Įkraunama...
Įkraunama...

4 mėn. kūdikio dienos meniu

QUOTE(Edutee @ 2010 10 22, 15:41)
sveikos mamos smile.gif  na o mum daktare sake leis tik nuo 6men primaitint. nes iki 6men vaikui uztenka mamos pieno. taip ji sako. as cia kaip pasiskaitau tai jusu mazyliai jau daug ka paragave thumbup.gif  as pati savo nuoziura nesenai daviau siektiek babano.. patiko. rolleyes.gif  daviau paciulpt obuolio, tai labai patiko.  biggrin.gif  na tai tik taip va paragaujam o kad rimciau tai nedrystu duoti daugiau g.gif  nezinau kaip cia reiks daryt klausyt daktares ar pagal savo nuoziura. ka jus manote? ax.gif

Na, mano manymu, tu geriausiai pazisti savo vaika ir zinai, jauti, kada ka reikia daryti. Gydytojai sako viska arba is mazdaug savo patirties, arba is knygu. Dabar beveik visos knygos rekomenduoja pradeti primaitinti tik nuo 6men. O kad teorija skiriasi nuo praktikos, visos zinom. Visi vaikai skirtingi. Jei jauti, kad tavo vaikas jau nori, gali pradeti ragauti, tai ir duok. Jei jauti, kad ne, tai dar palaukit. Pamenu, daviau paragauti kriauses sauksteli, paskui visa nakti mazyle prasiraite nuo pilvuko skausmu, tai nebedaviau. Vaikas labai greitai parodo ar jam gerai ar ne.
Atsakyti
QUOTE(smiler @ 2010 10 23, 09:10)
Na, mano manymu, tu geriausiai pazisti savo vaika ir zinai, jauti, kada ka reikia daryti. Gydytojai sako viska arba is mazdaug savo patirties, arba is knygu. Dabar beveik visos knygos rekomenduoja pradeti primaitinti tik nuo 6men. O kad teorija skiriasi nuo praktikos, visos zinom. Visi vaikai skirtingi. Jei jauti, kad tavo vaikas jau nori, gali pradeti ragauti, tai ir duok. Jei jauti, kad ne, tai dar palaukit. Pamenu, daviau paragauti kriauses sauksteli, paskui visa nakti mazyle prasiraite nuo pilvuko skausmu, tai nebedaviau. Vaikas labai greitai parodo ar jam gerai ar ne.

na manau ir as taip kad kiekviena mama zino kas jos vaikiu geriausia smile.gif o kiekvienas daktaras vis skirtingai sako doh.gif
Atsakyti
QUOTE(agnutyte27 @ 2010 10 21, 11:04)
Sveikos mamytes 4u.gif

Labai atsiprasau, bet neturiu laiko visko skaityti, gal kazkur jau ir rasete, bet gal galima dar karta suzinoti- kiek darzoviu koses turi suvalgyti 4 su puse men. kudikis? Nes niekaip nerandu normalaus paaiskinimo blush2.gif

Dekoju uz pagalba 4u.gif

Na mum kai buvom 4 men tai sake, kad duot po 150-160 ml. O va, kai buvom daba, sake duot, tiek, kiek suvalgys, nes svorio nepriaugam
Atsakyti
QUOTE(vilmux0520 @ 2010 10 23, 20:12)
Na mum kai buvom 4 men tai sake, kad duot po 150-160 ml. O va, kai buvom daba, sake duot, tiek, kiek suvalgys, nes svorio nepriaugam

O, tai jusu vaikiukas valgiukas 4u.gif Kaip ir mano, kai buvo tokio amziaus ax.gif Keista budavo, kai as saviskei pietums jau tiek darzovienes duodavau, o drauges to pacio amziaus mergyte tik MP dar tegere ir sake be 6men net negalvoja pradeti duoti ragauti 4u.gif Kiekvienas vaikas skirtingas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smiler @ 2010 10 24, 12:04)
O, tai jusu vaikiukas valgiukas  4u.gif  Kaip ir mano, kai buvo tokio amziaus  ax.gif  Keista budavo, kai as saviskei pietums jau tiek darzovienes duodavau, o drauges to pacio amziaus mergyte tik MP dar tegere ir sake be 6men net negalvoja pradeti duoti ragauti  4u.gif  Kiekvienas vaikas skirtingas  4u.gif

