Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Gadriuke @ 2009 12 16, 14:32)
Portreto tema tinka, jau turiu tokia sventine lotuliukas.gif

O gal kas zinot ar actionu ikelimas i PS ar skiriasi windausams ir MAC?  g.gif  Itariu kad skiriasi, bet del visa ko gal kas zinot?

as nezinau smile.gif
Atsakyti
Pasiieskojau, prie vienu raso kad tinka ir PS ir MAC, o prie kitu tik "only" tam arba tam doh.gif
Ot, pakeitem kompa tai tik vargas dabar doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gadriuke: 16 gruodžio 2009 - 13:50
QUOTE(Laurylia @ 2009 12 16, 12:42)
4u.gif

Sveikutes dar karteli smile.gif paskatinta jusu geranoriskumo ilendu dar su keliais klausimais smile.gif
oi smagu, jei atrodo puiku, nes as kol kas bandau A rezimuka, ir eksperimentuoju su diafragma, kol kas pirmas tikslas kuo smagesni portretai smile.gif
DI, pabandysiu nurasyt viska  biggrin.gif  o jei kuri galetumet pakomentuot, buciau pati dekingiausia  ax.gif

Tai pats paprasčiausias KIT'inis objektyvas. Su jais paprastai būna komplektuojami fotoaparatai. Pradžiai gyvenimo jis visai nieko. Tik tamsus labai, t.y. diafragma (skaičiukas prie f) mažai atsidaro. Kuo mažesnis skaičius, tuo plačiau atsidaro diafragma ir tuo daugiau šviesos patenka ant matricos.
Su laiku, kai suprasi, ką labiausiai mėgsti fotografuoti, įsigysi ir tam tinkamiausią objektyvą.
A - automatinis fokusas, M - rankinis. Kol kas tegu būna ant A ir nesuk dėl jo galvos mirksiukas.gif
Koks tavo fotikas? Suorganizuosim bendrom jėgom tą instrukciją smile.gif

Tai darom plačiausią temą - KALĖDOS
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2009 12 16, 14:22)
diafragma (skaičiukas prie f) mažai atsidaro. Kuo mažesnis skaičius, tuo plačiau atsidaro diafragma ir tuo daugiau šviesos patenka ant matricos.

Reiketu prideti, kad didesne diafragma (kuo mazesnis skaiciukas) tuo daugiau atskiriamas fonas nuo subjekto. Kitais zodziais - tuo didesnis blur'as.

Pavyzdukas http://www.cameratow..._comparison.jpg
Atsakyti
QUOTE(komatryniai @ 2009 12 16, 16:09)
Reiketu prideti, kad didesne diafragma (kuo mazesnis skaiciukas) tuo daugiau atskiriamas fonas nuo subjekto. Kitais zodziais - tuo didesnis blur'as.

Pavyzdukas http://www.cameratow..._comparison.jpg

tuomet dar prideti: kuo mazesnis skaiciukas, tuo sviesesne nuotrauka prie to pacio islaikymo lotuliukas.gif
cia kuo giliau i miska tuo daugiau medziu ax.gif
Atsakyti
Sveikos,
Tai tema Kalėdos? Man tinka, tik rodos pusė iš čia esančių jau turi nemažai nuotraukų ta tema tongue.gif
Atsakyti
Sventine tema man tinka, ka gi daugiau veiksim mes iki naujuju tongue.gif labai plati tema, galima susiaurinti, pasiulymas buvo sventinis portretas, sventinis miestas, kas cia dar gali buti? smile.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos, uzsuko pas jus viena prazuvele,bet ziuriu sarase dar esu biggrin.gif gyvenu be kompo,bet zadu po svenciu ji susigrazint,tada vel cia noresiu grizt labai,truputi perziurejau tema,tai wow,progresas koks! MB nusprende geru seniu salciu pabut ir padovanot fotika,apsistojau ties d90,bet dabar iskilo klausimas,gal esat kuri per skelbiu.lt pirkusios? Na kaina labai vilioja,bet baisu biski taip pirkt. Gal kuri taip pirkot ir galit pakomentuot,buciau labai dekinga smile.gif
Atsakyti
Sveikos!
ND Kaledos,manau labai super tema thumbup.gif kazkas norejo Kaledinio autoportreto, tai prasom mano Kaledinis autoportretas biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2009 12 16, 20:53)
Sveikos!
ND Kaledos,manau labai super tema thumbup.gif  kazkas norejo Kaledinio autoportreto, tai prasom mano Kaledinis autoportretas  biggrin.gif

Ich, liuks thumbup.gif Jau tiesiog į kelias temas iš karto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2009 12 16, 21:53)
Sveikos!
ND Kaledos,manau labai super tema thumbup.gif  kazkas norejo Kaledinio autoportreto, tai prasom mano Kaledinis autoportretas  biggrin.gif

Tiksliai i kelias temas is karto bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2009 12 16, 22:06)
Ich, liuks  thumbup.gif  Jau tiesiog į kelias temas iš karto biggrin.gif

QUOTE(Tiny @ 2009 12 16, 22:11)
Tiksliai i kelias temas is karto  bigsmile.gif

Aga bigsmile.gif Aciu! 4u.gif 4u.gif
Atsakyti