Di, aš čia greit į paskutinį tavo klausimą - papildomo apšvietimo ten nebuvo jokio, net ten nenaudotas reflektorius. Buvo nelabai šviesu, ISO reikėjo kelti, o diafragmą Elzė visada daro plačiausią, šiuo atveju rodos buvo 1,4 Fokusuoja visada į vieno kurio nors žmogaus akis (jei nėra koks kitoks užmanymas), dažniausiai į mažiausio vaiko
Abi, nea, nieko papildomai nenaudoju - tiesą pasakius ir nenoriu, nes ir taip sugebu pusę namų į fotosesijas išsivežti
QUOTE(Loretoidas @ 2009 12 12, 16:59)
Di, aš čia greit į paskutinį tavo klausimą - papildomo apšvietimo ten nebuvo jokio, net ten nenaudotas reflektorius. Buvo nelabai šviesu, ISO reikėjo kelti, o diafragmą Elzė visada daro plačiausią, šiuo atveju rodos buvo 1,4 Fokusuoja visada į vieno kurio nors žmogaus akis (jei nėra koks kitoks užmanymas), dažniausiai į mažiausio vaiko
Abi, nea, nieko papildomai nenaudoju - tiesą pasakius ir nenoriu, nes ir taip sugebu pusę namų į fotosesijas išsivežti
lenkiu galva zemai zemai..
man nepavyksta neikada sufokusuot ant maziausios f keliu zmoniu
QUOTE(Josephin @ 2009 12 11, 02:37)
niu sakyciau, kad kaip su FEEE tai fotkes super o siuo metu d300 neikandu..pasiziurejau, kad d90 pries ji tupi..intike prisiskaiciau, kad mazai skirtumu nuotrauku kokybeje..yra aisku ten tu pliusu..bet siuo metu manau, man ju nereikia.. tad geriau imu kuna ir du objektyvus.. su vienu fotografu pasitariau(tox malonus zmogus pardej pamate, kad dziunu prie tu fotiku..pasnekino..tai kazkaip uzstikrintai jis dejo kalbos apie kokybe ir visa kita..geriau man pasidare)
o kuom tas 24-70 toks geras..davai papletkink, kol dar nenusipirkau
tiesa, del sigmos..jis gerulis..bet labai sunkus..as ji buvau isigijus(o veliau juk teko grazint)..nemaniau, kad taip stipriai rankoje jausis..o va nikkor tas pats nenusileidzia sigmai..puikus stiklas..bent visi fotografai taip raso..
del nuorodu..uch.. senai pirkau jau pries koki pusmeti..bijau, kad nerasiu.. bet dvi pastovios lempos su skeciais ir su stovais fonui bei su fonu..man kainavo 170£.. manau superine kaina.. aisku tos lempos ne sustros..bet sviecia o blica su softboxu tai pries menesi nusipirkau tai mokejau 100£.. irgi manau gera kaina.. tai dabar bandau perprasti as ji.. tiesa, visi sitie dalykai tikrai nera kokie zymiu firmu..nes pirkau nauja..kazkaip nesirizau ant devetu, nes neismanau dar apie juos..
cia tokie pradziai..
tai ebay ieskokit studio lighting kit ir pan.. turetu marias ismest..tiesa, cia viska pirkau is UK pardaveju..nenorejau muito moket..nes jei siunties is USA ar kokio honkongo..tex neblogai pamoket..tad nesizavekit pigiomis kainomis, paziurekit kur bazuojasi pardavejas
niu tai surasiau jau viska
sveikinu su nuotrauku publikacija saunuole..uzmeciau aki i bloga..fainos nuotraukytes, tokios siltos..patiko tonai ir spalvos..
o kuom tas 24-70 toks geras..davai papletkink, kol dar nenusipirkau
tiesa, del sigmos..jis gerulis..bet labai sunkus..as ji buvau isigijus(o veliau juk teko grazint)..nemaniau, kad taip stipriai rankoje jausis..o va nikkor tas pats nenusileidzia sigmai..puikus stiklas..bent visi fotografai taip raso..
