Įkraunama...
Įkraunama...

Apie tinklinį marketingą ir kitas aferas

Pasisakysiu ir aš šia tema, gal ne taip protingai, kaip anksčiau rašiusiejis- labai nepykit 4u.gif
Nežinau, kaip su tais uždarbiais MLM kompanijose, bet man labiausiai kliūna visų (prašau neįsižeisti- patikrinta praktiškai savam pažįstamų rate) tokių kompanijų narių fanatizmas.
Konkretus pavyzdys- mano kaimynė priklauso AMWAY tinklui- kiekvieną kartą susitikus kalba sukasi ne apie dažniausias kaimynių šnekas- kokį pyragą šventėm kepei, kokias gėles šį pavasarį sodinsi, kaip vaikai per žiemą ar nesirgo, bet nuolatinė "paskaita", kad reikia investuoti į mokslus, mokytis pačiam ir mokyti kitus. Na atrodytų teisingos mintys..., bet kai pradedu klausti ko ji ten siūlo mokytis- gaunu pakvietimą į kažkokį susitikimą ir daugiau jokios informacijos... tokie pokalbiai tęsiasi jau trejus metus. (P.S.- jokių didesnių gyvenimo kokybės pokyčių pas juos nepastebėjau).
Vakar kiti kaimynai pas mane atvedė tokį kostiumuotą rimtą vyruką. Šis iškart pradėjo kaip iš rašto pasakoti apie kažkokius paslaptingus mokslus, kurie po 5-7 metų man atneš didžiulę sėmę. Įtardama, kad tai apie tą patį- konkrečiai pradėjau klausti- kiek laiko reikės skirti tiems mokslams, kiek jie man kainuos- vyrukas aiškiai pradėjo nervintis, klaust ar aš apskritai noriu ko nors siekti. Žodžiu mūsų pokalbis baigėsi tuo, kad ponulis išėjo labai susinervinęs, kad aš tiek daug klausinėju ir net nesutinku stot į jo partnerystės klubą- atseit aš tuo labai pakenkiau savo ateičiai.
Dar viena pažįstama- prekiauja vėlgi AMWAY- į svečius jos nebekviečiu, mieste stengiuosi "praslįsti" nesusitikus- net kavos atsigerti ateina su visu savo prekių bagažu, visos kalbos tik apie jos produktų tobulumą ( kuo visai nepatikėjau- eilinės prekės ir tiek).
Tai va tokia mano patirtis su MLM nariais- perdėtas gynimas savo kompanijų man jau kvepia fanatizmu.
Atsakyti
Jūs visiškai teisi. Taip elgiasi MLM bomžai. Jie niekada neturėjo ir neturės didelių čekių. Ir kada mes kalbame blogai apie MLM visi turi galvoje būtent juos. Jie iškraipo tikrąją MLM esmę. Jie kenkia tiek mums tiek pačiam tinkliniam marketingui.
Tikras tinklininkas yra malonus ir patrauklus žmogus-asmenybė. Žmonės nori su juo bendrauti, bet jis niekada nesako ir neperša savo verslo ar kompanijos. Žmonės patys nori sužinoti kuo užsiima toks žmogus. Jis elgiasi kaip „Meistro ir Margaritos“ herojus Volonas (rodos toks vardas): nieko neprašyk šios žemės stipriųjų, patys viską atneš ir padės. Jis elgiasi pagal dėsnį: jei nesistengsi žmonių apgaut ar atimt iš jų ką nors, tai jie patys atneš tau pinigus.
Todėl diskusijos apie prekes yra betikslės, bevertės ir niekam nereikalingos. Paprastai prekių kokybė tikrose MLM kompanijose yra geresnė nei analogiškos prekės paprastoj prekyboj. Kitaip tokios kompanijos neišsilaikytų. Bet tikroji MLM esmė yra ne prekėse, o asmenybėse. Jos (asmenybės) traukia žmones kaip magnetas. Sakysim Brigas Hartas šiuo metu brangiausias distributorius uždirbantis 950000$ į mėnesį yra be galo paprastas žmogus...paprastas kaip dvi kapeikos. 17 Metų buvo kompanijoj Amway, šiuo metu Kompanijoj Mona vie. Ar jis buvo Amway, ar dabartinėj kompanijoj žmonės eina pas jį, o kompanija lyg tarp kitko. http://www.businessforhome.org/
Tikrieji MLM atstovai, kad ir Lietuvoje yra inteligentija. Jūs jų nematot (turiu galvoj skeptikus). Man malonu yra tai, kad pastaruoju metu aš vis labiau surandu bendrą kalbą su ekonomistais ir verslininkais. Jie pradeda suprasti tikrąją MLM esmę: jokios rizikos, kylantį verslą, ir garantuotas pasyvias pajamas. Jie labai nesunkiai užkabina kitus verslininkus ir sėkmingai klesti. Kita dalis, o ji galbūt pati didžiausia MLM tai paprasti, atviri ir geri žmonės. Kiekvienas bent kiek save vertinantis tyliai sau pagalvoja „jei jis gali uždirbti pinigus tai aš tikrai galėsiu“. Ir ateina pas juos žmonės ir ateis.
