Gal kas žino kiek atsidaro ir užsidaro, bankrutuoja paprastų įmonių bet kurioje šalyje?. Tinklinis marketingas visiem, bet ne visi jame gali dirbti. Personalinė įmonė irgi galima visiem, bet ne visi gali dirbti ir pragyventi. Vairuot gali visi, bet ne visi yra geri vairuotojai...kai kam geriau kelyje nesirodyti.
Bet tai nereiškia, kad MLM negali egzistuo, tai nereiškia, kad personalinės įmonės negali egzistuoti ir t.t.
MLM didžioji dalis dalyvių nežino prioritetų. tie kurie liaupsina savo kompanijas, liaupsina savo marketingo planus,prekes ir t.t. pasmerkti. O tai deja didžioji dalis...jie taip mokomi. Didžioji dalis nemoka bendrauti. Nemoki bendrauti gali net nepradėt užsiimti šia veikla. Pasidomėkit pardavomo vadybininkų mokykla. Ar gali visi būti pardavimo vadybinikais? Ar gali visi būti gerais pardavimo vadybininkais? Rašyt visi moka? kaip ir moka. O ar visi gali būti rašytojais, ar net žurnalistais?
O kas ko nori tas to išmoksta, o kai kas turi talentą, o kiti tiki ir pasiekia, treti turi didelįnorą ir pasiekia.
O kas ko nori tas to išmoksta, o kai kas turi talentą, o kiti tiki ir pasiekia, treti turi didelįnorą ir pasiekia.

QUOTE(vududu @ 2010 01 14, 12:06)
sveikos, pirmiausia pacituosiu Malibu zodzius: "Tinklinėje rinkodaroje labai lengva pereiti iš realybės į fanatizmą-jeigu tampi fanatiku-biznis tau baigėsi, prarasi draugus, pažįstamus,na žinoma gali grįžti atgal į realybę."
pritariu siai minciai, nes gerai pazistu zmogu, kuris del to "pamete galva" ir tikrai nebesivadovauja blaiviu protu sioje srityje, nors siaip yra labai protingas zmogus, taciau isitrauke i sia veikla, kuri tikrai nenesa stebuklingu pinigu - pirmaji cekiuka gavo po mazdaug metu veiklos, ir tikrai ne tokio dydzio, del kokio butu verta tuo uzsiimti...
pritariu siai minciai, nes gerai pazistu zmogu, kuris del to "pamete galva" ir tikrai nebesivadovauja blaiviu protu sioje srityje, nors siaip yra labai protingas zmogus, taciau isitrauke i sia veikla, kuri tikrai nenesa stebuklingu pinigu - pirmaji cekiuka gavo po mazdaug metu veiklos, ir tikrai ne tokio dydzio, del kokio butu verta tuo uzsiimti...

vakar is smalsumo ilgai bendravau su pazistama.ji pasiekusi vienoje garsioje lietuvoje MLM firmoje direktoryste. na ka gi, sakau, jau tukstancius gauni? ji, manydama, jog sikart "jau tikrai uzkibsiu", pradejo aiskinti placiau, jog direktorysciu buna ir sidabriniu, ir auksiniu... zodziu tokiu budu "pilama pudra ant galvos" naivuoliams....ji uz savo direktoryste gauna imti produkcijos uz 300 lt savam vartojimui, kurios savikaina gal tik trecdalis

QUOTE(Malibu @ 2009 12 11, 11:58)
Kadangi ši tema ne tik apie tinklinį marketingą, bet ir kitokio pobūdžio aferas, siūlau pasiskaityti apie "tiesioginius pardavimus":
http://www.lrytas.lt...
O čia užkibusių aukų atsiliepimai: http://www.skusk.lt/...TION#komentarai
Deja, bet nemokamas sūris būna tik pelėkautuose...
http://www.lrytas.lt...
O čia užkibusių aukų atsiliepimai: http://www.skusk.lt/...TION#komentarai
Deja, bet nemokamas sūris būna tik pelėkautuose...