mums neuzkalnu 5men. valgom MP ir ragaujam banana, obuolys kazkaip nelabai patinka. obuoli tik ciulpt patinka o ne valgyt rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutes,
Įlindau pasiskaitinėti, nes gyvenam šoiuo metu ne Lt, tai nelabai turiu su kuom konsultuotis smile.gif Atrodo viskas taip buvo neseniai, bet kai atejo ta primaitinimo diena-nieko nebeatsimenu blush2.gif
Mano mažajam 4mėn už kelių dienų.. per mėn priauga ne daugiau nei 500 g. dar kai buvom LT, gyd sakė primaitinti jau, nes svoriukas neauga.. maitinu tik MP.. tai noriu pradėti sotesnį maistelį duoti.. kažin galiu duoti iškart užpilamas košes?
Šiandien planuoju duot šaukštelį bulvės ir banano vakare, ryt norėčiau jau košytės užpilamos duoti... gal kas patarsit smile.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dovvile.g @ 2010 10 24, 16:42)
Sveikutes,
Įlindau pasiskaitinėti, nes gyvenam šoiuo metu ne Lt, tai nelabai turiu su kuom konsultuotis  smile.gif Atrodo viskas taip buvo neseniai, bet kai atejo ta primaitinimo diena-nieko nebeatsimenu  blush2.gif
Mano mažajam 4mėn už kelių dienų.. per mėn priauga ne daugiau nei 500 g. dar kai buvom LT, gyd sakė primaitinti jau, nes svoriukas neauga.. maitinu tik MP.. tai noriu pradėti sotesnį maistelį duoti..  kažin galiu duoti iškart užpilamas košes?
Šiandien planuoju duot šaukštelį bulvės ir banano vakare, ryt norėčiau jau košytės užpilamos duoti... gal kas patarsit smile.gif  blush2.gif

doh.gif o dievuliau nesupykit kad mano reakcija tokia. Bet taip tikrai negalima taigi nesupras vaiko organizmas ivarysit šoka ar dar ka blogiau ... tfu tfu tfu kad neprikalbečiau. jei buvot pas gydytojus ir jums pasake kad nepriaugat svorio tai turejo pasakyti ir kaip maitinti.
na nesvarbu. aišku jūs galit daryti kaip norit, bet nesitikekit kad tai bus vaikiukui sveika.
4 men patartina pradeti moliūgo, truputis morkos (del berimo) ir bulvės (patarčiau bulve nuskutus ir susipjausčius 20min pamerkti vandenyje). išvirti daržoves , nusistatot kiek vandens jei jo daug nusipilkite i kt.inda jei trūks košyte bus l.tiršta užpilkit juo praskieskite. ir maitinate 1 diena 4saukštukai, 2diena 4 šaukštukai ir jei jums sėkmingai viskas klostosi kas diena didinat po 4 šaukštukus iki kol gausite porcija 120-200 gr. tiek pan.tūrėtų suvalgyti 4men kūdikis. KOŠE daržovių vaikui duoti nuo 12-15val. dienos metu NE TAIP kaip kt.mamos sugeba nakčiai likus 1-2val iki miegelio doh.gif doh.gif doh.gif
nauja produktą bandykite ne anksčiau kaip po poros savaičiu, ir pripratus pastebėjus kad neberia ar nera kt.pašalinių požymių, galima raciona plėsti. kopūstelis, briuselio kopūstas ir t.t.
kadangi pirmas dienas daržovių košytės nesuvalgysite daug tada likusia pietu dali valgote Mamos pieniuka ar mišinuka. gali berti nuo morkos, girdejau atveju kada alergizuodavo krakmolas.
jei vakare norite bandykite dauti vaisiu tyreles, patikėkit manim pratinkite nuo KELIŲ šaukšteliu. bet pirma tikrai palaukčiau ir nors savaitele vaikučiui leisčiau apsiprasti su DARŽOVIENE.
Atsiprašau rašau su viena ranka, kt.mažylis negaliuu išsiplėsti.
SĖKMĖS ir KANTRYBĖS wub.gif
Atsakyti
QUOTE(natur @ 2010 10 24, 19:51)
doh.gif o dievuliau nesupykit kad mano reakcija tokia. Bet taip tikrai negalima taigi nesupras vaiko organizmas ivarysit šoka ar dar ka blogiau ... tfu tfu tfu kad neprikalbečiau.