Kaip aš asmeniškai žiūriu į tinklinį marketingą? Mano įsitikinimu tai laikinas reiškinys ekonomikoj. Sakysim 50-100 metų. Po to ekonomika turės pereiti į naują stadiją-neeikvojančią ekonomiką nei gamtos nei žmonių.
Daugelis visiškai neįsivaizduoja kas mūsų laukia. Beveik visi galvoja, kad krizė tai kažkas laikino ir vėl bus kaip buvę. Faktas yra tas, kad krizė dar neprasidėjo. O turim mes tai, kad pensininkus jau nepajėgūs išlaikyti. Sekantis žingsnis jau pradeda streikuoti atlyginimai biudžetininkams. Lietuvos makroekonomikos specai apie tai jau kalbėjo metai atgal. Prognozės pradeda pildytis. Ar galit įsivaizduoti kas bus kai biudžetininkams vėluos mėnesį, du, tris atlyginimai. O studentams jau pradeda vėluoti stipendijos. Pagalvokit.
Protingi žmonės eina į tinklinį marketingą ne dėl to, kad jį dievintų, bet jie nemato kitos išeities ir eina kol dar turi darbą ir pinigų, nes vėliau bus vėlu.
Daugelis deja nesupranta tikrosios krizės priežasčių. Iš tikro krizė tęsiasi jau kelis dešimtmečius tik ji buvo gražiai paslėpta ir įžaista žaidimu kurį aš vadinu-pirk, išmesk, vėl pirk, duosim kreditus, soc garantijas, darbą tik pirk ir išmesk. Nuo to momento kai pinigai buvo atrišti nuo aukso prasidėjo šis žaidimas. Ko pasekoje buvo eikvojamas tiek žmogus tiek gamta.
Klausimas visiems. Ar reikia didesnio kiekio automobilių kai jau esami yra kamščiai keliuose ir nėra vietos kur juos statyti.
Krizė. Auto pramonė nusmuko daugiau kaip per pusę, turizmo sektorius taip pat. Krizės metu kyla Wellness industrija. Susimąstykit. Faktai ir skaičiai. Amway, kurios apyvarta pastaruosius 10 metų neviršijo 7 milijardų dolerių, praeitais metais padarė šuolį iki 8,3 milijardų.
Pardon mielos moterys, aš įsivažiavau.
Dar vienas svarbus aspektas MLM versle. Evoliucija. MLM yra evoliucinis procesas. Taip kaip savo laiku buvo pramonės epocha taip šiandien yra MLM.
Kaip aš tai suprantu? Iki pramonėje epochoje didžioji dalis žmonių gyveno kaime, bendruomenėse ir gyveno maksimaliai vieni kitiem padėdami. Pramonės epocha žmogų sugadino iš pagrindų. Jis tapo sraigteliu. Atsikelia, troleibusas, darbas, po darbo atgal, televizorius. Jo vaikus auklėja darželis ir mokykla, susirgo greitoji, susimušė-policija...viskas sureguliuota viskas sutvarkyta. Tiesa, dar pensijos. Svarbiausia, jam tereikėjo gerai žinoti savo darbą, kai kurias pareigas, bet jam nebuvo reikalo nei padėti kitiems, nei dar kažkuo rūpintis. Jam nebuvo reikalo iš esmės bendrauti su žmonėmis. Už jį viskas buvo padaryta. Ši sistema žlunga. Daugelis jų yra išmesti. O kaip jiem prisitaikyti prie naujų sąlygų.
Kame ta evoliucija. O pasirodo, kad tikras tinklinis marketingas veikia tik tuomet kai rūpiniesi pakviestais žmonėmis ir jiems padedi. O tai jau menas, nevisiem įkandamas. Matyt neatsitiktinai į MLM ateina daug pedagogų ir gydytojų t.y. žmonės kurie pratę pagelbėti kitiems. Taip, kad MLM ugdo visai naujas savybes.
