QUOTE(Delusion @ 2009 12 28, 16:30)
Delusion, 28 Gru 2009 - 16:30, parašė:
Atmeskim išankstinį nusistatymą ir tai ką Jums pasakojo. Ir tiesiog ne išankstinio nusistatymo paprstai pažiūrėkim į tai.
Jeigu žmonės perka sau kažkokius produktus ir jiems jis patinka. Ne todėl, kad kažkas "plovė" ar pudrino jiems smegenis. Nežinau kaip kitur, tiesiog mano rate tokie žmonės, kuriems ne taip jau lengva pudrinti smegenis, jei ir norėtum. Mes ilgus metus buvom tik vartotojai. Žmogus, kurį pažįstam seniai, tiesiog pakvietė mus į kelionę, į seminarą Austrijoj. Vienintelis keistas dalykas buvo tai, kad tie žmonės buvo nuoširdūs ir linksmi, geranoriški. Niekas iš jų man nepiršo jokios savo nuomonės, aš tikrai važiavau tik dėl kelionės, nes pati norėjau. Jau kurį laiką skaičiau literatūrą apie pozityvų mastymą, nuvažiavus į seminarą manęs niekas nevertė eiti į patį seminarą, bet man buvo smalsu. Aš klausiau ir man buvo įdomu. Ten niekas nemokė nei prekiauti, nei durninti žmonės, ten visai nebuvo nieko panašaus, ką galima pamatyti youtube kaip amerikoj nufilmuota. Taip, seminaro metu sugalvojamos pramogos, kad "neužmigtum"
bet juk tai natūralu. Taip, tai motyvacijos seminaras. Bet juk bet kurioj kompanijoj, kurios vadovai rūpinasi savo darbuotojais, jie ieško būdų, kad žmonės būtų motyvuoti dirbti ir siekti rezultatų. Čia tas pats, Tave padrąsina, įkvepia, Tu gali nedaryti Amway verslo, Tu gali daryti tai apie ką kitą ką svajojai, tiesiog Tave padrąsina imtis kažkokių veiksmų ir tiek. Tarp šių žmonių aš tikrai jaučiuosi puikiai, nes pati negaliu pakęsti kai kažką per prievartą bando siūlyti ir pan.
Mums tai galimybė tobulėti savo vidumi, iš paprastų užsidariusių žmonių, mes išmokastam kalbėti prieš auditoriją, mokomės džiaugtis gyvenimu. Nieko negarbinam
Anksčiau, bijodavau kam nors ką nors pasakyti, ar dėl kitų nuomonės, labai pergyvendavau, dabar turiu savo nuomonę ir nebijau jos pasakyti, ir tik dėka Amway.
Bet yra -žmonių, kurie slopinami aplinkos ir išankstinio nustsatymo taip neatskleidžia kažkokių savo gabumų, čia Tau galimybė save išbandyti, nepatiks, bet kada gali pasitraukti, būsi kantrus ir atkaklus, gausi atlygį. Kam motyvacijos seminarai, o gi tam, kad nuėjus į forumą, kur Tave kaip distributorių ir kompaniją išdeda į šuns dienas, tu vėl prarandi norą kažko siekti, tada eini ir ieškoti teigiamų emocijų kitur, ten kur Tavęs laukia, Tave vertina ir kartu džiaugiasi Tavo pasiekimais.
Aš visada norėjau įveikti save, ir man tai padėjo, milijonų aš neuždirbsiu, bet papildomu laiku keletas tūkstančių man netrukdo.
Tinklinis marketingas - tai tiesiog toks prekybos būdas. Milijonieriais čia nepasidarysit, tai darbas, sunkus psichologinis darbas, kur labai daug žmonių nesuprasdami ir net nenorėdami išklausyt iškart burnojasi. Gaila.
Nežinau kaip yra kituose MLM, ar kitose to pačio Amway organizacijose, bet gal man pasisekė, aš tiesiog esu tarp žmonių, kurie mane įkvepia, padrąsina ir padeda. Man su jais tikrai gerai. Ir darau tik tiek, kiek pati noriu.
tik nuoširdžiai noriu pasakyti, kad yra visokių kompanijų ir visokių žmonių, labai svarbu kad kiekvienas pasirinkitų pats sau, kas jam priimtina. O kas norės pabandyti, kad patektų tik pas sąžiningus distributorius.
Atmeskim išankstinį nusistatymą ir tai ką Jums pasakojo. Ir tiesiog ne išankstinio nusistatymo paprstai pažiūrėkim į tai.
