Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatija

QUOTE(Almera @ 2009 12 28, 10:54)
kai 'praregejau', tai jau tikrai neprisdesiu smile.gif
as labai nuosirdziai - anksciau niekada nesidomejau kas tai, asociavosi su vaistai zoleliu pagrindu. O pasirodo, tai nieko bendro neturi su zolelem... Paskaitykit apie pati vaisto principa, jo kilme... Jie netgi ne vaistai, o preparatai...

Tai ir neprisidėk, nieks neverčia mirksiukas.gif
O aš pasiskaičius apie principus, jų kilmes ir gaminimo būdus toliau preparatinsiuos ir vaikus preparatinsiu., ir vyras irgi preparatintis pradėjo... Man labiau patinka preparatintis nei vaistintis biggrin.gif
Atsakyti
Brangioji, šiuolaikinis mokslas nežino kaip veikia homeopatija. Ir visos mes žinom, kad daugelyje hom. preparatų nėra jokios cheminės sudėties tos žolės, mineralo, nuodo iš kurie jie pagaminti. Jei nori žinoti kas ta homeopatija ir kaip ji veikia, reikia pasiskaityti truputį daugiau (pirmam šios temos psl. yra nuorodos į rimtus homeopatinius veikalus). Tiesiog nėra mandagu "įšokti" į temą ir paaiškinti visoms, kad homeopatija tai cukrus.
Norėtųsi paklausti: ar esat bandę bent jau populiariausius Beladona, Bryonia, Aconitum naudot, jau nekalbant apie konstitucinius homeopatų parinktus hom. vaistus?
O žinias į Wikipedia, patikėk, gali rašyti kas tik nori (mano artimieji tą yra darę).
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2009 12 28, 10:02)
Sveikos, visas su šventėm. Tiek praėjusiom, tiek ateinančiom.

Atėjau pasidžiaugt. Mūsų dičkės tonzilės per daugiau nei tris savaites akivaizdžiai sumažėjo. Kelios dienos prieš, prasižiodau vaiką ir galinę gerklės sienelę matau vos ne visą bigsmile.gif , kai matydavau tokį nediduką tarpelį ir dar tik išprašius vaiko, kad stipriai rėktų AAAAAAAA. Lietėsi ten pas ją viskas, jokių tarpų nebuvo.

O kosulys, na jo tiesiog nebėr smile.gif  smile.gif  smile.gif . Iš po vasaros daugiau ar mažiau kosėjom beveik nuo rugsėjo, o lapkritį visą prasirgus, situacija buvo dar labiau pablogėjus.

Cheminių vaistų nenaudojam jokių schmoll.gif , bet prie homeopatijos toliau naudojam mankštas, inhaliacijas ir gerklės skalavimus. Ir...  džiaugiamės rezultatais thumbup.gif .

Vilytte, sveikinu su tokiais rezultatais. O kaip jūs gydėtės pas gydytoją ar patys?

