Įkraunama...
Įkraunama...

Dokumentų tvarkymas perkant/parduodant NT

Mielieji, patarkit man žaliajai.... Planuojam parduoti butą, radom jau pirkėją kuris ims iš banko paskolą, tai suprantama pinigai ne bus grynieji o sąskaitoj. Už tuos pinigus norime pirkti kitą bustą, ar mums čia reiketų isgrininti visus, kad pardavėjui mokėti iš rankų į rankas ar galima tiesiog padaryti pervedimą į jo sąskaitą? Ir kaip tai daroma?
Atsakyti
g.gif o kam gryninti? Gaunate pinigus iš banko už savo butą - ir naudojate juos, kaip norit smile.gif
Atsakyti
Aš tai suprantu kad turėsim pinigus saskaitoj ir galim juos naudotis, bet norėjau paklausti ar įmanoma perkant buta mokėti už jį pervedimu, ar yra kažkoks mokėstis? jeigu taip tai koks?
Atsprašau už gal kvailą klausimą bet vis dėl to nežinau kaip viskas vyksta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikolle @ 2007 05 02, 19:49)
Aš tai suprantu kad turėsim pinigus saskaitoj ir galim juos naudotis,  bet norėjau paklausti ar įmanoma perkant buta mokėti už jį pervedimu, ar yra kažkoks mokėstis? jeigu taip tai koks?
Atsprašau už gal kvailą klausimą bet vis dėl to nežinau kaip viskas vyksta blush2.gif

Mokestis priklauso nuo banko, kuriame sąskaita. Aišku, kad gali pavedimu. Neįsivaizduoju, kokio čimodano reiktų 300 000 Lt susikrauti blink.gif
Atsakyti
Pervedimas - keli litai, net ir didžiulei sumai, išgryninimas - ojoj, kiek atsieina doh.gif Geriausia pervedinėt ir nečiupinėt tų popieriukų - ir ramiau ir saugiau ir pigiau biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū Tau raganele 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2007 05 03, 10:14)
Pervedimas - keli litai, net ir didžiulei sumai, išgryninimas - ojoj, kiek atsieina doh.gif Geriausia pervedinėt ir nečiupinėt tų popieriukų - ir ramiau ir saugiau ir pigiau biggrin.gif

nebutinai keli litai bus pervedui, reikia ziuret kaip kiekvienam banke yra
Atsakyti
QUOTE(wow @ 2007 05 04, 22:46)
nebutinai keli litai bus pervedui, reikia ziuret kaip kiekvienam banke yra

tikrai ne daugiau poros litų mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal galit kas padėti ir atsakyti į tokius klausimukus:
1. Kas įregistruoja hipotekos laštą? Notaras, bankas, ar mes patys turėsime šį reikalą sutvarkyti?
2. Kvailas klausimas, bet vistiek paklausiu blush2.gif - ar apdrausti būstą įmanoma tik gavus nuosavybės pažymėjimą (kai naudos gavėju įvardijamas bankas)?
3. Ar įmanoma per vieną dieną sutvarkyti šiuos reikalus (skubant) - atsiimti nuosavybės pažymėjimą, apdrausti būstą ir nueiti pas notarą tvarkyti įkeitimo sandorį (jei laikas jau paskirtas)?

Iš anksto dėkoju 4u.gif
Atsakyti
Pries 4 metus tevai pirko buta dviems savo studijuojantiems vaikams viename mieste, nors patys is kito miesto ir dar augina viena nepilnameti vaika, kuris aisku negyvena tame pirktame bute. Tai norint parduoti reikia teismo leidimo ar nereikia? Galvoju, gal nereikia, nes ten tas nepilnametis vaikas nuo pat savo gimimo gyvena.

Beje, kokius dokumentus reikia susitvarkyti norint parduoti buta? Ar reikia kokiu pazimu? Be to, tas butas registruotas mamos vardu, tai norint ji parduoti reikia kokiu igaliojimu ar tiesiog jai atvaziuoti pasirasant pirkimo-pardavimo sutarti?
Atsakyti
Na as esu neoficiali pardaveja. smile.gif Noriu parduoti mamos NT, tai man reiketu jos igaliojimo kazkokio? Na kad galeciau rankpinigius paimti, sudaryti sutarti, tvarkyti visus dokumentus jos vardu, bet jei ji pati atvaziuotu pasirasyti pirkimo-pardavimo sutarti? O jei ji neatvaziuotu?
Nesu susidurusi su NT pardavimu, tai norisi viska nuo A iki Z suzinoti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(alvara @ 2007 02 24, 18:59)
Na dar gali reikt mokėt būsto paskolos draudimą. Prieš keletą metų aš mokėjau apie 3500 lt. (tai priklauso nuo  paskolos dydžio) vienkartinę įmoką. Ne taip ir mažai g.gif Bet dabartiniu bankai leidžia šią sumą mokėti dalimis. Bet vėliau aš sugebėjau 20 proc. šios sumos susigrąžinti, tik čia jau atskira tema 4u.gif

Busto paskolos draudima reikia moketi tik tuo atveju jei perkant naujos statybos nama imama 100% paskola, o jei senos statybos, tai jei neklystu jei prasote banko 95%... Sio mokescio nelieka jei inesate pradini inasa savo...

Be to, bent jau vilniaus bankas dokumentus (banko dokumentus paskolai pasiimti) tvarko nemokamai jei pasirasote pas juos gyvybes draudima
Atsakyti