Įkraunama...
Įkraunama...

Moteriški modeliai

Gobtuvas mezgamas gana paparastai: nuo kaip įprasta išimtos apykaklės SKYLĖS surenkamos akys {aš prie krašto vąšiuku surenku -siūlas apačioj, akys išsitraukia viršun}, tada reikia megzti į viršų visą gobtuvą. Kai ilgis jau tenkina, užbaiginėju - tiesiog perskiriu į dvi dalis, ir apvalinu dailiai {kraštas išorinis tiesus, apvalėja ta dalis, kuri po to susisius arba iš karto sumezgama nuleidinėjant}. Gobtuvo kraštukas, ypač tokaii trikampei apykaklei, dailiausia numegzt atskirai {arba surinkus akis megzt, arba megzt ir prisiūt, kaip kam labiau patinka}. Vidinės siūlės apdailai dariau paskutiniam megztukui surinktų akių juostelę iš vidaus {plonesniu siūlu}, tai kelias eiles mezginys buvo iš abiejų pusių iškirptės kraštuko, ir gražiai sumezgus, paslėpė patį kraštuką.

Jei nupasakojimas nepadeda, bandysiu papiešt {fotografuot megztuką irgi galiu, bet baigtas vaizdas nelabai informatyvus}.
Atsakyti
gadget3 dėkoju už paaiškinimą 4u.gif bet dar iškilo porą klausimėliu.pradedu rinkti akis nuo nugaros apykaklės,o kur yra pečiai tai ten kai damegsiu iki jų irgi reiks surinkti akis? ir kaip tiklsiau tą apvalinimą padaryti?o kapišono viršų jei sumegsiu tai liks tokios sumezgimo akytes,ar jas kažkaip paslėpti galima?
Atsakyti
QUOTE(chimera @ 2010 02 05, 16:07)
Sveikos, o gal kas nors turi sito rasto schema>? daug maz isskaitau, bet nelabai suprantu tos eilutes, kur dideles skyles, gal kas gali pafantazuot?  smile.gif
user posted image

Va čia visa tema
http://club.osinka.ru/topic-69881
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(asarele54 @ 2010 02 07, 13:01)
gadget3 dėkoju už paaiškinimą 4u.gif  bet dar iškilo porą klausimėliu.pradedu rinkti akis nuo nugaros apykaklės,o kur yra pečiai tai ten kai damegsiu iki jų irgi reiks surinkti akis? ir kaip tiklsiau tą apvalinimą padaryti?o kapišono viršų jei sumegsiu tai liks tokios sumezgimo akytes,ar jas kažkaip paslėpti galima?



Renku VISOS apykaklės akis. To trikampiakaklio atveju numezgi priekį, nugarą, susiuvi pečius ir TADA mezgi. Tik surinkus akis pamezgi pora eilučių ir gali kokius 20-30 pr. akių pridėti {kad gobtuvas būtų ne preciziškai aptempiantis, o laisvesnis}.

Vidurinė siūlė gražiai pasislepia tiek sumezgant, tiek siuvant trikotažine siūle {kas akelę iš gerosios pusės}.
Atsakyti
O nugara tada daryti lygiai? blush2.gif
Atsakyti
eee? Išėmimą kaklui turi omeny? Daryk normaliai, t.y. išiminėk.
Atsakyti
Agam,nugarai.Ačiū labai už pagalbą aciuks.gif oro_buckis.gif
Atsakyti
Megztinis-švarkas
user posted image
Atsakyti
labai grazus megztukas thumbup.gif
Atsakyti
panelė Prym, labai labai žavus ir dailus švarkelis bigsmile.gif
Atsakyti
[quote=panelė Prym,2010 02 07, 18:56]
Megztinis-švarkas






Kaip grazu!!! thumbup.gif Labai reikalingas rubas thumbup.gif
Atsakyti
RITELĖ, diudas, aagnyte, ačiu 4u.gif

O čia dar vienas, paprastas lygus megztukas su dirželiu:
user posted image
Atsakyti