Reikia baigti. Reziume.
Tiek MLM bomžai tiek skeptikai yra iš tikro juokingi nes jie nemato giluminių dalykų.
Atsakyti
Su labai daugeliu pamastymu ir minciu nesutinku.Kazkokia keistai besisukanti diskusija. Uzhipnotizuotuju kalbos ir tiek...Ypac kai kuriose diskusijose bandoma kalbeti, kad pvz. Japonijoje MLM jau taip sparciai sparciai issipletes. Tikrai ten keliavau, buvau net ir EXPO parodoje. Netiesa, visiskai netiesa. Labai jau zmones patiki vadinamuju lyderiu isakomomis kazkur isgirstaomis mintimis. Koralu klube net bando zmones apgaudineti, kad vienoje is salu, kur koralais minta, zmones iki 100 metu visi vidutiniskai gyvena...siaip japonai tikrai ilgaamziai, taciau jei mes taip liesai ir visada taisyklingai ir laiku valgytumem, mes taip pat lieknesni ir ilgaamziskesni butumem. Jei jau koralu produkcija butu tokia stebuklinga, tai ne vienas ministras Japonijoj nemirtu nuo vezio, juk stebuklingoji produkcija salia, salia....O ta "stebuklinga produkcija' kazkodel labiausiai suzino treciosios salys... o ir stebuklingus papildus, kurie prikelia ant koju beveik mirstanti taip pat musu salys. Visi , ko gero girdejot HERBALIFE keblumus su savo produkcija, kurios sudety buvo aptikta narkotiku...Paskui tokios firmos tik varto pavadinimus kaip svarku rankoves...visi tie cordicepsai.....tikejimas isties didele galia turi g.gif
Krize. Tikrosios krizes mes dar nemateme. viskas pries akis...ir joks MLM musu tikrai neisgelbes, tik naivus zmogeliai dar spes kai kuriems apsukriems ir daug chamizmo savyje turintiems zmonems atiduoti paskutines santaupas ar jas "ismels" is kitu, dar didesniu naivuoliu....
riedam i pakalne, ir septynmyliais zingsniais... doh.gif doh.gif doh.gif
kas man priestaraus?
paziurekim, koks degradavimas seime, ministerijose, koks kompetetingumas vietinese valdziose...
deja.....
Atsakyti
Šunęs loja, karavanas žygiuoja. Ką mes bekalbėtume apie tas kompanijas jos gyvena, apyvarta jų didėja.
Ką mes bekalbėtume apie Herbolai, apie teismus ji egzistuoja ir yra viena iš lyderių MLM srityje. Jei ji tikrai būtų nusikalstama-būtų uždaryta. Bet ji kažkaip egzistuoja. Ir yra Top 500.
Per kurią vietą MLM kompanijos dalyvauja parodose? Niekada per amžius tikros MLM kompanijos nedalyvauja parodose ir nepardavinėja savo produkcijos parduotuvėse. Kompanija kurioje šiuo metu esu draudžia jos produkciją skelbti Ebay parduotuvėje. Taip, kad jei nematėt parodose tai viskas gerai, vadinasi jos egzistuoja ir yra tikros MLM kompanijos.
O, kad žmonėm būdinga perdėti, sutirštinti spalvas. Nu moterys...ne man jum aiškinti. O, kad koks nors spikeris nusivažiuoja tai dar nieko nepasako apie jo kompaniją. Kai mano žmona susipyksta su dukra 16 metų tai man pateikiama, kad dangus griūva. Hamletas tai dar ne tragedija, o vat kai jos pykstasi...
O dabar žiūrėkit ar aš sutirštinu spalvas ar ne. Lietuvoje bankrotas. Pensininkų išlaikyt mes nepajėgūs. biudžetinikam jau pradeda vėluoti atlyginimai, studentam stipendijos. Paskaitykit mano straipsnį. http://vilkmerge.lt/...c...&Itemid=173
Ir pasakykit, ar protingai elgiasi valdžia kai tokie kaip aš gali kelti Lietuvos BVP.
O Paprasta MLM kompanija gali įdarbinti iki 20% savo klientų. O parduotuvė esanti mano kieme trys darbuotojai aptarnauja 400 klientų, kartoju, o MLM iki 20 procentų. O jei esi ne vienoje kompanijje?
Kur reiks padėti 20-30% bedarbių?
Kai ekonomika kilo, bankai galėjo imti dižiausias palūkanas, pensininkus galėjome išlaikyti iki 100 metų. Ta sistema žlogo dėl objektyvių priežasčių-padidėjo darbo našumas ir dalį žmonių reikia atleisti. Išeitys dvi, arba mažinti darbo laiką arba ieškoti naujų veiklos formų.
