Adis, gal ir kitom idomu - mano mamyte kai dusindavo (jai nuo prednizolono, bent gydytoja sake) ji su deguonies kauke po 10-20 minuciu pakvepuodavo. Deguonies balionu tetis nuomavosi, o kauke ir shliaukutes pirko - nebrangiai.
Nezinau, kazi kur skaiciau, kad gryna deguonis silpnina vezines lasteles.. kiek tame tiesos Juk nemazai tiki peroksido gydanciom galiom, o deguonis pakviepuoti tikrai nera blogai - Vokietijoje po kiekvienos narkozes, nualpimo, kraujotakos sutrikimu - israso deguonis kaukes. Lietuvoj kazikodel nepopuliaru
adis, tati atsilieps pati manau, ji čia labiausiai iš mūsų patyrusi šioje srityje. Žalia aš šioje srityje. Pasikalbėk su savo gydytoja... Mano tolimesnė kaimynė, atsimenu su tais pleistrais labai aktyviai gyveno, užsienio kelionėj net buvo, brolio vestuvėse sudalyvavo.
QUOTE(Pinacea @ 2009 12 27, 21:21)
Adis, gal ir kitom idomu - mano mamyte kai dusindavo (jai nuo prednizolono, bent gydytoja sake) ji su deguonies kauke po 10-20 minuciu pakvepuodavo. Deguonies balionu tetis nuomavosi, o kauke ir shliaukutes pirko - nebrangiai.
Vokietijoje po kiekvienos narkozes, nualpimo, kraujotakos sutrikimu - israso deguonis kaukes. Lietuvoj kazikodel nepopuliaru
Vokietijoje po kiekvienos narkozes, nualpimo, kraujotakos sutrikimu - israso deguonis kaukes. Lietuvoj kazikodel nepopuliaru
Lietuvoje daug kas kaip viduramžiais.
O gal žinai, kas skiria, nes aš kalbėjau su onkologe dėl nešiojamo balionėlio, kad gal reikėtų turėti jei dusinti pradėtų, bent kol iki klinikų atvažiuočiau, tai ji sakė: ligą reikai gydyti. Gal šeimos gydytojas balionus išrašo, ar jie labai dideli? Nes, kai panika užvaldo ir iš baimės nerandi vietos, tai ir nieko gero.
arune, pleistras labai patogu, gal dar dozę pamažins. Nemėgstu raminamų, nes jie mane panašiai trikdo.
Žinoma, būtų gerai turėti balionėlį šalia. Saugiau. Aš tik galėčiau pasiteiraut savo draugės su visiškos negalios sūneliu, ji žino šiuos reikalus, kaip gaut. O Adis, minėjai anksčiau, kad psichologę turėjai, ar tinkama ji tau buvo? Jei taip, - vertėtų jos paslaugų, kažkur išsikalbėt gi reikia. Aš irgi vis ruošiuos psichologės pasieškot, tik reik turbūt ne pas vieną apsilankyt, kad rastum tau tinkamą...nes mano tas psichoterapeutas, kur vasarą kelis kartus lankiausi, tai nieko gero, jau išvaizda grėsminga, - toks dėdulė pilvotas, tipiškas psichiatras, rusas dar priedo, sunkoka bendraut... Dar "tujina" nuo pirmo sakinio,...atbaidė... O tu juk bene turėjai neblogą suradus?
Nesiojamu balioneliu Lietuvoj neradom. Gydytojai neisrasineja... mes klausem vaistinej, mums nurode kazkoki sandeli Kaune Petrasiunuose ar Amaliuose reiktu tecio klaust. Ten prekiauja ir nuomoja visokiausius balionus: deguonies, helio, duju... Balionai dideli, sunkus - tad geriausiai pasistatyti prie lovos, ir reikalui esant atsigulus pakvepuoti. Jie parduoda ir maskes bei shlangutes.
Adis, tu is Siauliu, ten yra lygtai Gaschema.. gal ten kazka suzinotum.
Zinau dar, kad gydytoja sake, kad pulminologiniuose skyriuose tuos dalykus turi - bet pas juos stacionarus, dideli aparatai. Bet gal geras pulminologas ka patartu
Adis, tu is Siauliu, ten yra lygtai Gaschema.. gal ten kazka suzinotum.
Zinau dar, kad gydytoja sake, kad pulminologiniuose skyriuose tuos dalykus turi - bet pas juos stacionarus, dideli aparatai. Bet gal geras pulminologas ka patartu
Labas vakaras
Labai dažnai paskaitinėju šią temą. Pasisemiu stiprybės iš jūsų.
per pastaruosius 10 metų esu laidojusi jau tris laaabi artimus žmones,mus palikusius dėl šios ligos..
Dabar serga mama. Kaip mes sakom - antrąkart. Prieš penkmetį buvo gimdos kaklelio , viską išpjovė ir toliau gyvenom labai gerai . Šią vasarą - guziukai kakle, diagnozė, praėjo chmiją . Ištvėrėm . Po paskuitnės chemijos praėjus porai savičių darė tyrimusir guziuką rado krūtyje. Tik kol kas neaišku kas ten tiksliai .
