bbg, ramune, labai uzjauciu jus del netekciu.
rasu lanka, stiprybems jums ir jusu seimai, o ypac mamytei.
Iliustruotam moksle si menesi yra straipsnis - mokslininkai issiaiskino, kaip veikia metastaziu plitimo mechanizmas, panasu, kad ateityje turetu buti kelias ju plitimui sustabdyti. straipsnis
Siaip ten raso, kad pries atsirandant metastazems audinys isretejes buna - taip parengiama "dirva" vezinems lastelems. Todel rasu lanka manau, kad jusu mamytei tikrai ne metastazes plauteliuose yra
Aciu uz paaiskinimus bet teks nukelti man ta savo gydyma siek tiek, nes susirgo vaiko priziuretoja, ir neturiu su kuo ji palikti... tai gal sutarsim su gydytoja, kad po savaites.
Aisku, geriausia tai yra buti sveikam, bet kartais pavydziu tiems, kuriu diagnoze yra daznai sutinkama, kai zinoma, kaip gydyti... deja mano atveju gyd. nezino kokia tiketina eiga, kaip gydyt, gydo mazdaug - na siaip tai neveikia, bet gal pabandyt. tai labai numusa upa... o tas sedejimas kol pakliuni pas gyd., paskui ejimas atsinesimas vaistu is vaistines tai man is viso nesuvokiamas... o jau apie kateteriu istatymo ypatybes tai apskritai patyliu zodziu ien nuo musu gydymo sistemos susirgti galima.
Aisku, geriausia tai yra buti sveikam, bet kartais pavydziu tiems, kuriu diagnoze yra daznai sutinkama, kai zinoma, kaip gydyti... deja mano atveju gyd. nezino kokia tiketina eiga, kaip gydyt, gydo mazdaug - na siaip tai neveikia, bet gal pabandyt. tai labai numusa upa... o tas sedejimas kol pakliuni pas gyd., paskui ejimas atsinesimas vaistu is vaistines tai man is viso nesuvokiamas... o jau apie kateteriu istatymo ypatybes tai apskritai patyliu zodziu ien nuo musu gydymo sistemos susirgti galima.
Pas mano uošvį rado kepenų ir plaučių navikus. Bet niekaip neišsiaškinu kas yra trumpinys mts. Gal kas žinote?
QUOTE(Milra @ 2009 12 27, 18:22)
Pas mano uošvį rado kepenų ir plaučių navikus. Bet niekaip neišsiaškinu kas yra trumpinys mts. Gal kas žinote?
Metastazės.
Papildyta:
QUOTE(Patr @ 2009 12 27, 02:33)
rasų lanka, linkiu, kad Tavo mamytei nukristų temperatūra ir manau, kad čia greičiausiai ūmus bronchitas dėl persišaldymo ligoninėje. Bus viskas gerai.
kas čia per tyrimas CRB, gal eritrocitų nusėdimas?
Papildyta:
kas čia per tyrimas CRB, gal eritrocitų nusėdimas?
Papildyta:
Ačiū, Patr, Temperatūros jau nėra, bet dar koso ir kvėpuoja tankiau... Ir mes tikimės, kad bus gerai...
CRB - reaktyvinis baltymas, rodantis bet kokį uždegimą organizme....
Ačiū, tati už viltingus žodžius....
Adis - o tu gal asmeniškai esi susidūrusi su mikoplazmos bakterijos tyrimu? Ar iš kraujo ją ištiria? Skaitau info, kad tiria iš vidaus sekretų, seilių ir pan? Ar tam yra kokia procedūra, pvz. biopsija ar dar kas? Ar tai daro bet kurioje ligoninėje, laboratorijoje ir mažesniame mieste?