Ir kam taip mama gasdinti? ax.gif Viskas yra daug paprasciau, nei kad suraset. Aisku, sutinku su tuo, kad pradeti primaitinti po truputuka ir po viena dalyka, o ne daug is karto 4u.gif Bet as tikrai normu nesilaikiau, kad 4 sauksteliai pirma diena, 4 antra... Pirma diena daviau kelis saukstelius, maciau, kad viskas gerai, kita diena daugiau ir t.t. Bet tikrai neskaiciavau, kiek tu sauksteliu buvo blush2.gif Beje, pirma karta daviau tik bulve, kai maciau, kad viskas tvarkoje, tada pridejau prie bulves morka, kai vel nesureagavo, tada dejau i ta pacia kose koki produkta. Ir tikrai nelaukiau poros savaiciu iki kitos darzoves ragavimo. blush2.gif
As, beje, pradejau primaitinti uzpiltomis ryziu kosytemis. Pirma porcija daviau diena, o sekancia diena pries miega, vakarini valgyma, ka jus griezciausiai draudziate. Todel, kad mazyle sotesne ir geriau nakti miega.
Beje, vieni vaikai lengviau pasisavina ir pripranta prie kito maisto, nei kiti. Taip kad, negalima sakyti, kad privalote daryti taip ir ne kitaip. Pabandys mama viena karta, antra karta, ir zinos, jaus pati, kada ir kiek mazyliui pasiulyti kosytes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(natur @ 2010 10 24, 18:51)
doh.gif o dievuliau nesupykit kad mano reakcija tokia.

smile.gif Tikriausiai ne taip mane supratote, o gal ne taip parašiau...
Aš, žinoma, neduodu visko pilnom porcijom, pradžioj papratinu tik.. vakar ir šiandien pietums ragavo bulvytės, ryte pora šaukštelių obuoliuko..
aš tikrai neduodu po puse kg ax.gif
savaitės gale įdėsiu morkos prie bulvės.. moliūgoveliau ir t.t..
o vaisiu manau gal galima pakaitalioti... ir užpilamas košytes po truputį pratinti... labaiusiai del tų užpilamų nedrąsu.. vyresnėliui prieš pora metų duiodavau jas pirktines naktines.. duodavau likus val iki miego, einant miegot Mp arba mišinys..
Atsakyti
Mano mazyliui 4 men, pati maitinu, kadangi mano mazylis gime beveik 5 kg, daktare patare pradeti po truputi duoti jau ir kito maistelio - obuolio, banano, morku sulciu. Kaip uzdaviau du saukstelius morkyciu sulciu, tai vaikas ta diena ir kitos puse verke, pilveli skaudejo, po to zaliai padare. Sakiau, kad jau morkytes sulciu tikrai nebeduosiu, gal dar per anksti jam.
Atsakyti
QUOTE(Ramaja @ 2010 10 28, 00:35)
Mano mazyliui 4 men, pati maitinu, kadangi mano mazylis gime beveik 5 kg, daktare patare pradeti po truputi duoti jau ir kito maistelio - obuolio, banano, morku sulciu. Kaip uzdaviau du saukstelius morkyciu sulciu, tai vaikas ta diena ir kitos puse verke, pilveli skaudejo, po to zaliai padare. Sakiau, kad jau morkytes sulciu tikrai nebeduosiu, gal dar per anksti jam.

Vargsas vaikelis unsure.gif Mano mazoji taip reagavo kai pirma karta paragavo zalio obuolio, o paskui ir i kriause taip reagavo doh.gif Tai as ir daviau paskui vel ragauti tik po menesio. Pradejom nuo banano, nors cia daug kur skaiciau, kad mamos nepataria, nes kietina viduriukus. Na, maniskei tai nekietino, valge labai skaniai ir pilvuko neskaudejo 4u.gif Knygose skaiciau, kad obuoli pataria duoti virta, kaip obuoliu tyrele, tada vaikucio pilvukas ne taip skaudziai reaguoja. O zalios morkytes sulciu dar ir dabar neduodu, nors maniskei greit 6men. Net nezinau kodel blush2.gif Nes siaip jau viska valgom, tik kriauses vis dar prisibijau duoti ax.gif
Atsakyti
Mano zuikis morku sulciu labai nemegsta, verkia ir traukia nuo saves buteliuka. Duodu paskanauti viena karta i diena trinto banano ir trinto obuoliuko, labai patinka. bigsmile.gif O buvau daviusi pirktines morku tyreles tai vaikius klyke ne savo balsu verysad.gif
Atsakyti