Pas Misių visai neįmanoma pakliūti, pradėjom gydytis ir nežinau , ką toliau daryti, išlindo dabar kosulys... verysad.gif Ką duoti , kai atsikosėja, bet kosulys toks su karkalavimais, krenkščiantis. Radau namie Bronchialis, duodu, bet ar gerai nežinau
Atsakyti
Kai jau atsikosti Bronchalis nebetinka, nes jis dar papildomai "gamina" gleivių, reiktų keist į kitus pvz. Tartephedreel. Kitų nelabai žinau, nes mes kažkaip daugiau prie monopreparatų perėjom. Tiktų ir tas pats Pertusinas...
Bet ar tu tikrai įsitikinus, kad vaikas atsikosti? Šlapias kosulys dar nereiškia atsikosėjimą - reik gydytojos nuomonės, nes gali būt karkalai plaučiuose, ar švilpimas ir tada jau blogai....
Atsakyti
Sveikos 4u.gif o jus man kvailai paaiskinkite blush2.gif kuo skiriasi sie gydymo budai? vieni homeopatai isklausineja labai smulkiai nustato kaip po tavo tipo calciukas sulfur ar pan. ir pagal tai skiria vadinama genetini vaistai.. kur tuos zirnelius kad kelias val reik gerti..o kiti naudoja folio metoda su tais laidukais ziuri kokios bedos...nieko neklausia o pagal kompjuteriuka parenka zirniukus ax.gif tai kuriame gydyme daugiau racijos? nes kazkaip paklydau 4u.gif
Atsakyti
Loreli, mums lašiukai skirti tonzilėm mažint. Ir dvejus 200 žirnius gydytojas skyrė. Pradžioj lyg ir pradėjo pablogėjimas darytis, bet nepaprastai lengvai ir trumpai šį kart viskas buvo.
Turbūt reikia bandyt pas jį eit, arba registruotis, arba SMS rašyt. Geriau, kad ir vėliau, bet su gydytoju.
Kosulys iš tikro gali būti dėl daugelio priežasčių, ir dėl slogos, sudirgusios gerklės, ir dėl bronchito. Šiaip mes čia rudenį kosėjom taip šlapiai, ilgą laiką, tada gydytojas Hepar Sulfur buvo skyręs + Pulsatilą.
O nuraminimui - Kauno klinikų pulmonologai teigia, kad po viruso (buvusi sloga arba temperatūra), normalus kosulys gali tęstis iki 5 savaičių ir apart arbatų nieko neskiria.
Ir inhaliatoriai visai efektyvūs, elemantariausią mineralinį inhaliuot (mes šį rudenį nusipirkom, tai džiaugiamės tikrai).
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2009 12 28, 12:15)
Brangioji, šiuolaikinis mokslas nežino kaip veikia homeopatija. Ir visos mes žinom, kad daugelyje hom. preparatų nėra jokios cheminės sudėties tos žolės, mineralo, nuodo iš kurie jie pagaminti. Jei nori žinoti kas ta homeopatija ir kaip ji veikia, reikia pasiskaityti truputį daugiau (pirmam šios temos psl. yra nuorodos į rimtus homeopatinius veikalus). Tiesiog nėra mandagu "įšokti" į temą ir paaiškinti visoms, kad homeopatija tai cukrus.
Norėtųsi paklausti: ar esat bandę bent jau populiariausius Beladona, Bryonia, Aconitum naudot, jau nekalbant apie konstitucinius homeopatų parinktus hom. vaistus?
O žinias į Wikipedia, patikėk, gali rašyti kas tik nori (mano artimieji tą yra darę).

Puikiai zinau ir daug skaiciau - homeopatija veikia PLACEBO principu smile.gif I ka norejau "isokus" atkreipti demesi - kad vaikams Placebas neveikia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Almera: 28 gruodžio 2009 - 12:08
QUOTE(Eima @ 2009 12 28, 11:28)
Kai jau atsikosti Bronchalis nebetinka, nes jis dar papildomai "gamina" gleivių, reiktų keist į kitus pvz. Tartephedreel. Kitų nelabai žinau, nes mes kažkaip daugiau prie monopreparatų perėjom. Tiktų ir tas pats Pertusinas...
Bet ar tu tikrai įsitikinus, kad vaikas atsikosti? Šlapias kosulys dar nereiškia atsikosėjimą - reik gydytojos nuomonės, nes gali būt karkalai plaučiuose, ar švilpimas ir tada jau blogai....

Su tais kosuliais aš išvis neįsitikinus niekaip esu, nesuprantu aš jų. Reiks namie paisškot to Tartaphedryl, kažkada turėjau. Pertusiną irgi duodu.

QUOTE(vilytte @ 2009 12 28, 12:02)
Loreli, mums lašiukai skirti tonzilėm mažint. Ir dvejus 200 žirnius gydytojas skyrė. Pradžioj lyg ir pradėjo pablogėjimas darytis, bet nepaprastai lengvai ir trumpai šį kart viskas buvo.
Turbūt reikia bandyt pas jį eit, arba registruotis, arba SMS rašyt. Geriau, kad ir vėliau, bet su gydytoju.
Kosulys iš tikro gali būti dėl daugelio priežasčių, ir dėl slogos, sudirgusios gerklės, ir dėl bronchito. Šiaip mes čia rudenį kosėjom taip šlapiai, ilgą laiką, tada gydytojas Hepar Sulfur buvo skyręs + Pulsatilą.