Jeigu žmonės perka sau kažkokius produktus ir jiems jis patinka. Ne todėl, kad kažkas "plovė" ar pudrino jiems smegenis. Nežinau kaip kitur, tiesiog mano rate tokie žmonės, kuriems ne taip jau lengva pudrinti smegenis, jei ir norėtum. Mes ilgus metus buvom tik vartotojai. Žmogus, kurį pažįstam seniai, tiesiog pakvietė mus į kelionę, į seminarą Austrijoj. Vienintelis keistas dalykas buvo tai, kad tie žmonės buvo nuoširdūs ir linksmi, geranoriški. Niekas iš jų man nepiršo jokios savo nuomonės, aš tikrai važiavau tik dėl kelionės, nes pati norėjau. Jau kurį laiką skaičiau literatūrą apie pozityvų mastymą, nuvažiavus į seminarą manęs niekas nevertė eiti į patį seminarą, bet man buvo smalsu. Aš klausiau ir man buvo įdomu. Ten niekas nemokė nei prekiauti, nei durninti žmonės, ten visai nebuvo nieko panašaus, ką galima pamatyti youtube kaip amerikoj nufilmuota. Taip, seminaro metu sugalvojamos pramogos, kad "neužmigtum"

bet juk tai natūralu. Taip, tai motyvacijos seminaras. Bet juk bet kurioj kompanijoj, kurios vadovai rūpinasi savo darbuotojais, jie ieško būdų, kad žmonės būtų motyvuoti dirbti ir siekti rezultatų. Čia tas pats, Tave padrąsina, įkvepia, Tu gali nedaryti Amway verslo, Tu gali daryti tai apie ką kitą ką svajojai, tiesiog Tave padrąsina imtis kažkokių veiksmų ir tiek. Tarp šių žmonių aš tikrai jaučiuosi puikiai, nes pati negaliu pakęsti kai kažką per prievartą bando siūlyti ir pan.
Mums tai galimybė tobulėti savo vidumi, iš paprastų užsidariusių žmonių, mes išmokastam kalbėti prieš auditoriją, mokomės džiaugtis gyvenimu. Nieko negarbinam
Anksčiau, bijodavau kam nors ką nors pasakyti, ar dėl kitų nuomonės, labai pergyvendavau, dabar turiu savo nuomonę ir nebijau jos pasakyti, ir tik dėka Amway.
Bet yra -žmonių, kurie slopinami aplinkos ir išankstinio nustsatymo taip neatskleidžia kažkokių savo gabumų, čia Tau galimybė save išbandyti, nepatiks, bet kada gali pasitraukti, būsi kantrus ir atkaklus, gausi atlygį. Kam motyvacijos seminarai, o gi tam, kad nuėjus į forumą, kur Tave kaip distributorių ir kompaniją išdeda į šuns dienas, tu vėl prarandi norą kažko siekti, tada eini ir ieškoti teigiamų emocijų kitur, ten kur Tavęs laukia, Tave vertina ir kartu džiaugiasi Tavo pasiekimais.
Aš visada norėjau įveikti save, ir man tai padėjo, milijonų aš neuždirbsiu, bet papildomu laiku keletas tūkstančių man netrukdo.
Tinklinis marketingas - tai tiesiog toks prekybos būdas. Milijonieriais čia nepasidarysit, tai darbas, sunkus psichologinis darbas, kur labai daug žmonių nesuprasdami ir net nenorėdami išklausyt iškart burnojasi. Gaila.
Nežinau kaip yra kituose MLM, ar kitose to pačio Amway organizacijose, bet gal man pasisekė, aš tiesiog esu tarp žmonių, kurie mane įkvepia, padrąsina ir padeda. Man su jais tikrai gerai. Ir darau tik tiek, kiek pati noriu.
tik nuoširdžiai noriu pasakyti, kad yra visokių kompanijų ir visokių žmonių, labai svarbu kad kiekvienas pasirinkitų pats sau, kas jam priimtina. O kas norės pabandyti, kad patektų tik pas sąžiningus distributorius.
Na iš kur jūs ištraukėte tą išankstinį nusistatymą? Aš nesu nusiteikusi nė prieš vieną sąžiningą verslą ir verslininką, nei prieš vieną gaminamą ar parduodamą produktą, jei apie jį pateikiama teisinga ir neklaidinanti informacija. Todėl visuomet viską analizuoju, o tik po to darau išvadas.
