Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 21

ačiū labai už išklausymą, vis nevienas, žiūrėsiu kaip ši naktis. Manęs ištisai nedusina, seniai būčiau ligoninėje, tai daugiau priepuolinis, epizodinis - užeina - praeina. Kol ramiai sėdžiu ar guliu -viskas pusėtinai. Dabar be pleistro lyg geriau, bet kad tai jo poveikis 100% negaliu teigti. Aš visą savaitę pratinausi, bet su kiekvienu pakeitimu man blogyn, o nuo šeštadienio pablogėjo dar ženkliau, tai šiandien ir nusiėmiau.

Šiaip aš labai prieš prieš tokius visuotinus žmonių gasdinimus, savo būklės aprašymus, bet, kad dažnai kitaip neišeina...Kaip kitaip gausi patarimą ar nuraminimą. Dar kartą ačiū, geruolės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 27 gruodžio 2009 - 22:11
QUOTE(adis @ 2009 12 28, 00:06)
Šiaip aš labai prieš prieš tokius visuotinus žmonių gasdinimus, savo būklės aprašymus, bet, kad dažnai kitaip neišeina...

Mieloji, tie tavo vadinami gąsdinimai kai kuriems gali būti kaip rąstas įsikibti (žinoti, kad taip gali būti, bandyti kažką daryti, žinoti, kad ne tau vienam taip yra ir pagaliau sužinoti, kad tai galima kažkokiu būdu sutvarkyti). Juk ne visi rašo apie tai, o skaitančių su tokiais jutimais gal ne vienas ir ne du...

Geresnės tau naktelės nei praėjusioji... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 27 gruodžio 2009 - 22:27
QUOTE(adis @ 2009 12 27, 23:06)
ačiū labai už išklausymą, vis nevienas, žiūrėsiu kaip ši naktis. Manęs ištisai nedusina, seniai būčiau ligoninėje, tai daugiau priepuolinis, epizodinis - užeina - praeina. Kol ramiai sėdžiu ar guliu -viskas pusėtinai. Dabar be pleistro lyg geriau, bet kad tai jo poveikis 100% negaliu teigti. Aš visą savaitę pratinausi, bet su kiekvienu pakeitimu man blogyn, o nuo šeštadienio pablogėjo dar ženkliau, tai šiandien ir nusiėmiau.

Šiaip aš labai prieš prieš tokius visuotinus žmonių gasdinimus, savo būklės aprašymus, bet, kad dažnai kitaip neišeina...Kaip kitaip gausi patarimą ar nuraminimą. Dar kartą ačiū, geruolės.

Greiciausiai ir yra tie dusulio priepuoliai nuo panikos, mano mamytei taip buna, jinai kartais nakti pasoka ir pradeda ka nors bloga galvoti, tada dusinti pradeda ir jau baisi panika bega i balkona ir paskui visa nakti jau neuzmiega, na o Jusu atveju tikrai butu neblogai tureti deguonies baliona namie, taip ir paciai ramiau butu ir diskomforto nejaustumet kelis kartus ikvepus, zinau,kad mamos drauge namuciuose naudojo. Gal tokiam priepuoliui uzejus bandykit susimti ir paskui kokia knyga paskaityti ar muzikos paklausyti, kad ir nakti. Laikykites Jus labai reikalinga daugeliui zmoniu, Jus esate musu geris ir protas 4u.gif
Atsakyti
adis, žinau ką gali pridaryti mūsų galva. Ji stačiai visagalė - gali užmušti, o gali neleisti numirti. Gaila, kad ji tokia nevaldoma... Kartais su tuo, ką ji sugalvoja, savo galva nesukovosi. Bent iki ryto nurašyk viską galvos nusigalvojimams... O rytoj visi pagalvosim, ką toliau daryti.
Atsakyti
Sveikos, merginos. Nuo Kūčių dienos tiek nedaug laiko tepraėjo, o čia jau tiek įvykių...
QUOTE(bbg23 @ 2009 12 25, 00:59)
Mama pasitrauke is gyvenimo Kuciu vakara...
MAn labai sunku.. as dar nesitikejau..