Mums tas kosulys toks neaiškus išlindo, labai mažai ir tik rytais praktiškai ir be jokių peršalimų. Aš galvoju, kad čia gali būti nuo lašiukų, kuriuos nuo adenoidų geriam, bet su gydytoju neįmanomoma pasikonsultuot, važiavau kokius 4 kartus, bet arba nedirba, arba negali priimti, prieš šventes išvis neregistravo...
Atsakyti
QUOTE(Almera @ 2009 12 28, 13:07)
Puikiai zinau ir daug skaiciau - homeopatija veikia PLACEBO principu smile.gif I ka norejau "isokus" atkreipti demesi - kad vaikams Placebas neveikia smile.gif

Ar esate bandžiusi kada nors reguliuoti vaiko auksta temperatura homeopatiniu budu ( cia net terminas numusti netinka)? Jei taip, turėtumėt sutikti, kad elementariu paracetamoliu temperatura numusti daug paprasciau nei pagal konkretu ligos paveiksla ja veikti Aconitum, Belladonna ar kitais homeopatiniais. Auksta temperatura savo vaikui- kaip ir ne viena cia bepasisakanciu mamu- nekart esu reguliavusi minetais ir kitais preparatais. Sutikite, kad 2-5 metu vaikui neiteigsi, kad temperatura pati kristu smile.gif Tam, kad tinkamai parinkti homeopatinius vaistus, reikalingos zinios ir patirtis. O cia jau aukstasis pilotazas.

Sioje temoje dauguma susidurusios tiek su tradiciniais gydymo budais, tiek su homeopatija ir turi savo pozicija tuo klausimu, kurios niekam neprimeta, ka, beje, cia bandote padaryti jus. Beje, homeopatija nekonfrontuoja su tradicine medicina, o, reikalui esant, gali buti puikiai derinami abu gydymo budai.
Kazkada elementarus telefonas atrodė neimanomas dalykas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Crystalline: 28 gruodžio 2009 - 12:43
QUOTE(Almera @ 2009 12 28, 14:07)

Atrodo per mažai skaitei ir tikrai nebandei. Nes mano vaikui tas "placebas" baigia astmą išgydyt, ir tonzilės, kurias operuot tradicinė medicina reikalauja, stebuklingai mažėt pradėjo. O šiaip yra labai įdomių studijų, kad tas "placebas" gyvuliams puikiausiai veikia.

Loreli, galėtų būti nuo lašų adenoidams, jei žiauriai vaiko ir jūsų nevargina, aš nedaryčiau nieko.
Atsakyti
QUOTE(Almera @ 2009 12 28, 12:07)

O mano vaikams veikia g.gif Įdomu kaip čia 1,4 metukų vaikui tas placebas?... Ko gero įsitikina mažiukas, kad pasveiks nuo cukriuko...

QUOTE(Loreli @ 2009 12 28, 12:16)
Su tais kosuliais aš išvis neįsitikinus niekaip esu, nesuprantu aš jų. Reiks namie paisškot to Tartaphedryl, kažkada turėjau. Pertusiną irgi duodu.
Mums tas kosulys toks neaiškus išlindo, labai mažai ir tik rytais praktiškai ir be jokių peršalimų. Aš galvoju, kad čia gali būti nuo lašiukų, kuriuos nuo adenoidų geriam, bet su gydytoju neįmanomoma pasikonsultuot, važiavau kokius 4 kartus, bet arba nedirba, arba negali priimti, prieš šventes išvis neregistravo...

Jeigu rytais... Yra 3 variantai: vidinė slogytė; neseniai persirgta slogytė/bronchitas; sausas oras.
Beje, tas pats Pertusinas gali iššaukti kosulį, nes jo paskirtis skatinti. Nežinant kas vaikui yra ir duodant savo nuožiūra, galima prisižaisti.
Pabandyk pažiūrėt gerklytė ar neparaudus, ar nosytę praplaut (kartais atrodo, kad ten nieko nėr, bet kai įpurški jūros vandenuko ir po kiek laiko bandai išpūst - žiūrėk ir išsipučia nemažai).
Atsakyti
QUOTE(Crystalline @ 2009 12 28, 14:39)
Sioje temoje dauguma susidurusios tiek su tradiciniais gydymo budais, tiek su homeopatija ir turi savo pozicija tuo klausimu, kurios niekam neprimeta, ka, beje, cia bandote padaryti jus.

Patvirtinant Crystaline, mes krūvą tradicinės medicinos vaistų esam išbandę (deja, bet tame tarpe antibijotikus, hormonus ir priešalerginius vaistus). Apturėjom adenoidų operaciją, geriausi gydytojai galvą guldė, kad išoperavus juos, mūsų kosulys su vėmimais liausis. Deja... Tegaliu konstatuoti, kad tradicinė medicina mūsų atveju buvo bejėgė. Tuo tarpu niekas tiek, kiek homeopatija nepadėjo smile.gif .
Atsakyti