Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Zitlali @ 2009 12 17, 08:50)
Solo greit jau ikelsiu, eisiu fotografuot mamka su lelium, paskui dar vyriski toki... teks papluset su PS...  doh.gif

Turiu jau mainam foto, reiks eit issiusti smile.gif jau visos apsikeitet? smile.gif

as dar tik ideja brandinu, kad iki galo subrestu, zadu sestadieni fotkinti, o tada jau daryti ir siusti blush2.gif nu bet man cia netoli, pasirodo asmuo kuriam siusiu beveik kaimynas mano, jei ka ir nunest imest i pasto dezute galesiu biggrin.gif

Ich, zaismingas tavo autoportretukas mirksiukas.gif 4u.gif

Zana, kaledu senis toks blankus kazkoks unsure.gif
Atsakyti
Sveiki bigsmile.gif
QUOTE(Zana4 @ 2009 12 16, 23:11)
liux - labai patiko  thumbup.gif
panos - jauciu cia dauguma isigijo 50 tukus...as jau kazkaip nusivyliau kitiniu, taip nesinori ismesti dabar ant objektyvo kito, juolab sventes,,, bet itariu reiks kazka galvoti  unsure.gif

yra stabilizatorius objektyve, na bet fotkes daznai susilieja, jau nebegaliu...nesinori vel imti fotiko i rankas 
verysad.gif

na 50 tikrai kad ribotos galimybes. Man jis smagus fotkint portretukus..
Kintamo zidinio nuotolio yra butinas. Va forkinau vaika prie eglutes su 50, tai nespejau judeti pati pirmyn ir atgal lotuliukas.gif zoominau lotuliukas.gif

QUOTE(Zana4 @ 2009 12 16, 23:37)
va va, bent jau sviesesnes foto bus, nes tamsoi tai tragedija fotkinti, vaika lauke nufotkinti norejau , kur tau  doh.gif  viska nusistatau , tas stovi kaip ikastas, bet susilieja visvien nuo maziausio virpejimo rankos  verysad.gif

na matai, visgi tas sviesumas didesnis bus prie 1.8

Gal as ir klystu, bet pagal tai kiek suprantu pagal sukaupta patirti, tai tik prie placiausios diafragmos (1.8f) tas sviesumas atsiskleidzia.
Klausimas butu toks:
Jei kitini nustacius 4f ir kita objektyva kurio maziausia f reiksme 4f, tai kitinis vistiek bus sviesesnis ar tas pats?

QUOTE(Zana4 @ 2009 12 17, 00:20)
Bandau i nauja kaledine tema ikelti portretuka kaledini smile.gif

Man atrodo geras kadras, bet apdirbimo jam reikia kitokio mirksiukas.gif
Papildyta:
Po svenciu pazadu atlikti namu darbus pioneer.gif
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2009 12 17, 01:48)
o kodel norejai neryskaus?  blush2.gif

norejau padaryti ale kaip pasakoi senoi, ineryskus, daug sviesos baltos biggrin.gif reiskes nepavyko g.gif

dekui visoms uz kritika 4u.gif
Atsakyti
Svaikutes,
bandysiu ir aš padirbėti ties pamokėlėm. Štai pirmoji užduotis:
user posted image
Papildyta:
Nu aš nesusipratėlė sad.gif Norėjau prieiti prie kitų užduočių, bet iškilo man toks kvailas klausimas, ant kokio nustatymo daryti visas užduotis (Manual, Pusiau auto, AV ar TV ?) ar aš visai ne taip kažką supratau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murkute: 17 gruodžio 2009 - 13:16
QUOTE(murkute @ 2009 12 17, 14:20)
Svaikutes,
bandysiu ir aš padirbėti ties pamokėlėm. Štai pirmoji užduotis:

Papildyta:
Nu aš nesusipratėlė sad.gif Norėjau prieiti prie kitų užduočių, bet iškilo man toks kvailas klausimas, ant kokio nustatymo daryti visas užduotis (Manual, Pusiau auto, AV ar TV ?) ar aš visai ne taip kažką supratau?

liuks namu darbas 4u.gif

as viska dariau ant M
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2009 12 17, 14:26)
liuks namu darbas  4u.gif

as viska dariau ant M

Dėkui, bet jei ant M tuomet dar reikia nustatyti ir islaikyma... ? g.gif

Strigau su antra uzduotim, ant f1,8 gerai, ant kokiu f11 dar dar nufotografuoju, bet ant f22 tai tamsu visiskai?
Atsakyti
taip ant M reikia nusistatyti paciam ir diafragma ir islaikyma. Abu parametrus.

Dabar ziurek. pirma fotkinkt f1.8 nusistatyk islaikyma pvz 200. Tada kita fotkink ant f4 ir didink ISO kad nuotrauka butu sviesesne. Dar kita fotkinkt ant kokiu F7 ir dar pakelk ISO.

reik meginti, ziureti koki islaikyta darytis, neaisku kaip ten pas tave sviesu ar tamsu..
Atsakyti
O kur galima pazet pvz antros pamokos?
Ta prasme, kad didinant ar mazinant visus tuos parametrus foto sviesumas turi islikti toks pat?
Tai va kad ner labai sviesu, tai negi su trikoju butinai daryt? sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murkute: 17 gruodžio 2009 - 13:46
va cia http://public.fotki....iniai-nam-darb/
Atsakyti
lauke daryk mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(murkute @ 2009 12 17, 14:45)
O kur galima pazet pvz antros pamokos?
Ta prasme, kad didinant ar mazinant visus tuos parametrus foto sviesumas turi islikti toks pat?
Tai va kad ner labai sviesu, tai negi su trikoju butinai daryt? sad.gif

neuzdarinek diafragmos iki F22 kokiu, nes tada tikrai be trikojo nieko nebus uztenka kaip as sakiau... tiesagio pasirink foki fona, kad jis butu toliau nuo fotografuojamo daikto, ir margas.
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 12 17, 13:48)
lauke daryk mirksiukas.gif

ššššalta lauke tiek fotkinti, tiek ir fotikui šalta unsure.gif

Aš siūlyčiau ND nedaryti ant M schmoll.gif Pasikelti iso ir viskas 4u.gif
Atsakyti