Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatija

QUOTE(Ingredd @ 2010 01 30, 13:22)
Vilyte o kokie kosuliai ir kokiu metu jus kankindavo? cia kaip supratau del alergijos?

Astmos. Pradžioj kosėdavo, tik ryte ir vakare, kokia valanda sausai, paskui šlapiai (dažnai baigdavosi vėmimu). Paskui radosi dar 3 kosulių serija apie pietus. Paskui dar viena (4) serija tik užmigus. Paskui ištisą dieną, plius naktį tik užmigus ir paryčiais. Jokie ventolinai nepadėdavo. Kosėdavom visaip - kartais žiauriai sausai, kartais labai gausiai šlapiai, dabar - NIEKAIP biggrin.gif Diagnozės pradžioj buvo kokliušas, paskui radom mikoplazmas, paskui radom alergijas. Na ir pastovios problemos su nosim: adenoidai (išoperavom, bet pagerėjimo nebuvo), žalios uždegiminės slogos nuolat, vėliau išbujojo tonzilės - pastarosios irgi vizualiai traukiasi.
Dėl pablogėjimų - mano mažei jokių perdėtų reakcijų į 200C nėra, bet ir ligų dar tiek prikaupę neturim - gal todėl.
Atsakyti
Mes kosim tik naktim, paryciais dazniausiai ir sausai, pulmonologas nusiunte pas alergologa, gavom talona po men matysim kas ten kaip..
Geriam ir homeopates konstitucini kuri nustate silpnesne sirdute (cezarinukas), nors kazkaip atrodo kad ne ten gydom, bet gal anksti ka sprest..
Bet palyginus su Vilyte tai mum cia smulkmena... labai saunu kad issigydet thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2010 01 30, 09:56)
Įgristu gal, bet nesidžiaugti, kad nekosom tiesiog negaliu. Atrodo, gal kažkas atsitiktinai paskaitys ir nuspręs vietoj hormonų, antibų vaiką gydyt homeopatija.

Džiaukis, džiaukis ir mes kartu džiaugiamės thumbup.gif O kai paskaitai kaip kitos pagaliau prieina iki akivaizdžių "šviesėjimų", tai patiki, kad ir tau tai yra pasiekiama.
O dėl antrojo sakinio - duok dieve, kad kas taip pagalvotų. Tačiau kartais man susidaro tokia nuomonė, kad gydytojai sugeba taip gerai "praplaut" smegenis vaikučių mamytėm, kad jos net nebando, nes iš anksto būna įsitikinusios, kad tai tik žaidimas. Nors man atrodo, kad tingi, nes homeopatija yra darbas, kaip bebūtų. Mūsų šeimos gydytoja sakė, kad pas ją tik 2 pacientės savo vaikus išdrįsta gydyt homeopatiškai, kitoms net nebando siūlyt, nes prieš tai pasiūlius vos ne pirštus prie smilkinių siukiojo... Juk visada yra lengviau suduot antibiotikus ar duot pakvėpuot hormonus ir sėdėt, ir laukt pagerėjimo... O su homeopatija kartais tik spėk suktis laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2010 01 30, 20:57)
Astmos. Pradžioj kosėdavo, tik ryte ir vakare, kokia valanda sausai, paskui šlapiai (dažnai baigdavosi vėmimu). Paskui radosi dar 3 kosulių serija apie pietus. Paskui dar viena (4) serija tik užmigus. Paskui ištisą dieną, plius naktį tik užmigus ir paryčiais. Jokie ventolinai nepadėdavo. Kosėdavom visaip - kartais žiauriai sausai, kartais labai gausiai šlapiai, dabar - NIEKAIP biggrin.gif Diagnozės pradžioj buvo kokliušas, paskui radom mikoplazmas, paskui radom alergijas. Na ir pastovios problemos su nosim: adenoidai (išoperavom, bet pagerėjimo nebuvo), žalios uždegiminės slogos nuolat, vėliau išbujojo tonzilės - pastarosios irgi vizualiai traukiasi.
Dėl pablogėjimų - mano mažei jokių perdėtų reakcijų į 200C nėra, bet ir ligų dar tiek prikaupę neturim - gal todėl.

