Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatija

Nežinau kokia mokykla. Buvau įmetus nuorodą, kur M. davė kaip patikimą hom. šaltinį. Be to, rekomendavo Kentą.
O šiaip G.G. pvz. skiria 30 pot. žirnius 2 mėnesius kasdien (ūmiu atveju iki 8 kartų dienoj). M. dabar pvz. mažei skyrė 30 pot. 1 kart savaitėj (ūmiu atveju 3, 4 kartai dienoj ne daugiau 3-4 dienų, paprastai paskui liepia kelias dienas neduot, kad suprast kur reakcijos paties organizmo, o kur žirniukų poveikis).
G.G. buvo skyrus 200 kaip konstitucinį kas antrą dieną 2 mėn., M. 200 skiria kartą savaitėj arba kartą per 2 savaites.
G.G. žemų pot. iš vis neskiria, M. ūmiu atveju skiria tai ką pacientas turi, ir pagal tai taiko dozavimą, atrodo, kad ūmiu atveju nelabai teikdamas reikšmės potencijai (mums pvz. 200 Pulsatilą ūmiu atveju skyrė 8m. vaikui po 1 žirnį du kart dienoj keliom dienom). Tuo tarpu žemas potencijas skiria po 10 žirnių ar lašų, nelabai žiūrėdamas 7 ar 4 m. vaikui.

Bent jau man tai atrodo kardinaliai skirtinga. Turbūt kiekvienas iš jų turi savo motyvaciją.
Atsakyti
Kaip manot ar Natrium Muriaticum 6 tiktų prie tokios slogos kaip aprašiau? Skaidri, truputį tekanti, viena pusė vis pasikemšanti, bet taip lyg sausai, nes kai valau nosį (su "siubrliuku") mažai ką ištraukiu. 8 slogos diena...
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2010 01 20, 15:12)
Kai mes kreipemes su ausu uzdegimu,  sake, kad neturi patirties su ausu uzdegimais, sako, bandykit Pulsatilla, ir tiek ...

mano mazeliui prie ausu uzdegimo (Kai loras jau antibus buvo israses) pasiule Kalium sulfurus6 ir Chamomila6 po 3 x 2 k.d.
Atsakyti
Aš tai natrium muriaticum žinau kaip vaistą nuo alerginės slogos, kosulio ir labai giliai ir ilgai veikiantį konstitucinį vaistą. Niekad nesam jo vartoję ūmiam atvejui. Prakuičiau kelis šaltinius, niekur jis nesiūlomas vaikų slogai gydyt. Nors Materia medica nuroda, kad jam būdinga vandeninga sloga arba kiaušinio baltymo sloga, bet ta sloga kiek suprantu turi būti ypatingai gausi.
O pradžioj gydymosi jis mums buvo skirtas ir viena vienintelė dozė sukėlė labai stiprų paūmėjimą. Po to buvo liepta nutraukt.
Eima, aš kažkaip tikrai manyčiau, kad ar tik nebūsit kokių vaistų padauginę arba vyksta normalus valymąsis. Sloga gali būti ir 10 dienų ir nieko ypatingo tame nėra.
Atsakyti
Padauginusi tai tikrai ne. Griežtai vykdžiau gydytojos nurodymus. Buvo skirta Belladonna 30 gerklytei ir paburkimų nuėmimui ir nosyje, Arsenicum 30 gleivinei apsaugot (laringito profilaktikai) ir nuo naktinio kosuliuko, vėliau pora dienų Pulsatilla 30, nes ėjo į ausis (šeimos gydytoja visada mūsų ausis žiūri) ir Lycopodium 30 nuo užgulusios nosies. Po poros dienų nuimta Pulsatilla ir Arsenicum, bet pridėta Chamomilla 30 nuo kosuliuko ir didelio seilėtekio, nes kartu ir dantys dygsta. Tai vat. Šeimos gydytoja sako reiktų Rinopentanolo (neatsimenu tikslaus pavadinimo), nes gali būt sudirginta gleivinė ir reik ją generuot g.gif
O, kad sloga ir 2 savaites gali tęstis aš žinau. Tiesiog pirmą kart 8 dieną sloga teka, kad ir nedaug.

Vilytte, o tu vilnietė? Nes stebiuosi, kad į Klaipėdą pas M. važinėjat...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eima: 20 sausio 2010 - 16:46
Eima, o Belladonna tebevartojat?
Atsakyti
Ką tik 1 sudaviau, nes gerklė įtartina pasirodė. Vakar jau buvo negavęs... O ką, nereikėjo? Ką ji dar daro ko nežinau...
Atsakyti
Mums taip, kaip jusu sloga ( lyg ir panasi i Natrium mur. sloga), buvo pasireiskes Belladonnos perdozavimas, o gyd. M. ja nueme-isnyko sloga kita diena. Buvom vartoje 5 d. 30-tos potencijos. Jus, kaip supratau, taip pat daugiau nei 3-4 dienas Belladonna vartojat g.gif . Siaip sudetinga atrinkti,kas ir kaip, nemacius gyvai.
Nors, kita vertus, raudonai gerklei ji lyg ir tiktu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Crystalline: 20 sausio 2010 - 17:52
Šiaip yra homeopatijoj ir tokia nuomonė, kad kiekvienam požymiui pasikeitus, vaisto keisti nederėtų. Ir kai kurie homeopatai pvz., labai blogai atsiliepia, apie slogos išgydymą per kelias dienas ar valandas, t.y. vertina tai kaip ligos užslopinimą. Mintis maždaug tokia, kad žirniukas turi paskatinti gynybines organizmo reakcijas, o organizmas pats toliau reguliuoja. Jeigu jam pačiam neleidi reguliuotis, imunitetas kaip ir nesiformuoja. Kištis atseit reiktų kai organizmas jau nesusitvarko.
Tokia pati mintis, pvz. ir pas Pinto išsakyta siūlant karščiuojant nesikišti, iki kol tai nepradės stipriai vargint ar darytis pavojinga. Ir dar siūloma daugiau vienos žirnio rūšies vienu metu neduot. Jau nekalbant apie Kentą.

