Obuoliausia, dėkui, kad atsakei, bet ar gali būt nuo sekreto sausas kosulys? Nors realiai aš nelinkus dar kosulio gydyt, kažkaip nesinori dar. geriam arbatą čiobrelių su medum...man va lyg jau drėgsta kosulys, jau nebe sausai kosčiu, iš apačios taip kyla...luktersiu iki ryt, žėsiu, ar gerėja. nesinori, kad vėl įsivažiuotų anas, kaip praeitą kartą...porą mėn
Teka, jeigu tas kosulys paviršutiniškas, nesunkus - tikriausiai pakanka to, ką jau darote.
Iš ano karto pagal dėstomas mintis susidarė įspūdis, kad Pulsatilla tiktų (jos yra ir Coryzalia, tik žema potencija). Geriau būtų gauti 30 potenciją.
Čia galima pasiskaityti daugiau:
http://www.vithoulka...n...&Itemid=118
Iš ano karto pagal dėstomas mintis susidarė įspūdis, kad Pulsatilla tiktų (jos yra ir Coryzalia, tik žema potencija). Geriau būtų gauti 30 potenciją.
QUOTE(Obuoliausia @ 2010 01 21, 13:20)
Dar toks durnas klausimas: Psorinum patys atradot ar pas homeopatą buvot?
Teka, sakyčiau palauk dar šiandien. Tas kosulys tikriausiai nuo to paties nosies sekreto, kuris pradeda tekėti žemyn.
Mano galva, keisti reikia tada, kai matai, kad situacija nejuda nei pirmyn, nei atgal.
Jeigu realiai, gydantis homeopatiniais tokių pašalinių poveikių nepastebėjau.
Teka, sakyčiau palauk dar šiandien. Tas kosulys tikriausiai nuo to paties nosies sekreto, kuris pradeda tekėti žemyn.
Mano galva, keisti reikia tada, kai matai, kad situacija nejuda nei pirmyn, nei atgal.
Jeigu realiai, gydantis homeopatiniais tokių pašalinių poveikių nepastebėjau.
Psorinum 200 - gydytojas skyrė, labai labai nežymiai padauginom. Kai išvarė visą galvą spuogais pūlingais tokiais giluminiais (beje į vartojimo pabaigą jau), odos gyd. skyrė hormonus. Pavyko pacientą atkalbėt, išlaukėm ir nusibaigė tie pūlinukai.
O aš savo vaikams vos ne į visus homeopatinius matau poveikį. Ir paprastai būna pablogėjimai, dabar dičkei nuo Ca. carb.200 irgi buvo, bet pakankamai proto ribose. Pradžioj kaip visad neatrinkau kas prie ko, bet kai 4 kartą sudaviau ir dienos dviejų laikotarpyje "kažkas" vyksta abejonių turbūt nekyla. Lycopodium 200 irgi aiškiausiai turi savo poveikį. Ir nuo visų M. skirtų čia tokiso reakcijos. G.G. buvo skyrus ir dar arkliškom dozėm, nieko nepastebėjau.
O ta nuomonė, aišku, kad ne šventa karvė. Bet kuo daugiau skaitau tuo labiau suprantu, kaip ten gilu. Vien tai, kad ne visi žirniai laikomi konstituciniais, tik sąrašo deja niekur nėra. Todėl, aš kažkaip dabar truputį atsargiau į tai žiūriu, bet ir ne paranojiškai.
Be to, Obuoliausia, tu turbūt nei pati, nei tau niekad skirta nebuvo -iolika žirnių 2 mėn., ir paskui dar 2 mėn. O paskui, kai normaliai mąstant organizmas turėjo būti jau gerokai susireguliavęs, susirgom taip, kaip gyvenime nesam sirgę. O vaikas gi nebeleliukas jau, ne kart ir ne du buvo sirgęs, ir tokių nesąmonių nebuvom apturėję.
Šiaip kažkada labai seniai pasakojau, kad pas gydytoją į Klaipėdą kai važiavom ir pasipasakojom kaip mus gydė, jis sakė, kad būna tokių situacijų, kai reikia ir krūvos žirnių, bet mūsų situacijoj tai tik galvą tylėdamas kraipė .