Užuojauta. Laikykis. Tikrai padarei viską, ką galėjai...

QUOTE(kavyte @ 2009 12 27, 20:28)
Labas vakaras  smile.gif Visas sveikinu su Šv. Kalėdom, Ugninė jums siunčia pačius šilčiausius linkėjimus ir prašė perduoti, kai sustiprės būtinai ateis pas jus  4u.gif

Perduokit linkėjimus Ugn*Inei 4u.gif

QUOTE(adis @ 2009 12 27, 21:04)
Kažkkaip labai prastai jaučiuosi praeitą naktį ir ne tik: labai pradėjo dusinti. Naktį tai normali panika apėmė. Kuo labiau panikuoti pradėjau, tuo labiau dusina.

Panašu, kad visgi psichologija. Mano sesei slogos metu taip būna - atrodo, kad nebeįmanoma, kad uždus...Psichologinis veiksnys...

QUOTE(Renata J.G. @ 2009 12 27, 21:56)
Dabar serga mama. Kaip mes sakom - antrąkart. Prieš penkmetį buvo gimdos kaklelio , viską išpjovė ir toliau gyvenom labai gerai . Šią vasarą - guziukai kakle, diagnozė, praėjo chmiją . Ištvėrėm . Po paskuitnės chemijos praėjus porai savičių darė tyrimusir guziuką rado krūtyje. Tik kol kas neaišku kas ten tiksliai .
Šiaip ji jaučiasi gerai, dar laaabai stipri . jaudinamės , bet daugiausia juoko forma.
Šiandien labai liūdna man, tai pas jus vėl nosį įkišau , alia nusprendžiau parašyt. neleidžiu sau daug apie tai kalbėt, bijau palūžti- esu bailė kokių reta. Prie visko ko ryte dukrytės kakle 3 guziukus radau. tikiu,kad pas mažiukę nieko, tik limfmazgiai padidėję, kiek žianau , tai labai dažnai taip būna. Pas mamą buvom nuėjusios "sriubytės" ( taip mažoji sako) , mama nusiminus, artėje antradienis, momogramos atsakymas bus.

Laikykitės 4u.gif
O vaikams tai prie infekcijų dažnai būna. Stebėkit - jei dings - nieko blogo. Maiškiui dažnai būdavo.

rasų lanka, stiprybės mamytei 4u.gif

Kokios naujienos apie TIKĖSIU?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ifauru: 27 gruodžio 2009 - 23:33
Gyvenimo ratas sukas.... as ka tik tapau antra karta teta thumbup.gif Sesuo pagimde ka tik mergyte bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pinacea @ 2009 12 28, 00:38)
Gyvenimo ratas sukas....  as ka tik tapau antra karta teta  thumbup.gif Sesuo pagimde ka tik mergyte  bigsmile.gif

Sveikinimai dideliausi 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 12 27, 21:04)

Kažkkaip labai prastai jaučiuosi praeitą naktį ir ne tik: labai pradėjo dusinti. Naktį tai normali panika apėmė. Kuo labiau panikuoti pradėjau, tuo labiau dusina. Nusiėmiau fentanilio pleisrtą nuo skausmo, dozė viena mažiausių, bet keistai jis mane veikia. Ištisai slopina, migdo, kažkokia labai sutrikusi.

Sveikutė Adis,

Pleistriukai mano mamytę veikdavo panašiai.. kol neapsiprato, tiesą pasakius, kelis mėnesius ji nelabai koreguodavo savo miego ar kitų būsenų.. dažnai užmigdavo pokalbio metu. (Tuo metu naudojo silpniausius pleistrus).

