Įkraunama...
Įkraunama...

Dokumentų tvarkymas perkant/parduodant NT

QUOTE(Inetulee @ 2017 08 08, 15:46)
Tiesiog viska darykite per trecius asmenis- turekite issirinkusi busta is agenturos. Ir ta agentura viska Jums pakonsultuos ir padarys, net Jums paskambins- priminspaciu suorganizuota data vienam ar kitam susitikimui, notarams ir t.t. Jie stengsis tai padarysi kuo greiciau- ir tai super.
Papildyta:

nu jau tik nereikia biggrin.gif pasitiketi agentais.... anektodus pasakojat? cia zmogus jeigu nori teisiniu klausimu pasikonsultuoti tai matyt kazkas jeu rimciau ten. beje pilna visokiausiu kabliuku siuo metu NT rinkoje as irgi be preliminarios sutarties patvirtintos notaro ir patikrintos teisininko siuo metu nepirkciau, ypac naujoje statyboje
Atsakyti
QUOTE(arilina @ 2017 08 08, 19:32)
nu jau tik nereikia biggrin.gif pasitiketi agentais.... anektodus pasakojat? cia zmogus jeigu nori teisiniu klausimu pasikonsultuoti tai matyt kazkas jeu rimciau ten. beje pilna visokiausiu kabliuku siuo metu NT rinkoje as irgi be preliminarios sutarties patvirtintos notaro ir patikrintos teisininko siuo metu nepirkciau, ypac naujoje statyboje

yra tarp NT agentų tikrų profesionalų, kurie išties nueina extra mile - ir vertinima sutaria, ir notarus derina ir teisinius aspektus nušviečia.
Atsakyti
SOS! gal kas turit po ranka būsto perėmimo - priėmimo sutartį su skaitiklių rodmenimis? 
Atsakyti
SOS! gal kas turit po ranka būsto perėmimo - priėmimo sutartį su skaitiklių rodmenimis? 
Atsakyti
Atsakyti

Atsakyti
Laba diena,

beieškant buto (norėsime pirkti su banko paskola) iškilo toks klausimas. Jau vienas butas kaip ir patiko, tai agentas sako, duokite užstatą man arba savininkui 10% buto kainos. bet man neaišku vienas dalykas - bankui reikia buto įvertinimo ir pagal tai jis duoda mums paskolą.
Ar rasytis preliminaria PP sutarti su pardaveju ir duoti rankpinigius, ar ne?
Juk kol bankui nepridaveme turto vertinimo ataskaitos, tol atsakymo del busto paskolos neturime...
Taip juk galime prarasti pinigus..
Atsakyti

O ar buvote banke prieš ieškodami buto? Kalbėjotės su vadybininke, įsivertinot, kokiose ribose galit gaut paskolą ir kokiomis sąlygomis? Ne nuo to galo pradedat, jei perkat butą per paskolą. Ką brokeris sakė dėl įvertinimo? Geras brokeris paprastai dirba su vertintojais ir gali susisiekęs su jais iškart preliminariai pasakyt, ar turtas bus įvertintas reikiama suma. Pakalbėkit su brokeriu apie vertinimą, tada paimkit iš jo turto aplanką (ten sudėtos fotografijos, kaina, pagrindiniai parametrai, jei brokeris tokio neturi - jau pavojaus signalas, kad brokeris nerimtas) ir eikit į banką ar bankus. Gausit preliminarius atsakymus dėl paskolos per porą dienų. Sumokėt 10 proc. avansą visuomet spėsit, juolab, kad avansas šiaip jau neapsaugo nuo buto pardavimo kitiems asmenims. 

Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2018 01 25, 17:23)
<p>O ar buvote banke prieš ieškodami buto? Kalbėjotės su vadybininke, įsivertinot, kokiose ribose galit gaut paskolą ir kokiomis sąlygomis? Ne nuo to galo pradedat, jei perkat butą per paskolą. Ką brokeris sakė dėl įvertinimo? Geras brokeris paprastai dirba su vertintojais ir gali susisiekęs su jais iškart preliminariai pasakyt, ar turtas bus įvertintas reikiama suma. Pakalbėkit su brokeriu apie vertinimą, tada paimkit iš jo turto aplanką (ten sudėtos fotografijos, kaina, pagrindiniai parametrai, jei brokeris tokio neturi - jau pavojaus signalas, kad brokeris nerimtas) ir eikit į banką ar bankus. Gausit preliminarius atsakymus dėl paskolos per porą dienų. Sumokėt 10 proc. avansą visuomet spėsit, juolab, kad avansas šiaip jau neapsaugo nuo buto pardavimo kitiems asmenims. </p>

taip banke buvome, bet mums pasakė, kad pristatykite jei senos statybos namas - buto įvertinimą, o jei naujos, tai pirminę sutartį. Na, dėl senos statybos man ir neaiškiausia. Tas agentas turėjo turto aplanką ir sakė, kad tiek ir vertas butas. Bet man vis tiek neramu, kad jis jau iškarto ir norėjo užstato. Na, tipo už durų pulkas kitų laukia klientų. Man dar klausimas ar aš galiu tikėti brokerio žodžiais, kad tiek vertas turtas, gi vis tiek reikia turto vertinimo. O jei jis apgaus..Juk aš jį pirmą kartą matau..O jei butas ištiesų mažiau įvertintas bus.. Ir kaip susitarti, kad noriu turto įvertinimo, bet nenoriu mokėt užstato kol tikslaii nežinau buto vertės..
Atsakyti

Tai bankas net preliminariai nepasakė, kokios sumos galite tikėtis? 

Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2018 01 27, 15:27)
<p>Tai bankas net preliminariai nepasakė, kokios sumos galite tikėtis? </p>

sumos ribas pasakė, bet gi bankas duoda 85 proc. nuo buto įvertinimo sumos, o ne tiek, kiek pardavėjas nori... buto įvertinimo kaina ir pardavėjo norima kaina gali gerokai skirtis..
Atsakyti

Į preliminarią/avanso sutartį įtraukit punktą, kad jei butas nebus įvertintas reikiama suma, avansas bus grąžintas jį davusiam žmogui. 

Atsakyti