QUOTE(vilytte @ 2010 01 21, 12:11)
Šiaip kažkada labai seniai pasakojau, kad pas gydytoją į Klaipėdą kai važiavom ir pasipasakojom kaip mus gydė, jis sakė, kad būna tokių situacijų, kai reikia ir krūvos žirnių, bet mūsų situacijoj tai tik galvą tylėdamas kraipė .
O ne G.G. taip gydė? Nes kažkaip panašu iš tavo pasakojimo...
QUOTE(Crystalline @ 2010 01 20, 19:27)
Aha, neimk, tam gi cia ir dalinames,juk normalu, kad visu patirtys skirtingos.
Man pradzioj tokie pat klausimai buvo iskile.
Pagrindines, dazniausiai naudojamos-6, 30, 200.
Mokykla- pati tikriausia homeopatine klasika ( Kentas ir visi kiti,pas Kulteri radau nemazai tokiu pat kaip ir M. gydymo niuansu, taip pat ir ukrainieciu homeopatines mokyklos nemenkas inasas butu)
Man pradzioj tokie pat klausimai buvo iskile.
Pagrindines, dazniausiai naudojamos-6, 30, 200.
Mokykla- pati tikriausia homeopatine klasika ( Kentas ir visi kiti,pas Kulteri radau nemazai tokiu pat kaip ir M. gydymo niuansu, taip pat ir ukrainieciu homeopatines mokyklos nemenkas inasas butu)
O kodėl 12 nenaudojat potencijos?
Vilytte, man buvo paprastesnis atvejis, kai galvos skausmas pirduku išėjo.
Dėl arkliškų žirnių, įtariu, neteko susidurti. Bent jau žemos potencijos buvo. Už tai tavo aprašytas atvejis yra pavyzdys "kaip nereikia daryti".
Nikofija, aš irgi 12 faktiškai nieko neturiu ir nenaudoju. Kažkaip automatiškai pagal negalavimo stiprumą eina 6 arba 30 (aukštesnius naudoju tik homaccordus).
Net nesuprantu, kodėl. Tikriausiai, nežinau, kokio poveikio laipsnio.
Dėl arkliškų žirnių, įtariu, neteko susidurti. Bent jau žemos potencijos buvo. Už tai tavo aprašytas atvejis yra pavyzdys "kaip nereikia daryti".
Nikofija, aš irgi 12 faktiškai nieko neturiu ir nenaudoju. Kažkaip automatiškai pagal negalavimo stiprumą eina 6 arba 30 (aukštesnius naudoju tik homaccordus).
Net nesuprantu, kodėl. Tikriausiai, nežinau, kokio poveikio laipsnio.
Nu o pas mano mazgį nosis vis bėga ir kairė pusė pasikemša kai atsigula. O kai bandau siurbliuku traukt, nelabai daug ir išsitraukia... Nesuprantu kas čia per sloga dabar, o gal naujo namie pasigavo - pvz, nuo užuolaidų Ai, žodžiu. Vakar gydytojao pasiskambinau, pasiklausiau, tai išgirdau tiesų atsakymą pagaliau, kad nežino kas čia dabar. Man tik neramu, kad gerklytė kiek paraudus ir paburkus ž kai jau turėjo laringitą kartą, bijau dar 1 karto...
QUOTE(Eima @ 2010 01 21, 14:19)
O ne G.G. taip gydė? Nes kažkaip panašu iš tavo pasakojimo...
Eima, ne. Čia Kaune pas mus. Bet šiaip visad turbūt geriau turėt viduj tokį stabdį.
Mums rudenį kai niekaip nėjo telefonu su M. kosulio paimt, nuvažiavom pas jį. Apžiūrėjo ir sako ne tą gydom, tonzilės superinės. Po skirto gydymo neužilgo ir nustojom kosėt, ir vis dar nekosom (išskyrus kai gauna 200 ca. carb. bet su kiekvienu kartu vis mažiau). O ir tonzilės akyse gražėja.