Rijimo-kvėpavimo sutrikimams slopinti yra (lenkiškas) ar tai Lenkijoj perkamas vaistukas-tabletėmis. mamos "bendražygei" jį perka. jei kartais prireiks, galėčiau atkasti kontaktus sužinoti jo pavadinimą. (jis daug maž psichotropinis) bet gydytojai leido naudoti, nors LT juo neprekiaujama.

ADIS... Juk žinai.. rankas po vandens srove...
Atsakyti
adis,

Man nuo fentanylio kvepavimo apsunkimo nebuvo, bet mieguistumas budavo, ypac jei padidindavau doze, tai pirma para beveik istisai miegodavau ar apsnudusi budavau + pykindavo.
Prisimenu, kai gulejau Santariskese, kai man nuskausminamuosius parinkinejo, su manimi gulejo moteris, kuriai greiciausiai metastazes persimete i pleura. I ligonine ja pagulde del dusimo - tik pajudedavo daugiau, is karto dusdavo. Ligonineje jai dave deguonies, ten yra kelios spec. palatos su tiekimu. Skyscius irgi nutrauke, pamazel jai gerejo. Taip pat tuo metu jai nuskausminamuosius leido, tikrai pamenu, kad morfiju leido. Jis dusinimo nestiprino, tik samone kiek paveike (irgi pusiaumiege buvo, kuri laika nesigauydavo aplinkoje). Kiek pamenu, fentanylis kazkiek primena morfiju. Kita vertus, kiekviena zmogu gali veikti vis kitaip. Fentanylis taip pat yra prailginto veikimo vaistas, t.y. jo poveikis juntamas ne is karto, o ir nuemus pleistra poveikis islieka kuri laika. Del to man itarima sukele, kad pagerejo tik nuemus pleistra - gal tikrai galvele pokstus krecia?

Laikykis, adis, tikiuosi kad negerumai praeis.

Kavyte, panasu, kad zinios geros smile.gif Labai lauksiu Ugnines pasirodymo, vis pagalvodavau apie ja, kaip ji laikosi, ar su skausmu susitvarkyti pavyksta, ar operacija rpaejo sekmingai...
Atsakyti
Labas rytas,
ADIS tau obuoliukas wub.gif
user posted image

Neramios šventės..... Ir įtemptas tarpušventis laukia....Rytoj SVETAI K. tyrimas, Adis svarbi diena, šiandien MB į Vilnių tyrimam išvažiavo.

Mano sveikinimas albume mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2009 12 28, 00:26)
Kokios naujienos apie TIKĖSIU?[/color]

Rašau apie ją todėl, kad jau pati galvoju, jod vyksta, atrodo, neįmanomi reiškiniai.... Buvo labai labai blogai, toksinis šokas, temperatūra +41 dvi paras, dar viena klinikinė.... Kai paryčiais gavau jos mamos sms, bijojau ir skaityti.... Bet ten žinios buvo geros- karštis nukrito, širdies darbas ir kvėpavimas stabilizavosi. Bet šiandien dar viena operacija laukia.....
Žinau, kad pačiai TIKĖSIU nepatiks, jog tiek daug parašiau. Bet rašau su tikslu parodyti, jog viltis niekada negali užgesti anksčiau nei žmogus.....
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2009 12 28, 10:18)
Rašau apie ją todėl, kad jau pati galvoju, jod vyksta, atrodo, neįmanomi reiškiniai.... Buvo labai labai blogai, toksinis šokas, temperatūra +41 dvi paras, dar viena klinikinė.... Kai paryčiais gavau jos mamos sms, bijojau ir skaityti.... Bet ten žinios buvo geros- karštis nukrito, širdies darbas ir kvėpavimas stabilizavosi. Bet šiandien dar viena operacija laukia.....
Žinau, kad pačiai TIKĖSIU nepatiks, jog tiek daug parašiau. Bet rašau su tikslu parodyti, jog viltis niekada negali užgesti anksčiau nei žmogus.....

Beribės tos žmogaus galimybės 4u.gif
Atsakyti