del nuorodu..uch.. senai pirkau jau pries koki pusmeti..bijau, kad nerasiu.. bet dvi pastovios lempos su skeciais ir su stovais fonui bei su fonu..man kainavo 170£.. manau superine kaina.. aisku tos lempos ne sustros..bet sviecia o blica su softboxu tai pries menesi nusipirkau tai mokejau 100£.. irgi manau gera kaina.. tai dabar bandau perprasti as ji.. tiesa, visi sitie dalykai tikrai nera kokie zymiu firmu..nes pirkau nauja..kazkaip nesirizau ant devetu, nes neismanau dar apie juos..
cia tokie pradziai..
tai ebay ieskokit studio lighting kit ir pan.. turetu marias ismest..tiesa, cia viska pirkau is UK pardaveju..nenorejau muito moket..nes jei siunties is USA ar kokio honkongo..tex neblogai pamoket..tad nesizavekit pigiomis kainomis, paziurekit kur bazuojasi pardavejas
niu tai surasiau jau viska
sveikinu su nuotrauku publikacija saunuole..uzmeciau aki i bloga..fainos nuotraukytes, tokios siltos..patiko tonai ir spalvos..
Aciu uz gera zodi mano foto
na vat,kai pradejau giliau dometis, tai ziuriu kad tas D90 visai neblogas variantas, nors pries tai skeptiskai i ji ziurejau
na nzn,tas Nikkor sako testuose gerai atrodo ir siaip,norisi man ir platesnio kampo, tai 70mm manau butu kaip tik. Bet ale sunkus jis velnias Bet o ka daryt,visi zoomai daugiau-maziau sunkus dar galvojau apie 17-55mm f2.8, bet kazkaip tas max 55mm manes nevilioja. neuztenka man jo.
Del apsvietimo tikrai pigiai prasisukai gerai tau ten UK Iki musu kol daieti dar siuntimas nemazai prisidetu
O dabar del tavo mergaites foto. Siaip man faina,ir ryskumo pakanka, akytes labai ryskios Cia aisku skonio ir idejos reikalas, bet man zinok vaikams tas melsvmas nea Vaikams norisi siltu atspalviu, tokiu jaukiu, mielu. vat originalas spalviskai man geriau zymiai atrodo, ir iskart kilo mintis,kad honey actionas labai cia tiktu
QUOTE(Loretoidas @ 2009 12 11, 22:11)
Ačiūūūūūūū visoms jums, man siaubingai malonu
Di, būtinai parašysiu, bet šiandien jau nebeturiu jėgų - pusę dienos fotografavau siaubingai tamsiame bute, ISO - 1000 - 1600, jau buvau panikoj, kad išvis nieko neišeis : O rytoj turiu pirmąkart nude fotosesiją, jei nebus žadėtos saulės - nusišausiu
Canon 5D
Di, būtinai parašysiu, bet šiandien jau nebeturiu jėgų - pusę dienos fotografavau siaubingai tamsiame bute, ISO - 1000 - 1600, jau buvau panikoj, kad išvis nieko neišeis : O rytoj turiu pirmąkart nude fotosesiją, jei nebus žadėtos saulės - nusišausiu
Canon 5D
Pavydziu (baltai aisku )
QUOTE(antajo @ 2009 12 12, 17:36)
lenkiu galva zemai zemai..
As irgi. Nu man cia mission imposible su placia diafragma kelis zmones sufokusuot
rarity- naktines foto liux
NUDE fotosesija įdomu įdomu
Šiandien teko skubiai parlėkti, vėl nespėjau žmonių nusipirkti o jau taip įdomu...
Ačiū
Ačiū , dėl ryškumo tiesa, čia dar gana ryškios dažniausiai tenka viską išmest, nes plaukia...