Prekyba, taigi ir MLM, nesukuria jokio produkto. Todel 20 proc. Lietuvos tas neisgelbes.
Tam tikrais atvejais MLM yra naudingas dalykas, ir gali buti panaudotas net normalioje bendroveje, kad ir draudimo. Ir moket klientui, kuris atves kita klienta. Bet piramidiniai verslai, nekuriantys produkto, nekuria ir vertes. Tiesiog perdeda pinigus is vienos kisenes i kita, dali nutekindami i sali, is kurios ateina prekes.
Lietuvai reikia gamint ir eksportuot, tada ir bus darbo. O ne importuotis kazkokius Amway, Tupperware ar Zepter.
Tam tikrais atvejais MLM yra naudingas dalykas, ir gali buti panaudotas net normalioje bendroveje, kad ir draudimo. Ir moket klientui, kuris atves kita klienta. Bet piramidiniai verslai, nekuriantys produkto, nekuria ir vertes. Tiesiog perdeda pinigus is vienos kisenes i kita, dali nutekindami i sali, is kurios ateina prekes.
Lietuvai reikia gamint ir eksportuot, tada ir bus darbo. O ne importuotis kazkokius Amway, Tupperware ar Zepter.
QUOTE(jurgacka @ 2010 02 01, 12:02)
Prekyba, taigi ir MLM, nesukuria jokio produkto. Todel 20 proc. Lietuvos tas neisgelbes.
Aš sužavėtas jūsų žiniomis ir erudicija.
1. Dėl gamybos...gal turit ką pasiūlyti? jei visi žino, kad reikia gaminti tai kodėl niekas nieko negamina?
2. jūsų žinios apie MLM kompanijas yra nuostabios. Iš visų išvardintų tik viena yra tikra MLM kompanija tai Amway. Vakar kalbėjau su vienu atstovu, kuris tiri linijas Airijoj ir Anglijoj. Kaip manot šios linijos išveža pinigus iš Lietuvos ar atveža.
3.Dabartinės MLM kompanijos dirba per internetą. Amerikos kompanijos produkciją galiu plėsti neišėjęs iš namų tiem patiem Amerikiečiam, Rusam, Japonam ir visiem pasviečiam. Gauti įplaukas iš kitų šalių ir taip didinti BVP.
Amway yra viena iš 1000 kompanijų Lietuvoje, šiandien didesnė ir net didžiausia dalis dirba per internetą ir aš dirbu iš užpustytos sodybos ir tik kates šeriu ir pečių kūrenu. Žiemos kurortas vadinasi.
Linksmiau mergaitė žiūrėkit į gyvenimą ir nebūkit tokios nūdnos...vyrai nežiūrės. Amerikietės augina vaikus, dirba internete ir kai vyras tampa bedarbiu atskleidžia jiem namų lobius. Ir apie ekonomiką išmano daug daugiau nei mūsų Maldeikienė.
Bet čia dar ne viskas. Šiamdien pažangiai mąstančios mamos gali per šį verslą apjungti visą šeimą.
Ir pabaigai, kai norėsit kažką išdėti į šuns dienas sugalvokit kur reikės įdarbinti 20% bedarbių. Jei nežinot tai geriau nerašykit. Aš kol kas nematau kitos išeities masiniam užimtumui. Su malonumu sulauksiu gerų pasiųlymų.
Bet piramidiniai verslai, nekuriantys produkto, nekuria ir vertes. Tiesiog perdeda pinigus is vienos kisenes i kita, dali nutekindami i sali, is kurios ateina prekes.
Racionalūs, protingi žodžiai
Papildyta:
Nesankcionuota reklama supermamose draudžiama. Auri, savo "bizniukus" čiuožkite reklamuoti kitur.

Papildyta:
Nesankcionuota reklama supermamose draudžiama. Auri, savo "bizniukus" čiuožkite reklamuoti kitur.
QUOTE(Malibu @ 2010 02 01, 16:28)
Bet piramidiniai verslai, nekuriantys produkto, nekuria ir vertes. Tiesiog perdeda pinigus is vienos kisenes i kita, dali nutekindami i sali, is kurios ateina prekes.
Papildyta:

Papildyta:
Ten nėra nei jokios firmos. Ten yra gyvenimo būdas, kuris kai kam gali labai padėti, bet jei labai reikalausit ištrinsiu. Aš pats administruoju vieną forumą ir žinau ką darau. pats trinu visas piramides.
Nesuprantu, ko Jus taip isizeidet, kai pasakiau, kad prekyba nekuria vertes. Tas netgi ne tik apie MLM pasakyta, bet ir apskritai apie visa prekyba salies viduje. Jei produktas vietinis, tai dar viduje pinigai pasilieka, o jei ne - tai pinigai perdeliojami is kisenes i kisene, ir dar dalis gamintojui nubyra.
Aisku, kai Jus norite buti ta kisene, i kuria tie pinigai perdedami, tai nera blogai. Ir tai Jusu teise. As tik sakau, kad jei is kazko norite imti, kazkas turi ir duoti. Tad visi is MLM negyvens. O del kitu rinku - briedas. Dauguma musu mamu rusiskai, angliskai, dar geriausiu atveju, prancuzu ar vokieciu moka. Kinieciams neparduos, o amerikoj rinka ir taip persotinta. Ten gi namu seimininkes rinkos ekonomikoje geriau uz Maldeikiene gaudos
. Pacios pardavineja.
Lietuva vieninteli ka turi parduot, tai darbo jega. Deja, taip jau susikloste, kad ji eksportuojama tiesiogiai, emigracijos budu. O kad neinvestuoja niekas... o Jus investuotumet su tokia mokestine politika ir istatymais? As tik vieninteliu atveju - jei buciau lietuve. Jei buciau is uzsienio - susirasciau kita sali.
Siaip sutinku, kad tokia tinkline prekyba yra gyvenimo budas. Tik nereikia aiskinti, kad tai nuosavas verslas. Ir pudrinti smegenu naujokams. Lygiai toks pats tas verslas nuosavas, kaip ir kad pardavimu vadybininko, gaunancio procentus uz pardavimus. Be darbdavio Jus esate toks pats niekas, kaip ir as. Ir lygiai taip pat sekmingai as galiu susirasti kita, ar kelis darbdavius, kaip ir Jus.
Va.. turejau laiko tai pasisakiau
.
Ir siaip, kazkodel turiu nuojauta, kad nelabai tas verslas ir sekasi. Kitaip tiesiog dirbtumet, o ne cia tiek ardytumetes.
Aisku, kai Jus norite buti ta kisene, i kuria tie pinigai perdedami, tai nera blogai. Ir tai Jusu teise. As tik sakau, kad jei is kazko norite imti, kazkas turi ir duoti. Tad visi is MLM negyvens. O del kitu rinku - briedas. Dauguma musu mamu rusiskai, angliskai, dar geriausiu atveju, prancuzu ar vokieciu moka. Kinieciams neparduos, o amerikoj rinka ir taip persotinta. Ten gi namu seimininkes rinkos ekonomikoje geriau uz Maldeikiene gaudos

Lietuva vieninteli ka turi parduot, tai darbo jega. Deja, taip jau susikloste, kad ji eksportuojama tiesiogiai, emigracijos budu. O kad neinvestuoja niekas... o Jus investuotumet su tokia mokestine politika ir istatymais? As tik vieninteliu atveju - jei buciau lietuve. Jei buciau is uzsienio - susirasciau kita sali.
Siaip sutinku, kad tokia tinkline prekyba yra gyvenimo budas. Tik nereikia aiskinti, kad tai nuosavas verslas. Ir pudrinti smegenu naujokams. Lygiai toks pats tas verslas nuosavas, kaip ir kad pardavimu vadybininko, gaunancio procentus uz pardavimus. Be darbdavio Jus esate toks pats niekas, kaip ir as. Ir lygiai taip pat sekmingai as galiu susirasti kita, ar kelis darbdavius, kaip ir Jus.

Ir siaip, kazkodel turiu nuojauta, kad nelabai tas verslas ir sekasi. Kitaip tiesiog dirbtumet, o ne cia tiek ardytumetes.
QUOTE(jurgacka @ 2010 02 20, 12:35)
Nesuprantu, ko Jus taip isizeidet, kai pasakiau, kad prekyba nekuria vertes. Tas netgi ne tik apie MLM pasakyta, bet ir apskritai apie visa prekyba salies viduje. Jei produktas vietinis, tai dar viduje pinigai pasilieka, o jei ne - tai pinigai perdeliojami is kisenes i kisene, ir dar dalis gamintojui nubyra.
. Pacios pardavineja.
.

