QUOTE(Ciccio @ 2018 01 25, 17:23)
<p>O ar buvote banke prieš ieškodami buto? Kalbėjotės su vadybininke, įsivertinot, kokiose ribose galit gaut paskolą ir kokiomis sąlygomis? Ne nuo to galo pradedat, jei perkat butą per paskolą. Ką brokeris sakė dėl įvertinimo? Geras brokeris paprastai dirba su vertintojais ir gali susisiekęs su jais iškart preliminariai pasakyt, ar turtas bus įvertintas reikiama suma. Pakalbėkit su brokeriu apie vertinimą, tada paimkit iš jo turto aplanką (ten sudėtos fotografijos, kaina, pagrindiniai parametrai, jei brokeris tokio neturi - jau pavojaus signalas, kad brokeris nerimtas) ir eikit į banką ar bankus. Gausit preliminarius atsakymus dėl paskolos per porą dienų. Sumokėt 10 proc. avansą visuomet spėsit, juolab, kad avansas šiaip jau neapsaugo nuo buto pardavimo kitiems asmenims. </p>
taip banke buvome, bet mums pasakė, kad pristatykite jei senos statybos namas - buto įvertinimą, o jei naujos, tai pirminę sutartį. Na, dėl senos statybos man ir neaiškiausia. Tas agentas turėjo turto aplanką ir sakė, kad tiek ir vertas butas. Bet man vis tiek neramu, kad jis jau iškarto ir norėjo užstato. Na, tipo už durų pulkas kitų laukia klientų. Man dar klausimas ar aš galiu tikėti brokerio žodžiais, kad tiek vertas turtas, gi vis tiek reikia turto vertinimo. O jei jis apgaus..Juk aš jį pirmą kartą matau..O jei butas ištiesų mažiau įvertintas bus.. Ir kaip susitarti, kad noriu turto įvertinimo, bet nenoriu mokėt užstato kol tikslaii nežinau buto vertės..