Ar pas notara gaunama kazkokia pazyma, kad 15 proc inasas jau gautas i rankas pardavejo, jei su juo sutarta viskas?
Ar cia su pardaveju susistarus dar pas notara papildomai prasyt, nes banko pazymoje nurodyta, kad 15 proc. bus perduota pardavejui...
QUOTE(vpjk @ 2013 06 29, 19:58)
Ar pas notara gaunama kazkokia pazyma, kad 15 proc inasas jau gautas i rankas pardavejo, jei su juo sutarta viskas?
Ar cia su pardaveju susistarus dar pas notara papildomai prasyt, nes banko pazymoje nurodyta, kad 15 proc. bus perduota pardavejui...
kadangi jau praejom visus etapus tai galiu pasakyti kaip mums buvo pradzioj davem avansa kelis tukstancius ir pasirasem preliminaria pirkimo pardavimo sutarti, o likusius davem kai rasemes pirkimo-pardavimo sutarti pas notare, prie notares akiu davem ir pacioj sutarti buvo parasyta kokiomis dalimis ir kiek gavo pinigu, kad paskui nekiltu keblumu
nepatarciu duoti didesnes sumos be notaro patvirtinimo, nes reikes visvien pagristi kad pinigus davet
QUOTE(vpjk @ 2013 06 29, 23:53)
bet realiai notarui turi uztekti pardavejo zodzio, kad pinigus jis gavo? na tarkim mes jau atsiskaite dar pries notara su juo?
o tai vis del to, pazyma isduoda, taip?
aciu
o tai vis del to, pazyma isduoda, taip?
aciu
mums jokios pažymos nedavė.
mes už butą visus pinigus gavom dieną prieš pasirašant sutartį (nes taip buvo patogiau) ir notarei net kvituko nereikėjo parodyti, kad tie pinigai tikrai gauti. Pasakiau, kad gavau ir to užteko.
QUOTE(vpjk @ 2013 06 29, 20:58)
mano atveju, kai pirkau butą, pasirašant sutartį joje buvo punktas, kad 15 proc, kur turiu pati sumokėt, privalau pervest į nurodytą pardavėjo sąskaitą per 3 dienas (jei gerai atsimenu tikslų tų dienų skaičių) nuo sutarties pasirašymo. taip ir padariau. jokių pažymų ar popierių nereikėjo.
Sveiki, esu bedarbė, jokių pašalpų negaunu, tik kompensaciją už vandenį, šildymą. Tėvai man perka šį butą už 59 tūkst., ar galiu dėl to susilaukti kokių nemalonumų su mokesčių inspekcija? Jei taip, tai gal paprašyti, kad pardavėjas rodytų mažesnę sumą..
Ačiū už info
Ačiū už info
QUOTE(Mėlyna♥ @ 2013 07 07, 14:02)
Sveiki, esu bedarbė, jokių pašalpų negaunu, tik kompensaciją už vandenį, šildymą. Tėvai man perka šį butą už 59 tūkst., ar galiu dėl to susilaukti kokių nemalonumų su mokesčių inspekcija? Jei taip, tai gal paprašyti, kad pardavėjas rodytų mažesnę sumą..
Mes darėme taip, kad prieš einant pas notarą pasirašyti sutarties, pas tą patį notarą man tėvai parašė dovanojimo pažymą, kad man dovanoja tam tikrą sumą pinigų konkretaus buto pirkimui. Jie ten vietoj viską konkrečiai nurodo, supildo patys tą dokumentą, kaina apie 150 lt, bet viskas būna tvarkinga ir ramu. Tik svarbu, kad turėtumėt savo gimimo liudijimą ir kartu būtų abu tėvai, bei jūs ir jie turėtų savo asmens dokumentus. Ten tikrai labai nesudėtinga procedūra, bet niekas paskui nesikabinėja iš kur tie pinigai ir pan.
Gal kas neseniai užsakinėjo pažymą iš Vaikų teisių dėl sudaromo sandorio atitikimo vaiko interesams??
Čia kur reikia teismui pristatyti parduodant butą
Gal galite nurodyti kontaktus, ar ten iš karto išduoda? ar reikia laukti? Gal galima internetu užsakyti ir paštu gauti?
Iš anksto ačiū
Gal galite nurodyti kontaktus, ar ten iš karto išduoda? ar reikia laukti? Gal galima internetu užsakyti ir paštu gauti?
Iš anksto ačiū
QUOTE(Smilla @ 2013 07 11, 16:42)
Gal kas neseniai užsakinėjo pažymą iš Vaikų teisių dėl sudaromo sandorio atitikimo vaiko interesams??
Iš anksto ačiū
Iš anksto ačiū
Pati ir atsakysiu, nes gavau atsakymą iš Vaikų teisių, kad jie pažymų fiziniams asmenims neišduoda, o jas teikia tiesiai teismui, kai jie paprašo.
Dar klausimas, atleiskite, jei kartojuosi.
Perkame butą su vyru, bet 90 proc vertės moku aš. Ir mes norime, kad tai atsispindėtų?
Kaip apiforminti tai? Ar galima nepasirašant povedybinės sutarties tiesiog pirkimo/pardavimo sutartyje nurodant, kad perkamas bendrosios dalinės - nuosavybės teise? Ar taip nedaroma?
Perkame butą su vyru, bet 90 proc vertės moku aš. Ir mes norime, kad tai atsispindėtų?
Kaip apiforminti tai? Ar galima nepasirašant povedybinės sutarties tiesiog pirkimo/pardavimo sutartyje nurodant, kad perkamas bendrosios dalinės - nuosavybės teise? Ar taip nedaroma?
QUOTE(Smilla @ 2013 07 12, 13:35)
Pati ir atsakysiu, nes gavau atsakymą iš Vaikų teisių, kad jie pažymų fiziniams asmenims neišduoda, o jas teikia tiesiai teismui, kai jie paprašo.
Kaune šią pažymą reikėjo pačiai pristatyti(vasarį tvarkiausi dokumentus)
QUOTE(MUDU @ 2013 07 15, 09:53)
Kaune šią pažymą reikėjo pačiai pristatyti(vasarį tvarkiausi dokumentus)
Tai vadinasi priklauso nuo savivaldybės. Vilniuje fiziniams asm. neisduoda.