O dabar šiek tiek apie psichologiją. Jūs rašote, kad Amway dėka įgijote daugiau pasitikėjimo savimi, tapote labiau motyvuota, kad Amway jums suteikė palaikymą, padrąsino jus ir įkvėpė. Taigi, pagal jūsų aprašymą panašu, kad prieš susidurdama su Amway nebuvote labai stipri psichologiškai. Būtent tokie žmonės ir yra puikus "kąsnelis" Amway. Jie tarytum minkštas molis, iš kurio galima nulipdyti ką tik nori ir jie dar už tai jausis dėkingi. O jums niekada nešovė į galvą užsiimti savęs tobulinimu ir be tokių kompanijų pagalbos? Galbūt daug labiau būtų padėjęs psichologas? Ir mano gyvenime buvo juodas laikotarpis, kai jaučiausi niekam tikusi, nereikalinga, neįvertinta. "Šutinau" pas psichologą (nemokamą, jeigu ką) - jis padėjo man geriau pažinti save, pamatyti savo silpnas vietas ir jas keisti. Jums trūksta motyvacijos užsiimti savo gyvenimo svajonės realizavimu? Motyvavimas iš šalies jums nepadės arba duos tik trumpalaikį efektą, todėl teks nuolat mokėti pinigėlius ir lankytis motyvaciniuose renginuose. Bet man atrodo, kad jei jūs iš tiesų kažko labai stipriai norėsite, tai to noro jums nė su pagaliu niekas neišmuš ir sieksite jo kas be atsitiktų, ir be jokių motyvacinių seminarų.
Dar kartą kartoju - aš jūsų nepuolu, nekaltinu, man jūsų tiesiog...gaila. Gaila jūsų sugaišto laiko, išleistų pinigų ir svarbiausia to, kad kažkada pajusite nusivylimą ir kartėlį. Baisiausia būna tuomet, kai žlunga iliuzijos.
Daug dirbdama jūs galite susikurti savo gerovę ir be Amwėjaus. Ir be Amwėjaus jūs galite suburti aplink save geranorišką ir draugišką, palaikantį koletyvą. Jūs tuo netikite? Ar, jūsų manymu, tik Amway kompanija sugeba sukurti tokią atmosferą? Jeigu taip galvojate - tai jau sektantizmo požymis. Ar nesusimąstėte, kad tiesioginiuose pardavimuose ir negali būti chamizmo, nes tuomet kompanija neparduotų nė vieno produkto. O kaip nedraugiška kompanija prisivilios savo produkcijos platintojus? Taigi, nori ar nenori, turi būti draugiškas ir mandagus. Bet ar tai tikrai nuoširdu ir nesavanaudiška? Kažko tai abejoju. Juk čia svarbiausia - pelnas. Aš nuoširdumo ir nesavanaudiškumo, draugiškumo einu ieškoti savo bažnyčioje, jos bendruomenėje. Bet aš žinoma - ne rodiklis ir jums to neperšu. Tiesiog pateikiu pavyzdį.
Amway kaip ir kitos tinklinio marketingo kompanijos gerai išmano psichologiją ir žino, kad "gyva", betarpiškai pateikta reklama iš artimųjų, pažįstamų yra daug veiksmingesnė nei ta, kuri pateikiama per žiniasklaidos priemones. Faktas kaip blynas, kad aš labiau pasikliausiu savo tetulės žodžiais apie kokią nors itin veiksmingą valymo priemonę nei apie kitą, kurią reklamuoja per TV. Bet iš kitos pusės tai atsigręžią ir prieš to produkto pirkėją ir prieš pačią kompaniją. Jeigu tetulės išgirtas produktas mane nuvils ir neatitiks aprašymų, ir jeigu, neduok Dieve, man pakenks, aš negalėsiu pasiskųsti vartotojų gynimo organiacijoms, nes to, ką man pasakojo tetulė, niekas iš kompanijos nepatvirtins ir pasakys, kad tetulė, švelniai tariant, nusišnekėjo. Produktas neva neteisingai arba ne pagal paskirtį panaudotas, todėl ir pasekmės liūdnos. Ir kaltint galiu tik tetulę. (čia pailiustravimui tiktų tas plačiai pagarsėjęs Amway LOC'as). O štai su reklama per TV ar kitas priemones - visai kas kita. Jeigu paaiškės, kad reklama prasilenkė su realybe ir buvo klaidinanti, aš tai galėsiu įrodyti. Man bus kompensuota žala, kompanija negalės skleisti klaidinančios reklamos ir taip apgaudinėti vartotojų.
Taigi, šiam kartui tiek. Laukiu Amerikos Universiteto adreso, kuriame dėstomas tinklinis marketingas kaip atskira disciplina.