Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Gadriuke @ 2009 12 17, 16:55)
Esu fotografavusi renginius tai bent truputi galiu patarti blush2.gif
As imciau tokiu atveju kitinuka, blykste - BUTINA. Ir fotkinciau RAW, daug lengviau bus koreguoti nuotraukas su PS, net ir kelias is kart wink.gif tuolabiau kad kitinukas uzdeda toki pilka syda ant nuotrauku, ir greiciausiai bus dirbtinis apsvietimas.
Ir pasirinkciau P varianta ax.gif bet kokiu atveju patalpoj kai dabar taip tamsu lauke iso bent 200. ir blykstes ekspozicija truputi primazinciau kad neisdegintu veidu.

Na bet as is tu kur mazai patyrusi, idomu ka patyrusios patars 4u.gif

Labai labai dekui Gadriuke 4u.gif O kaip su fokusavimu? dar norėjau paklausti, dėl ISO, gal geriau auto padaryt? Ar tai kaip tik blogai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murkute: 17 gruodžio 2009 - 16:00
QUOTE(Gadriuke @ 2009 12 17, 13:42)
Salygos
Diafragma konstanta
1var. ilginam islaikyma
2 var. didinam iso.

*Kad gauti ta pati "sveisumo" rezultata ar triuksmo lygis bus vienodas ar didesnis tarkim ISO atveju?

Klausimas butu toks:
Jei kitini nustacius 4f ir kita objektyva kurio maziausia f reiksme 4f, tai kitinis vistiek bus sviesesnis ar tas pats?

*Kad, keliant ISO daugiau triuksmu islenda, tai cia faktas, o del islaikymo ilginimo kazkaip nepastebejau to.

** Manau, jei fotografuojant tom paciom salygom, turetu but tas pats smile.gif .

QUOTE(murkute @ 2009 12 17, 13:42)
Tai dvi pirmos pamokos uzskaitytos man?  rolleyes.gif
Čia trečia:

Dabar ir vėl reiks laukti šviesos  verysad.gif

Murkute, uzskaitau visas tris mirksiukas.gif .

Kol lauki sviesos, gali pasipraktikuoti 5ND su dirbtiniu apsvietimu mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(laurx @ 2009 12 17, 17:00)
*Kad, keliant ISO daugiau triuksmu islenda, tai cia faktas, o del islaikymo ilginimo kazkaip nepastebejau to.

** Manau, jei fotografuojant tom paciom salygom, turetu but tas pats  smile.gif .
Murkute, uzskaitau visas tris  mirksiukas.gif .

Kol lauki sviesos, gali pasipraktikuoti 5ND su dirbtiniu apsvietimu  mirksiukas.gif .

Ačiū 4u.gif Tai va, kad ten irgi reikalingas natūralus apšvietimas ax.gif
Atsakyti
murkute, blykstė gerai, bet labai siūlau prieš tai pasipraktikuoti su ja, nes jei iškart eisi fotkinti, gali paprasčiausiai nespėti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 12 17, 17:06)
murkute, blykstė gerai, bet labai siūlau prieš tai pasipraktikuoti su ja, nes jei iškart eisi fotkinti, gali paprasčiausiai nespėti  doh.gif

Šiandien parsinešiu namo, bandysiu kažką blush2.gif nes nuomotis ilgesniam laikui nelabai gavosi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(murkute @ 2009 12 17, 15:05)
Ačiū  4u.gif  Tai va, kad ten irgi reikalingas natūralus apšvietimas  ax.gif

Isiskaityk i uzduoti, nes pirmu atveju reikia fotkint prie natūralaus apsvietimo, o antru prie dirbtinio mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(murkute @ 2009 12 17, 16:58)
Labai labai dekui Gadriuke  4u.gif O kaip su fokusavimu? dar norėjau paklausti, dėl ISO, gal geriau auto padaryt? Ar tai kaip tik blogai?

