QUOTE(adis @ 2009 12 03, 13:02)
Nesu tikra, ar Ugn*inė gerai jaučiasi atsiribojusi su savo didele meile, kaip, kad rašo savo dienoraštyje. Viena - meilė žodžiais, kita - veiksmais... Ar tikrai ja pasiruošusi dalintis su visais? Kaip? Vienas iš būdų dalintis - informacijos skleidimas.
mano pirmas sakinys apie Ugn*Ine buvo "ji ginasi". kai zmogui skauda, paprastai stengiamasi atsiriboti, atsitraukti - tai juk instinktas, kaip kad akimirksniu patraukiame pirsta nuo deginancios zvakes liepsneles... ne kiekvienas zmogus turi stiprybes eiti tiesiai i lauza, tiesiai ten, kur labiausiai skauda... i savo baime, pykti, nevilti... nors, be abejo, kalbant apie emocinius skaudulius, butent ejimas i ta skausma, o ne atsiribojimas, gali tapti sprendimu, issigelbejimu...
ir dar, manau, kad kalbedamosi apie Ugn*Ine, mes kalbames ir pirmiausia save, savo jausmus ir patirtis - na kelios is musu ryzosi, pvz., prasyti aukos is nepazistamu zmoniu internetineje ar viesiojoje erdveje? as asmeniskai toki zingsni zengciau tik is visiskos nevilties, nebematydama jokios kitos iseities... ir man tai reikstu prisipazinti, kad esu bejege, o toks prisipazinimas padarytu mane atvira, pazeidziama...
o juk ir be jokios viesosios erdves sirgdamos bijome tapti nasta, sunkmeniu savo artimiesiems - tai gyvenimas, tokia realybe - ir dziaugiames, dekojame, kad yra kas mumis pasirupina, taciau sielos kerteleje gali likti ir kitu jausmu - bejegiskumo, kaltes, pykcio, nevilties... o dziaugsmo suteikia kiekvienas zingsnis po sunkios operacijos, diena be vaistu nuo pykinimo, pasivaiksciojimas be peruko, ir kiek pastangu idedame gyventi "normalu" gyvenima, islaikyti savarankiskuma.
na, prisipazinsiu, jauciu nora pateisinti Ugn*Ines atsiribojima, atsitraukima. tikriausiai todel, kad man toks jausmas, tokia gynybine reakcija pazistama...
QUOTE(adis @ 2009 12 03, 13:02)
Dėl kalčių...Vienu metu aš pagalvojau, jog dėl mano griežto pasisakymo Ugn*ine atsiribojo nuo forumo. Ilgą laiką labai blogai jaučiausi, buvau tilusi ir nutilusi, svarsčiau ar man vieta šitame forume, šitaip žmogus suregavo. Gavau pamoką - didelę pamoką...
o apie ka buvo kalte? pamoka ko?
vis bandau suprasti, kas slepiasi po visa situacija, ka man reiskia stebeti, kaip zmogus nagais kabinasi i gyvenima. ka cia reiskia pagalba? ka jaucia ir ko tikisi padedantys? ka jie patys gauna is tos pagalbos?