Aš tą patį visą laiką sakiau, bet atrodo, kad kai kurie žmonės nieko nenori girdėti ir suprasti.
Faktai ir skaičiai.
Kompanijoje aš trys savaitės. Kompanija reitinguojasi kaip viena iš labiausiai kylančių. Top 500. Oficialus industrinis žurnalas. http://www.inc.com/ Per tris savaites pas mane nedaug, tik 12 aktyvių narių. Jie nusipirko produkcijos už 2800$. Aš gausiu, nedaug 240$. Mėnesis dar nesibaigė. Sekantį mėnesį aš garantuotai gausiu tą pačią sumą ir neabejoju, kad tikrai kelis kartus daugiau. Įdomu tai, kad mano komandoje nei vieno Lietuvio. Žiūrim ką turim. Aš gausiu pinigus iš Amerikos. Ir išleisiu Lietuvoje ir dar atskaičiuosiu valstybei 15%. Man emigruot nereikia. Sėdžiu apsnigtoj sodyboj prižiūriu kates, atsinešu malkų, pakūrenu pečių, kartą į savaitę išvažiuoju apsipirkti-rojus. O šiaip dirbu durininku. Viena mano katė dešimt kartų per dieną išeina, pareina, išeina, pareina. Gyvenimas jos toks, aš jai tarnauju.
Atsiprašau..prie ko čia katės? Dabar aš skaičiuoju....sunku skaičiuot nes čia geometrinė progresija, o aš tik aritmetiką moku. Net pagal aritmetiką gaunasi daugiau kaip 200 narių gale metų, o pagal geometrinę...tikrai daugiau. Sakysim, kad bus 400. Nu, čia pagal pesimistinį verslo planą. Tai ką uždirbsiu....kur mano kalkuliatorius. Baisu 10000 žalių banknotų į mėnesį. O kiek aš valstybei mokesčių sumokėsiu? Mislyčiau, kad mane Kubilius ant rankų turėtų nešioti. Neemigruoju, sėdžiu namie, kelių nešlifuoju, pinigus išleidžiu Lietuvoj ir dar mokesčius sumoku valiuta. Aukso gysla valstybei.
Faktai ir skaičiai. Automobilių pramonė buvo pasiekus 1 trilijoną dolerių...nusmuko per pusę. Turizmo sektorius buvo pasiekęs 1 trilijoną dolerių...nusmuko per pusę jei ne daugiau. Wellness industrija priartėja prie 1 trilijono dolerių ir dar kyla. Ką aš galiu pasakyt? Esu tinkamu laiku, tinkamoj vietoj. Krizė, o Wellness industrija kyla. Pasaulio pabaiga. O kodėl? Baby-bummm karta išeina į pensiją ir rūpinasi savo sveikata. O aš sėdžiu senoj sodyboj ir gaunu pinigus. Mano komandoj: Izraelis, Prancūzija, Rusija (Maskvoj jau trys aktyvūs nariai), Ukraina, Lenkija. Čia kol kas.
O mano Kompanija atidaryta dar tik 15 šalių. Europoje tik Lenkijoj, Prancūzijoj ir Anglijoj. Rugsėjį atsidarys Rusijoj ir Ukrainoj. O kur dar Vokietija, Skandinavija, Emyratai, pietų Amerika, o Indija, o Kinija. O pasirodo pirmą vietą pagal marketologų skaičių užima Indija. Kur tai parašyta? Gal Lietuvos rytas skelbia, o gal kokia nors Lietuvos televizija kalba ir rodo?
Aš nežinau, nes jau keli metai nežiūriu TV ir neskaitau laikraščių....jau net per internetą. Nes informacijos srautas kurį gaunu savais kanalais mane pilnai tenkina. Nes jei žiūrėčiau ką ir jūs žiūrite tai ir mąstyčiau kaip ir jūs mąstote.
Mielos Lietuvos moterys negyvenkit, prašau, Žemaitės Marčios ar Petro Kurmelio, o dar blogiau A. Vienuolio Paskenduolės herojų gyvenimo. Rodos jau 21 amžius. Šiandien jūs galite daug: sėdėti namie, prižiūrėti vaikus, auklėti juos dorais žmonėmis ir padidinti šeimos biudžetą n kartų daugiau nei uždirba jūsų vyras. O jei jūs mokate kalbas ir dar gaudotės internete tai jūsų galimybės...neribotos. O jei jūsų vyras staiga netektų darbo ir grįžtų namo nusiminęs... ai nebaigsiu...mano katė prašosi į lauką.
Vau...taigi jau pavasaris. Galiu ir kelias dienas katės nematyti...pasiilgsiu.
Kam Jus teisinates. Mums neidomu Jusu uzdarbis. Niekas net nesake, kad tinkliniam marketinge negalima uzdirbti
.
P.S. Ostapo Benderio gyvenimas manes irgi netraukia. Jums leidus, gyvensiu savaji.

P.S. Ostapo Benderio gyvenimas manes irgi netraukia. Jums leidus, gyvensiu savaji.