Mūsų patirtis tokia, kad gydėmės čia Kaune, ir vaikui vienu metu buvo skirta keliolikos rūšių žirniai, pirmadienį ryte vieni, vakare kiti, antradienį vėl tas pats ir t.t. Tada jokių astmų mes dar neturėjom, bet pradėjom gan dažnai sirgt ir radosi kosulys, ir aš nusprendžiau, kad reikia homeopato. Po tokio gydymo kosulys dingo momentaliai, bet tai kaip atrodė vaikas man nepatiko, atrodė, kad kažkas netaip. Gydytoja, priešingai mano nuomonei, konstatavo išgijimą. Po kokių keturių mėnesių (gydymą buvom nutraukę kokios dvi savaitės) susirgom žiauriai, labai aukšta tempa, pūlingas ausų uždegimas su pūlingu sinusitu, priepuoliniai kosuliai, kokių dar nebuvom matę. Nuo to prasidėjo nuolatinė kova su nuolatiniu kosuliu ir diagnozė astma verysad.gif .
Man vis atrodė, kad imunitetą tiesiog perstimuliavom. Juk niekuo ypatingu dar nesirgom, tiesiog dažni peršalimai, o buvo skirta šitiek žirnių. O dabar skaitinėju šį bei tą iš homeopatijos, ir randu tokias vat nuomones. Tiesiog negaliu nepasidalint...

Aišku, ir pati kai vaikai sirgdavo tuoj varydavau hom. vaistinėlės, gal tą, gal aną. O paskutinįjį kartą nedaviau nieko, tik tai kas buvo skirta nuolatiniam gydymui.

Be abejo, gal aš ir klystu, gal tai tėra tiesiog kaltų ieškojimas smile.gif
Nu wub.gif vėl prirašiau, viskas imu atostogas nuo homeopatijos ir supermamos.
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2010 01 20, 18:50)
Šiaip yra homeopatijoj ir tokia nuomonė, kad kiekvienam požymiui pasikeitus, vaisto keisti nederėtų. Ir kai kurie homeopatai pvz., labai blogai atsiliepia, apie slogos išgydymą per kelias dienas ar valandas, t.y. vertina tai kaip ligos užslopinimą. Mintis maždaug tokia, kad žirniukas turi paskatinti gynybines organizmo reakcijas, o organizmas pats toliau reguliuoja.

Kai sloga pasireiskia kaip perdozavimas ( ar koks kitas simptomas, ne tik ji), tiesiog nustojus vartoti homeopatini isnyksta, gaunasi ne uzslopinimas.

Del imuniteto perstimuliavimo pritariu drinks_cheers.gif . Asmeniskai stengiuosi vaikams vienu metu neduoti daugiau nei 2 homeopatiniu, isskyrus ta atveji, kaip naudojam daugiakomponenti preparata ( Antigripinas 3 ar koks kitas).

Apie Antigripina 3- neretai ji naudoju kaip pirmosios pagalbos preparata persalus- perkaitus- kokiai zarazai bandant kibt ar siaip esant busenai ''nei sveikas, nei sergantis'' koreguoti. Jo doze mums atlaiko pacia pradzia, o veliau arba nesveikatos pozymiai isnyksta, arba isryskeja tokie, del kuriu gydymo viskas aisku.

vilytte, sveik ir neisnyk drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Crystalline: 20 sausio 2010 - 18:12
QUOTE(Crystalline @ 2010 01 20, 17:49)
Mums taip, kaip jusu sloga ( lyg ir panasi i Natrium mur. sloga), buvo pasireiskes Belladonnos perdozavimas, o gyd. M. ja nueme-isnyko sloga kita diena. Buvom vartoje 5 d. 30-tos potencijos. Jus, kaip supratau, taip pat daugiau nei 3-4 dienas Belladonna vartojat g.gif . Siaip sudetinga atrinkti,kas ir kaip, nemacius gyvai.
Nors, kita vertus, raudonai gerklei ji lyg ir tiktu.

g.gif Va čia tai nežinojau apie Belladonna. Visko gali būt... Nuimsiu dabar tada. O gerklė nesuprasi... Vėl atrodo paburkus, bet žiauriai daug seilių teka - dantys dygsta, gal dėl to....
O tai tiesiog nuėmėt tada Belladoną? O kiek kartų per dieną duodavot? Nes mazgis ją gavo 5-6 dienas g.gif
Papildyta:
Vat G.G. ir buvo skyrua belladonną kaip ir nuo slogos kartu, nes ji sakė nuima išburkimus. O kai išburkimai dings, turi ir sloga baigtis... Noriu pasakyt, kad šios gydytojos pliusas, kad vis gi ji bando kaip ir ne ligą gydyt, o tam tikras organizmo savybes pagerint...
Atsakyti
Eima, as negaliu tiksliai pasakyti konkreciai apie jusu atveji , tiesiog pasidalinau, su kuo buvom susidure, gal tau kils kokiu minciu. Tiesiog pati pabandyk pastebeti, kokia reakcija vartojant ar nutraukus. Bet kuriuo atveju, 30-tos potencijos veikimas tikrai tesis maziausiai kelias dienas jos ir nevartojant.
O mes duodavom karta per diena, tik nebepamenu, po kiek zirniu ( bet skaicius siuo atveju ne esme)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Crystalline: 20 sausio 2010 - 18:50