Skamba kaip stebuklas clap.gif
Atsakyti
QUOTE(Eima @ 2010 01 30, 22:31)
Džiaukis, džiaukis ir mes kartu džiaugiamės thumbup.gif O kai paskaitai kaip kitos pagaliau prieina iki akivaizdžių "šviesėjimų", tai patiki, kad ir tau tai yra pasiekiama.
O dėl antrojo sakinio - duok dieve, kad kas taip pagalvotų. Tačiau kartais man susidaro tokia nuomonė, kad gydytojai sugeba taip gerai "praplaut" smegenis vaikučių mamytėm, kad jos net nebando, nes iš anksto būna įsitikinusios, kad tai tik žaidimas. Nors man atrodo, kad tingi, nes homeopatija yra darbas, kaip bebūtų. Mūsų šeimos gydytoja sakė, kad pas ją tik 2 pacientės savo vaikus išdrįsta gydyt homeopatiškai, kitoms net nebando siūlyt, nes prieš tai pasiūlius vos ne pirštus prie smilkinių siukiojo... Juk visada yra lengviau suduot antibiotikus ar duot pakvėpuot hormonus ir sėdėt, ir laukt pagerėjimo... O su homeopatija kartais tik spėk suktis laugh.gif

drinks_cheers.gif O jei dar mamai tenka pačiai gydymą pasiskirti, nes nėra su kuo pasitarti... Svajoju (kaip ir daugelis čia iš Jūsų) rasti tokį gydytoją homeopatą, kuriuo galėčiau visiškai pasitikėti rolleyes.gif Ačiū Dievui, kad mes kol kas didesnių ligų ir susirgimų išvengėm, bet jei kažkas rimtesnio užkluptų, tai ir nebežinočiau ką daryt unsure.gif Nors turbūt ne taip labai, kad homeopatiją į antibiotikus iškeisčiau biggrin.gif O tai mano vaikas nesuprastų, nes jam vaistai - rutuliukai. Reiks jaučiu papasakot, kad ir kitokių vaistų būna... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Eima @ 2010 01 31, 00:31)
Nors man atrodo, kad tingi, nes homeopatija yra darbas, kaip bebūtų.

Pritariu - kai suserga, tai juokiasi kiti, kad vaistais maitini. Bet kai žinai, kad būna pagerėjimas - tai nekreipi dėmesio.
Atsakyti
QUOTE(Obuoliausia @ 2010 01 30, 20:22)
Merginos, gal kas matėt Coulter (Kulter Ru variante) knygos trečią dalį?
Kiek randu, angliškai ji vadinasi šiek tiek kitaip, nei pirmosios dvi: "Portraits of Homoeopathic Medicines, Vol.3: Expanding Views of the Materia Medica".

Nikofija, esat perskaičius visas tris, ar RU yra tiktai dvi dalys?

Gal kuri turit nuomonių apie Materia medica. Minėjot Boericke.
Kokius variantus gal žinote iš šiuolaikinių vertų dėmesio?

Jau nebeprisimenu kiek tų dalių, nes seniai skaičiau. Esu išsivertusi ir vis paskaitinėju.
Aš turiu Boericke Materia Medica ir ja naudojuosi. Kai noriu plačiau paskaityti portretus imu savo Koulter vertimą arba M. Tailer portretų aprašymus. ax.gif
Bet vis dėlto pakankamai sunku pačiai nusistatyti savo konstitucinį vaistą. Kartais atrodo, kad tinka vos ne visi, kartais, kad nei vienas
Atsakyti
Na ką, mano mazgis nebebijo nei aukščio, nei vandens. Visos baimės dingo kaip į vandenį. Net vyras stebisi, kad taip psichologiškai veikia... Sakė nebūtų patikėjęs, jei pats nebūtų to pamatęs. Čia argumentas kitiems, kad homeopatija placebas doh.gif Dabar teks kažkaip apsispręst pas kokį gydytoją toliau gydytis ar vėl pradėt nuo kokio naujo... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingredd @ 2010 01 31, 00:27)
Mes kosim tik naktim, paryciais dazniausiai ir sausai, pulmonologas nusiunte pas alergologa, gavom talona po men matysim kas ten kaip..
Geriam ir homeopates konstitucini kuri nustate silpnesne sirdute (cezarinukas), nors kazkaip atrodo kad ne ten gydom, bet gal anksti ka sprest..
Bet palyginus su Vilyte tai mum cia smulkmena... labai saunu kad issigydet  thumbup.gif

Ingredd, aš tegaliu tik pasakyt, kad reik nepasiduot ir ieškot būdo, kuris gali padėti mūsų vaikams. Homeopatija tikrai daug galingesnė nei kartais atrodo. Ir jei nėra esminio pagerėjimo gydantis homeopatiškai per 4-5 mėnesius, kartais tikrai verta pagalvot ar nereikia keist homeopato.