man asmeniskai patinka pasirinkti taska pagal situacija, buna kad reikia keisti, bet tokie kol kas iprociai. Auto man nepatinka nes nevisada fokusuoja ten, kur nori kad fokusuotu, ir tada reikia keliata kartu perfokusuoti kol randa ta taska kuri tu nori lotuliukas.gif

Pilnai auto rezima praktiskai pamirsus ax.gif P atlieka sita darba pakankamai gerai, tik dar truputi leidzia isikisti ir paciam pakoreguoti situacija.
O su blykste butinai pasibandyk wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gadriuke @ 2009 12 17, 17:33)
man asmeniskai patinka pasirinkti taska pagal situacija, buna kad reikia keisti, bet tokie kol kas iprociai. Auto man nepatinka nes nevisada fokusuoja ten, kur nori kad fokusuotu, ir tada reikia keliata kartu perfokusuoti kol randa ta taska kuri tu nori lotuliukas.gif

Pilnai auto rezima praktiskai pamirsus ax.gif  P atlieka sita darba pakankamai gerai, tik dar truputi leidzia isikisti ir paciam pakoreguoti situacija.
O su blykste butinai pasibandyk wink.gif

Aš gal ne taip išsireiškiau smile.gif Aš irgi dažniausiai P naudoju smile.gif Tik buvau nusistačius patį ISO ant auto - bet sakau gal negerai?
Atsakyti
QUOTE(murkute @ 2009 12 17, 15:47)
Ok lauksiu dėl namų darbų pritarimų arba ne.

O dabar noriu paklaust patarimo, nes praktikuotis nebeturiu kada  verysad.gif

Paprašė manęs rytoj pafotografuoti "įteikimus". Kadangi neturiu galimybės išsiaiškinti kokia bus patalpa, šviesi tamsi, su langais be, nes ten galima patekti ne bet kada... Ir žinoma apie meną čia reiktų pamiršti, jiems reikia ryškių su visais matomais veidais fotografijų. Dar plius vyks įteikimo veiksmas, tai kaip ir judesys! Kokius nustatymus patartumėt? Išsinuomojau dėl viso pikto blykstę išorinę... Bet domina ar geriau ant P ar ant Full auto daryt foto ir koks fokusavimas - centrinis ar irgi full auto? Turiu Canon 500D, objektyvas kitinis 18-55 f/3.4-5.6 ir fiksuotas 50  f1.8 Manau, kad su fiksuotu tai net nebandyt...?

Visada esant galimybei pasiimk abu, siaip jei patalpa pasirodys didele ir sviesi, tada geriau fiksas, gal net nebereiks blykstes naudotis (juolab kad jei nesi naudojusis ir esi igudusi, su blyskte gali tik sugadinti foto, joks raw neisgelbes). ISO nusistatyk pati, nuejus anksciau jei yra galimybe pasidaryk pora bandyminiu kadru zinosi kas ir kaip. fotografuot bandyk ant P, bet ziurek, jei per ilgas islaikymas, tada geriau rinkis Islaikymo prioriteta, diafragma parinks pats fotikas, o tu tik iso pasikoreguosi pagal aplinkybes.
Atsakyti
Ievosiau aciu!! 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Na tai kas pagaliau paskelbs konkrečią ND temą? ax.gif
Atsakyti
Kai kam jau pabodo eglute fotkinti, tai siulau tokia temas:
1. dvi spalvos - kaip is efoto kazkada buvusio konkurso. Netinka j/b foto, turi buti spalvota, bet uzfiksuotos 2 spalvos.
2. kavos puodelis, gali buti gal kaledines kavos puodelis, jeigu tiktu, kazkada tokia tema jau buvo, bet seniai ir gal noresis pabandyti, as nebandziau, man idomu butu ax.gif
3. atspindziai - taip pat atrodo buvo
4. geometrines figuros.
Tiesiog ekspromtu sove i galva pasiulymai 4u.gif
Atsakyti