Visi skeptikai prašau atsakyti į vieną klausimą-kur reiks dėti bedarbius. jei sugalvosit kažką protingiau prašau pateikti, o jei ne tylėkit kaip žuvys.
Atsakyti
klausimelis labai paprastutis- bedarbiu daug. juos islaiko ir maitina dar dirbantys artimi zmones. sakykit- is kur tiems dirbantiesiems dar rasti pinigeliu ir tiems MLM produktams isigyti? va ir BVP kelimas....
bedarbiai- jau atkrenta- jie gyvena skolon ir nepirks....
Atsakyti
QUOTE(metosMetos @ 2010 03 21, 18:10)
klausimelis labai paprastutis- bedarbiu daug. juos islaiko ir maitina dar dirbantys artimi zmones. sakykit- is kur tiems dirbantiesiems dar rasti pinigeliu  ir tiems MLM produktams isigyti? va ir BVP kelimas....
bedarbiai- jau atkrenta- jie gyvena skolon ir nepirks....

panasaus dalykelio klausiau tai gavau atsakyma, kad zmones pirko ir pirks ir vistiek MLM yra geriausias dalykas ir viskas. as taip isivaizduoju, kad tie su "praplautom smegenelem" net nebando gilintis i tokius dalykus, svarbu kad tai geras dalykas ir viskas
Atsakyti
http://vilkmerge.lt/...c...&Itemid=173
Aš neturiu nei vieno Lietuvio. perka žmonės ir dirba, susikaupia kai supranta.
Dėl priplaukusių smegenėlių. Nieko nepasakei tik apie save. Šis išsireiškimas nėra argumentas. prašyčiau argumentų priplaukusios smegenėlės.
Papildyta:
Mes tikrai nevargstam su lietuviais, paliekam tai Amway, bet ir Amway ateina nes surpranta, kad per internetą dirbti geriau. Aš dirbu su rusais, vokiečiais, prancūzais, anglais, bet ne su lietuviais, o šiandien dar ir Indu pradėjau kalbėtis. o Indijoj daugiausia pasauly marketologų ir aplenks ji tą durną lietuvėlę tą Paskenduolės šalelę su priplaukusiais smegenėlėm.
Papildyta:
O protingi verslinikai ir kt jau renkasi kompanijas kol dar turi darbą ir pinigų. O ką veikia priplaukusios smegenėlės...man nerūpi.
Atsakyti
[O protingi verslinikai ir kt jau renkasi kompanijas kol dar turi darbą ir pinigų. O ką veikia priplaukusios smegenėlės...man nerūpi.
sakykite tiesiai - gudrus zmones paprasciausiai iesko naivuoliu. Nesugebantis visu aplinkybiu ir salygu gerai ivertinti zmogus griebiasi net uz siaudo....Pasidairykite- net turguj maistu zmones nebeparduoda... produktai sensta...
Atsakyti
QUOTE(Aurius.D @ 2010 03 21, 17:25)
http://vilkmerge.lt/...c...&Itemid=173
Aš neturiu nei vieno Lietuvio. perka žmonės ir dirba, susikaupia kai supranta.
Dėl priplaukusių smegenėlių. Nieko nepasakei tik apie save. Šis išsireiškimas nėra argumentas. prašyčiau argumentų priplaukusios smegenėlės.
Papildyta:
Mes tikrai nevargstam su lietuviais, paliekam tai Amway, bet ir Amway ateina nes surpranta, kad per internetą dirbti geriau. Aš dirbu su rusais, vokiečiais, prancūzais, anglais, bet ne su lietuviais, o šiandien dar ir Indu pradėjau kalbėtis. o Indijoj daugiausia pasauly marketologų ir aplenks ji tą durną lietuvėlę tą Paskenduolės šalelę su priplaukusiais smegenėlėm.
Papildyta:
O protingi verslinikai ir kt jau renkasi kompanijas kol dar turi darbą ir pinigų. O ką veikia priplaukusios smegenėlės...man nerūpi.

O su kokiu produktu tu dirbi?
Šiaip aš skeptikė esu, nors mane dabar čia verbuoja kelios įmonės,bet tavo pasisakymus man įdomu skaityt ax.gif ir vat įdomu pasidarė ar aš praskaičiau ar kaip?
