kuriame ji vire su alyvuogiu aliejum. o sia savaite pridejau i ta kosele morkos - taip daktare liepe prideti kas savaite po skirtinga produkta ir ziureti ar nereaguoja... o cia ziuriu valgiarasciai tokie, kad net as tiek skirtingu valgiu variantu pati nevalgau thumbup.gif kita savaite sakiau pradesiu duoti obuolio, o nuo dar kitos ivesiu grikiu ir ryziu..
norejau paklausti, o kada reiketu pradeti girdyti arbatelemis ar sultytemis vaika? maniskis kosytes pavalges pageria kokias 5-10 min ir pienuko mano. kiek zinau jis pradzioj bega liesas, tai jis taip troskuli ir numalsina.. tai gal pa kol kas net neverta kisti tu arbatu? o gal kaip tik verta? kaip patartu mamytes su patirtimi?
ir dar - kaip gaminat tas arbateles, kad nesigautu per stiprios? ar cukraus dedat? siaip domina arbatos is arbatzoliu, o ne visokios ten granuliuotos (jos man su gryna chemija asocijuojasi) schmoll.gif
dekui uz atsakymus ir patarimus is anksto
Atsakyti
Kadangi mano mažylis labai valgus berniukas, tai gydytoja patare, kad nedidinti mišinuko kiekio (suvalgo 150 ml) po truputi duoti sotesnio maisto. Taigi pradejom nuo bulves atskiestos su mišinuku, vėliau pamaišytos su morkytėm, bet morkos kietina viduriukus verysad.gif . Taigi dabar mūsų dienos meniu:
6:00 Ankstyvieji pusryčiai - mišinukas
9:30 mišinukas ir obuoliukų tyrelė
12:30-13:00 Daržovienė (morka, bulvė, žiediniai kopūstai) ir truputį mišinuko
16:30 mišinukas ir obuolių tyrlė
19:00 mišinukas
23:30 mišinukas
Po kokios savaitės bandysim įvesti kitokių daržovių ar kruopų (tik ne manų). Kiek žinau manų kruopose nėra nieko vertingo schmoll.gif , tik svoris nuo jų auga. Kadangi mums svorio ir taip per akis smile.gif , tai manų net neragausim
Atsakyti
Maniskiui 5 men., visko po truputi pradejo ragaut nuo 4 men.Valgo kas penkias valandas, koseles darzoviu arba kruopu suvalgo tris kart po 50 ml.+170 misinuko.kitus du kartus tik misinukas po 230 ml. Kokios "normos" pas jus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bubuke: 05 sausio 2010 - 12:22
sveikos mamytes 4u.gif mums ne uz kalnu 5menesiukai, vaikiukas pirmas, todel ir patirties nedaug, o paie gydytojos patarimus patylesiu, tik receptus raso unsure.gif eisim pas kita greitu laiku ax.gif
tai va mano panelyte pradejo ragaust nuo obuoliuko kia buvo 4men 2sav, po sauksteli, po sauksteli dabar jau apie puse obuoliuko sunemnioja biggrin.gif dar valgo banana, net dreba kaip jai skanu, uztat morka, bulve nelabai, maisau gerokai su misinuku(pati labai mazai jau maitinu) 140misinuko ir morkyte virta su bulvyte pora geru sauksteliu ir malti virti aviziniai dribsniai, tai susidaro 230-240ml, valgo kas 3val, nuo 22-23val vakaro iki ryto 8-9val, pana miega thumbup.gif grykius spjauna, dar valgo ryzius taippat maltus, darbandem kukuruzu kose, bet ir neliko suzaveta doh.gif vien misinuko nebduodu, nes pana nepasisotina doh.gif tai pastoviai su dribsniukais morkytem, ryziais maisau. kaip pripratint prie darzoviniu? ax.gif ai dar morkyte virta su obuoliu kia pamaisai tai valgo, beje jei pili misinuko, tai ir nelieka suzaveta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelinuke @ 2010 01 05, 21:01)
kaip pripratint prie darzoviniu?

pabandyk moliugo imaisyt.mes toki geltona, net sakyciau labiau oranzines spalvos dedam, neatsimenu kokia rusis, labai kvepia verdant ir saldus, gal pades
Atsakyti
va todel man daktare musu ir atare neduoti pirma vaisiu, nes paskui i darzoves ne ziureti nenores, nes jos netokios saldzios g.gif maniskis is viso nuo vienos bulves pradejo - o kai dadejau morkos, tai taip lapsi kad net ausys linksta lotuliukas.gif sakiau neuzilgo ir obuolio reiks jau duoti pasiskaninti vaikui mirksiukas.gif
Atsakyti
O mum atvirkščiai - gydytoja pirma pasiūlė obuoliuką smile.gif čia kiekvienam kitaip matyt...žiūriu jūsų visų vaikučiai gana sočiai maitinami, aš savajai tik kartą per dieną obuoliuko tyrelės duodu, o nuo kitos savaitės, kai jau bus penki mėnesiukai planuoju daržoves pietums pasiūlyt...dabar svarstau nuo bulvės ar morkos pradėt g.gif ir kuo skiest geriau - žinau, kad skiedžia mamos ir vandenuku su aliejun ir pieneliu...
Atsakyti
QUOTE(ruteliauskas @ 2010 01 06, 13:58)
O mum atvirkščiai - gydytoja pirma pasiūlė obuoliuką smile.gif  čia kiekvienam kitaip matyt...žiūriu jūsų visų vaikučiai gana sočiai maitinami, aš savajai tik kartą per dieną obuoliuko tyrelės duodu, o nuo kitos savaitės, kai jau bus penki mėnesiukai planuoju daržoves pietums pasiūlyt...dabar svarstau nuo bulvės ar morkos pradėt g.gif  ir kuo skiest geriau - žinau, kad skiedžia mamos ir vandenuku su aliejun ir pieneliu...

Gal savo pienuku geriau g.gif nes aliejus irgi kaip naujas produktas, o po 2 neivedineja, ir su pienuku turbut skaniau nestuke.gif
O mes dar ant MP, musu pediatre sake kol nesueis 5 men net negalvokit nieko ivedinet blush2.gif
Atsakyti