Šiaip ji jaučiasi gerai, dar laaabai stipri . jaudinamės , bet daugiausia juoko forma.
Šiandien labai liūdna man, tai pas jus vėl nosį įkišau , alia nusprendžiau parašyt. neleidžiu sau daug apie tai kalbėt, bijau palūžti- esu bailė kokių reta. Prie visko ko ryte dukrytės kakle 3 guziukus radau. tikiu,kad pas mažiukę nieko, tik limfmazgiai padidėję, kiek žianau , tai labai dažnai taip būna. Pas mamą buvom nuėjusios "sriubytės" ( taip mažoji sako) , mama nusiminus, artėje antradienis, momogramos atsakymas bus.
Nepykit, gal ne į temą. tik čia atrodo lengviau viską parašyt, nei su kuo pakalbėt .
Ačiū
Labai dažnai paskaitinėju šią temą. Pasisemiu stiprybės iš jūsų.
per pastaruosius 10 metų esu laidojusi jau tris laaabi artimus žmones,mus palikusius dėl šios ligos..
Dabar serga mama. Kaip mes sakom - antrąkart. Prieš penkmetį buvo gimdos kaklelio , viską išpjovė ir toliau gyvenom labai gerai . Šią vasarą - guziukai kakle, diagnozė, praėjo chmiją . Ištvėrėm . Po paskuitnės chemijos praėjus porai savičių darė tyrimusir guziuką rado krūtyje. Tik kol kas neaišku kas ten tiksliai .
Šiaip ji jaučiasi gerai, dar laaabai stipri . jaudinamės , bet daugiausia juoko forma.
Šiandien labai liūdna man, tai pas jus vėl nosį įkišau , alia nusprendžiau parašyt. neleidžiu sau daug apie tai kalbėt, bijau palūžti- esu bailė kokių reta. Prie visko ko ryte dukrytės kakle 3 guziukus radau. tikiu,kad pas mažiukę nieko, tik limfmazgiai padidėję, kiek žianau , tai labai dažnai taip būna. Pas mamą buvom nuėjusios "sriubytės" ( taip mažoji sako) , mama nusiminus, artėje antradienis, momogramos atsakymas bus.
Nepykit, gal ne į temą. tik čia atrodo lengviau viską parašyt, nei su kuo pakalbėt .
Ačiū
QUOTE(adis @ 2009 12 27, 21:04)
Kažkkaip labai prastai jaučiuosi praeitą naktį ir ne tik: labai pradėjo dusinti. Naktį tai normali panika apėmė. Kuo labiau panikuoti pradėjau, tuo labiau dusina. Nusiėmiau fentanilio pleisrtą nuo skausmo, dozė viena mažiausių, bet keistai jis mane veikia. Ištisai slopina, migdo, kažkokia labai sutrikusi. Tik akis užmerkiu ir grimztu į bedugnę, toks jausmas lyg alptum...Tris pasikeičiau tikėjausi priprasti, skausmą sumažina gerai, bet kuo toliau tuo kiti šalutiniai labiau pasireiškia. Dar kai kvėpavimas strigti pradėjo - kvepiu, kvepiu, niekiap neįkvepiu. Langas visą dieną atviras, gerai, kad lauke nešalta. Gal čia jau net ne vaistų, o psichologiniai dalykai labiau pasireiškia, nesusitvarkau su jais.
Gal pamenate, kurioje temoje tati labai smulkiai apie nuskausminamus rašė?
Prašykis šiam laikotarpiui į ligoninę. Pakvėpuoti. Nusiraminti. Dusinti gali nerimas, kad prakvėpuoti tapo kiek sunkiau. Nusiimsi šį nerimą, ir viskas atsistos į savo vietas. Bet tai jau ne namų darbas.
Arune, tu paklausk, kokia tvarka.
Pinacea, jei reikės susieksiu konkretesniems klausimams. Tikriausia pulmunologai žinotų, nes dozės taip pat svarbu turėtų būti. Antradienį man paskutinis Avastinas, šnekėsiu su gydytoja. Labai gali būti, kad visi gydymai bus baigti...
Mane šįkart dusina truputį kitaip nei anksčiau, labai stringa įkvėpimas, gal vėl prisikaupė skysčių, nes chemijos vaistą perpusę pamažino, tai neutropenijų nėra. Dar tas sutrikimas, perskaičiau šalutinius fentanilio reiškinius, tai kas antras man tinka. Na vienokiu ar kitokiu būdu priežastis išsiaiškinsiu, gerai, kad dar vizitą turiu, o tai nežinočiau ką daryti.
***psichologė man tiko, bet dabar aplinkybės truputų kitos, nei jėgų, nei sveikatos, nei kalbėt labai galiu. Ir ką jai pasakysiu, bijau, kad vienakart nebeįkvėpsiu...