Ech... Neprivažinėsiu aš į Klaipėdą
Bet kai pagalvoji gal ir nieko g.g. Nelabai skiria daug žirnių vienu metu. Dažniausiai iki 3 rūšių. Paskui jau kai skambini ir sakai, kad kažkas kitas išlindo ar geriau, tai kažką liepia mažint, kažką pridėt tam kartui... Nežinau net. Kai paskaitai, pradedi galvot, o tada nesupranti ar gerai ar ne.
Mano mazgiui irgi buvo skyrus Calcium carb 6 2 mėnesiams, bet paskui 1 dar pratęsė, nes sunkiai sirgo gripu, o paskui laringitu. Kai dabar nuėjom, paskyrė 2 mėnesiam Calcium carb 30, nes AD buvo paaštrėjęs, o kai nuėmiau žuvį praktiškai išnyko...
O dar kai pasiskaitai ką nors, pasimeti ir pradedi viskuom abejot...
Bet kai pagalvoji gal ir nieko g.g. Nelabai skiria daug žirnių vienu metu. Dažniausiai iki 3 rūšių. Paskui jau kai skambini ir sakai, kad kažkas kitas išlindo ar geriau, tai kažką liepia mažint, kažką pridėt tam kartui... Nežinau net. Kai paskaitai, pradedi galvot, o tada nesupranti ar gerai ar ne.
Mano mazgiui irgi buvo skyrus Calcium carb 6 2 mėnesiams, bet paskui 1 dar pratęsė, nes sunkiai sirgo gripu, o paskui laringitu. Kai dabar nuėjom, paskyrė 2 mėnesiam Calcium carb 30, nes AD buvo paaštrėjęs, o kai nuėmiau žuvį praktiškai išnyko...
O dar kai pasiskaitai ką nors, pasimeti ir pradedi viskuom abejot...
Aš tai šiuo metu kenčiu nuo Lycopodium poveikio. Prisiskaičiau čia pas jus forume kaip gydytojai skiria ir padauginau matyt . 30 potenciją keletą kartų dienoj vartojau keletą dienų. Nemanau ,kad čia mano vaistas, bet turiu virškinimo problemų, meteorizmą, kurio nieks nesutvarko. Kartą bendraujant su savo drauge gydytoja- homeopate, sakau,kad man atrodo niekas nepadeda. Sako, tada pabandyk Lycopodium. Ir užsikabinau už tos minties, nors ir anksčiau buvau bandžius. Bet dabar ėmiau "jautį už ragų" . Taigi lyg ir nepučia to pilvo, bet kokia nervuota ir impulsyvi esu, tai tragedija. Mėnesinės niekaip nesibaigia ( lycopodium būdingos ilgos). Ir jau nebegeriu savaitę. Galiu aišku išgerti antidotą , bet žiūrėsiu kas čia bus toliau, tiesiog įdomu. O apie tai, kad Lycopodium išlaisvina bjaurų charakterį, kurį žmogus kaip ir buvo suvaldęs, esu kažkur skaičius, gal Kento knygoje. Apie potencijas mano ta pažįstama homeopatė buvo sakiusi, kad 12 vieną kartą dienoj, 30 kas keletą dienų, 200 kartą savaitėj arba rečiau, pagal poreikį. Aš taip ir vartodavau, o čia pas jus kai prisiskaičiau ... Eksperimentuosiu toliau. Tačiau su homeopatiniais ir vaistinę ligą įsivaryti galima, kurios paskui niekas neįveiks. Va ,kad prirašiau
Nikofija, su homeopatiniais vaistinės ligos neįsivarysi, jeigu su galva viską darai
QUOTE(Obuoliausia @ 2010 01 21, 11:42)
Teka, jeigu tas kosulys paviršutiniškas, nesunkus - tikriausiai pakanka to, ką jau darote.
man visos tos potencijos, tai aukštasis pilotažas nesuprantu, kas kaip...tai tos didesnės potencijos, kaip suprantu būna tik tuose spec. homeopatinėse vaistinėse, ane? ai, bet gal mums kol kas pakaks coryzalios...lyg gerėja...bent jau man. mažiui taip keistai iš vienos dešinės pusės nosies lenda tokie tiršti žalsvi snargliai. bet tik antra diena, kai čiulpiam, tai dar palauksim