Atsakyti
[quote=metosMetos,2010 03 21, 22:11]
[O protingi verslinikai ir kt jau renkasi kompanijas kol dar turi darbą ir pinigų. O ką veikia priplaukusios smegenėlės...man nerūpi.
sakykite tiesiai - gudrus zmones paprasciausiai iesko naivuoliu. Nesugebantis visu aplinkybiu ir salygu gerai ivertinti zmogus griebiasi net uz siaudo....Pasidairykite- net turguj maistu zmones nebeparduoda... produktai sensta...
produktai genda ne tik turguose.....
Atsakyti
http://auriusd.blogs...-lietuvoje.html
Nes supratau, kad ta nuoroda neveikia.
O kompanija yra Mona vie tai sultys, energetinis gėrimas ir gelis.
Kompanija yra Top 500 pagal daugelį faktorių ir pirma vieta pagal maistą ir gėrimus. O distributoriai uždirba daugiausia ir tai tik per 5 metus. http://www.inc.com/i...--beverage.html
http://www.businessforhome.org/
Atsakyti
Kas liečia produktą. Aš renkuosi ne produktą, bet verslą. O Mona vie labiausiai šiandien kylanti kompanija. http://monaviemediac...erging-category
Nepriklausoma audito kompanija tokių prizų šiaip jau niekam be reikalo nedalina.
Įstojau į kompaniją, nuėjau miegoti, ryte radau 5 narius. Šiandien jau 19, o tai nei daug nei mažai, o 380 dolerių. Mano kieme yra vietinė maisto parduotuvė. Ji turi apie 400 klientų. Gale metų manau, kad nemažiau turėsiu. Vienas klientas vidutiniškai duoda 20 dolerių. Skaičiuokit.
Net turėdamas pinigų aš tokios parduotuvės nepirkčiau. Vargelis neapsakomas. O čia aš ramus kaip Belgas. Tiek to pakalbėkim apie lietuvišką negatyvizmą, kuris sklinda iš mūsų mamyčių, o paskui persiduoda mūsų vaikučiams, o paskui mūsų vaikučiai tai išreiškia kitiem silpnesniems ir taip tęsiasi grandinė. Ar ne taip mergaitės, ar ne nuo supermamyčių negatyvizmas sklinda?
Juokauju aišku, bet susimąstykit.
Apie naivumą. Savaime, suprantama, kad Amerikos 10 milijonierių šeimų užsiimančių home biznis yra labai naivūs palyginti su lietuvaičiais, kurie kur tik įmanoma žemina vieni kitus ir vis dar išgyvena paskenduolės sindromą.
Ir dar apie produktą. Žmona išgėrė, praėjo migrena ir galva prašviesėjo. Man tos sultys kaip sultys....vynas gal ir geriau veikia. Bet svarbiausia, kad dabar žmonai aš tapau geresniu vyru. Manau, kad nuo to, kad jai migrena praėjo. Man to užtenka. Teks pirkti tas sultis.
Ir dar. Sultys išpilstytos į vyno butelius. Kaifas. Bet su tokiu buteliu aš galiu ir į vaikų darželį nueiti ir į senelių namus. Seneliai išgers, energijos pasisems...visas jaunystės nuodėmes prisimins. O šiaip tuoj Velykos, o aš kaip visada pas gimines su buteliu. Jas gali gerti tiek vaikai, nėščios moterys ir visi kas gyvas. Va čia tai produktas, kuris tikrai labai greitai išnaudojamas ir vėl norisi pirkti naują. Man pasakojo atsitikimą kai 4 metukų vaikas naktį atsikėlė, nuėjo iki šaldytuvo, atsigėrė sulčių ir nuėjo miegoti. Specai aiškina, kad pajuto vitaminų ir mineralų alkį.

Nu ir dar dėl praplautų smegenėlių ir naivumo. Aš jau n metų nežiūriu TV ir kt. manau, kad moterėlė, kuri man taip parašė tikrai žiūri TV. Kitaip ji taip nekalbėtų. Matyt, kad klausosi mūsų politikų psichoterapijos ir galvoja, kad krizė tuoj praeis. O mano šaltiniai sako, kad krizė dar neprasidėjo.
Ir dar dėl brangumo. Aš esu ir kitoje kompajoje kur įstojimas 5 doleriai, o vienas aktyvus narys duoda 2 dolerius. Na ir kas. Mano sponsorius turi 400 narių iš kurių tik 100 aktyvūs. Skaičiuokit.

O aš einu pas verslinikus ir labai nesunkiai jiem įrodau šio verslo naudą lyginant su jų. Nepatikėsit, supranta.
Atsakyti