QUOTE(rasų lanka @ 2009 12 27, 18:12)
Metastazės.
ačiū už paaiškinimą
QUOTE(rasų lanka @ 2009 12 27, 17:12)
Ar iš kraujo ją ištiria? Skaitau info, kad tiria iš vidaus sekretų, seilių ir pan? Ar tam yra kokia procedūra, pvz. biopsija ar dar kas? Ar tai daro bet kurioje ligoninėje, laboratorijoje ir mažesniame mieste?
tai yra gerklės tepinėlis ir jį paima su ilgu ''pagaliuku'' apvyniotu vata. Paima poliklinikoje ir siunčia tyrimui.
Tai įdomu
gydytojo psichiatro Akioši Kitaokos testai-iliuzijos rodo esamą psichikos būseną. Jei paveiksliukuose kažkas lėtai "juda", jūsų psichika pavargus ir jai reikia poilsio. Jei judėjimas labai greitas, reikėtų kreiptis į gydytoją. Įvairių manijų turintiems paveiksliukai "juda" labai.
http://www.homosanit...kitaokos_testai
Labas vakaras Visas sveikinu su Šv. Kalėdom, Ugninė jums siunčia pačius šilčiausius linkėjimus ir prašė perduoti, kai sustiprės būtinai ateis pas jus
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 12 27, 21:20)
Tai įdomu
gydytojo psichiatro Akioši Kitaokos testai-iliuzijos rodo esamą psichikos būseną. Jei paveiksliukuose kažkas lėtai "juda", jūsų psichika pavargus ir jai reikia poilsio. Jei judėjimas labai greitas, reikėtų kreiptis į gydytoją. Įvairių manijų turintiems paveiksliukai "juda" labai.
Dievinu tokius visokius trimačius paveiksliukus - paslaptingas spalvų , formų ir erdvių pasaulis... Na, aš tik truputi pavargus Ačiū, ačiū... Labai praskaidrinai nuotaiką... tralialia....
QUOTE(kavyte @ 2009 12 27, 21:28)
Labas vakaras Visas sveikinu su Šv. Kalėdom, Ugninė jums siunčia pačius šilčiausius linkėjimus ir prašė perduoti, kai sustiprės būtinai ateis pas jus
Būk palaimintas, Viešpatėliau... Ačiū, Kavytę už žinią. Ugn*Inyte - lauksime, stiprėk ir tvirtėk...
Papildyta:
QUOTE(Barbutė @ 2009 12 27, 20:41)
tai yra gerklės tepinėlis ir jį paima su ilgu ''pagaliuku'' apvyniotu vata. Paima poliklinikoje ir siunčia tyrimui.
Ačiū, o aš prisigalvojau, kad gali durti į plaučius , na, kaip biopsija , o tokiu atveju mamytė tikrai nesutiktų...
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 12 27, 21:20)
Tai įdomu
Iš karto lyg ir nejuda, įsižiūrėjus lyg tekėtų kaip medus lėtai į vidų. Tai jau man šakės?
QUOTE(rasų lanka @ 2009 12 27, 18:12)
Adis - o tu gal asmeniškai esi susidūrusi su mikoplazmos bakterijos tyrimu? Ar iš kraujo ją ištiria? Skaitau info, kad tiria iš vidaus sekretų, seilių ir pan? Ar tam yra kokia procedūra, pvz. biopsija ar dar kas? Ar tai daro bet kurioje ligoninėje, laboratorijoje ir mažesniame mieste?