Ir dar vis kažkaip grįžtam prie Folio metodų aptarinėjimų. Mums prieš metus gydytojas Misis sakė, kad jo nuomone, Lietuvoj nėra gerų folistų (mes gi pradėjom irgi nuo folio). Be to, aš tai nesuprantu, jei foliu nustato ligą ir parenka žirnį, dažnumo ir gydymosi trukmės aparatas taigi nenustato g.gif . Tai gaunąsi, kad vis tiek labai svarbu, kad foliu gydantis gydytojas homeopatiją labai gerai išmanytų.

Atsakyti
QUOTE(nikofija @ 2010 01 31, 20:39)
Jau nebeprisimenu kiek tų dalių, nes seniai skaičiau. Esu išsivertusi ir vis paskaitinėju.
Aš turiu Boericke Materia Medica ir ja naudojuosi. Kai noriu plačiau paskaityti portretus imu savo Koulter vertimą arba M. Tailer portretų aprašymus. ax.gif 
Bet vis dėlto pakankamai sunku pačiai nusistatyti savo konstitucinį vaistą. Kartais atrodo, kad tinka vos ne visi, kartais, kad nei vienas

man atrodo, jei nesi baigęs specialių mokslų, tai geriau neeksperimentuoti su konstitucinio vaisto parinkimu/pasirinkimu. Gali prisieksperimentuoti. Ten savo taisyklės, savi metodai, man atrodo savamokslio homeopatijos pazinimo tam neuztenka, nors kai kalba eina apie simptomini gydymą mažomis potencijomis, tuomet, mano galvca galima bandyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2010 02 01, 12:35)
man atrodo, jei  nesi baigęs specialių mokslų, tai geriau neeksperimentuoti su konstitucinio vaisto parinkimu/pasirinkimu. Gali prisieksperimentuoti. Ten savo taisyklės, savi metodai, man atrodo savamokslio homeopatijos pazinimo tam neuztenka, nors kai kalba eina apie simptomini gydymą mažomis potencijomis, tuomet, mano galvca galima bandyti  g.gif

Aš tai manau, kad galima ir paeksperimentuoti. Jeigu būtų taip rizikinga, neparduotų 200 potencijos vaistų be recepto. Juk skaitome tas pačias knygas kaip ir gydytojai. Be to medicininis išsilavinimas ko gero būtinas, nors pasaulyje homeopatais dirba ne vien medikai. mirksiukas.gif Patiems vartoti aukštas potencijas tiesiog reikia ne per dažnai. Yra vaistų, kurių veikimas lėtas ir juos visai retai reikia prisiminti. Tiesiog ,kai noriu bandyti naują vaistą, perskaitau apie jį keletos autorių aprašymus, kad gauti kuo daugiau informacijos. ax.gif Dar reikia paskaityti bendras homeopatijos nuostatas, pvz Tailer " Lekcijos iš homeopatijos filosofijos". Žinoma, paskaičius vien tik vaistų portretus, gal ir neverta bandyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nikofija: 01 vasario 2010 - 12:08
Sveikos mamos, turime nedidukus adenoidus, del ju daznai sergame. Perskaiciau internete kad padeda Lymphomyosot. Gal kas nors bandet?
Ar pavojinga vartoti nepasitarus su gydytoju?

Berniukui-ligoniukui 3 metukai.
Siuo metu duodu Echinacea Cosmoplex po 1/2 tabletes 3 kart dienoje.
Geriame vitaminus. Stengiuosi isiulyti daugiau maisto, nes siaip nevalgus labai.
Nuo lapkricio sergame beveik nuolat. Jau isgerti 3 kursai antibiotiku.

Gal kas nors turejo panasiu bedu?
Pasidalinkit patirtimi arba brukstelkit mamytes kuri zinot kad turejo analogisku problemu slapyvardi.

Aciu labai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukpuk: 01 vasario 2010 - 16:57