Jūs visiškai teisi. Taip elgiasi MLM bomžai. Jie niekada neturėjo ir neturės didelių čekių. Ir kada mes kalbame blogai apie MLM visi turi galvoje būtent juos. Jie iškraipo tikrąją MLM esmę. Jie kenkia tiek mums tiek pačiam tinkliniam marketingui.
Tikras tinklininkas yra malonus ir patrauklus žmogus-asmenybė. Žmonės nori su juo bendrauti, bet jis niekada nesako ir neperša savo verslo ar kompanijos. Žmonės patys nori sužinoti kuo užsiima toks žmogus. Jis elgiasi kaip Meistro ir Margaritos herojus Volonas (rodos toks vardas): nieko neprašyk šios žemės stipriųjų, patys viską atneš ir padės. Jis elgiasi pagal dėsnį: jei nesistengsi žmonių apgaut ar atimt iš jų ką nors, tai jie patys atneš tau pinigus.
Todėl diskusijos apie prekes yra betikslės, bevertės ir niekam nereikalingos. Paprastai prekių kokybė tikrose MLM kompanijose yra geresnė nei analogiškos prekės paprastoj prekyboj. Kitaip tokios kompanijos neišsilaikytų. Bet tikroji MLM esmė yra ne prekėse, o asmenybėse. Jos (asmenybės) traukia žmones kaip magnetas. Sakysim Brigas Hartas šiuo metu brangiausias distributorius uždirbantis 950000$ į mėnesį yra be galo paprastas žmogus...paprastas kaip dvi kapeikos. 17 Metų buvo kompanijoj Amway, šiuo metu Kompanijoj Mona vie. Ar jis buvo Amway, ar dabartinėj kompanijoj žmonės eina pas jį, o kompanija lyg tarp kitko.
http://www.businessforhome.org/ Tikrieji MLM atstovai, kad ir Lietuvoje yra inteligentija. Jūs jų nematot (turiu galvoj skeptikus). Man malonu yra tai, kad pastaruoju metu aš vis labiau surandu bendrą kalbą su ekonomistais ir verslininkais. Jie pradeda suprasti tikrąją MLM esmę: jokios rizikos, kylantį verslą, ir garantuotas pasyvias pajamas. Jie labai nesunkiai užkabina kitus verslininkus ir sėkmingai klesti. Kita dalis, o ji galbūt pati didžiausia MLM tai paprasti, atviri ir geri žmonės. Kiekvienas bent kiek save vertinantis tyliai sau pagalvoja jei jis gali uždirbti pinigus tai aš tikrai galėsiu. Ir ateina pas juos žmonės ir ateis.
Kaip aš asmeniškai žiūriu į tinklinį marketingą? Mano įsitikinimu tai laikinas reiškinys ekonomikoj. Sakysim 50-100 metų. Po to ekonomika turės pereiti į naują stadiją-neeikvojančią ekonomiką nei gamtos nei žmonių.
Daugelis visiškai neįsivaizduoja kas mūsų laukia. Beveik visi galvoja, kad krizė tai kažkas laikino ir vėl bus kaip buvę. Faktas yra tas, kad krizė dar neprasidėjo. O turim mes tai, kad pensininkus jau nepajėgūs išlaikyti. Sekantis žingsnis jau pradeda streikuoti atlyginimai biudžetininkams. Lietuvos makroekonomikos specai apie tai jau kalbėjo metai atgal. Prognozės pradeda pildytis. Ar galit įsivaizduoti kas bus kai biudžetininkams vėluos mėnesį, du, tris atlyginimai. O studentams jau pradeda vėluoti stipendijos. Pagalvokit.
Protingi žmonės eina į tinklinį marketingą ne dėl to, kad jį dievintų, bet jie nemato kitos išeities ir eina kol dar turi darbą ir pinigų, nes vėliau bus vėlu.
Daugelis deja nesupranta tikrosios krizės priežasčių. Iš tikro krizė tęsiasi jau kelis dešimtmečius tik ji buvo gražiai paslėpta ir įžaista žaidimu kurį aš vadinu-pirk, išmesk, vėl pirk, duosim kreditus, soc garantijas, darbą tik pirk ir išmesk. Nuo to momento kai pinigai buvo atrišti nuo aukso prasidėjo šis žaidimas. Ko pasekoje buvo eikvojamas tiek žmogus tiek gamta.
Klausimas visiems. Ar reikia didesnio kiekio automobilių kai jau esami yra kamščiai keliuose ir nėra vietos kur juos statyti.
Krizė. Auto pramonė nusmuko daugiau kaip per pusę, turizmo sektorius taip pat. Krizės metu kyla Wellness industrija. Susimąstykit. Faktai ir skaičiai. Amway, kurios apyvarta pastaruosius 10 metų neviršijo 7 milijardų dolerių, praeitais metais padarė šuolį iki 8,3 milijardų.
Pardon mielos moterys, aš įsivažiavau.
Dar vienas svarbus aspektas MLM versle. Evoliucija. MLM yra evoliucinis procesas. Taip kaip savo laiku buvo pramonės epocha taip šiandien yra MLM.
Kaip aš tai suprantu? Iki pramonėje epochoje didžioji dalis žmonių gyveno kaime, bendruomenėse ir gyveno maksimaliai vieni kitiem padėdami. Pramonės epocha žmogų sugadino iš pagrindų. Jis tapo sraigteliu. Atsikelia, troleibusas, darbas, po darbo atgal, televizorius. Jo vaikus auklėja darželis ir mokykla, susirgo greitoji, susimušė-policija...viskas sureguliuota viskas sutvarkyta. Tiesa, dar pensijos. Svarbiausia, jam tereikėjo gerai žinoti savo darbą, kai kurias pareigas, bet jam nebuvo reikalo nei padėti kitiems, nei dar kažkuo rūpintis. Jam nebuvo reikalo iš esmės bendrauti su žmonėmis. Už jį viskas buvo padaryta. Ši sistema žlunga. Daugelis jų yra išmesti. O kaip jiem prisitaikyti prie naujų sąlygų.
Kame ta evoliucija. O pasirodo, kad tikras tinklinis marketingas veikia tik tuomet kai rūpiniesi pakviestais žmonėmis ir jiems padedi. O tai jau menas, nevisiem įkandamas. Matyt neatsitiktinai į MLM ateina daug pedagogų ir gydytojų t.y. žmonės kurie pratę pagelbėti kitiems. Taip, kad MLM ugdo visai naujas savybes.
Reikia baigti. Reziume.
Tiek MLM bomžai tiek skeptikai yra iš tikro juokingi nes jie nemato giluminių dalykų.