QUOTE(Inesute J @ 2006 12 21, 09:35)
O dabar... nieko nebeliko ir tos šventės atrodo neturi prasmės... Nesuprantu kodėl mane gyvenimas taiip baudžia ir atima jau antrą vaikelį? Kodėl gyvenime tiek daug neteisybės?
Tokios ir panašios mintys labai gerai pažįstamos daugeliui žmonių. Baisiai jaučiamės, kai nutinka nelaimė, tada kyla klausimai: Kodėl būtent man? Už ką? Ir mane tokios mintys kankino ne kartą ir iš skausmo, rodos, plyšdavo širdis... Bet kartą viena draugė pasakė: "Apsidairyk aplinkui ir pamatysi daugybę žmonių, kurie daug nelaimingesni už tave ir jų kančia daug stipresnė". Tada pradėjau ieškoti pliusų savo situacijoj. Prisiminiau pažįstamą, kuri susilaukė vaikelio (kas man tada buvo svarbiausia), bet jos dukrelė gimė nesveika. Artimieji žinojo, kad ji niekada nebėgios, kaip kiti vaikai, kad net pirmojo žingsnio niekada nebus, kad niekada neištars "MAMA", nelaikys savo rankutėje nei šaukšto, nei žaisliuko... Ta mergytė gyveno, rodos, 8 metus ir po didžiulių kančių, daygybės reanimacijų, išėjo pas Dievą. Ta mirtis buvo tikra laimė kenčiančiam vaikui. Mama vėliau sakė, kad jei būtų žinojusi, kad jos vaikeliui reikės taip žiauriai kentėti, iškart būtų paprašiusi nereanimuoti. (Beje, ta mama dabar augina tris sveikus vaikučius ir jaučiasi labai laiminga, gavusi kompensaciją už visas kančias). Taigi, kai pradedi lyginti ir dairytis aplink, ateina palengvėjimas, tada pagalvoji, kad gal galėjo būti dar blogiau, nei nutiko. Ir kuo džiaugtis visada atrandi. Kiek suprantu, Inesute, jau turi vieną sveiką sūnelį. Džiaukis tuo ir atiduok jam tiek meilės, kiek tik gali. O dar vaikų tikrai turėsi, aš tuo įsitikinusi. Iš savo ir pažįstamų žmonių patirties žinau, kad jei širdy yra troškimas turėti dar vaikų, jie nepavėluos - ateis pačiu laiku ir atneš su savimi daugiau džiaugsmo ir laimės, negu tikiesi. Pamatysi, pati tuo įsitikinsi.