O tema ne stiklas tema STIKLINIS- ar vanduo neatrodo kaip stiklinis?
---
paprastai siūloma fokusuoti į pirmoje eilėje esančius ir naudoti f11, jei nori, kad visi būtų ryškūs
Šiandien teko skubiai parlėkti, vėl nespėjau žmonių nusipirkti o jau taip įdomu...
QUOTE(rarity @ 2009 12 12, 00:51)
Kokie atspindžiai Ir blikiukai labai gražūs
Ačiū
QUOTE(DI @ 2009 12 12, 15:31)
nu bet i stilko tema tai cia nelabai nera cia stiklo. Vanduo yra, miskas, namai, atspindziai... bet stiklo nea Cia siaip, kabinejuos
O jei rimciau tai blankokos spalvos (bet ziuriu per loptopa tai galiu ir klysti) ir kompoziciskai noretusi kazko idomiau.
---
Kaip nufotografuoti daug zmoniu, kad visu veidai butu fokuse? I ka fokusuoti? Ar reik diafragma mazinti iki kokiu F5 ar daugiau? Kokia ji turetu buti?
O jei rimciau tai blankokos spalvos (bet ziuriu per loptopa tai galiu ir klysti) ir kompoziciskai noretusi kazko idomiau.
---
Kaip nufotografuoti daug zmoniu, kad visu veidai butu fokuse? I ka fokusuoti? Ar reik diafragma mazinti iki kokiu F5 ar daugiau? Kokia ji turetu buti?
Ačiū , dėl ryškumo tiesa, čia dar gana ryškios dažniausiai tenka viską išmest, nes plaukia...
---
paprastai siūloma fokusuoti į pirmoje eilėje esančius ir naudoti f11, jei nori, kad visi būtų ryškūs
Isbandziau ir as blikiukus...
Nieko ypatingo, tik pateikiu irodyma
Nieko ypatingo, tik pateikiu irodyma
QUOTE(Tiny @ 2009 12 12, 20:00)
blikomanija pas mus
bet faina!
pas mane tik balti gaunasi.. jauciu jusu lemputes sustresnes
QUOTE(Loretoidas @ 2009 12 11, 22:11)
*Di, būtinai parašysiu, bet šiandien jau nebeturiu jėgų - pusę dienos fotografavau siaubingai tamsiame bute, ISO - 1000 - 1600, jau buvau panikoj, kad išvis nieko neišeis .
**O rytoj turiu pirmąkart nude fotosesiją, jei nebus žadėtos saulės - nusišausiu
*tau viskas pavyks, nes tu sugebi ir puikiai ivaldusi
** turetu but idomu, linkiu daug daug saules ir nesusalti
QUOTE(Loretoidas @ 2009 12 12, 17:59)
Aciukas, kad parasei
zinai as ka tik perziurejau kelias foto kur as su vaikais, ir tiesa, ten tikrai 1.4F tik fotografuota is toleliau tai visi mes ryskus, tik po to ''toleliau'' nuotrauka teko apkarpyti. Ar Elze irgi pakarpo jas? Nes jei nekerpa ir toks ruskumas su 1.4 tai tikrai nesuprantu
QUOTE(Will @ 2009 12 12, 19:37)
---
ir as taip galvoju.. jei nori fokusuoti i zmones gan is arti, tai reik naudot kokia F11 kaip tu sakai... bet jai kirpti ir gan smarkiai tada ir su 1.4 galima. Ar as cia nenusisneku??
pavakarojau siandien mieste, kelios foto is ten.....
Dar viena i blikiuku tema
QUOTE(Tiny @ 2009 12 12, 22:09)
Tiny, pirma mintis, kodel nespalvota?
Loretoidai, ar mes pamatysim ka nors is tavo NUDE serijos?
QUOTE(DI @ 2009 12 12, 22:09)
pavakarojau siandien mieste, kelios foto is ten.....
DI, cia igi su tuo double exposure?