Ligoninės laboratorijoje turėtų padaryti. Mano vyresnėlė mokykloje vis sirgdavo bronchitais ir plaučių uždegimais. Vieną kartą ligoninėje pragulėjo kelias savites, gydė įvairiais antibiotikais, prikibo stipri disbakteriozė nuo tų antibiotikų, dar ir dabar kartasi būna probelmų su maistu. Kol viena gydytoja nenusprendė padaryti mikoplazmos tyrimo (darė iš kraujo). Rado daug kartų padidėjusią, paskyrė antibiotiką Klacid ir praėjo. Tuo metu jaunėlė irgi kosėjo, kadangi ši bakterija gali būti artimiausioje aplinkoke pasitarę su pediatre tyrėme ir kitus namiškius. Man ir antrajai dukrytei rado, mums ir paskyrė Klacidą. Vartojome ilgai apie 1015 d. Suaugusių gydytojai net nelabai žino šitas retesnes kvėpavimo ligų formas, bet serga ir suaugę ir dažnai apgydyti netiksliniais antibiotikais tampa bakterijos nešiotojais. Šiauliuose tiria Endemik. (Vėliau dar kartojom ar tikrai nebeliko jos). Mums tyrė iš veninio kraujo. Yra du tyrimai, kai liga įsisenėjusi ir ką tik užsikrėsta, tai darėmės abu. Po to vyresnėlė vėl buvo susirgusi, kažkas jos aplinkoje mokykloje buvo nešiotojas. Baigė mokyklą baigėsi ir problemos. Dar labai stipriai prisdėjo ir gripo skiepai. Jau kelinti metai nebeserga. Nes polinkis į kvėpavimo ligas labai stiprus pas ją būdavo. tai vienoki bronchitai, tai kitokie.. O dėl Pneumo 23 vakcinos, mane vis infektologė Šiauliuose Burneikienė ragindavo, tik vis nespėdavau. Susiruošdavau, o čia, žiūrėk, jau naujas gydymas.
Tyrimas -Mycoplasma pneumoniae IgM/IgG antikūnai. IgM, kai ką tik užsikrėsta, IgG, kai jau kurį laiką galima manyti (pusmetį, metus). Mes darėm abu, tai tas, kur neseniai užsikrėsta buvo išreikštas.
Kažkkaip labai prastai jaučiuosi praeitą naktį ir ne tik: labai pradėjo dusinti. Naktį tai normali panika apėmė. Kuo labiau panikuoti pradėjau, tuo labiau dusina. Nusiėmiau fentanilio pleisrtą nuo skausmo, dozė viena mažiausių, bet keistai jis mane veikia. Ištisai slopina, migdo, kažkokia labai sutrikusi. Tik akis užmerkiu ir grimztu į bedugnę, toks jausmas lyg alptum...Tris pasikeičiau tikėjausi priprasti, skausmą sumažina gerai, bet kuo toliau tuo kiti šalutiniai labiau pasireiškia. Dar kai kvėpavimas strigti pradėjo - kvepiu, kvepiu, niekiap neįkvepiu. Langas visą dieną atviras, gerai, kad lauke nešalta. Gal čia jau net ne vaistų, o psichologiniai dalykai labiau pasireiškia, nesusitvarkau su jais.
Gal pamenate, kurioje temoje tati labai smulkiai apie nuskausminamus rašė?
QUOTE(rasų lanka @ 2009 12 27, 21:53)
Kavytę už žinią. Ugn*Inyte - lauksime, stiprėk ir tvirtėk...
Papildyta:
Ačiū, o aš prisigalvojau, kad gali durti į plaučius , na, kaip biopsija , o tokiu atveju mamytė tikrai nesutiktų...
Papildyta:
Jo, Ugnininę mačiau nuotraukytėse, reikia jai gyventi ir be skausmų. Dukrytę auginti reikia, Dievulis turėtų išklausyti prašymų visų.
rasų lanka, jei reikėtų, iškentėtų. Nėra jau taip baisu, adis paklausk, kiek kartų ji jau tai iškentėjo. Kelias minutes lyg silpna, o paskui viskas praeina. Vieną kartą ir man teko tai išbandyti.
Straipsnį apie vėžines ląsteles perskaičiau. Kilo toks klausimas man. Man diagnuozuja ligos plitimą metastazės į gimdos audinius, į kiaušides ir į pleurą(skystis dešiniame plautyje), bet auglių niekur nebuvo... bet tai vis vien vadinasi metastazėmis.
Papildyta:
adis, oi, laikykis.