Pinacea, jei reikės susieksiu konkretesniems klausimams. Tikriausia pulmunologai žinotų, nes dozės taip pat svarbu turėtų būti. Antradienį man paskutinis Avastinas, šnekėsiu su gydytoja. Labai gali būti, kad visi gydymai bus baigti...
Mane šįkart dusina truputį kitaip nei anksčiau, labai stringa įkvėpimas, gal vėl prisikaupė skysčių, nes chemijos vaistą perpusę pamažino, tai neutropenijų nėra. Dar tas sutrikimas, perskaičiau šalutinius fentanilio reiškinius, tai kas antras man tinka. Na vienokiu ar kitokiu būdu priežastis išsiaiškinsiu, gerai, kad dar vizitą turiu, o tai nežinočiau ką daryti.
***psichologė man tiko, bet dabar aplinkybės truputų kitos, nei jėgų, nei sveikatos, nei kalbėt labai galiu. Ir ką jai pasakysiu, bijau, kad vienakart nebeįkvėpsiu...
QUOTE(vi_ @ 2009 12 27, 22:23)
Prašykis šiam laikotarpiui į ligoninę. Pakvėpuoti. Nusiraminti. Dusinti gali nerimas, kad prakvėpuoti tapo kiek sunkiau. Nusiimsi šį nerimą, ir viskas atsistos į savo vietas. Bet tai jau ne namų darbas.
vi_, todėl ir kalbu apie paniką ir nesugebėjimą susitvarkyti. Man to niekad nėra buvę. Vartojant fentanylio pleistrus parašyta, jog gali būti kvėpavimo slopinimas ir greižtai draudžiama bet kokie raminamieji savo iniciatyva, nes sumuojasi abiejų poveikis. Dar parašymas, kad reikia ypatingai atsargiai vartoti turint kvėpavimo sutrikimų.Gal šitie perspėjimai ir užkibo už mano išklibusios galvelės. Kita vertus, plaučių ligoniukai vartoja nuskausminamus, gal čia tik pirmas toks nesėkmingas kluptelėjimas -antradienį viskas išsispręs. Labai nesmagu prieš vyrą...
******* Visur rašo paliatyvi terapija, paliatyvi terapija, paliekamas vienas - ieškotis tvarsliavos, deguonies balionų ir savo sielos ramybės. Viskas tik popieriukuose gražiai gula. Jei pasiūlo tai tokią archaiką kaip vandenilio peroksidą, kalio permanganatą ir sterilų bintą. Atrodo nėra šiuolaikinių priemonių, užklausus - mes nežinom, gali gerinti kraujotaką, o tai nėra gerai. Nejau ir užsieniuose žaidžia su vandenilio peroksidais? Turėtų apmokyti vyrą, mane kaip elgtis kritinėse situacijose, kaip sau padėti. Dabar kažkokį balionėlį gauti problema - jei jau balionas, tai pusė kambario užimti turi...o turėtų būti pristatytas, pajungtas ir viskas paaiškinta. Kur ta slauga ir ta pagalba?
Skambinau ką tik, jiems patiems balionėlio nereikia, bet kadangi 14 m.sukasi negalioje, turi pažįstamų visokių, sakė paklausinės.
Antradienį ,adis, dar važiuoji į Kauną, tikėkim, kad ateis sprendimas, pagalba iš tavo gydytojos.
Antradienį ,adis, dar važiuoji į Kauną, tikėkim, kad ateis sprendimas, pagalba iš tavo gydytojos.
QUOTE(adis @ 2009 12 27, 22:04)
Adis - apie nuskausminimą tati rašo šitoj pačioj temutėj nuo 14 puslapio.
Man irgi atrodo, kad reiktų prašytis į ligoninę, bent kurį laiką , juk ten vis tiek kita priežiūra - aparatai...bent tam , kad gautum pakankamai deguonies... iki antradienio dar laukti... Arba, ar negali jau rytoj pasiskambinti savo onkologytei, gal priimtų rytoj ir imtųsi kokių priemonių. Kad ir koks šalutinis poveikis būtų, manau, kad oro trūkūmą paaštrina panika ir baimė. Ką čia ir kalbėti. Ir man būna stresinėse situacijose, kad taip uždusina, užspaudžia ir užsmaugia, kad negaliu įkvėpti, o ką čia kalbėti...
Tikriausiai labai kvailai paklausiu - ar negali padėti nors šiek tiek tos vadinamos pypkės, kurias naudoja sergant obstrukcija?
QUOTE(adis @ 2009 12 27, 23:43)
Labai nesmagu prieš vyrą...
Tai dar vienas akmenukas į tavo oro trūkumą. Nesikankink galvodama smagu ar nesmagu, širdele... Jis tavo angelas sargas ir tikrai tave supranta, kitas reikalas kaip jis priima psichologiškai šią tavo savijautą...